NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

izzo
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la izzo » 31 mar 2011, 20:22

adnan24 je napisao/la:Ako je James najbolji igrac poslije Jordana ja onda stvarno ne znam sta sam gledao zadnjih desetak godina :?

I prsten naravno nije jedino mjerilo ali isto tako daleko od toga da nije vazno...cak naprotiv itekako je vazno.James ako ne uspije da uzme titulu sa Wade-om i Boshom on ce biti jedan od najvecih luzera koji je ikad igrao kosarku.(gledajuci paralelno sa kvalitetom koju ima)
Sve tacno, zaista...smo je problem što osim njih trojice Miami se nema cime pohvaliti jer je ostatak ekipe mrtvi prosjek za NBA standarde ili cak ispod toga...plus što nemaju kvalitetnog trenera na klupi.
Ali obojica ( i Bosh i James) su potpisali na 5 godina, imaju 5 šansi za titulu pa cemo vidjeti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 mar 2011, 20:23

Raul_64 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Shaq od 2003. do danas ili James od 2003. do danas. Ko je dominantniji?
Shaq od Jordana(1998) ili James.do danas.Ko je dominantniji?

bar sam mislio da je to rasprava,nakon Jordana
Shaq od Jordana do 2005-06. je bio dominantniji, nego LBJ od 2003-2011. Samo sto je Shaq imao jacu ekipu uz sebe i bio u zrelim godinama. Ako gledamo trendove, LBJ moze da bude ovakav jos 4-5 sezona ( skoro 100% izvesno), a to je dovoljno da eliminise Shaqa i uspostavi dominantnost u postjordanovskoj eri.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 20:23

adnan24 je napisao/la:A pricajte vi sta hocete ali Rose je bio izgubljen na svjetskom...to nije moje misljenje ili misljenje Edina Avdica...to je misljenje bar 60% onih koji su gledali te utakmice...i Billups i Rose nisu sigurno svaki minut proveli zajedno na terenu tako da ona moja prica ima osnova...

I dobro je rekao @Donnie...vi iskrivljujete njegove rijeci...covjek jednostavno kaze da protiv Rosea JEDINI nacin da ga zaustavis je da ga pustis da sutira sa distance...on nije rekao da je to siguran potez ali je jedini moguci...i tu nije nista pogresno rekao.

Ok je da on ima neke simpatije prema nekome ili da nekog ne voli...to smo svi zakljucili ali kad kaze da je Rose los onda cu i ja reci da prica gluposti a do tad nema razloga se pljuje po covjeku.

samo budale ne vide da je rose bio loš na svj. prvenstvu i traže neke izgovore za to,jbg bio je loš i šta tu sad imamo filozofirati,kao da je to nešto čudno,sad je vjerovatno mvp,i to treba poštivati,ali ne vidim pto je problem reći da je bio loš na svj. prvenstvu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 20:32

amerosm je napisao/la:Ko kaze jos jednom da je LeBron James zvani "kraljica" veliki kosarkas nek prestane pratiti kosarku. On ako bude u top 50 nek bude sretan.

[youtube][/youtube]

Veliki igraci i veliki kosarkasi izadju na parket kada je i najteze, ali to "kraljica" ne zna ili ne umije.

je li on to nije izašao na predstavljanju startnih petorki?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 31 mar 2011, 20:40

MaGiCa je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Shaq od 2003. do danas ili James od 2003. do danas. Ko je dominantniji?
Shaq od Jordana(1998) ili James.do danas.Ko je dominantniji?

bar sam mislio da je to rasprava,nakon Jordana
Shaq od Jordana do 2005-06. je bio dominantniji, nego LBJ od 2003-2011. Samo sto je Shaq imao jacu ekipu uz sebe i bio u zrelim godinama. Ako gledamo trendove, LBJ moze da bude ovakav jos 4-5 sezona ( skoro 100% izvesno), a to je dovoljno da eliminise Shaqa i uspostavi dominantnost u postjordanovskoj eri.
Ne znam sta smatras pod dominiranje...

2000.(prvo finale)

Shaq 21-31 67.7 43 poena 19 skokova
Shaq 11-18 61.1% 40 poena 24 skokova
Shaq 15-24 0.625 33 poena 13 skokova
Shaq 13-25 0.520 36 poena 21 skokova
Shaq 17-27 0.63 35 poena 11 skokova
Shaq 19-32 0.594 41 poena 12 skokova

Shaqova statistika za cijelu seriju:
Shaq 96-176 0.5454 38 poena 16.6 skokova 2.3 asistencije

2001.

