Nema dileme da je Giroud bio važniji Milanu, u kontekstu previše minuta sam mislio samo na zadnju sezonu.Beduin je napisao/la: ↑02 avg 2024, 15:21Giroud u Milani i Dzeko u Interu su 2 svijeta razlicita, osim sto nisu imali dostojne zamjene. Giroud je bio skoro pa najzasluzniji za titulu Milanu, a i u narednom periodu je bio na skoro 15 golova po sezoni + evropa + asistencije, narocito u ovoj zadnjoj je imao odlicnu statistiku. Ali cinjenica jeste da mu je trebala zamjena, zato nas je vecina zalila za Thuramom.
Bez penala 11 golova u ligi, premalo za ekipu koja igra s jednim napadačem, a nema nikakvu širinu na poziciji napadač. U evropi bez učinka osim gola Parizu.
Interu je dovoljno da treći napadač bude solidan. Nema više Morattija i para za četiri klase u napadu.Ja imam svoje misljenje po kojem Taremi je tek solidan napadac.

Da je Taremi ili bilo koji solidan napadač igrao umjesto Arnautovića protiv Atletica, Inter bi sigurno riješio pitanje prolaska u Milanu.
Ako zabije 10 golova u sezoni i bude koristan u gradnji napada, ispunio je očekivanja.