ovaj je mislim sve stranke promjenio

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Teorije zavjereShategabri je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:41Bolje onda nemoj. Kad tad će te to dočekati.Marsal je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:23Zavisi. Ne znam šta život nosi. Možda se oženim, možda se nikad ne oženim. Možda i budem imao dijete. Ali imat ću ga što moram, vjerovatno zbog žene, a ne što želim.19vendetta87 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:07
Razmisljas tako jer nisi ozenjen. Da imas zenu sigurno bi imao drugo misljenje
Najbolje bi bilo naći neku sličnih razmišljanja, ali to je baš teško. Procenat njih koje se ne žele ostvarit ko majke je zanemariv
Nije teško što se toga tiče, al ima jedan drugi problem.
Žene su ludekad nema djece, onda smišljaju razne gluposti.
Slobodno Aleme napiši ono što svi oženjeni znamo - kad nemaju šta, smišljaju gluposti da nas handre. Nije čovjek ništa pogriješio.alemsa je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:15Teorije zavjereShategabri je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:41Bolje onda nemoj. Kad tad će te to dočekati.
![]()
Nije ti ni to zagarantovano, koliko imas ljudi sto su im djeca po svijetu ili drugim gradovima pa rijetko dolaze.muhamedhulk je napisao/la: ↑05 avg 2024, 14:40Brak je monoton ako nema nekog da skici, skace i urla po kuci
Ali kontam i one koji nece tu obavezu, i zene i djeteta. Samo hebeno kad ostaris i niko nece ni da te obice ni da te pogleda a ni pomogne, osim ono jednom mjesecno. Jbg.
Pa tako ti je svaka, nema moja-tvoja svaka tako fukcionise. Na pocetku te to iritira, kasnije skontas da je samo moras uvjeriti da to nije tako i lagano, ne palis se visescholsey je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:21Slobodno Aleme napiši ono što svi oženjeni znamo - kad nemaju šta, smišljaju gluposti da nas handre. Nije čovjek ništa pogriješio.alemsa je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:15Teorije zavjereShategabri je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:41Bolje onda nemoj. Kad tad će te to dočekati.
![]()
![]()
![]()
Sve znašalemsa je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:15Teorije zavjereShategabri je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:41Bolje onda nemoj. Kad tad će te to dočekati.Marsal je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:23
Zavisi. Ne znam šta život nosi. Možda se oženim, možda se nikad ne oženim. Možda i budem imao dijete. Ali imat ću ga što moram, vjerovatno zbog žene, a ne što želim.
Najbolje bi bilo naći neku sličnih razmišljanja, ali to je baš teško. Procenat njih koje se ne žele ostvarit ko majke je zanemariv
![]()
Pa tako ces se osjecati do 50eCAGarfia je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:44Kod mene se sad udaje rodica od 20 godina, iz vedra neba vijest. U suštini ne bih da budem seljačina koja će osuditi bilo šta jer je to lična stvar, ali ići iz maksimalne sigurnosti i komfora u neki novi život gdje ni ona ni mladoženja ne rade, a sad ima sve što poželi. Ali eto taj mali valjda pobožan pa hoće umočiti halal.![]()
Nekako sam stava da bi se čovjek prvo trebao izgraditi kao ličnost, kako karakterno tako i na planu karijere gdje će biti koliko-toliko nezavisna jedinka od drugih. Za muškarca mi je idealna neka granična dob za ženidbu ne prije 30. godine. Ženama je malo teže jer se mora i trudnoća planirati.
Npr. ja se ne osjećam sposobnim da sebe kontrolišem nekada, a kamoli ženu ili dijete. Ako je vrhunac života ženidba/udaja, poštujem. Imati dijete je ogromna odgovornost gdje moraš biti spreman za odgoj, pročitati koju knjigu i imati strpljenje za pričanje sa djecom kako od njih ne bi ispao debil kojem Designerica po glavi prosipa alkohol.
I ja doduše serem kao da 2 braka imam iza sebe, ali eto.
scholsey je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:21Slobodno Aleme napiši ono što svi oženjeni znamo - kad nemaju šta, smišljaju gluposti da nas handre. Nije čovjek ništa pogriješio.alemsa je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:15Teorije zavjereShategabri je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:41Bolje onda nemoj. Kad tad će te to dočekati.
