BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 30 mar 2011, 16:48

@Amer

Odlično si to izložio i slažem se u potpunosti, osim u vezi Perišića. Ja bih ipak prije doveo Reusa, ali ako od tog ništa ne bude, onda ne bi bilo loše dovesti mladog Latina. :P

Gundu bi dovodio jedino u slučaju prodaje Sahina, ali pošto su šanse za to skoro nikakve, mislim da od tog nema ništa. 8-)

Trenutno je najveći prioritet dovođenje dobrog krilnog igrača i lijevog beka (back-up za Schmelea). :!:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 mar 2011, 20:26

Ma mene ovaj Perisic i nije nesto impresionirao...istina nisam ga gledao mnogo ali ono sta sam vidio i nije nesto :? Reus je duplo bolji od njega.

Za ove ostale i ne bi jos da komentarisem...rano je jos za to :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2011, 22:34

Navnodno ste sada pokazali interes i za Alexa Witsela. To se Rauball zalio da ljudi u DFL-u nemaju puno posla pa zelite im priustiti zanimaciju. :D :D
Uspjeh je ako odigra 10 utakmica u jednoj sezoni. :D :D Inace ukoliko se ovo ostvari Kloppp od naredne sezone nece odrzavati treninge. :mrgreen:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 mar 2011, 01:29

Witsel!!!! :lol: :lol: Dušu dao za UFC-a. :mrgreen:

Bo'me su igrači BVB-a dobili oštre kritike za sinoćnji nastup, ali čini mi se da je to sve u cilju stvaranja dodatnog pritiska pred derbi sa H96. Već se uveliko potencira da je BVB u ''ogromnoj'' krizi i da je iznenađenje na Westfalenu veoma izvjesno. :mrgreen: Moram priznati da sam i ja malo skeptičan po pitanju ovog meča, ali vakat je da i nas fortuna malo pomazi. :mrgreen:

14 naših igrača je imalo reprezentativne obaveze, dok je samo par igrača H96 imalo iste, i to bi moglo predstavljati veliki problem u subotnu. Hannover je čvrsta ekipa, izuzetno disciplinovana, koja je ubojita iz kontri i polukontri. Imaju nekiliko odličnih igrača, da ne nabrajam sad, a ja se najviše pribojavam Mini Ase.:lol: Kad ga on zbiberi, Niedersachseni ne gube. 8-) Slomka je odličan stručnjak, a tome u prilog idu i ovogodišnji rezultati kao i oni od prije par sezona kada je vodio S04. Biće yebinica u subotu. :mrgreen:

PS: Subotić će biti spreman za subotnji meč. :mrgreen:

Der_Bomber
Kontakt:

Post Postao/la Der_Bomber » 31 mar 2011, 15:24

Perisic nach Dortmund!
Man City, Dortmund, Roma

Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.

Der_Bomber
Kontakt:

Post Postao/la Der_Bomber » 31 mar 2011, 16:11

slika

Ein Einzeltäter soll den Anschlag geplant haben. Er wollte offenbar am kommenden Samstag anreisende Fans beim Bundesligaspiel BVB gegen Hannover 96 umbringen.

Er habe in ersten Vernehmungen islamistische Tendenzen formuliert. Die Ermittler halten es aber auch für möglich, dass es sich um einen verwirrten Einzeltäter handelt.
Man City, Dortmund, Roma

Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 mar 2011, 19:53

Teroristi u subotu planirali napad na stadionu Borussije Dortmund

NJEMAČKA je policija u četvrtak uhitila osobu njemačke nacionalnosti koju terete da je bila organizator terorističkog napada. Meta napada je bio stadion u Dortmundu, a vrijeme operacije ova subota.

Bombaški napad, kako izvještava njemački Bild, se trebao dogoditi tijekom subotnjeg ogleda 28. kola Bundeslige u kojem se na Signal Iduna Parku igra derbi kola između vodeće Borussije i trećeplasiranog Hannovera.

Informacije s kojima trenutačno javnost barata su relativno šture, no poznato je da je policija otkrila dvije lokacije na kojima se čuvalo oružje koje se navodno namjeravalo koristiti u napadu. Jedna lokacija je nedaleko od samog stadiona u Dortmundu, a druga u Krefeldu.

Motivi napada za sad još nisu sa sigurnošću utvrđeni, makar se najčešće spominje da su meta trebali biti navijači gostujuće momčadi. Ovom policijskom akcijom je vjerojatno uništena podloga za užasan scenarij koji se mogao dogoditi u subotu, makar se javnost upozorava da i dalje bude vidno oprezna oko cijelog slučaja.

Utakmica je, dakle, na rasporedu u subotu u 15.30 sati, te zasad nema najave otkazivanja ogleda.

Treba reći da je vodeća Borussija ove sezone u devet prvenstvenih domaćih utakmica (od ukupno 13) imala potpuno rasprodan stadion (80.720 navijačkih mjesta), dok s prosjekom od 78.798 gledatelja po utakmici zauzimaju prvo mjesto na ljestvici svih europskih klubova... :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 mar 2011, 20:02

Hoće oni Talibana dovodit. :lol:

360.000 ljudi je već zatražilo karte za domaći meč protiv Frankfurta (posljednje kolo). :shock: :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 mar 2011, 23:59

Ev' jedan odličan članak :arrow: Borussia Dortmund’s Brief Dominance Of Europe

Bude se uspomene, a dogodine je finale u Munchenu. :lol:

''Milioniti'' igrač koje se trenutno povezuje sa BVB-om je mladi francuski reprezentativac Franck Tabanou (22). Inače, radi se o lijevom beku koji je trenutno član Toulousea. Cijena mu je oko 5 mil €. :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 apr 2011, 18:18

