Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 16:58

scholsey je napisao/la:
05 avg 2024, 16:17
alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 15:23
scholsey je napisao/la:
05 avg 2024, 15:21
Slobodno Aleme napiši ono što svi oženjeni znamo - kad nemaju šta, smišljaju gluposti da nas handre. Nije čovjek ništa pogriješio. :zviz: :mrgreen:
Pa tako ti je svaka, nema moja-tvoja svaka tako fukcionise. Na pocetku te to iritira, kasnije skontas da je samo moras uvjeriti da to nije tako i lagano, ne palis se vise :mrgreen:
Ma vala ja to strašno gotivim - keeps the mind sharp.

Svakako je već davno ustanovljeno čija je zadnja.. bar po pitanju rata. A yebo bitke, mora se neka i izgubiti, namjerno ili ne. :zviz: :mrgreen:
kraljttbvb je napisao/la:
05 avg 2024, 16:06
slika
Laže ko kaže da je kod njega drugačije. Štaviše, dobar si ako sačeka da se sam probudiš.. šta sam puta iskihao noćne more, ni kriv ni dužan. :hmmmm: :ljepota:
:rol: ma ja svaka hoce da dominira pusti to, ali lagano bitke nebitne namjerno gubis/pustis, ostalo znas :mrgreen: Redovno guzvaj postelju, radi, nedo Bog da si bezposlicar to je svakoj najveca iritacija, tad je je.bacina x28, i lagano, kad prodjes faze neke sve ide k'o puter sto bi reko jara @numan

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 avg 2024, 17:00

enobarca je napisao/la:
05 avg 2024, 12:36
Ja, apsolutno nikakvu zelju nemam.A kad god sam na kakvom okupljanju gdje ima djece svi idu meni :mrgreen:
ali ja eto nemam zelju da ih imam, ne zelim obavezu u zivotu u smisla djeteta, mozda zvuci sebicno i ruzno ali meni je ovako bolje. Zaradim za sebe, idem gdje hocu na odmor i koliko hocu, ako sutra dobijem otkaz necu se sikirati hocel mi djeca imati sta jesti, ovako se sikiram za sebe i to je to :mrgreen: naravno ne doslovno samo za sebe, tu su roditelji, djevojka, prijatelji ali djeca su neki drugi level brige i obaveze.
Nedavno janje pekli kod kolege i njegova curica se zalijepila za mene čitav dan, mala plakala kad sam kreno kući :mrgreen:

Razmišljam isto kao i ti, prevelika je to žrtva, pogotovo na današnjem vremenu. Ja sam ratna generacija i ostao sam željan svega, strah da to djetetu neću moć priuštit me parališe. Još sam imao sreće da mi oba roditelja imaju stabilne državne poslove dok sam odrastao pa se uvijek nešto vagalo. Njima skidam kapu kako su mene i sestru digli na noge, bukvalno iz ničega.

Dakle, ne želim da mi djetetu išta fali. Prvi razlog što ga ne želim. Drugi je da imam neki mali komfor i ne želim ga narušavat radeći 3 posla da ovu prvu rupu zakrpim.

Treće, da bih imao porodicu valja djetetu obezbjediti mjesto stanovanja. Kako nisam imao sreće da išta naslijedim ne ide mi se u dužničko roblje zbog 60 kvadrata.

Četvrto, ogroman strah da se dijete rodi nezdravo. Imam slučaj gdje kolega ima dvoje autistične djece, dva slučaja u familiji koji su grozni. Tim ljudima je život stao u dvadesetima. Hvala, ali ne hvala.

Naposljetku, s kim ga odgajat. Trenutno nemam ni djevojke ali ne vjerujem da će se to ubrzo promijeniti jer čim spomeneš da ne želiš to gledaju te ko Jeffrey Dahmera. :mrgreen:

Prošle godine sam bio u vezi sa vrh curom, kad joj kažeš dijete ona se nakostriješi ali prekinula je sa mnom, hoće da ide vani i Bog. I otišla je.