![]()
![]()
![]()
valjda ce imati dobre komsije ili puno rodbine koja ce biti spremna da uskoci kad god im nesto zatreba nesto sa 65+ godina i jos kad ih neka bolest sustigne, mada starost sama po sebi je bolestalemsa je napisao/la: ↑05 avg 2024, 16:03Pa tako ces se osjecati do 50eCAGarfia je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:44Kod mene se sad udaje rodica od 20 godina, iz vedra neba vijest. U suštini ne bih da budem seljačina koja će osuditi bilo šta jer je to lična stvar, ali ići iz maksimalne sigurnosti i komfora u neki novi život gdje ni ona ni mladoženja ne rade, a sad ima sve što poželi. Ali eto taj mali valjda pobožan pa hoće umočiti halal.![]()
Nekako sam stava da bi se čovjek prvo trebao izgraditi kao ličnost, kako karakterno tako i na planu karijere gdje će biti koliko-toliko nezavisna jedinka od drugih. Za muškarca mi je idealna neka granična dob za ženidbu ne prije 30. godine. Ženama je malo teže jer se mora i trudnoća planirati.
Npr. ja se ne osjećam sposobnim da sebe kontrolišem nekada, a kamoli ženu ili dijete. Ako je vrhunac života ženidba/udaja, poštujem. Imati dijete je ogromna odgovornost gdje moraš biti spreman za odgoj, pročitati koju knjigu i imati strpljenje za pričanje sa djecom kako od njih ne bi ispao debil kojem Designerica po glavi prosipa alkohol.
I ja doduše serem kao da 2 braka imam iza sebe, ali eto.Ides i nosis se sa situacijom, kao musko je.bo ga ti.
Za ostalo mac sa dvije ostrice, sto si mladji lakse ti se konfigurirati/podeseiti, a to svaki brak zahtjeva s obje strane, laze ko kaze da nije. Ali s druge strane, his jos da hodas s jaranima vamo tamo, tu je konflikt. Dok sa 30+ si vise zreo za te stvari, ali ti se teze podesiti jer si vec stekao neke navike itd. Ili ti ga ona izreka star se pas u lov ne vodi. Ali opcenito mislim da brakovi vise opstaju s ovim sto su usli u isti sa 30+ jer si vec prosao svasta i nisu su ti neke stvari bitne tako da je manje konflikta. Razvod ti je manje realna opcija kad imas djecu, ne smatram da je razvod bauk ono sasvim normalno, ali kad su djeca u slici nije ti samo ma libo me, jer hiljadu onda drugih faktora dolazi u obzir. Generalni problem muskaraca je sto ne mogu prihvatit da kad imas djecu "umres" kao individua na neki nacin (znaju ovi sto ih imaju), i bore se protiv toga.
Sa koliko god godina da se oženis, ne treba ići ka nekom pretjeranom vezanju. Nastavis dio života kao i prije braka.CAGarfia je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:44Kod mene se sad udaje rodica od 20 godina, iz vedra neba vijest. U suštini ne bih da budem seljačina koja će osuditi bilo šta jer je to lična stvar, ali ići iz maksimalne sigurnosti i komfora u neki novi život gdje ni ona ni mladoženja ne rade, a sad ima sve što poželi. Ali eto taj mali valjda pobožan pa hoće umočiti halal.![]()
Ma vala ja to strašno gotivim - keeps the mind sharp.
Laže ko kaže da je kod njega drugačije. Štaviše, dobar si ako sačeka da se sam probudiš.. šta sam puta iskihao noćne more, ni kriv ni dužan.
Haha neka neka svi ce kad tad dobiti ono sto zasluzuju
I ja sam kćerku od rođaka umazio i volim je ko malo šta na svijetu ali i dalje mi ne pada na pamet da imam svoje dijete. Ti špekulišeš za sestru, osim ako ti ona nije izričito rekla, mislim da projeciraš kako bi se ti osjećao bez braka i djece na nju.kraljttbvb je napisao/la: ↑05 avg 2024, 10:58
Imam ja sestru.
Kad je imala 20-30 godina, nece da se udaje i ako se kaže uda, ne želi imati djecu.
Sad kad joj je 40+, vidim da se kaje radi tih mladalackih stavova.
Plus što jedva čeka vikend da dodje kod roditelja kuci da bude sa mojom djecom. Vazda im nosi neke poklone i pare troši da ispunjava njihove želje.
Vidim da se sad za sve kaje, ali kasno je sad, čini se da su joj prošli svi vozovi. Mada je lijepa ko slika, sutra bi mogla nekoga naći da se uda, ali u tim godinama nije to više to...
Druze ja sam 90% imao isto ovako razmisljanje prije 5 godina. Onda odjednom hvala Bogu sudbina i ozenim se. Kad sam odveo zenu u porodilište 3 sata sam po Tuzli autom majzlo.CAGarfia je napisao/la: ↑05 avg 2024, 15:44Kod mene se sad udaje rodica od 20 godina, iz vedra neba vijest. U suštini ne bih da budem seljačina koja će osuditi bilo šta jer je to lična stvar, ali ići iz maksimalne sigurnosti i komfora u neki novi život gdje ni ona ni mladoženja ne rade, a sad ima sve što poželi. Ali eto taj mali valjda pobožan pa hoće umočiti halal.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.