Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

koeficijent
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la koeficijent » 02 avg 2024, 17:25

Beduin je napisao/la:
02 avg 2024, 15:21
Giroud u Milani i Dzeko u Interu su 2 svijeta razlicita, osim sto nisu imali dostojne zamjene. Giroud je bio skoro pa najzasluzniji za titulu Milanu, a i u narednom periodu je bio na skoro 15 golova po sezoni + evropa + asistencije, narocito u ovoj zadnjoj je imao odlicnu statistiku. Ali cinjenica jeste da mu je trebala zamjena, zato nas je vecina zalila za Thuramom.
Nema dileme da je Giroud bio važniji Milanu, u kontekstu previše minuta sam mislio samo na zadnju sezonu.
Bez penala 11 golova u ligi, premalo za ekipu koja igra s jednim napadačem, a nema nikakvu širinu na poziciji napadač. U evropi bez učinka osim gola Parizu.
Ja imam svoje misljenje po kojem Taremi je tek solidan napadac.
Interu je dovoljno da treći napadač bude solidan. Nema više Morattija i para za četiri klase u napadu. :)
Da je Taremi ili bilo koji solidan napadač igrao umjesto Arnautovića protiv Atletica, Inter bi sigurno riješio pitanje prolaska u Milanu.
Ako zabije 10 golova u sezoni i bude koristan u gradnji napada, ispunio je očekivanja.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 avg 2024, 17:40

koeficijent je napisao/la:
02 avg 2024, 17:25
Beduin je napisao/la:
02 avg 2024, 15:21
Giroud u Milani i Dzeko u Interu su 2 svijeta razlicita, osim sto nisu imali dostojne zamjene. Giroud je bio skoro pa najzasluzniji za titulu Milanu, a i u narednom periodu je bio na skoro 15 golova po sezoni + evropa + asistencije, narocito u ovoj zadnjoj je imao odlicnu statistiku. Ali cinjenica jeste da mu je trebala zamjena, zato nas je vecina zalila za Thuramom.
Nema dileme da je Giroud bio važniji Milanu, u kontekstu previše minuta sam mislio samo na zadnju sezonu.
Bez penala 11 golova u ligi, premalo za ekipu koja igra s jednim napadačem, a nema nikakvu širinu na poziciji napadač. U evropi bez učinka osim gola Parizu.
Ja imam svoje misljenje po kojem Taremi je tek solidan napadac.
Interu je dovoljno da treći napadač bude solidan. Nema više Morattija i para za četiri klase u napadu. :)
Da je Taremi ili bilo koji solidan napadač igrao umjesto Arnautovića protiv Atletica, Inter bi sigurno riješio pitanje prolaska u Milanu.
Ako zabije 10 golova u sezoni i bude koristan u gradnji napada, ispunio je očekivanja.
Zaista vjerujes da Taremi moze postici 10+ golova kao opcija sa klupe?
Meni to zvuci preoptimisticno. Thuram kao startni napadac je postigao 13 golova, mada je isto toliko i asistencija imao i tu mu skidam kapu. Taremi je drugi tip napadaca i nece on imati plaho asistencija sigurno, vise ce ganjati gol kad zagusti ili klasicna izmjena pred kraj tekme, ali cisto sumnjam da moze dati 10 golova sa klupe.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 02 avg 2024, 17:55

Beduin je napisao/la:
02 avg 2024, 17:40
Zaista vjerujes da Taremi moze postici 10+ golova kao opcija sa klupe?
Meni to zvuci preoptimisticno. Thuram kao startni napadac je postigao 13 golova, mada je isto toliko i asistencija imao i tu mu skidam kapu. Taremi je drugi tip napadaca i nece on imati plaho asistencija sigurno, vise ce ganjati gol kad zagusti ili klasicna izmjena pred kraj tekme, ali cisto sumnjam da moze dati 10 golova sa klupe.
Vjerujem da može ako brojimo sva takmičenja.
Inzaghi bi sigurno više rotirao da je imao solidnog trećeg napadača, Thuram i Lautaro su pali početkom proljeća jer su igrali sve utakmice. Glavni razlog ispadanja iz CL.

