Denis Huseinbašić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emir012
Kontakt:

Re: Denis Huseinbašić

Post Postao/la emir012 » 18 jul 2024, 10:16

Ne svdja mi se sto ostaje u drugoj ligi...
Nadao sam se da ce on ili Hadzikadunic ili bar neko od ovih mladjih reprezentativaca zavrsiti u ligama petice...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 jul 2024, 11:16

emir012 je napisao/la:
18 jul 2024, 10:16
Nadao sam se da ce on ili Hadzikadunic ili bar neko od ovih mladjih reprezentativaca zavrsiti u ligama petice...
Da imaju kvalitet za vise otisli bi, ali to je nazalost sudbina i jednog i drugog Denisa.
S tim za to da je Huseinbasic igrao prije 2 godine jos 4. ligu Njemacke, ovo je jos i dobro za njega. Köln sigurno ima snage i kvalitet da opet se plasira u Bundesligu, a za Denisa je sansa da se ustali kao prvotimac.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 18 jul 2024, 17:00

za nas bi mozda bilo bolje da su svi u 1 ili 2 kluba, pa bar i cvajti.
onakav odnos miske - dzeko da je nekako ponoviti .
Ajvatar

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 18 jul 2024, 17:23

Goalgetter je napisao/la:
18 jul 2024, 11:16
emir012 je napisao/la:
18 jul 2024, 10:16
Da imaju kvalitet za vise otisli bi, ali to je nazalost sudbina i jednog i drugog Denisa.
S tim za to da je Huseinbasic igrao prije 2 godine jos 4. ligu Njemacke, ovo je jos i dobro za njega. Köln sigurno ima snage i kvalitet da opet se plasira u Bundesligu, a za Denisa je sansa da se ustali kao prvotimac.
Ja cvajtase poput njega i Burnica kojim smo bili druga opcija ne bi ni zvao. Nek se vrati u prvu ligu pa moze.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 jul 2024, 17:47

Denisu je ostanak najbolja odluka koju je mogao donijeti. Jos je mlad i ovo ce mu tek biti druga sezona gdje se sada ima priliku jos bolje afirmisati i ustaliti u prvom timu, a Köln nece dugo biti cvajtaš sigurno

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 18 jul 2024, 18:41

Huseinbašić je igrač za cvajte i to je to. Nisam vidio kontinuitet u napretku, koji bi od njega napravio regularnog igrača za Bundesligu.
Ne možemo mi na njemu graditi budućnost reprezentacije, ne toliko radi nivoa koji igra, koliko radi karakteristika. Dosta je mlak, nema neku brzinu i nije fajter.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 18 jul 2024, 21:54

Horoz je napisao/la:
18 jul 2024, 18:41
Huseinbašić je igrač za cvajte i to je to. Nisam vidio kontinuitet u napretku, koji bi od njega napravio regularnog igrača za Bundesligu.
Ne možemo mi na njemu graditi budućnost reprezentacije, ne toliko radi nivoa koji igra, koliko radi karakteristika. Dosta je mlak, nema neku brzinu i nije fajter.
E jbg sad.
Ispade lik ne zna hodati.
Odvadi malo.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 18 jul 2024, 22:13

Horoz se pravo raskokodakao, sve zna:-)

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 18 jul 2024, 22:27

Horoz je napisao/la:
Presra ga ti brate sad i to nenormalno. Jesi li ga ikad gledao u Kelnu u bundesligi? Procitaj samo sta kazu navijaci Kelna o njemu kad je produzio ugovor.. Jedini igrac za kojeg nijedan navijac nikad nesto lose nije rekao. Daleko je on od idealnog igraca, ali na kome cemo graditi buducnost ako necemo na liku koji ima 23 godine? Hocemo li na Hajradinovicu i Cimirotu? Covjek je odlucio ostat u klubu koji mu je dao priliku da bude profesionalac, igrat ce u cvajti svaku tekmu u 1. Postavi za razliku od bundeslige iako je i tu narocito u 2. Dijelu prosle sezone bio standardan. Tako da, malo realnosti ipak kralju

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 19 jul 2024, 01:57

Hajde vidjet ćemo. Ali Horoz je u pravu u smislu da Huseinbašić još nije dokazao da je igrač za Bundesligu. Taj period u kojem je redovno igrao je period u kojem je Koln bio užasan i ispao je iz lige.