Shaq 17-28 0.607 44 poena 20 skokova
Shaq 12-19 0.632 28 poena 20 skokova 9 asistencija
Shaq 11-20 0.550 30 poena 12 skokova
Shaq 13-25 0.52 34 poen 14 skokova
Shaq 10-18 0.556 29 poen 13 skokova

protiv Mutomba...
Shaq 63-110 0.572 33.6 poena 15.8 skokova 4.8 asistencije

2002.(Metla)

Shaq 50-84 0.590 36.2 poena 12.2 skokova 3.7 asistencija

2004(Kobi kvari zabavu)

Shaq 13-16 0.813 34 poena 11 skokova
Shaq 11-20 0.500 29poena 7 skokova
Shaq 7-14 0.500 14 poena 8 skokova(14 lopti samo imao)
Shaq 16-21 0.762 36 poena 20 skokova
Shaq 7-13 0.538 20 poena 8 skokova

Ukupne brojke u 5 tekmi :
Shaq 53-84 0.630 26.6 poena 10.8 skokova

Ni jedna utakmica ispod 50 FG 8-) hail,hail

Mrsko mi traziti finale 2006 ali nije bio ni tu los :)

Ovo je dominiranje moj druze...moze Lebron imat triple doublove u regularnoj sezoni,ako prismrdi pa makar i sa ovom ekipom do ovih brojki u post sezoni moze biti zadovoljan...i da za razliku od Shaqa Jamesu igraci nece odmagati,kao sto je to radio Braynat :mrgreen:

Shaq Dominira
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2011, 20:43

MaGiCa je napisao/la:
Reci mi, ko je bolji?

Donnie je napisao i nije obrazlozio. Njemu su titule, izgleda, glavni parametar. Daj da cujemo i tebe.

bold - Tacno.

1.Kobe Bryant

Od 2000.-e pa do danas je sami vrh nba lige.U 99% sezona od tad je biran za prvu nba petorku kao i prvu defanzivnu petorku.Veliki broj sezona je bio i broj 1-3. U ovom periodu je uzeo 5 titula,igrao 7 FINALA,uzeo mvp titulu sezone,2 MVP TITULE FINALA,nekoliko puta je bio najbolji strijelac sezone.Strijelac 81.-og poena...od aktivnih igraca najvise puta preko 60,50 i 40 poena itd itd.

2.Shaq

Covjek koji ne uzeo 3 mvp titule finala,gradio sa Kobe-jem jedan od najboljih tandema u historiji NBA lige...pored toga jos jednom PRVAK i jos jedno finale koje je izgubio.Jedan od najboljih defanzivaca zadnjih 15 godina,jedan od najdominatnijih centara svih vremena

3.Tim Duncan

Ne da mi se vise pisati,ima ovih njegovih fanova pa ako neko zeli...ali definitivno je ispred Jamesa.

James ima 2 mvp titule,ima jednu titulu najboljeg strijelca,jedno izgubljeno finale,veliki broj puta je izabran u prvoj petorci i mislim par puta u defanzivnoj petorci.

E sad ti meni napisi po cemu je James bolji od ove trojice(samo mi nemoj pisati kako nije imao tim jer to je potpuno relevantno...za 15 godina nece niko znati ko je igrao s Jamesom ali ce znati koliko ima titula)

P.S. Vidjet cemo sta ce biti kada i ove sezone ne uzme titulu...opet ce otici sav blam na Chalmersa,Bibbyja,Spoelstru i slicno...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 20:51

izzo je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Misliš MVP finala, ili...?
pa naravno.

ali to nisi napisao,nego si napisao mvp play offa a ta nagrada ne postoji

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 20:54

bear grylls je napisao/la:Sta se vise u prazno raspravljate kad je wade najbolji :lol: . Al ozbiljno to ko je bolji ovo ono je uprazno uvijek ovaj nesto ima reci ovaj nesto i to ide u nedogled ko sa onom rondo vs rose.

napokon glas razuma

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 31 mar 2011, 20:55

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
izzo je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Misliš MVP finala, ili...?
pa naravno.

ali to nisi napisao,nego si napisao mvp play offa a ta nagrada ne postoji
Mislio sam na MVP finala, greška do mene ;)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 21:04

dema je napisao/la:Wade je bolji od Jamesa jer ima titulu,James je najvece razocarenje lige zadnjih 20g.James nije najbolja trojka lige u istoriji niti ce bit,po vasem najbolja 3 james,najbolja 4 duncan,koje jos u toj najboljoj petorci svih vremena.

