FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
33
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 232

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 01 avg 2024, 21:54

Sad se ne dovodi ma vrat na nos, a doveli 9 igraca od kojih NI JEDAN nije prevaga niti je podigao kvalitet ekipe. Ni jedan.
9 igrac od kojih dvaki je nivo one ekipe od prosle godine i 4. Mjesta. E vala su ga ciljamo i doveli, aferim.
Zamjenili buljubasica sa djordjevicem... Milina

Cuj nije isplativo, s mi od transfera prihodovali 5 miliona kli koliko vec ito IZ AKADEMIJE na igracima koji su kmai 1500 platu. Kakve supljake covjek mora citati
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 01 avg 2024, 21:58

Pitar6785 je napisao/la:
01 avg 2024, 21:31
Posto je nastao pustos na selu vrapcici oduzo bi im golmana
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Kakav si ti kralj :kralj: Citav post je fantastican, svakom recenicom si pogodio i na kraju ovo kao slag na tortu. Bas me oraspoloze tvoji postovi, ako se nekad sretnemo uzivo zacugacemo se da valja :salut:

Gumistucna
Kontakt:

Post Postao/la Gumistucna » 01 avg 2024, 22:01

zagorski je napisao/la:
01 avg 2024, 17:46
napoleon72 je napisao/la:
01 avg 2024, 15:21
Zadnji bas dobar golman kojeg smo doveli je bio Delac prije haman 10 godina jbt. Strasno koliko na toj poziciji promasaja trpimo. Poslije Delaca redom:
Pavlovic - tu i tamo, al vise ga pamtimo kao loseg golmana
Kovacevic - akademija
Dzafic - da Bog sacuva
Markovic - ne znam da li je i stao na gol
Dizdarevic - akademija
Sahinovic - akademija
Kanuric - ne ponovilo se
Rogic - ubleha
Iliev - nedorecen, nelos u nekim stvarima, u drugim Boze sacuvaj
Rockov - za sad vise los nego dobar

Nevjerovatno fkt. A i prije Delaca se nismo nesto proslavili s golmanima. Dragovic, Delac i Kovacevic jedina tri golmana kako treba od kraja rata. Moze s njima i Krak.
A Mirsad Dedic?
ima i Oštrak? :)
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 avg 2024, 22:12

Gumistucna je napisao/la:
01 avg 2024, 22:01
zagorski je napisao/la:
01 avg 2024, 17:46
napoleon72 je napisao/la:
01 avg 2024, 15:21
Zadnji bas dobar golman kojeg smo doveli je bio Delac prije haman 10 godina jbt. Strasno koliko na toj poziciji promasaja trpimo. Poslije Delaca redom:
Pavlovic - tu i tamo, al vise ga pamtimo kao loseg golmana
Kovacevic - akademija
Dzafic - da Bog sacuva
Markovic - ne znam da li je i stao na gol
Dizdarevic - akademija
Sahinovic - akademija
Kanuric - ne ponovilo se
Rogic - ubleha
Iliev - nedorecen, nelos u nekim stvarima, u drugim Boze sacuvaj
Rockov - za sad vise los nego dobar

Nevjerovatno fkt. A i prije Delaca se nismo nesto proslavili s golmanima. Dragovic, Delac i Kovacevic jedina tri golmana kako treba od kraja rata. Moze s njima i Krak.
A Mirsad Dedic?
ima i Oštrak? :)
Alen Krak početkom sezone 2002/03 (ubrzo misteriozno sklonjen), Vojislav Dragovic - proljece 2005 (također misteriozno sklonjen pred finale kupa) i Bojan Jović - proljece 2011 su ostavili dobar dojam.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 01 avg 2024, 22:25

Mene samo zanima dokad ćemo mi sami sebe uništavati transfer politikom, pa ako neko ima mogućnost da dovodi ciljana pojačanja to smo mi a mi sa najvećim budžetom radimo nešto slično kao Velež, Široki ... dovodimo igrače koji mogu biti dobri a i ne moraju.

Evo ovaj prelazni rok na poziciju stopera smo doveli Jovića (70k) i Mujkića iz Slobode. Jović je još i solidno odigrao ali on nije igrač kakve Sarajevo treba dovoditi, apsolutno nisi siguran da neće biti promašaj. Nama treba na toj poziciji 2 jaka igrača, Čelik, Soldo/Đuričković jedan od njih kao četvrti štoper i neka sigurna opcija sa klupe (u ovom omjeru Soldu bih uvijek uzeo ispred Đuričkovića), Peta opcija Mujkić koji je mlad pa i donekle razuman transfer i još neki akademac.