Thuramu se piše 13 golova, ali imao je puno veći utjecaj na igru. Kada je prelomljena sezona pobjedama protiv Juventusa i Rome, dva autogola su njegova jer su igrači bili u direktnom duelu s njim. Tri ili četiri penala su bila nad njim.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 03 avg 2024, 10:57

Beduin je napisao/la:
Taremi je drugi tip napadaca i nece on imati plaho asistencija sigurno, vise ce ganjati gol kad zagusti ili klasicna izmjena pred kraj tekme, ali cisto sumnjam da moze dati 10 golova sa klupe.
Portovi navijači za Taremija kažu da je "playmaker među napadačima". Od 4 sezne u Portu je u čak 3 imao dvocifrem broj asistencija.

S tim starijim igračima je samo stvar doziranje minutaže a ne mrcvarit ih kao Džeku da svaku igra svih 90 i bude odličan na početku sezone i sv lošiji kako sezona odmiče, upravo zbog umora al eto barem na ss.ba forumu bosanđerosi nisu psovali mater Inzaghiju što im drži Đeku na klupi.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 avg 2024, 11:27

Biscione je napisao/la:
03 avg 2024, 10:57
Beduin je napisao/la:
Taremi je drugi tip napadaca i nece on imati plaho asistencija sigurno, vise ce ganjati gol kad zagusti ili klasicna izmjena pred kraj tekme, ali cisto sumnjam da moze dati 10 golova sa klupe.
Portovi navijači za Taremija kažu da je "playmaker među napadačima". Od 4 sezne u Portu je u čak 3 imao dvocifrem broj asistencija.

S tim starijim igračima je samo stvar doziranje minutaže a ne mrcvarit ih kao Džeku da svaku igra svih 90 i bude odličan na početku sezone i sv lošiji kako sezona odmiče, upravo zbog umora al eto barem na ss.ba forumu bosanđerosi nisu psovali mater Inzaghiju što im drži Đeku na klupi.
Cini mi se on je svake sezone sve losiji u Portu bio. Ja sam tek poneku tekmu pogledao, vise onako od mobitel tipkajuci kuci kad ne radim pa mi se ucinilo da i nije neki asistent medju napadacima.
Evo maksuz sam preletio statistiku mu i vidim da jeste te prve 2 sezone razvalio u Portu, ne znam da li je i do suigraca jer me mrzi detaljisati po netu kad nije rijec o Milanu :mrgreen: ali vidim da zadnje 2 sezone dosta slabije, narocito ova zadnja.
Sve u svemu sa klupe vjerovatno moze pomoci, ali eto ja ga nesto ne smekam nikako pa sam zato bio i prosle sezone za dolazak u Milan pa na kraju nikoga ne dovedose pa ispade bolje i njega da su doveli jbg. To je propust uprave Milana.

Ali ovo sto @Koeficijent pise o +10 golova mi je preoptimisticno, ja cu se javno izvinuti ako postigne 10 ili vise golova, a nadam se da nece radi konkurencije Milanu :urnebes:

075 ❤

GeriOldman
Kontakt:

Post Postao/la GeriOldman » 03 avg 2024, 15:51

Milan ima mnogo bitnijih stvari od Taremija.
1921

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 avg 2024, 15:57

Kad na kraju zabije vise nego panj Morata :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 avg 2024, 16:10

impresivno je, a ujedno i sumnjivo (slucaj za nadlezne organe), kako je morata uspio ostvarivati transfere (pritom su to relativno vece cifre) u juventus, real madrid, chelsea, milan, atletico madrid, frajer ce za par mjeseci napuniti 32 godine, a jos nije zabio 150 golova u ligama petice

jedna od najvecih fudbalskih prevara, dal je pranje para, cinjenje usluge agentu, al cista posla nisu i ne mogu biti

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 03 avg 2024, 16:32

Morata je solidan igrač, vjerovatno dobar karakter u svlačionici, ima reputaciju i dobrog agenta, igra na poziciji na kojoj je najteže naći provjerene igrače.
S obzirom koliko napadači koštaju, jedine prevelike odštete su bile Chelsea i Atletico.