Normalno, nije njegova krivica, ali na njemu je da se nametne i da se vrati, ali mora podići svoj nivo da bi postao ozbiljan igrač.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 19 jul 2024, 07:29

fanatik19 je napisao/la:
18 jul 2024, 22:27
Horoz je napisao/la:
Presra ga ti brate sad i to nenormalno. Jesi li ga ikad gledao u Kelnu u bundesligi? Procitaj samo sta kazu navijaci Kelna o njemu kad je produzio ugovor.. Jedini igrac za kojeg nijedan navijac nikad nesto lose nije rekao. Daleko je on od idealnog igraca, ali na kome cemo graditi buducnost ako necemo na liku koji ima 23 godine? Hocemo li na Hajradinovicu i Cimirotu? Covjek je odlucio ostat u klubu koji mu je dao priliku da bude profesionalac, igrat ce u cvajti svaku tekmu u 1. Postavi za razliku od bundeslige iako je i tu narocito u 2. Dijelu prosle sezone bio standardan. Tako da, malo realnosti ipak kralju
Ne pretjerujem ja, vi pretjerujete. Hoćete od igrača koji je po svemu cvajtaš, da napravite igračinu.
Jesam li ga gledao? Jesam i nisam vidio ništa što odudara od prelošeg Kelna koji je ispao iz lige. To se vidjelo i u sezoni prije, kada je izgubio mjesto u timu koji je nekako opstao.
Budućnost možemo graditi na igračima koji imaju potencijal da odu dalje i igraju bolje nego što igra Huseinbašić. Nije on tip "ispodprosječnog" igrača kakvi igraju u Sloveniji, nije fajter.
Sve ukazuje da se radi o potpuno limitiranom iograču, ali eto ja pretjerujem. Pitanje je jeste li ga vi gledali i kako ste ga gledali? Mi imamo običaj da od naših pravimo svjetske klase, bez temelja. Neka neko da valjan argument zašto je on igrač za bundeslige, na osnovu ovoga što smo vidjeli u dvije godine? Na koncu, kao da neko ne bi kupio igrača njegovih godina, da ima potencijal.,
Kamo sreće na napravi iskorak kao prije dvije godine, meni se to ne čini realnim. Neka ga u reprezentaciji, imali smo mi puno lošijih igrača od njega, ali on je trenutno tamo gdje pripada kvalitetom.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 19 jul 2024, 09:44

Horoz je napisao/la:
19 jul 2024, 07:29
fanatik19 je napisao/la:
18 jul 2024, 22:27
Horoz je napisao/la:
Ne pretjerujem ja, vi pretjerujete. Hoćete od igrača koji je po svemu cvajtaš, da napravite igračinu.
Jesam li ga gledao? Jesam i nisam vidio ništa što odudara od prelošeg Kelna koji je ispao iz lige. To se vidjelo i u sezoni prije, kada je izgubio mjesto u timu koji je nekako opstao.
Budućnost možemo graditi na igračima koji imaju potencijal da odu dalje i igraju bolje nego što igra Huseinbašić. Nije on tip "ispodprosječnog" igrača kakvi igraju u Sloveniji, nije fajter.
Sve ukazuje da se radi o potpuno limitiranom iograču, ali eto ja pretjerujem. Pitanje je jeste li ga vi gledali i kako ste ga gledali? Mi imamo običaj da od naših pravimo svjetske klase, bez temelja. Neka neko da valjan argument zašto je on igrač za bundeslige, na osnovu ovoga što smo vidjeli u dvije godine? Na koncu, kao da neko ne bi kupio igrača njegovih godina, da ima potencijal.,
Kamo sreće na napravi iskorak kao prije dvije godine, meni se to ne čini realnim. Neka ga u reprezentaciji, imali smo mi puno lošijih igrača od njega, ali on je trenutno tamo gdje pripada kvalitetom.
Evo hajde i da se slozim s tobom da je on Cvajtas iako apsolutno mislim da nije. Reci mi, koliko mi u repki imamo boljih veznjaka od njega. Po cemu su Saric, Hajradinovic, Cimirot bolji igraci od njega? Pa cak i Tahirovic u ovom trenutku iako ja njega strasno gotivim kao igraca? Prosvijetli nas Horoze, ko je tvoja idealna vezna linija i zamjene pa da vidimo kako to da za Huseinbasica koji ima 50 bundesligaskih utakmica u nogama nema mjesta pored klasa iz Turske i Saudije