????

ko to istovremeno tvrdi da je najbolja 3 james i najbolja 4 duncan?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 21:09

dema je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
dema je napisao/la:Wade je igracina za Jamesa ima titulu ima ono sto james nece nikad imat Wade ima m.uda pogodit zadnji sut,james nema niti ce imat.To za top 5 je bezvezarija obicna.Od MJ do danas je bolji Kobe od njeg.

James je marketinski nafuran ko malo ko oni su zeljeli od njeg napravit Jordana ali nema nis od tog.
bold1 - Ma kako da ne?!
bold2 - Pogadjao je i James, a ako cemo realno (nisam im merio muda), Melo je za sve njih (i Kobija) 1 Mr. Clutch licno.
bold3 - Sto je bezvezarija?
bold4 - Trofejniji - da, bolji - ne.
bold 5 - Tacno, ali baja zna znanje i nije samo hype napravljen za dzabe.
Wade je igracina za Jamesa
ostalo je tako svidjalo ti se ili ne,ko te pita za mela

može li jedno pitanje,da li je wade igračina i za rosea?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 mar 2011, 21:20

adnan24 je napisao/la:
1.Kobe Bryant

Od 2000.-e pa do danas je sami vrh nba lige.U 99% sezona od tad je biran za prvu nba petorku kao i prvu defanzivnu petorku.Veliki broj sezona je bio i broj 1-3. U ovom periodu je uzeo 5 titula,igrao 7 FINALA,uzeo mvp titulu sezone,2 MVP TITULE FINALA,nekoliko puta je bio najbolji strijelac sezone.Strijelac 81.-og poena...od aktivnih igraca najvise puta preko 60,50 i 40 poena itd itd.

2.Shaq

Covjek koji ne uzeo 3 mvp titule finala,gradio sa Kobe-jem jedan od najboljih tandema u historiji NBA lige...pored toga jos jednom PRVAK i jos jedno finale koje je izgubio.Jedan od najboljih defanzivaca zadnjih 15 godina,jedan od najdominatnijih centara svih vremena

3.Tim Duncan

Ne da mi se vise pisati,ima ovih njegovih fanova pa ako neko zeli...ali definitivno je ispred Jamesa.

James ima 2 mvp titule,ima jednu titulu najboljeg strijelca,jedno izgubljeno finale,veliki broj puta je izabran u prvoj petorci i mislim par puta u defanzivnoj petorci.

E sad ti meni napisi po cemu je James bolji od ove trojice(samo mi nemoj pisati kako nije imao tim jer to je potpuno relevantno...za 15 godina nece niko znati ko je igrao s Jamesom ali ce znati koliko ima titula)

P.S. Vidjet cemo sta ce biti kada i ove sezone ne uzme titulu...opet ce otici sav blam na Chalmersa,Bibbyja,Spoelstru i slicno...
Kobe je sve to postigao uz dominantnog centra. 2put su mu i sudijske kradje pomogle. U tranzicionom periodu od odlaska Shaqa i dolaska Gasola je uradio jedno veliko nista.

Shaq je dominirao zato sto mu pola faulova nije sudjeno. Jeste jedan od najdominantnijih igraca ikada, ali daleko je od kompletnih centara - Olajuwona i Jabbara. I kao takav, imao je uz sebe opet dominantne bekove - KB i DW od kojih mu je posebno ovaj drugi doneo 1 titulu.

Duncan je zmaj, ali on je uvek imao full ekipu oko sebe. Trenutno ima 2 all star igraca uz sebe, a to ga je uvek pratilo. Jbga, uleteo odmah u izuzetnu organizaciju.

Za Jamesa cu citirati, jer ni sam ne umem da objasnim bolje.

"When you average about 28 points, seven assists and seven rebounds, I don't care what kind of departure you had with the city.

When you take a team that "features" Eric Snow, Larry Hughes and Zydrunas Ilgauskas to the NBA Finals, you don't need an explanation.

Heck, even in his first NBA game he displayed superstar talent, as he recorded 25 points, nine rebounds, six assists and four steals.

That season, he was just the third player in NBA history to record better than 20 points, five rebounds and five assists, the first two being Michael Jordan and Oscar Robertson—two of the best 10 players ever.

For most of the last decade, he carried Cleveland on his back and took otherwise mediocre Cavalier teams to five consecutive playoff appearances (looks like there's not going to be a sixth).