Inter ga je tražio prošle sezone i bio spreman platiti klauzulu, ali vjerovatno nije htio biti rezerva. Na kraju dođe Arnautović za samo par miliona manje.
Problem je što će u Milanu igrati jedinog napadača i od njega će se očekivati više golova.
Beduin je napisao/la:
03 avg 2024, 11:27
Ali ovo sto @Koeficijent pise o +10 golova mi je preoptimisticno, ja cu se javno izvinuti ako postigne 10 ili vise golova, a nadam se da nece radi konkurencije Milanu :urnebes:
Arnautović je trebao imati bar 10 golova prošle sezone s minimalnom minutažom, ali je uspio promašivati nemoguće u skoro svakoj utakmici koju je igrao. Vodim se logikom da je Taremi pokretniji, da će imati veću minutažu i nalaziti se u sličnim situacijama.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 03 avg 2024, 18:26

Sta je sa otetim Djalom? Nije zadovoljio?

Mirise mi kao da ce i onaj drugi oteti zavrsit na isti nacin.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 03 avg 2024, 22:36

Tritolone je napisao/la:
03 avg 2024, 18:26
Sta je sa otetim Djalom? Nije zadovoljio?

Tesko je dešifrirati, evidentno da se dugo oporavljao od te povrede, ali i kad je djelovao fit Allegri ga apsolutno nije nikada ubacivao do zadnjeg kola gdje je za 10 min djelovalo da je dobar, pogotovo na beku.

Sad protiv Nurnberga 2 prilične nesigurnosti i djeluje da ce ga posuditi ili razmijeniti s Todibom.

Cabal prilično ok veceras.
Chinaglia je napisao/la:
03 avg 2024, 16:10
impresivno je, a ujedno i sumnjivo...
Momak, djeluje mi da dovodis u pitanje Real, Juventus, Atletico, Milan i Chelsea, španske selektore i smatras da bolje znas.
slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 03 avg 2024, 22:43

Tritolone je napisao/la:
03 avg 2024, 18:26
Ako mislimo na istog, Biasin je već napisao da je zaključak gdje će Chiesa lagan ako ga Juventus ne uspije prodati ovo ljeto. :hmmmmm:
slika

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 05 avg 2024, 10:03

Gotova sezona za Skamaku, teška povreda koljena jučer protiv Parme, operisan jutros, šteta
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 avg 2024, 12:23

Ne znam ima li šanse, ali ovo je veliko DA što se tiče Rome :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 avg 2024, 13:13

Mogu samo sanjati o tome.
Prvo zbog cinjenice kako bi Milan ostao na samo jednom lijevom krilu (Leao), imao 3 napadaca + mladog Camadru, a Sale je skrenuo Fonsekinu paznju svojim igrama i gleda da ga ostavi u ekipi jer moze igrati lijevo krilo (ako bi Okafor otisao ili isao na napadaca) kao i desno, ako bi Pulisic igrao 10ku (sto je jedna od opcina novog trenera).

Jednog od dvojice bi imalo smisla, ali obojica nema sanse. A i ne znam cemu ovoliko ganjanje Abrahama kad nije opcija za prvih 11, a dalo bi se puno para + plata sigurno nije mala, osim ako Jovic nije treca opcija jer ne znam kolika mu je sad plata. Mozda ga i tusnu gdje, hajde ga znaj.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 avg 2024, 13:26

Ja lično nebi jednog od njih dao za Abrahama
Il Club più titolato al mondo!

