Apsurdna je priča o posjeti, cijeni karata, bilo čemu. Skupiti haman 30.000 ljudi u 2. kolu kvalifikacija za EL je impresivno. To je posjeta na nivou liga petice, lige prvaka, strašno generalno. I da stvar bude bolja, to sad postaje trend evo kada je u pitanju Sarajevo, posljednje tri utakmice protiv neatraktivnih protivnika 20.000+. Tu su i drugi klubovi, uključujući pogotovo Željezničar i Velež, sa ograničenjima koja se imaju (utakmice u drugom gradu). Bilo kakvo podcjenjivanje ovih brojki je bezveze

Štaviše, isticao sam to već par puta, naša liga ima strašne posjete obzirom na kvalitet fudbala, na uslove, sve što se dešava. Doduše, jasno je da su one procjene pretjerane, jer evo ovo što je sinoć bilo na Koševu, da Sarajevo nije objavilo tačnu cifru i da smo negdje u 2005., izvještaj bi bio 30.000 najmanje

Ja čak mislim da je sinoć bilo malo više (uvijek ima onih koji uđu bez karte), ali to je u par stotina.
Inače, jednako mi je nevjerovatno da su sinoć na Koševu parkirali vatrogasni kamion tako da se ne vidi dio tribine, da je par stotina mjesta na istoku ograđeno, da i dalje imamo ogradu na istoku ko da je koncentracioni logor i sl. Ista stvar je recimo u Zenici sa ogradom i klupama za rezerve, pa i na Grbavici gdje se sa sjeverozapada ne vidi dio terena od zapada i sl. Sitnice puno znače.
I naravno da kapacitet diktira cijene karata (kao i odlazak u drugi grad). Pa i Dino Merlin kad pravi koncert na Koševu, karte budu jeftinije nego kad bi ga pravio u nekoj dvorani ili manjoj sali. To je sasvim normalno. Utakmica sinoć je jedna od rijetkih prilika gdje se fakat napuni stadion u onolikoj mjeri, a ja inače preferiram manje stadione (kapacitetom poput Zenice ili Grbavice), pa čak i za veću cijenu. Mada, ono sinoć je možda pokazatelj da Koševo fakat treba dotjerati (ne treba za to mnogo, sitnice, a FK Sarajevo treba natjerati na to) i nekada preusmjeriti reprezentaciju tamo. Cijene karata mogu biti pristupačnije, došla bi raja da je tako i napunila bez problema. A da budemo realni, 30.000 je 30.000, koliko god bilo udaljeno (pogotovo repka, gdje nema baš takvog navijanja kao kod klubova). Iskreno, ja sam to poželio

Čak i finansijski, ovo je dobra stvar. Ugrubo, Sarajevo je jučer prodalo 3.500 ulaznica za sjever (28.000KM), 7.500 za istok (90.000KM), 14.000 obični zapad (210.000KM), 1.000 zapad galerija (25.000KM). Ostalo recimo da je podijeljeno (ima i dječjih doduše, koje umanjuju ove cifre). Sve u svemu, oko 350.000KM. Na kapacitet od 10.000 treba ti prosječna cijena karte 35KM da ovo dobiješ. Ili, recimo na BP kada se rasproda po onim reprezentativnim cijenama (40, 30, 20), to bude taman negdje toliko.