When all is said and done, LeBron will likely go into the Hall of Fame with the team he wins his first title with."

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 mar 2011, 21:21

Poslije Jordana su sigurno ova 3 nabrojana ispred njeg a naravni ispred je i Wade ima titulu koju je on donio ekipi koja nije bila nesto jaka i nije nis jaca od Jamesovih ekipa ali eto uvijek cemo imat izgovore za njegove neuspjehe.Ne mora se niko slozit sa mnom ali vrijeme ce pokazat ko je bio u pravu i ko ce preuzet ulogu lidera u Heatu i eventualnim uspjesima.

james bolji od birda grohotom se smijem

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 mar 2011, 21:36

dema je napisao/la:Poslije Jordana su sigurno ova 3 nabrojana ispred njeg a naravni ispred je i Wade ima titulu koju je on donio ekipi koja nije bila nesto jaka i nije nis jaca od Jamesovih ekipa ali eto uvijek cemo imat izgovore za njegove neuspjehe.Ne mora se niko slozit sa mnom ali vrijeme ce pokazat ko je bio u pravu i ko ce preuzet ulogu lidera u Heatu i eventualnim uspjesima.

james bolji od birda grohotom se smijem
Pa smej se koliko hoces. Ja se prvi ovde smejem tvojoj ostrascenosti i nepismenosti, pa nikom nista. 8-)
Nisam rekao da je trofejniji i da je vise uradio u karijeri, vec da je kvalitetniji i kompletniji igrac.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 mar 2011, 21:54

A sto napisa gomilu neistina o Shaqu i ostalim ,a ti slobodno zamisljaj Jamesa ispred Birda,mozda jos neko i to pomisli e sta sve necu procitat ovdje.

Hvala ti sto iskoristi to nepismen u nedostatku argumenata koji ce podrzat tu gomilu gluposti koju napisa.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 mar 2011, 22:06

MaGiCa je napisao/la: Kobe je sve to postigao uz dominantnog centra. 2put su mu i sudijske kradje pomogle. U tranzicionom periodu od odlaska Shaqa i dolaska Gasola je uradio jedno veliko nista.

Postigao uz dominantnog centra i sad se to automatski ne broji?Znaci njegovih 5 titula je jednako Jamesovih 0 jer je Kobe imao dominantnog centra? On je u svih 5 titula imao veoma vaznu ulogu i igrao je odlicnu kosarku(nekad manje nekad vise).I ako su mu pomogle sudije opet je mnogo vise od Jamesa.Ako je to od Shaqa do Gasola jedno veliko nista onda isto mozemo reci i za vecinu sezona Jamesa...Kobe je jednom propustio play off,James je jednom igrao finale a ostalo je manje vise isto.
I meni je glupo pricati o tim nekim pricama kako je Kobe imao centra dobrog i slicno...ti mozes reci da James modza nije imao srece da se nadje u boljoj ekipi ali to sto nije imao saigrace ne moze zamijeniti titule...ako cemo tako ici u kolektivnim sportovima onda nam nema kraja za 3 godine...
MaGiCa je napisao/la:Shaq je dominirao zato sto mu pola faulova nije sudjeno.

I James ima odlicno sudjenje i pusta mu se sve i svasta tako da ne vidim to kao neki jak argument...

Za ovo sto pise o Jamesu je sasvim ok...on je odlican igrac i tu nema dvojbe ali ipak govorimo o najboljim igracima u zadnjih 15 godina.

P.S. To finale sto je igrao je velika stvar sa tom ekipom ali isto tako ja mogu reci i to ce svi potvrditi(bar vecina) kako je istok te sezone imao jednu od svojih gorih epizoda posljednjih 10-15 godina.Da je James sa Cavsima te sezone bio na zapadu ne bi vidio druge runde a da ne govorim o nekom finalu.To dovoljno pokazuje i ono finale kada su ih Spursi pomeli sa terena u jednom od najnezanimljivijih finala u hisotriji NBA lige.
A onda s druge strane se ja zapitam da li bi ti Cavsi sa Jamesom prosli Sunse od kojih su Lakersi 2006.-e ispali sa 4-3 i kad je Kobe imao tim koji nije nista bolji od tog Jamesovog.(bi ali da se tim Sunsima povredio Nash) Znaci ako pocnemo pricati o tim stvarima sta bi bilo da je James ovo ili ono onda isto tako mozemo naci i drugu stranu tako da sam ja vise za neke stvari koje su se desile i ne trebaju nam nagadjanja.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 31 mar 2011, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 22:07

dema je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
dema je napisao/la:Wade je igracina za Jamesa ima titulu ima ono sto james nece nikad imat Wade ima m.uda pogodit zadnji sut,james nema niti ce imat.To za top 5 je bezvezarija obicna.Od MJ do danas je bolji Kobe od njeg.

