Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

NoDi80
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2024, 21:52

Markovic i Mujakic su visak i u diskusijama, a kamoli na klupi u repki
Dinamo Kijev - Partizan 6:2 obojica stoperi 90 minuta
I taj Ifet realno nema sta traziti, kakva srpska liga i repka sta vam je
Isto vazi za nasu ligu
Sve ispod Turske lige ne treba ni gledati, a kamoli razmisljati o repki
I to kad kazem Turska liga mislim na igrace poput Dzeke, Krunica, Hajradinovica, Varesanovica koji imaju neki doprinos
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 jul 2024, 22:01

Frajer do neki dan htio Eldara Šehića zvati i ono sad govori ne valja neko :bow:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2024, 22:05

Laz
To sam smo jednom rekao i poslije sam napisao da nema sanse i da nije ni blizu repke
I to je bilo prije 5,6 mjeseci kad me je prevario s dvije dobre utakmice
Sehic nije ni za u 19 repke
Tako da dzabe opravdavas panja Mujakica
Eto da ne bude da hejtam jer je pitar
Samo je Sehic gori od Mujakica :rol:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 jul 2024, 22:16

...džaba opravdavaš panja Mujakića...
Doslovice ja prije 20 minuta na temi Mujakića:
baboedindzeko09 je napisao/la:
23 jul 2024, 21:44
Lijepo i da šire mase na našim prostorima napokon vide kakva je klada ovaj momak u pitanju.

Bar nećemo čitati izgovore forumskih pitara kako je igrao na "neprirodnoj" poziciji :yawn:
:rol: :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2024, 22:18

Zasto onda sad kontriras, kad i ja isto to pisem
Jesam ti to nabio komplex, pa zelis da me spustis
Kakav Sehic otkud ti to da sam do jucer tvrdio da je za repke
Jednom ga spomenuo prosle godine i odmah sam sedmicu poslije priznao da sam se provalio
Objavio sam tri miliona sastava repke nigdje Sehica ni na klupi nisam stavio
Cak sam i Mujakica dosta puta spomenuo za za razliku od Sehica
Ili mozda zbog ovog Ifeta ti smeta komentar
Kakvi igraci iz srpske lige ba, sta vam je
Vidimo u mladim repkama kad se zovu igraci iz bh i srpske lige na sta to lici
U srpskoj ligi sto je veci nivo to je u Zvezdi ostalo taraba
Uostalom taj Tsc nikad Zvezdu nije pobjedio i tu vidimo njihov nivo
A znamo da je i Zvezdin kvalitet smijesan za klubove u ligi prvaka i tanak za europa ligu
Sto se tice Ex Yu liga ako nisi medju najboljima u Dinamu nisi ni za klupe u repki
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 23 jul 2024, 22:38

Šta je sa onim našim nesretnicima u Ferencvarosu?
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2024, 22:47

Bazinga12345 je napisao/la:
23 jul 2024, 22:38
Otpisani svi za europske utakmice, a igrali su svi prijateljske i to skroz malo
Gojak i Loncar su cak i zabijali u pripremama
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 jul 2024, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 23 jul 2024, 22:48

Gojaka potjerali, Besicu nisu ponudili novi igovor a kalesijskoj ublehi mozda dijareja proradila.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 jul 2024, 22:50

Gojak i Loncar su skoro zabijali u pripremama
Loncar je cak tri zabio
Kodro nista
Sve i svemu ne racunaju u europi na njih
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 23 jul 2024, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 jul 2024, 22:51

NerminFatic je napisao/la:
23 jul 2024, 22:48
Gojaka potjerali, Besicu nisu ponudili novi igovor a kalesijskoj ublehi mozda dijareja proradila.
Kalesijsku ublehu ne bi ni Srbima pozelio.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 jul 2024, 23:46

DamirT je napisao/la:
23 jul 2024, 22:51
NerminFatic je napisao/la:
23 jul 2024, 22:48
Kalesijsku ublehu ne bi ni Srbima pozelio.
Nemoj majke ti ovog cincata trpati s nama u isti kos :mrgreen:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 jul 2024, 00:02

Jojj da hoce Karic i Gazibegovic nekako pogurat ovog Bieretha da zaigra za nas. Neodoljivo stilom igre i izgledom lici na Hojlunda, samo sto je desnjak. Mogao bi u paru s Demirovicem igrat lagano. Tacno se vidi da je prosao neku od boljih evropskih skola fudbala, toliko prirodna kretanja i sirok repertoar kao napadac ima da je to stvarno za pozelit

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jul 2024, 11:00

NoDi80 je napisao/la:
23 jul 2024, 21:52
Markovic i Mujakic su visak i u diskusijama, a kamoli na klupi u repki
Dinamo Kijev - Partizan 6:2 obojica stoperi 90 minuta
I taj Ifet realno nema sta traziti, kakva srpska liga i repka sta vam je
Isto vazi za nasu ligu
Sve ispod Turske lige ne treba ni gledati, a kamoli razmisljati o repki
I to kad kazem Turska liga mislim na igrace poput Dzeke, Krunica, Hajradinovica, Varesanovica koji imaju neki doprinos
Srbijanski klubovi u zadnjih 30 utakmica u Europi:

