RŠD Velež Mostar

killafrommanilla
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la killafrommanilla » 27 jul 2024, 09:20

Bjeribola je napisao/la:
27 jul 2024, 08:37
Haris Vuckic, bivsi igrac Newcastlea, Rangersa, Twentea, Rijeke jutros na sistematskom pregledu, uskoro šara :kafa:
Najtezi dio je pred njim, proci ljekarske
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Sambiliong
Kontakt:

Post Postao/la Sambiliong » 27 jul 2024, 09:48

Xenophon je napisao/la:
27 jul 2024, 00:29
Sve što si napisao stoji.

Istakao bih da je borba za Evropu ove sezone misaona imenica. Nije ovo unošenje loše atmosfere na forumu, nego realno i objektivno sagledavanje stanja ekipe.

U prethodnih četiri-pet sezona, igrački vjerovatno najslabija ekipa Veleža. Umjesto kontinuiranog napredovanja kojeg sam spominjao ovdje nekoliko puta, ove sezone ne da stagniramo nego smo i pali.

Valjda posljedica velikog budžeta :kafa:
Drug Xenophon, mislim da igrački nismo slabiji nego da je sve ovo uzrokovano turbulencijama oko Klafa i pogubljenošću uprave nakon toga..Jevtović je klasa za svu trojicu koji su dobili nogu i nadam se da će imati priliku i vrijeme da to pokaže, radi se o odličnom igraču..Pa i Mujan ne može biti da je zaboravio igrati lopte, samo da pokaže voljni momenat i da se vrati u jači trenažni proces, nadam se da će i on proigrati..Neće ni odbrana škripati kad se vrati Ante, u tandemu sa Savićem bi trebao zatvoriti to kako treba. Iskreno, mene brine ta kreacija jer Pršeš je bio jedini koji je uzimao loptu na našoj polovini i kad je gledao kako treba protivničke igrače znao povezati linije - tu mi sad škripi nekako..Mislim da ako je Čanadi dovoljno stručan da će to sjesti kako treba - ja sam optimista. Samo neka oni srede te vanfudbalske stvari i sasijeku u korijenu nedisciplinu i bahatost (uključujući i članove uprave i okolne uticajnike..) Suljić i Haskić ako ćemo realno odavno već ništa ne pokazuju, bolje ih je zamijeniti gore pomenutim dvojcem.Dajmo malo optimizma ljudi, valjda još koje pojačanje dođe i sjedne sve na svoje mjesto..Samo da se glave ohlade

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 27 jul 2024, 10:28

killafrommanilla je napisao/la:
27 jul 2024, 09:20
Bjeribola je napisao/la:
Haris Vuckic, bivsi igrac Newcastlea, Rangersa, Twentea, Rijeke jutros na sistematskom pregledu, uskoro šara :kafa:
Čovjek igrao na Old Traffordu protiv Sir Alexa Fergusona. Šta reći? Samo da ga zdravlje posluži.

slika

salmy

Post Postao/la salmy » 27 jul 2024, 15:34

Sambiliong je napisao/la:
27 jul 2024, 09:48
Xenophon je napisao/la:

Istakao bih da je borba za Evropu ove sezone misaona imenica. Nije ovo unošenje loše atmosfere na forumu, nego realno i objektivno sagledavanje stanja ekipe.

U prethodnih četiri-pet sezona, igrački vjerovatno najslabija ekipa Veleža. Umjesto kontinuiranog napredovanja kojeg sam spominjao ovdje nekoliko puta, ove sezone ne da stagniramo nego smo i pali.

