AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 10 jul 2024, 12:05

Drago mi je sto se odustalo od Chiese, valjda ne dodje do preokreta u toj situaciji. Lik je umisljen bez pokrica, plus ima ruznu bezvoljnu njusku, ne treba nam.
Sto se tice napada, najbolja opcija je nova posudba Lukakua, ako je izvodivo naravno.
Nerealno je, ali da se ovaj merkato rijesiti Pellegrinija i Cristantea, poceo bih vjerovati u napredak kluba.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jul 2024, 22:05

Evo nam i novog pojačanja - Dahl je izgledno igrač Rome, mislim da niko nema pojma ko je momak, ali eto pročitao sam da je bio na radaru West Hama. Neko je dao dobar komentar za ovu "novu" ekipu koja se formira - hipsterska Roma. :mrgreen:

U pole poziciji za napadača je trenutno En-Nesyri, nadam se da ipak neće doći, statistički dobar napadač, ali mislim da ne bi bio dobar fit za De Rossija. Juventus hoće Faraona, navodno su spremni dati Kostića kao zamjenu, iskreno se nadam da će ostati, kupio je srca svih navijača vjerujem.

Navodno Aouar ide u Saudijsku Arabiju za 15 miliona :bow: :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 jul 2024, 20:52

E yebat ga, Mikautadze potpisao za Monaco, uvijek propustimo šansu..

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 jul 2024, 10:58

Pa nama Monaco otme napadaca :facepalm:

Ova pojacanja sto niko nije cuo za njih ne treba ni komentarisati.To nisu pojacanja,to su igraci na kojima se planiraju uzeti vece pare za godinu dvije.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 13 jul 2024, 12:04

Al Ittihad are closing in on deal for Houssem Aouar, AS Roma would receive around €12m with add-ons as final details are being clarified.
The deal is expected to be completed in the next days. Here we go, soon.
Ovo je vrhunski posao, 12 miliona eura za Aouara, koji se nije ni naigrao prošle sezone kod nas. Izgleda da smo baš odlučili da poslujemo sa Juventusom, vlada interes sa Soulé-a, lik je doslovno mlađi Dybala, iskreno prije bi njega i doveo nego Chiesu.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jul 2024, 16:50

Ne vjerujem da je neko dao ove pare za Aouara.Pa momak nije odigrao nista cijele sezone ali sreca ima ovih budala.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 jul 2024, 11:37

Calciomercato Roma, all done for the arrival of goalkeeper Mathew Ryan: he will be the second behind Svilar.
Od sve priče, na kraju je došao Ryan, apsolutno random transfer, ono kao na FM-u kad dovedeš nekoga čisto jer ti se otvorilo, jasno Svilar je glavni golman, naša zlatna koka. No, mislim da smo mogli dovesti neku mlađu zamjenu, recimo Parma je dovela onog Japanca Suzukija, oko kojeg je bio hype za "samo" 2,5 miliona.

Ima jasno još mnogo do kraja prelaznog roka, ali zaista je ključno da ga završimo na vrijeme, pa da De Rossi može uigrati adekvatnu momčad. Opet sam gledao naš roster:

Golmani: Svilar, Ryan
Desni bek: ??, Čelik
Lijevi bek: Angelino, Dahl (vjerovatno on, ali još nije završen transfer), ne znam mogu li ovdje uračunati i Zalewskog.
Stoperi: Ndicka, Mancini, Kumbulla, Smalling
Vezisti: Cristante, Paredes, Le Fée, Bove, Pellegrini
Napad: Dybala, Abraham, El Shaarawy, João Costa

Onda je sada vrlo jasno da nam pod hitno treba desni bek, glavni kandidat je Assignon iz Burnley-a. Ukoliko gledamo dolazak Enza kao zamjenu za Aoaura, treba nam još jedan vezni igrač koji će zamijeniti Sanchesa. Nismo potpisali Llorente-a, vidjet ćemo da li će Marash dobiti priliku da igra umjesto njega ili ćemo i tu tražiti neko pojačanje. I realno govoreći, ukoliko želimo i imamo neke ambicije, treba nam bar jedan polivalentni krilni igrač i dobar napadač umjesto Roma. Taj krilni napadač se traži, trenutno se čini da je Soule u pol poziciji, nekako za njega mislim da će ili biti novi Iturbe ili vrhunski igrač, nema sredine.