- 1 pobjeda
- 2 nerijesena rezultata
- 27 poraza

Naravno u pravu si potpuno u vezi nase i njihove lige. Ali najlakse je pricat da treba dat priliku tim vrlim talentima iz nase lige koji gube od andoraca, albanaca i koga vec ne. Ifet i ovi iz kluba koji svake godine prima 5-6 komada od prosjecnih europskih klubova nemaju sta trazit u reprezentaciji. Ukopat ce nas svaki put kao sto su to radili Sanicanin, Milicevic, Cipetic i njima slicni.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 24 jul 2024, 11:39

Našu ligu treba gledati odvojeno od svih drugih liga. Ako se kad zakaže neka prijateljska protiv Guatemale i pet-šest reprezentativaca ne može doći nećemo valjda zvati igrače iz srpske lige ili bugarske, pa i austrijske, turske i svih tih liga koje prodaju igrače u ligu 5. Zoveš iz naše lige jer mi sebi igrače stvaramo iz naše lige. Druga je stvar što to ne radimo dobro.

Isto je kad se desi k'o što se desilo da smo rasturili i razvalili repku, od čega se tek sad nekako oporavljamo. Ne zoveš igrača iz Upsale nego iz naše lige osim ako on može bolje al' ti trebaš objektivno znati da on može bolje. Ako ne možeš znati da može bolje zoveš igrača iz naše lige.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 24 jul 2024, 11:49

Arnelv52 je napisao/la:
24 jul 2024, 11:39
Našu ligu treba gledati odvojeno od svih drugih liga. Ako se kad zakaže neka prijateljska protiv Guatemale i pet-šest reprezentativaca ne može doći nećemo valjda zvati igrače iz srpske lige ili bugarske, pa i austrijske, turske i svih tih liga koje prodaju igrače u ligu 5. Zoveš iz naše lige jer mi sebi igrače stvaramo iz naše lige. Druga je stvar što to ne radimo dobro.

Isto je kad se desi k'o što se desilo da smo rasturili i razvalili repku, od čega se tek sad nekako oporavljamo. Ne zoveš igrača iz Upsale nego iz naše lige osim ako on može bolje al' ti trebaš objektivno znati da on može bolje. Ako ne možeš znati da može bolje zoveš igrača iz naše lige.
Prosjek domaćih igrača u prvih 11 bh klubova koji igraju eurokupove, je 3-4. I to uglavnom nisu nosioci igre i prosjek je vjerovatno oko 25 godina.
U situaciji u kojoj su domaći klubovi očigledno odustali od proizvodnje igrača i orijentisali se na strance, besmisleno je uopšte pričati o igračima iz domaće lige u kontekstu reprezentacije.
Uz to znamo da stranci koje kupujemo kao pojačanja, spadaju u klasu ispodprosječnih igrača npr srpske ili hrvatske lige. Šta igrači koji jedva igraju u Sarajevu ili Veležu, imaju da traže u reprezentaciji?
Treba uspostaviti neku B selekciju, mediteransku selekciju i dati im mogućnost da igraju.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 24 jul 2024, 13:19

Ma ne treba da igraju nikako ako nisu kvalitet. Mi možemo i B reprezentaciju sastaviti većinom od igrača izvana. Ma i C.

Ali ja mislim generalno da ste prepesimistični i da će liga brojnošću izbacivati reprezentativce kao i dosad. Fudbal je takav jednostavno.

Bez nekog specijalnog plana, ideje, kontinuiteta, ali da će opet poneko bljesnuti. Kao i dosad.

Da opet podcrtam, moj stav je da ih se iz lige ni ne treba pozivati, jedino ako je u pitanju igrač kod kojeg je neupitno da će praviti veliku karijeru. Takvih je bilo možda pet otkad se igra naša liga.

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 24 jul 2024, 13:40

izdzezveubrazil je napisao/la:
24 jul 2024, 13:19
Ma ne treba da igraju nikako ako nisu kvalitet. Mi možemo i B reprezentaciju sastaviti većinom od igrača izvana. Ma i C.

Ali ja mislim generalno da ste prepesimistični i da će liga brojnošću izbacivati reprezentativce kao i dosad. Fudbal je takav jednostavno.

Bez nekog specijalnog plana, ideje, kontinuiteta, ali da će opet poneko bljesnuti. Kao i dosad.

Da opet podcrtam, moj stav je da ih se iz lige ni ne treba pozivati, jedino ako je u pitanju igrač kod kojeg je neupitno da će praviti veliku karijeru. Takvih je bilo možda pet otkad se igra naša liga.
Hoce, izbacit ce jednog svake 5-10 godina. Realno gledajuci, nakon Hadziahmetovica koji je zadnji igrac napravio solidnu karijeru a da je potom stalni reprezentativac?