Transfer Rockova je možda i najgori od svih, imaš Rogića koji je OK golman, ništa više od toga i ti dovodiš golmana za kojeg skoro isto možeš reći. U svakoj evropskoj utakmici Rockova je lopta prevarila dva puta, e zamisli kad krenu prirodne žabice na našim terenima, odmah mu računaj gol po utakmici. Imaš Mehića prospecta (što bi veliki boss rekao) koji ti neće puno veću štetu nanijeti od gore navedene dvojice.

Na bekove dovedeni Unušić i Kuprešak, relativno mladi momci i solidni transferi, Unušić kao druga opcija sasvim dovoljan i Kuprešak kao prva opcija što nije dobro i opet može biti flop, takav primjer ti je još uvijek u klubu na istoj poziciji.

U vezu si doveo Bubanju i to je igrač kakve Sarajevo treba dovoditi, u većini slučajeva opravdaju dovođenje i iako fizički nije blizu svog maksimuma, pokazao je nešto u ovim utakmicama. Naravno naći će se neko pametan da spomene sinoćnu utakmicu gdje je čovjek bio zavaljen maksimalno, igrao zadnjeg veznog i štopera u isto vrijeme i još bio sam u vezi jer je Mehmedović hodao i propuštao igrače. Doveo si Đorđevića koji je je solidna opcija, nije neko ko garantuje kvalitet ali se izdvaja od ostalih takvih pa od njega najviše možeš očekivati. Jatta ne može biti loš transfer.

Ristić je pogibija, nepotreban iako je mlad.

Po meni neki sastav prema kojem bih težio.
X - Mehić - Mušija
X - X - Čelik - Soldo - Mujkić - Akademija
Beganović - Unušić - X - Kuprešak/Duraković
X - Bubanja - Đorđević - Krdžalić - Julardžija - Mehmedović - Hamzić
Renan - Gulli - Hamza - Kyeremeh

X - kvalitetan i provjeren igrač
Umjesto Rockova, Rogića, Đuričkovića, Jovića , Kapetanovića, Mulalića, Matanovića, Mustafića, Anđušića i Ristića dovesti pet kvalitetnijih igrača i dobro ih platiti.

Sad se je i kasno za nešto tako, ali bih evo Rogića, Matanovića i Mulalića posudio Slobodi, Jattu i Ristića Čeliku.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 01 avg 2024, 22:30

TarpiTarpi je napisao/la:
01 avg 2024, 22:25
Mene samo zanima dokad ćemo mi sami sebe uništavati transfer politikom, pa ako neko ima mogućnost da dovodi ciljana pojačanja to smo mi a mi sa najvećim budžetom radimo nešto slično kao Velež, Široki ... dovodimo igrače koji mogu biti dobri a i ne moraju.

Evo ovaj prelazni rok na poziciju stopera smo doveli Jovića (70k) i Mujkića iz Slobode. Jović je još i solidno odigrao ali on nije igrač kakve Sarajevo treba dovoditi, apsolutno nisi siguran da neće biti promašaj. Nama treba na toj poziciji 2 jaka igrača, Čelik, Soldo/Đuričković jedan od njih kao četvrti štoper i neka sigurna opcija sa klupe (u ovom omjeru Soldu bih uvijek uzeo ispred Đuričkovića), Peta opcija Mujkić koji je mlad pa i donekle razuman transfer i još neki akademac.

Transfer Rockova je možda i najgori od svih, imaš Rogića koji je OK golman, ništa više od toga i ti dovodiš golmana za kojeg skoro isto možeš reći. U svakoj evropskoj utakmici Rockova je lopta prevarila dva puta, e zamisli kad krenu prirodne žabice na našim terenima, odmah mu računaj gol po utakmici. Imaš Mehića prospecta (što bi veliki boss rekao) koji ti neće puno veću štetu nanijeti od gore navedene dvojice.

Na bekove dovedeni Unušić i Kuprešak, relativno mladi momci i solidni transferi, Unušić kao druga opcija sasvim dovoljan i Kuprešak kao prva opcija što nije dobro i opet može biti flop, takav primjer ti je još uvijek u klubu na istoj poziciji.

U vezu si doveo Bubanju i to je igrač kakve Sarajevo treba dovoditi, u većini slučajeva opravdaju dovođenje i iako fizički nije blizu svog maksimuma, pokazao je nešto u ovim utakmicama. Naravno naći će se neko pametan da spomene sinoćnu utakmicu gdje je čovjek bio zavaljen maksimalno, igrao zadnjeg veznog i štopera u isto vrijeme i još bio sam u vezi jer je Mehmedović hodao i propuštao igrače. Doveo si Đorđevića koji je je solidna opcija, nije neko ko garantuje kvalitet ali se izdvaja od ostalih takvih pa od njega najviše možeš očekivati. Jatta ne može biti loš transfer.