Kao za napadače se spominju En-Nesyri i Sørloth, realno pitanje da li je neko od ove dvojice uopće bolji od Abrahama. Najveći san bi meni bio Šeško, ali realno od toga nema ništa. Od ovih slobodnih koji šta valjaju, dostupni su: Matip, Rabiot, Depay, Iheanacho.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 19 jul 2024, 16:34

Friedkinovi odustali od Evertona.
Juventus ne spusta cijenu za Soulea, 30mil je mnogo za igraca koji nije bas neki potencijal pokazao u ekipi koja je ispala. 20 bi im dao max ukljucujuci bonuse. Za 30mil iz Salzburga mozes isposlovati Sucica i Dedica sto bi bilo top.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 19 jul 2024, 17:23

Meni je kristalno jasno da je teško ulagati zbog restrikcija vezanih za FFP, te da naše (ne)igranje LP-a odbija veliki broj igrača, ali mi šest godina već nismo dio elitnih fudbalskih timova, već tavorimo po ovim konferencijskim i europskim ligama - to je prosto jadno.

Nisam siguran da li će i naredne sezone, ekipa sa pete pozicije ići direktno u LP, ali čak i ako bude tako, opet je teško. Inter doslovno sa istom ekipom uz par dodataka, Juventus sa ovim ogromnim ulaganjima, Atalanta koju evo Gasperini vodi već devetu godinu, onda uvijek neugodni Milan, koji će isto tako dovesti neka pojačanja, pa i Napoli sa Conteom. Mnogo je dobrih ekipa i ako vlasnici hoće neki rezultat nama su potrebna konačno veća ulaganja.

Priča oko napadača neodoljivo podsjeća na onu prethodne sezone, gdje se spominjalo desetak imena, pa smo pred sami početak sezone dobili napadača, to je prosto neozbiljno. Pravi se drama zbog igrača kao što je En-Nesyri, svakako mislim da nije igrač za De Rossija, ali opet kada je Fener u stanju da ponudi bolje uslove nego ti, to nije dobro. Normalno mediji sad bacaju bombe u vidu Davida (možeš misliti da ćemo mi dovesti igrača tih gabarita).

Soule može za 25 miliona, plus eventualni bonusi. Sve preko je apsolutno previše.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 jul 2024, 12:07

Prođe nekoliko dana, apsolutno ništa se ne desi. Djeluje da od ovog prelaznog roka nema apsolutno ništa, ovako ne radi klub koji ima kakve-takve ambicije. En-Nesyri potpisao za Fenerbahçe.

Reklo bi se da čak ni potpis Soulé-a nije završen, jer navodno West Ham priprema bolju ponudu (35 miliona i dodatni bonusi). Mi se sa njima ne možemo takmičiti, ali nije problem u tome, već u abnormalnom otezanju transfera, predugo se pregovara kako bi se cifra spustila za milion ili dva. Pa mi ne možemo Dahl-a dovesti, koji košta četiri miliona, već se i to oteže na evo dvije sedmice već.

Ne bi bio iznenađen kada bi doveli tog nekog lijevog beka (Dahl ili neki slični talent) i da tu završimo sa transferima. U napadu Abraham i Shomurodov, eventualno ne bih isključio povratak Azmouna. U odbrani Kumbulla, a u sredini forsirati Pisilija ili nekog drugog igrača iz Primavere. Nadam se bar, da kada su Amerikanci već odlučili na ovaj niskobudžetni projekt - neće krivicu svaliti na De Rossija.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jul 2024, 00:13

Standardno ono nase nema se para dok se ne ode u Ligu Prvaka.
Morat ce De Rossi od nicega da napravi nesto.Ako uspije ovu ekipu ugurati u top 4 svaka mu cast.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 jul 2024, 23:43

Nakon svih kritika, red je došao i na koju pohvalu, Ghisolfi je riješio dolazak Dahla i Souléa (obje vijesti je prenio Romano, tako da bi se moralo desiti baš nešto nepredviđeno da stvari propadnu).