Drug Xenophon, mislim da igrački nismo slabiji nego da je sve ovo uzrokovano turbulencijama oko Klafa i pogubljenošću uprave nakon toga..Jevtović je klasa za svu trojicu koji su dobili nogu i nadam se da će imati priliku i vrijeme da to pokaže, radi se o odličnom igraču..Pa i Mujan ne može biti da je zaboravio igrati lopte, samo da pokaže voljni momenat i da se vrati u jači trenažni proces, nadam se da će i on proigrati..Neće ni odbrana škripati kad se vrati Ante, u tandemu sa Savićem bi trebao zatvoriti to kako treba. Iskreno, mene brine ta kreacija jer Pršeš je bio jedini koji je uzimao loptu na našoj polovini i kad je gledao kako treba protivničke igrače znao povezati linije - tu mi sad škripi nekako..Mislim da ako je Čanadi dovoljno stručan da će to sjesti kako treba - ja sam optimista. Samo neka oni srede te vanfudbalske stvari i sasijeku u korijenu nedisciplinu i bahatost (uključujući i članove uprave i okolne uticajnike..) Suljić i Haskić ako ćemo realno odavno već ništa ne pokazuju, bolje ih je zamijeniti gore pomenutim dvojcem.Dajmo malo optimizma ljudi, valjda još koje pojačanje dođe i sjedne sve na svoje mjesto..Samo da se glave ohlade
Sve te razumijem rođeni, ali vrijeme nam brzo prolazi...raduje me što je Borac danas tražio odgodu, da se bar sa novim igračima uigramo do 10.08. kad nam dolazi Željo. Izaći će abd Velež kao pobjednik iz ove male krize, samo da je sve na vrijeme povezati i uklopiti u jednu cjelinu. Eto rješili smo se Suljica i Pršeša, mada ne mogu da se pomirim sa činjenicom da i Haskića tjeramo, ali vjerovatno struka zna koji su to bili stvarni razlozi. Samo optimistično i gospodski, kakav je Velež vazda bio. Forzaaa.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

JedanIzMostara1922
Kontakt:

Post Postao/la JedanIzMostara1922 » 27 jul 2024, 17:48

salmy je napisao/la:
27 jul 2024, 15:34
Sambiliong je napisao/la:
27 jul 2024, 09:48
Xenophon je napisao/la:

Sve te razumijem rođeni, ali vrijeme nam brzo prolazi...raduje me što je Borac danas tražio odgodu, da se bar sa novim igračima uigramo do 10.08. kad nam dolazi Željo. Izaći će abd Velež kao pobjednik iz ove male krize, samo da je sve na vrijeme povezati i uklopiti u jednu cjelinu. Eto rješili smo se Suljica i Pršeša, mada ne mogu da se pomirim sa činjenicom da i Haskića tjeramo, ali vjerovatno struka zna koji su to bili stvarni razlozi. Samo optimistično i gospodski, kakav je Velež vazda bio. Forzaaa.
Haskic se na samom pocetku izjasnio da moze samo ulaziti drugo poluvrijeme, da ne može biti glavni napadac, covjeku je 35-36 godina. Igrao je povrijeđen drugo poluvrijeme na Grbavici, te je počeo u Andori. Mislim da je cak moguć i zavrsetak karijere, neki zdravstveni problemi. Znat ce se vise, nije za forum.

Dariovfc
Kontakt:

Post Postao/la Dariovfc » 27 jul 2024, 18:02

Ima li ikakav link za utakmicu protiv posusja?

salmy

Post Postao/la salmy » 27 jul 2024, 20:07

Bravo momci za pobjedu od 1:0...Ovo će svakako podići samopouzdanje u narednim danima, još kad dođu pojačanja biće to odlično.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 27 jul 2024, 21:40

Bjeribola je napisao/la:
Vuce nekakvu povredu ili?

Brutalna plata mu se ponudila, nijedan igrac nije imao ni pribliznu kod nas. Ne bi valjalo da se povrijedi u petom kolu pa da nam opet Mlinaric igra u spicu. Opet se fini igraci spominju kao pojacanja, valjda ovaj put ubodemo nesto.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 27 jul 2024, 23:26

MostarskiSin je napisao/la:
27 jul 2024, 21:40
Bjeribola je napisao/la:

Brutalna plata mu se ponudila, nijedan igrac nije imao ni pribliznu kod nas. Ne bi valjalo da se povrijedi u petom kolu pa da nam opet Mlinaric igra u spicu. Opet se fini igraci spominju kao pojacanja, valjda ovaj put ubodemo nesto.
Ma jeste brate, čovjek je imao 4 ili 5 operacija koljena. Zadnju sezonu 7 utakmica odigrao, operisao koljeno opet. Mislim, klasa je to od igrača za ovu ligu, gledao sam ga i u Rijeci ali jednostavno čovjek je peh i ne može spojiti sezonu da ga yebeš. I to ga prati kroz cijelu karijeru.