Hare_BvB je napisao/la:Hoće oni Talibana dovodit. :lol:

360.000 ljudi je već zatražilo karte za domaći meč protiv Frankfurta (posljednje kolo). :shock: :mrgreen:
To je dokaz kakve Dortmund ima navijace,svi zele da proslave titulu,cenim da je tako svaki mec,ne bas ovolika cifra,ali mozda i najtezi stadion za doci do karte.Ako se ne varam prodaje se 20000 za ovaj mec.Mislim kada bi se stadion renovirao na 100000 da bi opet svaku tekmu bio pun. 8-)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 02 apr 2011, 15:20

Mislim da bi danas mogli isprasiti Hannover uz hattrick Barriosa. Vrijeme je i za prvi hattrick Lucasa :D Imam neki osjecaj da cemo ih razbiti, pa vidjecemo da li sam bio u pravu :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 apr 2011, 16:15

Dabogda nikad ne dobili utakmicu kad igramo ovaj anti-fudbal......

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 apr 2011, 16:26

Barrios zicer promasi sa 6-7 metara :twisted:

Lewandowski napolje lagano...hajd sto nije nista napravio vec i presijece onu loptu cini mi se za Gotzea koji je bio sam pred golom...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 apr 2011, 16:34

adnan24 je napisao/la:Barrios zicer promasi sa 6-7 metara :twisted:

Lewandowski napolje lagano...hajd sto nije nista napravio vec i presijece onu loptu cini mi se za Gotzea koji je bio sam pred golom...
da nam je druze nekako dokopat se titule ove sezone, ne znam iskreno ni koji k... onom leverkusenu pa zaigrao a deff nam treba kagawa , reus ili perisic koji ce donijeti mnogo vise kreativnosti i na minimum smanjiti ove duge lopte ali nisu one ni duge sticem utisak samo da su u zrak nabijene!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 apr 2011, 16:37

HzBvB je napisao/la:
da nam je druze nekako dokopat se titule ove sezone, ne znam iskreno ni koji k... onom leverkusenu pa zaigrao a deff nam treba kagawa , reus ili perisic koji ce donijeti mnogo vise kreativnosti i na minimum smanjiti ove duge lopte ali nisu one ni duge sticem utisak samo da su u zrak nabijene!

A jbg. Hannover je radio pritisak na nasoj polovini sto je izgleda iznenadilo ove nase i onda je bilo posalji dugu pa sta bude...nadam se da ce Klopp naci rjesenje da se bolje zaigra u nastavku. A za Kagavu sam vec rekao ranije,on da je igrao polusezonu mi bi sad imali sigurno 6-7 bodova vise.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 apr 2011, 16:44

adnan24 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:

A jbg. Hannover je radio pritisak na nasoj polovini sto je izgleda iznenadilo ove nase i onda je bilo posalji dugu pa sta bude...nadam se da ce Klopp naci rjesenje da se bolje zaigra u nastavku. A za Kagavu sam vec rekao ranije,on da je igrao polusezonu mi bi sad imali sigurno 6-7 bodova vise.
Bravo oni presing a mi imamo samo jednog igraca sposobnog da iznese loptu a to je Sahin dok Bender svaku koju primi ala u zrak ;) tako da me i ne cudi sto tako malo prilike dobije u Elfu... ipak treba bit realan i reci da on jos dosta mora raditi na svojoj tehnici...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 02 apr 2011, 17:21

Pročepilo u drugom 8-) Svaka čast, titula vam je sve bliže, još da hoće Bayer primiti gol u ove 2-3 minute..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 apr 2011, 17:29

spielführer_21 je napisao/la:Pročepilo u drugom 8-) Svaka čast, titula vam je sve bliže, još da hoće Bayer primiti gol u ove 2-3 minute..
Ne daju se nikako...dobise na kraju :twisted:

Napokon napad proradio,izgleda da nam je trebao jedan samar u vidu onih 0-1.Barrios napokon na nivou na kojem smo ga navikli gledati,sjajna 2 gola i asistencija za Kevina. Gotze ala Messi,kakav gol za 1-1 iako je imao i malo srece ali prodor je bio odlican.

Nije moglo bolje danas sto se tice naseg meca,ovako smo dobilo mnogo vise na samopouzdanju nego da smo poveli.

Prednost ostaje 7...ne smijemo ipak biti nezadovoljni iako sam ocekivao vise od K'Lauterna.

P.S. Svaka cast Gotzeu na proslavi gola 8-)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 02 apr 2011, 17:35

Klopp je napisao/la:Mislim da bi danas mogli isprasiti Hannover uz hattrick Barriosa. Vrijeme je i za prvi hattrick Lucasa :D Imam neki osjecaj da cemo ih razbiti, pa vidjecemo da li sam bio u pravu :D
Svaka čast, zamalo Nostradamus :mrgreen: Nije hattrick ali ja mu računam 2,5 gola..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 apr 2011, 17:41

Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Pobjeda koja mnogo znaci iz vise uglova gledanja. Kao prvo dobili ste utakmicu koja Vam 90 % garantuje titulu na kraju sezone, kao drugo igraci su dobili na samopouzdanju nakon dvije lose partije, kao trece nece biti glupih natpisa po Bildu i ostalim piz.darijama od medija i kao cetvrto spasili ste Njemacki fudbal u narednim sezonama jer Bayern sada sve stvari sto se pozicije broj tri drzi u svojim rukama.
Goetzeu svaka cast na proslavi gola, i svi igraci su odigrali na vrhunskom nivou nakon primljenog gola, a mozda se uprava nakon ove utakmice predomisli sto se tice produzenja ugovora Dede-u, jer se vidjeli koliko ganavijaci cijene i postuju na JUZNOJ TRIBINI.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.