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 24 jul 2024, 09:42

fanatik19 je napisao/la:
19 jul 2024, 09:44
Horoz je napisao/la:
Evo hajde i da se slozim s tobom da je on Cvajtas iako apsolutno mislim da nije. Reci mi, koliko mi u repki imamo boljih veznjaka od njega. Po cemu su Saric, Hajradinovic, Cimirot bolji igraci od njega? Pa cak i Tahirovic u ovom trenutku iako ja njega strasno gotivim kao igraca? Prosvijetli nas Horoze, ko je tvoja idealna vezna linija i zamjene pa da vidimo kako to da za Huseinbasica koji ima 50 bundesligaskih utakmica u nogama nema mjesta pored klasa iz Turske i Saudije
Mi nemamo boljih veznjaka od njega, imamo podjednako prosječnih, zato vezni red podcrtavamo kao najlošiju liniju reprezentacije. S tim što mislim da Tahirović, Gigović imaju veći potencijal za razvoj. Huseinbašić je otprilike kako kažeš, u klasi Šarića, Hajradinovića. Tih 50 bundesligaških utakmica, su bile utakmice koje su Keln gurnule prema cvajti i nažalost upravo pokazale da nije igrač za bundeslige.

Idealne vezne linije nema, jer imamo nekvalitetne ili igrače u lošoj formi. Nadati se da će Tahirović i Gigović podići nivo i ostvariti potencijal koji imaju, da će Krunić vratiti formu iz Milana, da će Hadžiahmetović pružiti nešto više.

Ne kažem da Huseinbašić neće biti pogodak u nekoj formaciji, ali on nije igrač na kom možemo graditi budućnost. Nema ni blizu taj kvalitet.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 jul 2024, 10:15

Horoz je napisao/la:
24 jul 2024, 09:42
fanatik19 je napisao/la:
19 jul 2024, 09:44
Horoz je napisao/la:
Mi nemamo boljih veznjaka od njega, imamo podjednako prosječnih, zato vezni red podcrtavamo kao najlošiju liniju reprezentacije. S tim što mislim da Tahirović, Gigović imaju veći potencijal za razvoj. Huseinbašić je otprilike kako kažeš, u klasi Šarića, Hajradinovića. Tih 50 bundesligaških utakmica, su bile utakmice koje su Keln gurnule prema cvajti i nažalost upravo pokazale da nije igrač za bundeslige.

Idealne vezne linije nema, jer imamo nekvalitetne ili igrače u lošoj formi. Nadati se da će Tahirović i Gigović podići nivo i ostvariti potencijal koji imaju, da će Krunić vratiti formu iz Milana, da će Hadžiahmetović pružiti nešto više.