I naposljetku, mislim da nisam sposoban biti roditelj. Zašto unesrećiti dijete jer sam ja nahlada?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 17:11

Marsal je napisao/la:
05 avg 2024, 17:00
enobarca je napisao/la:
05 avg 2024, 12:36
Ja, apsolutno nikakvu zelju nemam.A kad god sam na kakvom okupljanju gdje ima djece svi idu meni :mrgreen:
ali ja eto nemam zelju da ih imam, ne zelim obavezu u zivotu u smisla djeteta, mozda zvuci sebicno i ruzno ali meni je ovako bolje. Zaradim za sebe, idem gdje hocu na odmor i koliko hocu, ako sutra dobijem otkaz necu se sikirati hocel mi djeca imati sta jesti, ovako se sikiram za sebe i to je to :mrgreen: naravno ne doslovno samo za sebe, tu su roditelji, djevojka, prijatelji ali djeca su neki drugi level brige i obaveze.
Nedavno janje pekli kod kolege i njegova curica se zalijepila za mene čitav dan, mala plakala kad sam kreno kući :mrgreen:

Razmišljam isto kao i ti, prevelika je to žrtva, pogotovo na današnjem vremenu. Ja sam ratna generacija i ostao sam željan svega, strah da to djetetu neću moć priuštit me parališe. Još sam imao sreće da mi oba roditelja imaju stabilne državne poslove dok sam odrastao pa se uvijek nešto vagalo. Njima skidam kapu kako su mene i sestru digli na noge, bukvalno iz ničega.

Dakle, ne želim da mi djetetu išta fali. Prvi razlog što ga ne želim. Drugi je da imam neki mali komfor i ne želim ga narušavat radeći 3 posla da ovu prvu rupu zakrpim.

Treće, da bih imao porodicu valja djetetu obezbjediti mjesto stanovanja. Kako nisam imao sreće da išta naslijedim ne ide mi se u dužničko roblje zbog 60 kvadrata.

Četvrto, ogroman strah da se dijete rodi nezdravo. Imam slučaj gdje kolega ima dvoje autistične djece, dva slučaja u familiji koji su grozni. Tim ljudima je život stao u dvadesetima. Hvala, ali ne hvala.

Naposljetku, s kim ga odgajat. Trenutno nemam ni djevojke ali ne vjerujem da će se to ubrzo promijeniti jer čim spomeneš da ne želiš to gledaju te ko Jeffrey Dahmera. :mrgreen:

Prošle godine sam bio u vezi sa vrh curom, kad joj kažeš dijete ona se nakostriješi ali prekinula je sa mnom, hoće da ide vani i Bog. I otišla je.

I naposljetku, mislim da nisam sposoban biti roditelj. Zašto unesrećiti dijete jer sam ja nahlada?
Previse ti to kalkulises, kad aBd (i ako), dobijes dijete vidjet ces, procitaj sta je @godrina napisao, sve ti se mjenja, ne moze se to objasniti.

Za 5 godina ako se ne ozenis ostat ces u narodu "znas onog Marsala sto se nikad nije zenio i nea djece" - "znam". Glupost znam ali ce te okolina gledati da si cudan ili da ti nesto nije u redu, to je jednostavno tako, svugdje.

Jabroni
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Jabroni » 05 avg 2024, 17:18

Do sad nabrojani razlozi zašto imat dijete

1. u starosti te neće imat ko pazit
2. šta će narod reć'
3. vidjet ćeš eto kad dođeš u moje godine

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 avg 2024, 17:19

Gomila ozenjenih kojima je na vrh glave dosla zena nagovaraju drugog na isto :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 avg 2024, 17:20

Ja bi volio imati djecu, ali mi se čini da mi ne gine samoštinja.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2024, 17:21

Najinteresantnije kako ima djevojaka koje nekada od 20 do 30 imaju super prilike za zabavljati se sa normalnim momcima i izgraditi nesto normalno ali se prave nedodirljivim, a onda ih u jednom trenutku uhvati prpa i udale bi se za crnog djavola. Na kraju se udaju za nekog sa kim su u vezi 3 mjeseca, budala neka po obicaju i prozive zivot u kuci.

A sa strane muskih imas to da su mamine maze pa bezveze letave djevojke iako izgledaju kao Azraili. Dodju do 35 godine izgledaji kao Zmaj od Sipova i misle da ce da se pojavi J-Lo koja je za njih. Na kraju prozive zivot sa roditeljima, dignu kredit za auto i trose svojih 900 KM na pivo i cigare.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 avg 2024, 17:22

nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 17:19
Gomila ozenjenih kojima je na vrh glave dosla zena nagovaraju drugog na isto :mrgreen:
To ti je ona sto bi vama bilo bolje nego nama :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 avg 2024, 17:24

rio_Ferdy88 je napisao/la:
05 avg 2024, 17:22
nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 17:19
To ti je ona sto bi vama bilo bolje nego nama :mrgreen:
Sto bi samo oni imali glavobolje. Nek se svi pate sta ces.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 avg 2024, 17:34

alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 17:11

Za 5 godina ako se ne ozenis ostat ces u narodu "znas onog Marsala sto se nikad nije zenio i nea djece" - "znam". Glupost znam ali ce te okolina gledati da si cudan ili da ti nesto nije u redu, to je jednostavno tako, svugdje.
Moraš biti posebno retardiran i bez trunke samopoštovanja da ti ovo bude bitno i jedan od motiva