A poznavajući neke plate koje su imali drugi kod nas, ako je ova toliko veća, onda je to totalno besmisleno. Nismo se naučili na Duljeviću, Vrančiću, Penarandi, Stepanovu, Ibanezu, Cadikovskom itd. da ime i CV ne igraju, a da uzimaju velike pare.

Al' eto.. Ko nam vodi sportsku politiku, jasno je da se ide na dizanje hypea imenom igrača a ne na nešto dugoročno.. Po meni, ovakvog igrača dovodiš kad imaš vrhunsku ekipu i treba ti klasa da ti još digne kvalitet, ali da ne zavisiš od nje kao što ti reče, da ti ako se povrijedi Mlinarić mora igrati špica.. Al dobro, šta ja znam na kraju krajeva imaju stručniji ljudi u klubu. Ili nemaju zapravo :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 27 jul 2024, 23:55

27 jul 2024, 23:26
MostarskiSin je napisao/la:
27 jul 2024, 21:40

Ma jeste brate, čovjek je imao 4 ili 5 operacija koljena. Zadnju sezonu 7 utakmica odigrao, operisao koljeno opet. Mislim, klasa je to od igrača za ovu ligu, gledao sam ga i u Rijeci ali jednostavno čovjek je peh i ne može spojiti sezonu da ga yebeš. I to ga prati kroz cijelu karijeru.

A poznavajući neke plate koje su imali drugi kod nas, ako je ova toliko veća, onda je to totalno besmisleno. Nismo se naučili na Duljeviću, Vrančiću, Penarandi, Stepanovu, Ibanezu, Cadikovskom itd. da ime i CV ne igraju, a da uzimaju velike pare.

Al' eto.. Ko nam vodi sportsku politiku, jasno je da se ide na dizanje hypea imenom igrača a ne na nešto dugoročno.. Po meni, ovakvog igrača dovodiš kad imaš vrhunsku ekipu i treba ti klasa da ti još digne kvalitet, ali da ne zavisiš od nje kao što ti reče, da ti ako se povrijedi Mlinarić mora igrati špica.. Al dobro, šta ja znam na kraju krajeva imaju stručniji ljudi u klubu. Ili nemaju zapravo :mrgreen:
Ponudili ste mu odličan ugovor, ali nažalost on se zahvalio i od njega ništa.

majkejamajke
Kontakt:

Re:

Post Postao/la majkejamajke » 27 jul 2024, 23:55

MirsoPikcrs je napisao/la:
25 jul 2024, 19:37
Je li moguće da su se klošari protiv Veleža kladili?
Prica se opasno po gradu Haskic i Suljic 2 ili vise da cemo primit ... sad koliko je istina

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jul 2024, 12:59

Fino smo odigrali. Tek sada polahko se uigravamo. Mali Milak ce biti dobitak ove sezone. Vehabovic ce ubrzo poceti igrati.

Abd jos 2-3 pojacanja i bit cemo jaci nego prosle godine.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 28 jul 2024, 13:19

Upravi se treba dati podrska, Rahimic mora ostati, i krenuti pravo se pojacavati 3-4 igraca se kvalitetna moraju dovesti ako hocemo da budemo konkurentni za evropu sledecu godinu. Desilo se sto sew desilo, ostavka Klafurica je dosta toga poremetila...uzeti pouku iz ovoga...dovesti kvalitetnog covjeka koji ce kvalitetno se baviti trazenjem igraca, i dovoditi kvalitetna pojacanja tamo gdje najvise skripi...Zvonic to nece znati siguran sam.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 jul 2024, 13:50

Konzerva je napisao/la:
28 jul 2024, 13:19
Upravi se treba dati podrska, Rahimic mora ostati, i krenuti pravo se pojacavati 3-4 igraca se kvalitetna moraju dovesti ako hocemo da budemo konkurentni za evropu sledecu godinu. Desilo se sto sew desilo, ostavka Klafurica je dosta toga poremetila...uzeti pouku iz ovoga...dovesti kvalitetnog covjeka koji ce kvalitetno se baviti trazenjem igraca, i dovoditi kvalitetna pojacanja tamo gdje najvise skripi...Zvonic to nece znati siguran sam.
Potpis.