James je marketinski nafuran ko malo ko oni su zeljeli od njeg napravit Jordana ali nema nis od tog.
bold1 - Ma kako da ne?!
bold2 - Pogadjao je i James, a ako cemo realno (nisam im merio muda), Melo je za sve njih (i Kobija) 1 Mr. Clutch licno.
bold3 - Sto je bezvezarija?
bold4 - Trofejniji - da, bolji - ne.
bold 5 - Tacno, ali baja zna znanje i nije samo hype napravljen za dzabe.
Wade je igracina za Jamesa
ostalo je tako svidjalo ti se ili ne,ko te pita za mela

može li jedno pitanje,da li je wade igračina i za rosea?[/quote]

@dema,ljubazno i strpljivo čekam odgovor

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 mar 2011, 22:11

dema je napisao/la:A sto napisa gomilu neistina o Shaqu i ostalim ,a ti slobodno zamisljaj Jamesa ispred Birda,mozda jos neko i to pomisli e sta sve necu procitat ovdje.

Hvala ti sto iskoristi to nepismen u nedostatku argumenata koji ce podrzat tu gomilu gluposti koju napisa.
Sta sam to napisao, a da nije tacno ili da je glupost?
Da si nepismen - ne znam, ali tako pises: bez interpunkcije, sa spojenim negacijama i cesto bez velikih slova.
Nemam nista licno protiv tebe, ali ako ces biti srecan samo kad neko nekriticki hvali Rose-a, a u isto vreme nekriticki gazi LBJ-a, jbga, onda se s tobom ne moze argumentovano pricati.
Svi vi ovde gazite LBJ-a kao da vam je ukrao pare iz dzepa, silovao sestru ili pobio pola rodbine.
Svi ste vi kao duvali nargilu sa njim 10 godina, izlazili u grad i isli u skolu - pa ga znate licno i znate da je los covek.
Dosta bre vise! Decko je sjajan kosarkas i boli me kita, da li je izdao Cavs ili oni njega, jel bacio klincu dres ili nije, jel mu West jbo kevu ili nije i sl. Samo teren treba priznavati za merilo, a na tom terenu LBJ je godinama najbolji igrac sveta. I bice dok se ne pojavi neko bolji.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 mar 2011, 22:19

Nije najbolji igrac svijeta.Zasto,zato jer nema ono najbitnije titulu,drugo nema mogucnost da rjesava utakmice nema tu hrabrost i uspjesnost u zavrsnicama.Koristenje interpunkcije nije znak pismenosti vec moje nemarnosti tj mrsko mi ih koristit.Uostalom da si duze ovdje znao bi,da sam ja to nekad i gore radio.

A taj lik ima izgovora za svoje neuspjehe ko niko,nije kompletan nije najbolji odbrambeni igrac vec je Howard nije ni ofanzivno najbolji vec je Kobe.E sad bi on trebao bit najkompletniji mozda ima najkompletniju statistiku ,ali nit je najbolji,nit najbolji poslije Jordana,niti je bolji od Birda.

Da je dobar kosarkras jest prva petorka NBA lige svakako.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 mar 2011, 22:21

dema je napisao/la:Nije najbolji igrac svijeta.Zasto,zato jer nema ono najbitnije titulu,drugo nema mogucnost da rjesava utakmice nema tu hrabrost i uspjesnost u zavrsnicama.Koristenje interpunkcije nije znak pismenosti vec moje nemarnosti tj mrsko mi ih koristit.Uostalom da si duze ovdje znao bi,da sam ja to nekad i gore radio.

A taj lik ima izgovora za svoje neuspjehe ko niko,nije kompletan nije najbolji odbrambeni igrac vec je Howard nije ni ofanzivno najbolji vec je Kobe.E sad bi on trebao bit najkompletniji mozda ima najkompletniju statistiku ,ali nit je najbolji,nit najbolji poslije Jordana,niti je bolji od Birda.

Da je dobar kosarkras jest prva petorka NBA lige svakako.

pazi,kad govoriš o jamesu ti govoriš o aktuelnom MVP lige,kontaš?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.