Ristić je pogibija, nepotreban iako je mlad.

Po meni neki sastav prema kojem bih težio.
X - Mehić - Mušija
X - X - Čelik - Soldo - Mujkić - Akademija
Beganović - Unušić - X - Kuprešak/Duraković
X - Bubanja - Đorđević - Krdžalić - Julardžija - Mehmedović - Hamzić
Renan - Gulli - Hamza - Kyeremeh

X - kvalitetan i provjeren igrač
Umjesto Rockova, Rogića, Đuričkovića, Jovića , Kapetanovića, Mulalića, Matanovića, Mustafića, Anđušića i Ristića dovesti pet kvalitetnijih igrača i dobro ih platiti.

Sad se je i kasno za nešto tako, ali bih evo Rogića, Matanovića i Mulalića posudio Slobodi, Jattu i Ristića Čeliku.
Trebaju nam još kvalitetan štoper i prednji vezni koji zna davati pasove između linija i u prostor. U našoj ligi će biti dosta utakmica gdje nećemo moći odgovoriti s profilom ofanzivnih igrača koje imamo
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 01 avg 2024, 22:35

Rapid razmontira ovu Wislu 6-1, da smo imali sreće protiv Spartaka, 4. pretkolo bi praktično bilo osigurano...

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 01 avg 2024, 22:37

Seipronto je napisao/la:
01 avg 2024, 22:35
Rapid razmontira ovu Wislu 6-1, da smo imali sreće protiv Spartaka, 4. pretkolo bi praktično bilo osigurano...
e ovaj mentalni sklop je nas najveci problem.Na osnovu cega si ti zakljucio da smo mi bolji od Wisle? Razbila nas je ekipa u rangu Sirokog, bez ispaljenog metka se vratismo. I da smo imali bolji dan i prosli, mislis da nas ne bi isto docekaloprotiv njih?
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 01 avg 2024, 22:42

plisek je napisao/la:
01 avg 2024, 22:37
Seipronto je napisao/la:
e ovaj mentalni sklop je nas najveci problem.Na osnovu cega si ti zakljucio da smo mi bolji od Wisle? Razbila nas je ekipa u rangu Sirokog, bez ispaljenog metka se vratismo. I da smo imali bolji dan i prosli, mislis da nas ne bi isto docekaloprotiv njih?
Da si prošao, prošao bi zasluženo i niko ti ništa ne bi trebao reći. Šta bi nas to trebalo dočekati? Je li uvijek nas treba dočekati? Što nas ne bi nekad nagradilo? I ne, nije nas razbila Trnava, bolji smo tim, nismo imali sreće, oni sve što su pokušali zabili su. Mi da smo mogli i rukama je ne bi utjerali.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 01 avg 2024, 22:44

Hajduk patnja ziva protiv "ribara"

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 avg 2024, 22:57

Pitaristok je napisao/la:
01 avg 2024, 22:44
Rak zjenica sam evo dobio gledajući ovo...

Mi da u ekipi imamo Livaju, Rakitica, Perišića, Krovinovića, Uremovića, Melnjaka i Gatusa na klupi a pokažemo ovo protiv ribara... treći svjetski rat bi nastao.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2024, 23:11

Pitaristok je napisao/la:
01 avg 2024, 22:44
Očekivano, novi trener,dosta novih igrača, dobili prvu 2-0 . Hajduk nema nikakav kontinuitet ni rezultata ni igre ni nekog smisljenog rada kao i kod nas. Tako da nista čudno što su loši bili.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 01 avg 2024, 23:12

Nemojte im praviti lažne alibije.
Titulu su obećali titula ima da bude.
Sve ostalo je šuplja priča.
Nismo sa Ajaxom i Arsenalom u ligi
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 01 avg 2024, 23:18

jurisicduska je napisao/la:
01 avg 2024, 23:12
Vala istina. Nije niko Mirvica zaustavio na ulici i pitao hocemo li na titulu, nego je on sam od sebe izdao saopstenje i eksplicitno rekao da je to cilj.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 avg 2024, 23:27

Zaljubio sam se u onaj stadion Spartaka. Pola utakmice sam samo zamišljao kako bi bilo dobro da mi imamo onakav.
Bukvalno identičan, samo ga uzet i prenijet u Sarajevo...
Sve pobjede, titule i Evrope bi halalio u narednih 10 godina, ali da jedanaestu zaigramo na vlastitom onakvom stadionu.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 01 avg 2024, 23:31

