Surreal je napisao/la: ↑05 avg 2024, 16:15
Ne znam iskreno kao osobu u ranim dvadesetima me stvarno čudi taj fenomen
"ranih brakova", doslovno osobe u okolini sa dvadesetak godina ulaze u bračne vode, to mi je stvarno neshvatljivo
(osim kada o tome razmišljam poslije ponoći - tada se kajem za svoje životne odluke).
Prvo kako u tako kratkom periodu (cca 6 mjeseci), shvatiš da je ta osoba zaista za tebe, gledam na to kao na neko putovanje, gdje moram proći sva četiri godišnja doba sa nekom osobom, svaki vid emocije i psihološkog stanja da bih bio siguran da je ona zaista ta. U ovom nekom kontaktu sa par takvih, uglavnom je priča povezana sa vjerom, mislim da nismo svjesni koliki influence imaju Pezić, Zukorlić, Bašić i ostala ekipica na mlađe, u njihovim glavama -
brak = nafaka, što bi značilo da će Bog dati i pomoći, bez obzira na situaciju. Komšija se uskoro ženi, dvadeset godina, radi u nekoj radnji sportske opreme, našao ženu koja je trenutno nezaposlena. Hanuma ne bi da živi sa njegovim roditeljima, pa su se odlučili da rentaju stan, od kojih para čovječe? Kako nemaju taj overthinking osjećaj. Pretpostavljam da će ići brzo i dijete, i onda gledaj gdje sunce hoda.
Lično mislim da je porodica smisao života, životni cilj mi je da me to stvorenje koje je nastalo kao plod ljubavi uhvati za ruku, ali opet mislim da dijete nije igračka i da je imperativ uraditi sve što mogu da eventualnom djetetu omogućim što bolji život. Ne luksuz, već normalan život - da ne moram strahovati da li će se pokvariti auto ili da li je brašno poskupljalo. Mada realno teška priča, valjda bude kakva slobodna doktorica na kraju faksa