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 17:39

Jabroni je napisao/la:
05 avg 2024, 17:18

2. šta će narod reć'
Pa dobro tvoj je nacin razmisljanja da ne zelis i ok nemam nista protiv, ali naravno da ces gledati samo "negativne" stvari, odgovornost, pare, bolnice itd. Neces uzeti u obzir kakav je osjecaj kad te dijete zove babom, kad jedva cekas kuci s posla, vrata otvoris djeca trce prema tebi babo babo, pa milion stvari koje se podrazumjevaju koje ne moram pisati, koje ti daju drugu dimenziju zivota, pogled i sve ostalo. Zivio sam sam godinama, imao svoj stan, slobodu, pare itd. Licno biram brak i porodicu, ali svakom svacije.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 05 avg 2024, 17:51

alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 17:39
Jabroni je napisao/la:
05 avg 2024, 17:18

2. šta će narod reć'
Pa dobro tvoj je nacin razmisljanja da ne zelis i ok nemam nista protiv, ali naravno da ces gledati samo "negativne" stvari, odgovornost, pare, bolnice itd. Neces uzeti u obzir kakav je osjecaj kad te dijete zove babom, kad jedva cekas kuci s posla, vrata otvoris djeca trce prema tebi babo babo, pa milion stvari koje se podrazumjevaju koje ne moram pisati, koje ti daju drugu dimenziju zivota, pogled i sve ostalo. Zivio sam sam godinama, imao svoj stan, slobodu, pare itd. Licno biram brak i porodicu, ali svakom svacije.
Ne znam kakve veze ima moj stav kad su ovo gore pisali ljudi prethodne dvije strane kao razloge za imat djecu.

Ako ikad budem htio imati dijete, i nikad ne isključujem mogućnost da se predomislim, imat ću ga radi njega samog, da nekome pružim život kao što su meni moji, a ne radi naroda, želja žene ili vlastite koristi u starosti.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 05 avg 2024, 17:52

Ja bi da pitam vas koji ste anti-djeca koja je vama poenta života nije nikako podjebavanje vec ozbiljno pitanje. Boris se trcis citav zivot da bi jednog dana ostario u starackom domu bez da te iko ikad posjeti. Dzabe mi tad da sam milijarder, jedno dijete koje bi doslo da te posjeti bi bilo vrijednije od citavog novca.

Niko se nije rodio sa roditeljskim sposobnostima, jednostavno kako raste dijete tako i ucis. Imati bar jednu osobu koja ce te voljeti bezuslovno je po meni najljepsi osjecaj koji mozes dozivjeti na ovom svijetu. Pruzis dijetetu lijep zivot odnosno koliko god mozes i to je dovoljno od tebe nista vise se ne trazi.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 17:54

JayCatwright je napisao/la:
05 avg 2024, 17:34
alemsa je napisao/la:
05 avg 2024, 17:11

Moraš biti posebno retardiran i bez trunke samopoštovanja da ti ovo bude bitno i jedan od motiva
Slazem se apsolutno, firm believer sam da svako ima pravo da zivi kako zeli, da se nikog ne tice. Ali to ti je jednostavno tako u drustvu/okolini i musku i zensku.

@jabroni

Slazem se, kad nisi bukvalista kad se potrudis da napises post, korektno sve. :thumbup:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 avg 2024, 17:56

Pitanje i za ove ljubitelje djece, kad vec toliko volite djecu jel iko od vas usvojio ijedno dijete i pruzio mu dom i ljubav? Eno SOS selo puno takve djece

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 avg 2024, 18:05

Ma dobro, imate vi dovoljno godina da skontate na šta mislimo i da se većinom zajebavamo sa ovim šatro kukanjima o ženama. :zviz:

Po meni, suština svega je da čovjek nije baždaren da bude sam. Do te mjere da takav način života znatno utiče i na najnormalnije fiziološke procese u tijelu (čitaj: uzrokuje bolesti), a ne kamoli na životnu filozofiju.