Ali boldirano se izgleda nece desiti. Kevelj ce dovoditi igrace, ako uspiju - on je zasluzan, ako ne, Zvonic je kriv

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

MostarskiSin
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la MostarskiSin » 28 jul 2024, 23:19

majkejamajke je napisao/la:
27 jul 2024, 23:55
MirsoPikcrs je napisao/la:
25 jul 2024, 19:37
Je li moguće da su se klošari protiv Veleža kladili?
Prica se opasno po gradu Haskic i Suljic 2 ili vise da cemo primit ... sad koliko je istina
Pusti suplje iz Blejiceve, nije istina da su igrali kladionicu, pogotovo ne protiv Veleza.

Cuj isli u Nevesinje da natovare pored online kladionica, ne moze ti niko ziv uci u trag.

VictoriasFikret
Kontakt:

Post Postao/la VictoriasFikret » 28 jul 2024, 23:31

Ovo novo pravilo ne donosi ništa Veležu. I dalje imamo 4 stranca: 1 nigerijac i 3 brazilca. Znači otpada Edmar.

Bolje bi bilo da su ukinuli sva ograničenja.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 jul 2024, 11:34

Kako su Kilu tapsali po ramenu kada je trebalo ispljuvati sve ono sto Velez radi i sto nam sarajevske ekipe ne mogu prismrditi vec dvije tri cetri sezone. Sada ga ispljuvase na temi premijer liga cim je davno nekada spomunuo Buljubasica

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 29 jul 2024, 11:41

CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 jul 2024, 11:34
Kako su Kilu tapsali po ramenu kada je trebalo ispljuvati sve ono sto Velez radi i sto nam sarajevske ekipe ne mogu prismrditi vec dvije tri cetri sezone. Sada ga ispljuvase na temi premijer liga cim je davno nekada spomunuo Buljubasica
:rol:

Evo plačem upravo, ne znam kako ću do petka izdržati jer je Žuti povezao prodaju s cijenama na transfermarktu.

Evo ako ti je lakše, odgovorio sam mu i pobijedio forumsku svadju :mrgreen:

Ali to i dalje ne mijenja moje stavove o svemu ovdje. Ja se gluh i glup necu praviti, ko god me tapsao ili ne tapsao. Meni to nije motiv ni inspiracija niti me podstice da pisem takve stvari. Kazem ti, dosta losijih imam od onih sto napisem i ne pisem ih ovdje.

Tapšu i nas Causevic, Mlaco, Beganovic i ostali pa mislis da se ne smiju na to :mrgreen:

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 jul 2024, 11:45

Ma ok nastavi ti nisam ni mislio mijenjati tvoje misljenje isto kao sto niko ne moze promjeniti moje o tebi da si dobar momak koji ne misli nista lose. Samo mi je malo cudno kako tebi tako iskosnom nisu alarme upalili podrska najvecih jazavaca foruma. Pisao ti je i Balorda isto. Sigurno zele jak Velez posto tavorimo u dnu zadnje vrijeme. Nastavi tebra ja zavrsio :thumbup:

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 29 jul 2024, 11:54

CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 jul 2024, 11:45
Ma ok nastavi ti nisam ni mislio mijenjati tvoje misljenje. Samo mi je malo cudno kako tebi tako iskosnom nisu alarme upalili podrska najvecih jazavaca foruma. Pisao ti je i Balorda isto. Sigurno zele jak Velez posto tavorimo u dnu zadnje vrijeme. Nastavi tebra ja zavrsio :thumbup:
A Mlaćo, Čaušević, Ganibegović i ekipa su dokazani prijatelji Veleža i oni nas hvale i tapšu jer je sve bajno je li :D Meni su oni relevantniji od ovdje debila, ne znam kako tebi nisu.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.