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
01 avg 2024, 23:18
Vala istina. Nije niko Mirvica zaustavio na ulici i pitao hocemo li na titulu, nego je on sam od sebe izdao saopstenje i eksplicitno rekao da je to cilj.
Nije ni Zekic dosao i placen da budemo četvrti.
Možemo biti četvrti sa Abdulahom Oručem a i bez trenera sumnjam da bi ispod završili
Tako da samo titula. Ove godine ima i super kup i to je cilj.
Prelazni rok nije završen doći će najmanje 3 igrača ali najmanje. I 3 će otići na posudbe.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 avg 2024, 23:36

01 avg 2024, 23:31
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
01 avg 2024, 23:18
Nije ni Zekic dosao i placen da budemo četvrti.
Možemo biti četvrti sa Abdulahom Oručem a i bez trenera sumnjam da bi ispod završili
Tako da samo titula. Ove godine ima i super kup i to je cilj.
Prelazni rok nije završen doći će najmanje 3 igrača ali najmanje. I 3 će otići na posudbe.
Pa doslo ih je vec 9 tako da je lahko povjerovati da ce doci i jos trojica, samo je kljucno pitanje kakve kvalitete.
I ovo sto su doveli do sada bolje da nisu dovodili,bar vecinu njih.

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 01 avg 2024, 23:44

mnon46 je napisao/la:
01 avg 2024, 22:42
plisek je napisao/la:
01 avg 2024, 22:37
Seipronto je napisao/la:
Da si prošao, prošao bi zasluženo i niko ti ništa ne bi trebao reći. Šta bi nas to trebalo dočekati? Je li uvijek nas treba dočekati? Što nas ne bi nekad nagradilo? I ne, nije nas razbila Trnava, bolji smo tim, nismo imali sreće, oni sve što su pokušali zabili su. Mi da smo mogli i rukama je ne bi utjerali.
e cuj bolji a primili 3 komada. Rega, nije problem primiti 3 kako kazes nesretno, al sto ne zabismo onda 3 kad smo bolji ili 4? Treba prestati sanjati i biti nerealan, daleko smo mi od evropskih takmicenja nazalost. Hvala im za julske noci, ali vise od ovoga nije moglo nazalost
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 01 avg 2024, 23:45

Ima trener nek odgovara. **** mi se i ko će doći i ko će otići titulu hoću da slavim s drugovima i kumovima i to me zanima iskreno da ti kažem

Ako to ne bude nek idu svi u tri **** materine

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 01 avg 2024, 23:47

Ono sto mi nismo zabili slovaci jesu vrlo jednostavno. Gledam ovaj snimak.

Dobra igra, ono sto smo naumili uradili smo barem u izgradnji akcija skoro svih. ,
ZAMJERKA na vrucu glavu. Mora biti dosta mirnije, stalozenije pa haman kod svih igraca. Kad dodje vrijeme odluke, duplog pasa, udarca, stani na loptu - disi, jednu stotinku, nekako se prepadnu trenutka pa daj sto brze. Fali vrlo malo mirnoce, rutine pogotovo u zavrsnici napada.

Inace prelijepo igramo, iznosimo loptu pod pritiskom kao veliki i relativno lako se prebacimo do posljednje trecine. pa i sa tim svim “limitiranim igracima i izostancima (soldo, djuri) i previse je za nas bilo u ovoj utakmici. Hendikep je sto je morao izvuci Bubanju iz veze.

Po meni Zekic izvukao maksimum.

Renan ne treba biti kapiten, drugi put kapiten i trica :urnebes:

Spartak pokazao sta ima sto je nama falilo. Tu mirnocu potrebnu. Ali to je tim 4 godine s jednim trenerom. Kod nas 4 utakmice. Nerealno!!!

Ocigledno da smo sve to doveli sto nam je deficitarno vjerovatno bi i prosli do plej ofa. Medjutim sta su prepreke bile? Da li je bilo moguce dovesti ranije Kupresaka?? I ostale? Ako ganjamo jaceg igraca ima li ponuda.

Zadovoljan vidjenim za ovo kratko vrijeme i predstavom kad uzmemo sve u obzir i da su neki hatmu dovu ucili naion izvlacenja aktobea.

I vazda nama mora golman u euro tekmama zabagovati, to je pravilo.

HORDE?? Sta reci? :salut:

Svi na KOSEVO U NEDJELJU!
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 01 avg 2024, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave i 27 gostiju.