Razumijem da postoje različiti pogledi na svijet, da postoje ljudi koji misle da su sami sebi dovoljni - samo što se ne slažem s tim, i mislim da su samo zbunjeni (u nedostatku bolje riječi).

Mislim da insan svoju istinsku ovozemaljsku satisfakciju može dostići isključivo uz zasnovanu porodicu (naravno sa djecom, biološkom djecom). Vjerujem da smo svi po defaultu ovakvi, i da su drugačiji pogledi ustvari samo produkt ponajviše odgoja, i okoline/društva. Ono, banalizovano, ako kod roditelja ili u užoj zajednici taj neki stub društvenog života u vidu porodice nije bio razvijen na pravi način, neće biti ni kod djece.. u smislu da ga neće smatrati važnim onoliko, koliko on zaista jeste.

Kakogod, gluho bilo da osuđujem bilo koga. Nek svako živi kako njemu odgovara. Niti tvrdim da sam u pravu, niti u krivu.

Meni lično sve ovo nema nikakvog smisla bez braka i porodice. Kolko god djelovalo patetično, fakat je istina - meni ta ljubav dođe kao zrak. :oops: :mrgreen:
The saddest thing in life is wasted talent.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 05 avg 2024, 18:14

Maroon1946 je napisao/la:
05 avg 2024, 17:52
Ja bi da pitam vas koji ste anti-djeca koja je vama poenta života nije nikako podjebavanje vec ozbiljno pitanje. Boris se trcis citav zivot da bi jednog dana ostario u starackom domu bez da te iko ikad posjeti. Dzabe mi tad da sam milijarder, jedno dijete koje bi doslo da te posjeti bi bilo vrijednije od citavog novca.

Niko se nije rodio sa roditeljskim sposobnostima, jednostavno kako raste dijete tako i ucis. Imati bar jednu osobu koja ce te voljeti bezuslovno je po meni najljepsi osjecaj koji mozes dozivjeti na ovom svijetu. Pruzis dijetetu lijep zivot odnosno koliko god mozes i to je dovoljno od tebe nista vise se ne trazi.
Nasi su roditelji napravili djece koliko hoces pa su ih dosta djeca ostavila i otisla po Evropi. Pa se peru sa 200 eura svako 6 mjeseci sto im majka zivi sama 11 of 12 mjeseci u godini

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 05 avg 2024, 18:22

nerkolfc je napisao/la:
05 avg 2024, 18:14
Maroon1946 je napisao/la:
05 avg 2024, 17:52

Nasi su roditelji napravili djece koliko hoces pa su ih dosta djeca ostavila i otisla po Evropi. Pa se peru sa 200 eura svako 6 mjeseci sto im majka zivi sama 11 of 12 mjeseci u godini
Jbg, necu u to da ulazim. Ja licno ne bi imao srca da ostavim svoje stare roditelje bez obzira koliko je bolji zivot negdje drugo.
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 05 avg 2024, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 05 avg 2024, 18:22

JayCatwright je napisao/la:
05 avg 2024, 17:56
Pitanje i za ove ljubitelje djece, kad vec toliko volite djecu jel iko od vas usvojio ijedno dijete i pruzio mu dom i ljubav? Eno SOS selo puno takve djece
Valjda zato sto zele svoju djecu. Meni nisu jasni muskarci koji ozene likuse koje imaju djecu od ranije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 05 avg 2024, 18:23

Ma milioni slucajeva gdje ih djeca uopste ili rijetko obilaze jer jednostavno imaju svoje zivote ili ih je zivot odveo negdje. Uopste i ne razmisljam na tu neku sopstvenu korist u starosti, ako se vise ne mogu sam u zahod itd. I ne treba mi vise zivot. Eto sad kad to spominjete (starost), tad ce mi djeca imati preko 30 godiba znaci svoju ljudi, ne treba mi nista od njih, jedino sto me raduje su unucad, cisto jer smatram da bi bio extra dedo i da bi imao vise vremena za unucad, jer covjek svaki dok je mlad ima bruku obaveza. Meni je jedan dedo pogino u ratu znaci nisam ga ni zapamtio a drugi umro 73-e u 34oj godini zivota. Tako da i mozda i to ima uticaja (vjerovatno), da bi volio sto vise moguce provoditi vrijeme s unucima/unukama.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.