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 05 avg 2024, 15:52

Ulijećem u raspravu. :D
Pogba je napisao/la:
05 avg 2024, 13:05
Jos smijesnije od ove situacije je sto ga zele dati u Italiju i konkurenciji.
Teška situacija, naravno da Juventus preferira prodaju u inozemstvo, ali nema zainteresovanih među najvećim klubovima.
Chiesa ove jeseni puni 27 godina i zna da bi prelazak u osrednji klub značio kraj karijere na najvišem nivou. Ode u neki Tottenham ili Newcastle i završi karijeru bez relevantnog trofeja jer bi postao taoc nakon prve dobre sezone, tražili bi 80 miliona odšete za njega.

Ostaju samo domaći, a ni tu nema otimanja. Napoliju ne treba jer imaju Kvaru i dovoljno rotacije na krilima. Ne znam koliko mu je Roma koja ne može izboriti CL zanimljiva, Milan pokriven na krilima, ostaje samo Inter i Marottina naplata za sve duševne boli koje mu je nanio Juventus. :D

Giuntoli naravno neće pregovarati s Interom, a ne vjerujem da bi Inter ponudio više od 10 miliona. Ako se Chiesi ne ide u Romu, moglo bi ružno završiti po njega. Godina na tribini i odlazak u Inter u upitnoj formi.

Po meni tjeranje igrača iz prvog tima nikada nije dobar potez ako klub ne može priuštiti plaćanje godine na tribinama i mora namiriti odštetu od njih.
Ne vidim zašto bi zainteresovani nudili odštete kada znaju da vrijeme radi za njih i da će Juventus biti sve očajniji kako se bližio kraj mercata.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 05 avg 2024, 16:35

To da chiesa provede godinu na tribini se nece desiti. On ako je naumio da ode negdje za dzaba naredne godine tu se nema sta vise pricati. Guintoli moze sprovoditi pritisak dok traje mercato, cim se zavrsi eto njega ponovo u ekipi, slicno kao i rabiot prosle sezone. Na juventusu je da ga ubjede da prihvati ponude koje dodju i da se nadaju da nije u potpunosti iskljuciv sa izborom naredne ekipe.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 avg 2024, 17:01

koeficijent je napisao/la:
05 avg 2024, 15:52
Ulijećem u raspravu. :D
Pogba je napisao/la:
05 avg 2024, 13:05
Jos smijesnije od ove situacije je sto ga zele dati u Italiju i konkurenciji.
Napoliju ne treba jer imaju Kvaru i dovoljno rotacije na krilima.
A zasto Kvici konkurencija? Zasto ne Politanu i/li Ngongu? Cak mi je prirodnije to poredjenje, druga stvar sto je u Juvetu zavaljen lijevo od dolaska.

075 ❤

koeficijent
Kontakt:

Post Postao/la koeficijent » 05 avg 2024, 17:35

Beduin je napisao/la:
05 avg 2024, 17:01
A zasto Kvici konkurencija? Zasto ne Politanu i/li Ngongu? Cak mi je prirodnije to poredjenje, druga stvar sto je u Juvetu zavaljen lijevo od dolaska.
Nisam siguran da su mu spremni dati ni 5M po sezoni koje trenutno ima.
Lukaku je pristao na 6M, Kvara će vjerovatno dobiti približno u novom ugovoru, ali je sada na 1.2M. Sljedeći najplaćeniji su na 3M.
Osimhen iz nekog razloga ima 10M neto, na kraju će ga prodati ispod cijene samo da se riješe prevelike plate.
Nije pozvan na zadnjih par prijateljskih, a zainteresiranih nema za 100M koje De Laurentiis traži.
Conteu je sigurno prioritet Lukaku i još jedan kvalitetan stoper, morati će platiti i Kvarinog agenta za novi ugovor, a u debelom su minusu zbog propuštanja CL. Sve zbroji i odoše pare od Osimhena.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.