BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bayer 04
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la bayer 04 » 09 jun 2009, 00:59

Meni je najsmješnije kada jedan mali,inače moj dobar prijatelj :D ,dođe preko ljeta ovamo i počne da se hvali kako igra lopte...Bio na probi u Sieni,zabio gol Interu itd.,a vjerujte u njemu 100 kg,bezveze igra,svaki put kada igramo i čuješ da je nešto lupnulo znaš da se je taj momak slomio...A tamo rastura...Nevjerovatno... :roll:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 jun 2009, 01:01

ma gledaj repka im je poprilicno jaka...klubovi im igraju domace prvenstvo i inace su fajterski klubovi nema ljepote ali trce ko navijeni:) mislim da su u svakom slucaju jaci od nasih kvazi klubova gdje svi igraci piju puse i poslije 45 minuta ih grcevi fataju...da se ne lazemo imamo jednu od najgorih liga na svijetu mislim da smo predzadnji na nekoj tabeli...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 09 jun 2009, 01:02

evo samo jedan jos primjer tj argument da dodam na svoj prethodni post...dino dzulbic ,momak koji je bio 2 godine najbolji odbrambeni igrac australske lige koja je kvaliteta kao MLS...presao proslu polusezonu u rotweis ahlen u cvajti i odigrao vjerovali ili ne 2 utakmice...a rotweis ahlen je oko 10-12 mjesta cini mi se...mislim da bi bilo pozeljno da malo pazite o talentima

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 jun 2009, 01:04

nick je napisao/la:hvala... :D
i onaj bekamcic igro u americi hmm ipak mislim da im je liga jaca od nase...
Igrao je i Subotić, kao i Keller, Howard, i još par igrača.
Problem je što nisu dovoljno jeftini zato ih malo i ima u Evropi, jbg po cjenu 2 amerikanca može dovesti 5 južnoamerikanaca ili afrikanaca koji su tu negdje ili čak i bolji.
A mnoge Evropa i ne zanima, imaju sasvim dovoljno u SAD-u, ne igraju za kikiriki.

I da, nemaš šta misliti sigurno je MLS jači od ove naše lige.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 09 jun 2009, 01:07

nick je napisao/la:ma gledaj repka im je poprilicno jaka...klubovi im igraju domace prvenstvo i inace su fajterski klubovi nema ljepote ali trce ko navijeni:) mislim da su u svakom slucaju jaci od nasih kvazi klubova gdje svi igraci piju puse i poslije 45 minuta ih grcevi fataju...da se ne lazemo imamo jednu od najgorih liga na svijetu mislim da smo predzadnji na nekoj tabeli...
liga u kojoj reprezentativci sao tomea i principea igraju i prvoj postavi a ta drzava redovno po 10tak komada dobija od hondurasa kostarike i ostalih nema nikakav kvalitet...da je nasa liga regularna ja vam garantujem da bi bila jaca od mls...a za njihovu repku?da igraju u evropi bili bi u rangu estonije...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 jun 2009, 01:16

hmm ja se sjecam proslog prvenstva niko ih nije nakanto zamalo italiju da izbace(oborili me na listicu)i popravili su se fino a to da bi nasa liga napredovala hmm ne znam sta da ti kazem sem da svih prvih 11 u zelji piju i puse a ne vjerujem da je u ostalim klubovima bolje...u nasoj ligi najmanje je profesionalnih sportasa...a to sto se mi po mahalama lozimo da smo ovakvi onakvi toga je uvijek bilo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 09 jun 2009, 07:44

ma treba sve ove nase made nade okupiti na jednom mijestu , nek tu budu i treneti U19,U21 pa sto ne i CIRO da ih posavjetuje...i onda sigurno ce se moci probrad dobrih i kvalitetnih igraca al iz INOSTRANSTVA.
pa poslije ove nase iz bosne ,tako da cemo imeti igrace za A selekciju koji ce biti uigrani. vidite sta sad rade dzeko ,ibra ,sejo i vedo znaju se u mozak (jedino miske sto nije sa njima igro u U 21.)
TO BI BILO UBJEDLJIVO NAJBOLJE RIJESENJE.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 09 jun 2009, 09:47

Ono što nama fali, odnosno što naši ljudi iz NSBIH nemaju a što većina drugih europskih rep. ima jeste dobar skaouting za mlade igrače porijeklom iz BiH. Evo prije nekoliko postova naveo sam mlade igrače koji igraju u slovenskoj ligi, za koje niko ne tvrdi da su aman talenti ili da su igračine ali ko zna šta budučnost donosi. E ti sad nesposbnjakoviči umjesto da odu u državu (Sloveniju) koja je avionom udaljena sat ili autom pet-šest sati i dva vikenda provedu tamo gledajuči npr. ove igrače pa se na licu mjesta uvjere u njihove kvalitete, a ne da sejde u zapušenim kancelarijama i čekaju da im igrači dođu na sami noge i uvale im kovertu u džep. Tako se isto može odraditi sa ostalim zemljama. Ili mozda organizovati više regionalnih kampova kao što se radi u Medžugorju jednom godišnje. Pa nam onda djeca ne bi igrala za Švedsku, Dansku, Švicarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Austriju, Srbiju isl.
SAMO ŽELJO

Babe
Kontakt:

Post Postao/la Babe » 10 jun 2009, 02:40

@SINE sve to stoji, al jos je veci problem sto nasi u savezu ne zele da ta djeca igraju za nas, nego im je draze kad ih vide u dresu neke susjedne zemlje. A uostalom, zasto bi ti kriminalci trosili pare na te kampove pa da padnu u jos vecu financijsku krizu, pa da imaju jos vise problema sa javnoscu, lakse je sebi stavit u dzep ili nase talente prepustiti zemljama za koje oni navijaju (Hrvatska, Srbija). ZALOST

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 10 jun 2009, 06:13

Babe je napisao/la:@SINE sve to stoji, al jos je veci problem sto nasi u savezu ne zele da ta djeca igraju za nas, nego im je draze kad ih vide u dresu neke susjedne zemlje. A uostalom, zasto bi ti kriminalci trosili pare na te kampove pa da padnu u jos vecu financijsku krizu, pa da imaju jos vise problema sa javnoscu, lakse je sebi stavit u dzep ili nase talente prepustiti zemljama za koje oni navijaju (Hrvatska, Srbija). ZALOST
nisu oni u savezu krivi nizasta...u sarajevu 600000 ljudi nemoze se skupit masa od 15-20000 da ode cevape napravit od te bagre...da se ovo u srbiji desava oni bi vec davno bili objeseni...ko vam je kriv kad nemate mu.a..trpite nek vas ponizavaju...nisu oni krivi sto vas ponizavaju nego ste vi krivi sto im isto dopuystate...

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 10 jun 2009, 08:42

bubooty je napisao/la:
Babe je napisao/la:@SINE sve to stoji, al jos je veci problem sto nasi u savezu ne zele da ta djeca igraju za nas, nego im je draze kad ih vide u dresu neke susjedne zemlje. A uostalom, zasto bi ti kriminalci trosili pare na te kampove pa da padnu u jos vecu financijsku krizu, pa da imaju jos vise problema sa javnoscu, lakse je sebi stavit u dzep ili nase talente prepustiti zemljama za koje oni navijaju (Hrvatska, Srbija). ZALOST
nisu oni u savezu krivi nizasta...u sarajevu 600000 ljudi nemoze se skupit masa od 15-20000 da ode cevape napravit od te bagre...da se ovo u srbiji desava oni bi vec davno bili objeseni...ko vam je kriv kad nemate mu.a..trpite nek vas ponizavaju...nisu oni krivi sto vas ponizavaju nego ste vi krivi sto im isto dopuystate...
Obadvojica ste upravu.
SAMO ŽELJO

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 10 jun 2009, 16:53

Je li iko ikad čuo za Sinišu Ubiparipovića, rođen je Zenici. Ima 25 godina. Igra za New York Red Bullse i standaran je. New York Red Buzllsi su standardan tim svih američkih prvenstava i kupova. Bio bi red da ga isprobaju dok još nije kasno.

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 10 jun 2009, 17:03

Još jedan bosanski igrač u Americi. Baggio Husidić - Chickago Fire
Baggio je standardan prvotimac ovog prvoligaša istočne konferencije. Momak je OK. Reako je da će (ukoliko dobije poziv, naravno) igrati za BiH! Ima 22 godine.

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 10 jun 2009, 17:04

Jesam ja čuo ..
Ofenzivni Vezni..

RedBull New York ..
Slabi su .. Zadnji u Ligi MLS grupa 1 ..
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 10 jun 2009, 17:04

eo neko spomenuo nekakvog malika basica koji je navodno potpiso za WBA.
ima li sta od toga
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 10 jun 2009, 17:07

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Još jedan bosanski igrač u Americi. Baggio Husidić - Chickago Fire
Baggio je standardan prvotimac ovog prvoligaša istočne konferencije. Momak je OK. Reako je da će (ukoliko dobije poziv, naravno) igrati za BiH! Ima 22 godine.

Baggio nije standardan

Od 13 Utakmica odigrao je 3 ..
Inače Vezni Igrač ..
Ali nije mala stvar da igra za Chicago Fire ..
1 su u svojoj konferenciji ..
Moglo bi nešt bit od njega ..
Zadnja izmjena: MentalitaUltras, dana/u 10 jun 2009, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 10 jun 2009, 17:11

tax je napisao/la:eo neko spomenuo nekakvog malika basica koji je navodno potpiso za WBA.
ima li sta od toga
Koliko sam malo prsurfo internetom izgleda da taj bašić uopšte ne postoji , a kamoli njegov ugovor sa West Bromwich Albionom

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 10 jun 2009, 17:35

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:
tax je napisao/la:eo neko spomenuo nekakvog malika basica koji je navodno potpiso za WBA.
ima li sta od toga
Koliko sam malo prsurfo internetom izgleda da taj bašić uopšte ne postoji , a kamoli njegov ugovor sa West Bromwich Albionom
ok thx
marsej mali tim

amel korman
Kontakt:

Post Postao/la amel korman » 10 jun 2009, 17:40

evo nam se nudi neki Dzemal Golušupkovic iz Kečkemeta

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 10 jun 2009, 17:44

amel korman je napisao/la:evo nam se nudi neki Dzemal Golušupkovic iz Kečkemeta
je li to onaj tim gdje brani mitrovic
marsej mali tim

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, Proximic i 23 gosta.