Ne kažem da Huseinbašić neće biti pogodak u nekoj formaciji, ali on nije igrač na kom možemo graditi budućnost. Nema ni blizu taj kvalitet.
Keln prema cvajti nije gurnuo Huseinbasic koji kako kazes nije igrac za bundeslige nego cinjenica da su imali ban od UEFE za kupovinu igraca i u startu ti predstavlja problem kad par godina moras ulazit sa istim timom u prvenstvo a znas da se drugi konstantno pojacavaju. Znaci nisu oni Bayern da imaju 10 reprezentativaca najjacih reprezentacija u tom trenutku pa da im to ne predstavlja problem.
Sto se tice ovih poredjenja, ne mogu shvatit da Hadziahmetovica uopste stavljas u kos Tahirovica i Gigovica i da od njeg nesto ocekujes. Njega je trebalo prekrizit jos nakon one utakmice s Luksemburgom kad je penal fulio. Igrao je i u drugom debaklu protiv svjetske sile zvane Luksemburg i bio najgori igrac na terenu. Hajradinovic, Saric, daj druze, kvazi igraci iz kvazi Turske lige. Pa cvajta je atomski fudbal za Tursku ligu(izuzev ako ne igraju u Feneru ili Galati). Jos nesto za Hadziahmetovica, meni je najvece razocarenje sto se njega tice cinjenica da je bolje igrao za repku dok je bio u Konyasporu. Kad je presao u Besiktas svi smo ocekivali kao korak naprijed dobro i za nas a lik od tad izgleda na terenu kao da je zalutao u fudbal.
Krunic, Tahirovic i Gigovic su vec druga prica i oni svakako trebaju da budu ispred njega. Krunic je dokazan igrac na europskoj sceni, ali za repku cesto igra lose jer covjek je svjestan da on koji dodje iz sistema nekog milana u ovaj cirkus kolorado ne moze nista promijenit. Gigovic je u ove 2 utakmice pokazao vise nego ijedan veznjak zadnjih 5 godina. Totalno drugaciji profil od svih sto imamo a najvise zahvaljujuci cinjenici da nije slina i da moze po utakmici 10 duela osvojit. Tahirovic je igrac koji ima ogroman potencijal, ali ako cemo realno nista dosad osim utakmice s Islandom u reprezentaciji nije pokazao. Ja iskreno njega obozavam najvise iz razloga sto volim vidjet igraca 190+ a da ima loptu u malom prstu, al zbog njegove defanzive vrlo lako bi mogao zavrsiti u mnogo slabijem klubu od ajaxa ako pristup ne promijeni. Huseinbasic je igrac koji igra u oba pravca, ti ga vjerovatno nikad nisi gledao u Kelnu i dajes neki komentar. Koliko samo covjek puta krene kao vezni igrac trcat kontru i po cijenu da ne dobije loptu. Nijedan nas igrac to ne radi osim Gigovica. Zato, ne kazem da se oko njeg treba vrtit igra ali u ovoj konkurenciji prosjecnih veznih igraca mora dobit znacajnu ulogu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 jul 2024, 10:21

Ma Huso je uz Tahirovica, Gigovica i Dala siguran za poziv od möadjih veznih
Ako nista vise je pokazao od svih veznih u Europi gdje je zabijao i asistirao, takodjer je i bundesligi i kupu Njemacke zabijao i asistirao
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 24 jul 2024, 10:34

Nije pitanje ima li on mjesta kod nas, evo i ja se slažem da ima. Nije pitanje ni da li mu treba dati veću minutažu, nažalost vezni red nam je takav da on moguće i zaslužuje veću minutažu. Problem je u tome da je momak potvrđeno igrač nivoa druge bundeslige. Gledao sam ga xy puta i teško da može otići dalje od tog nivoa.
@fanatik19, kažeš da nije on (i slični igrači) gurnuo Keln u cvajtu, nego što se nisu mogli pojačati. Pa to je isto :)
Elem, neka njega u reprezentaciji, ali za plasman na velika takmičenja trebaju puno bolji igrači. Ili da se napravi mašinerija kao kod Slovenaca, ali nemamo mi taj mentalitet. A Huseinbašić bojim se ne bi ni tamo mogao igrati, jer nije taj tip fajtera.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 24 jul 2024, 11:36