Matías Soulé nije Dybala, ali zašto bi i trebali dvojicu takvih u ekipi. Odličan dribler, jako dobar dodavač (iako statistika to ne pokazuje, ali treba imati na umu da je ipak igrao za Frosinone). Uvijek opasan, konstantno kreira šanse. Može igrati na više pozicija, vjerujem da će biti dobro pojačanje. Da li smo ga previše platili - možda, ali vrijeme će pokazati. Veoma bitan faktor po meni je to što je dečko isključivo želio Romu, a bilo je ponuda iz Engleske. To je upravo ono što je De Rossi rekao na zadnjoj press konferenciji prethodne sezone - želimo igrače koji će ponosno nositi ovaj dres. Mislim da je Soulé taj!

Samuel Dahl je realno velika nepoznanica, ali je to low-risk transfer, potezi zbog kojih je Ghisolfi i doveden, negdje je i Ibrahimović mogao krenuti. Navodno je i on baš želio Romu kao svoju narednu ekipu.

Čisto poređenja radi, prethodna dva prelazna roka (zimski + ljetnji) smo potrošili oko 30 miliona, a ta cifra je već sada udvostručena - tako da se troši ozbiljan novac i vjerujem da će i vlasnici sada imati najveće moguće ciljeve. Ipak, da bi mogli biti zadovoljni potrebni su nam još minimalno desni bek i napadač. Za bekovsku poziciju se spominje Marc Pubill (lik je hladno visok 1.91), a dovoljno mi je bilo vidjeti da ga traže Bologna i Benfica da shvatim da bi bio dobro pojačanje.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 jul 2024, 15:16

Puno novca za igraca iz jednog Frosinonea koji je i ispao iz lige.Nije isto igrati tamo a i za Romu.Pritisak je cudo mada placali su se velike pare i za jednog Iturbea pa sto nebi sad za njega od kojeg se i moze nesto ocekivati.

Sve u svemu sretno momku i nadam se da ce opravdati ove pare i ocekivanja koja su velika.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 jul 2024, 22:16

Nisam sad nešto pratio ostale ekipe al ja za ovog nekog soluea nikad čuo nisam, a kao da messi dolazi.....
nema potpisa

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 jul 2024, 23:17

slika

Meni dovoljan ovaj osmijeh dovoljan da ga zgotivim.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 31 jul 2024, 07:50

Ne svidja mi se Dovbyk ili kako se vec pise. Jedan od onih igraca za koje cujes a nemas pojma ko su likom, plus kosta kao da je prime Cavani. Daj Lukakua na posudbu opet i cekati dok se pojavi cf…
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 avg 2024, 20:59

Ma neka ga sta fali.Dobro je odigrao u Gironi a i svakako se ne ocekuje da zabije sad nekih 20 golova.Vala dosta mi je vise Lukakua i njegovih promasaja :mrgreen:

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 avg 2024, 22:20

Dovbyk je Džeko, čak je tehnički jači od njega. Robusni napadac koji asistira, izvodi slobodnjake i penale, dovoljno da shvatis da ima slifa. Iskreno sam ocekivao da ode u neki jači klub.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 avg 2024, 15:07

Danas bi trebalo ispratiti prijateljsku protiv Olympiacosa, sva nova pojačanja će biti dostupna.

Arthur Theate bi navodno mogao postati naš novi igrač, iskreno mislim da bi to bio odličan posao, dečko je već igrao u Italiji, može pokriti i poziciju lijevog beka, visok, jak. Bio bi baš ozbiljno pojačanje, i Liverpool ga je tražio jedno vrijeme.

Čini se da se selamimo sa Abrahamom, moguća zamjena za Okafora, ne bi to bio loš posao.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 03 avg 2024, 16:27

Prenos ce biti na Sport Klubu.E da vidimo tu Romu.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.