Najbolji primjer je Kulasin protiv Egnatije. Momak ”obecava” tri godine evo, mladi reprezentativac, talenat bla bla, i onda nakon 20ak minuta lezi na travi zbog grca. Talentovani igraci ako zeli napredak u karijeri moraju otic sto prije iz ove bh lige ili nakon jedne cijele sezone. Sve preko toga pocinje stagniranje.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 24 jul 2024, 13:51

izdzezveubrazil je napisao/la:
24 jul 2024, 13:19

Rekao bi da je fudbal takav, da nas iz godine u godinu ostavlja sve dalje iza sebe. To je očigledno.
Sve je manje mjesta za "talenat" i folove, bez odgovarajućeg psihofizičkog razvoja i predispozicija.
Npr Gojak bi možda prije 15 godina standardno igrao u nekoj ekipi liga petice, danas je on penzioner sa 27.
Što @ReX reče, Hadžiahmetović je zadnji igrač koji je napravio kakav takav iskorak, a i njemu je 27 i tjeraju ga navijači iz reprezentacije.

Prije smo znali izbaciti igrače tipa Zukanović, Višća, Vranješ, Šunjić, Cimirot, Stevanović. Nije to bilo ništa specijalno, ali su opet napravili neke karijere. Posljednjih desetak godina skoro ništa.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 24 jul 2024, 19:12

DamirT je napisao/la:
20 jul 2024, 23:27
mrAdislic je napisao/la:
20 jul 2024, 23:20
Ne razumijem kako ce sada biti nesto za Bazdara kad je momak rekao otvoreno da je Srbija njegova reprezentacija na storiju i zakljucio pricu, a vidim idalje ga se spominje..jos ga i Belmin vidim nastavlja objavljivati, nema logike sad.
Morao je to napisati. Znas kakvi su tamo bolesnici, zamisli da je napisao idem igrati za BiH, ubili bi ga. Ubise Harisa Brkica pa nikad ne nadjose ubice. Preveliki je to pritisak da je smio ista drugo napisati. Sada kad je otisao iz Srbije, moozda nesto i bude sa njim.
Jes ubili bi ga, kao što je i Siniša Saničanin ubiVen, toliki mu je pritisak tamo da je unazad par godina odigrao preko 20 utakmica za reprezentaciju BiH :lol: ... I još neki igrači prije njega. Recimo Branimir Bajić... ili Nenad Mišković... ili Miroslav Stevanović, Aleksandar Kosorić ili na kraju krajeva Elmedin Kikanović.... ove neke mlađe igrače koji su iz Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čuke... nastupali ili nastupaju za mlađe bh selekcije, neću ni da pominjem. Vjerovatno postoji još puno primjera kako u fudbalu tako i u košarci (upravo mi Saša Vasiljević pade na pamet), pa čak i u rukometu... Tako da konačno prestani da lupetaš gluposti i ložiš raju...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 24 jul 2024, 19:22

alan_kardec je napisao/la:
24 jul 2024, 19:12
DamirT je napisao/la:
20 jul 2024, 23:27
mrAdislic je napisao/la:
20 jul 2024, 23:20
Ne razumijem kako ce sada biti nesto za Bazdara kad je momak rekao otvoreno da je Srbija njegova reprezentacija na storiju i zakljucio pricu, a vidim idalje ga se spominje..jos ga i Belmin vidim nastavlja objavljivati, nema logike sad.
Morao je to napisati. Znas kakvi su tamo bolesnici, zamisli da je napisao idem igrati za BiH, ubili bi ga. Ubise Harisa Brkica pa nikad ne nadjose ubice. Preveliki je to pritisak da je smio ista drugo napisati. Sada kad je otisao iz Srbije, moozda nesto i bude sa njim.
Jes ubili bi ga, kao što je i Siniša Saničanin ubiVen, toliki mu je pritisak tamo da je unazad par godina odigrao preko 20 utakmica za reprezentaciju BiH :lol: ... I još neki igrači prije njega. Recimo Branimir Bajić... ili Nenad Mišković... ili Miroslav Stevanović, Aleksandar Kosorić ili na kraju krajeva Elmedin Kikanović.... ove neke mlađe igrače koji su iz Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čuke... nastupali ili nastupaju za mlađe bh selekcije, neću ni da pominjem. Vjerovatno postoji još puno primjera kako u fudbalu tako i u košarci (upravo mi Saša Vasiljević pade na pamet), pa čak i u rukometu... Tako da konačno prestani da lupetaš gluposti i ložiš raju...
Ma svi ti navedeni gore su bili toliko jaki sportisti, da se Srbija polomila da igraju za njih, a oni se ipak odlucili za nas...

Kad bi sad otisao stadion JNA i napravio anketu i pitao kako bi ocjenio igru Bajica dok je igrao za Partizan, ruku dajem da se niko ne bi sjetio da je igrao za njih...tako da ne mozes ni izbliza porediri njih sa Bazdarom, iako ni njegovo maslo nije za Ramazana...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia, Majestic-12 [Bot] i 36 gostiju.