Ko je god gledao njih trojicu (Denisa,Benju,Armina) i ko se razumije u fudbal mogao je uvidjet da Armin ima daleko najveci potencijal od njih trojice. Ako ga povrede zaobidju i neki drugi faktori on ce biti igrac lige 5 dugo. Poredit ga sa Benjom je smiješno. Više puta sam rekao da Benjo ima nevjerovatne agente.
Denis ima fini stvari, i sigurno moze jos dodatno neke stvari dopuniti, svakako ce biti zanimljivo pratit ga.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 jul 2024, 11:41

Horoz je napisao/la:
24 jul 2024, 10:34
Nije pitanje ima li on mjesta kod nas, evo i ja se slažem da ima. Nije pitanje ni da li mu treba dati veću minutažu, nažalost vezni red nam je takav da on moguće i zaslužuje veću minutažu. Problem je u tome da je momak potvrđeno igrač nivoa druge bundeslige. Gledao sam ga xy puta i teško da može otići dalje od tog nivoa.
@fanatik19, kažeš da nije on (i slični igrači) gurnuo Keln u cvajtu, nego što se nisu mogli pojačati. Pa to je isto :)
Elem, neka njega u reprezentaciji, ali za plasman na velika takmičenja trebaju puno bolji igrači. Ili da se napravi mašinerija kao kod Slovenaca, ali nemamo mi taj mentalitet. A Huseinbašić bojim se ne bi ni tamo mogao igrati, jer nije taj tip fajtera.
Pa normalno da nije isto, to je Keln covjece boziji klub koji kad udje u bundesligu ima samo 1 cilj a to je ostat u ligi a ako gore uhvate sta jos bolje. Zamisli ti da imas ban od uefe i svake godine prodas nekog igraca dobrog a moras popunjavat igracem iz svoje skole ili slicno koji nema iskustva nikakvog a prioritet ti nastavit igrat bundesligu. Ponavljam, po 10ti put. On kad je produzio ugovor sa Kelnom navijaci su napisali da je on jedan od rijetkih igraca kojem navijaci nista nisu zamjerili i kojeg nisu kritikovali nakon silnih poraza ove sezone a imali bi puno razloga da je bio los. Prvenstveno sto je dosao iz 4. Lige i zauzeo mjesto u 1. Postavi, sta ti treba vise od toga da opletes i po upravi koja ga je dovela a i po samom igracu ako je bio los, ali je poenta da on nije bio los. Sta ti mislis da Svabe ne bi zasule kamenjima nekog Huseinbasica prije nego Floriana ili Hansa da je on truba od igraca. Covjek je u godinu dana dosao iz poluprofesionalog fudbala u ligu petice, nametnuo se i zaigrao na evropskom prvenstvu do 21 godine sa ni manje ni vise nego Njemackom. Ne moze to igrac koji ne posjeduje odredjeni kvalitet. Znaci jos cu jednom ponovit, ne kazem da je on klasa od igraca ali ce nam prije podignut nivo igre u veznom redu nego ove prevare iz Turske sto se muce sa prijemom lopte

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 24 jul 2024, 14:38

ima discipline u igri i sigurno je korisniji od mnogih.

nekako smo dobili igrace koje igraju na slicnim pozicijama . nije lako barbarezu ukombinovati ovo.
Sa 3-5-2:smo kao Pilsijeva SRBIJA, sa 5-3-2 destruktivni kao Murinjove ekipe i to bi mozda i moglo proci.
sa 4-4-2 koja je nama najprirodnija , dosta igraca poput gigovica, tahirovica, hadziahmetovica i huseinbasica morala bi igrati malo nepritodnu poziciju ako bi bili zajedno u postavi.
Holandjani,belgijanci cak i u novije vrijeme island prilagodjavaju igrace,kllubove i cijelu ligu stilu fudbala reprezentacije
Ajvatar

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 avg 2024, 13:25

Evo ga zabio uz dozu srecel. Vode 0 1 na gostovanju kod Elversberga

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], hurem, Sheyi i 20 gostiju.