U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DamirT
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la DamirT » 22 jul 2024, 18:26

A ne znam zasto kod nas svi igraci mladji od 21 godine moraju igrati prvo za u21 prije A reprezentacije? Daj momka odmah u A selekciju, svakako mi nemamo nikad sansi u u21 kvalifikacijama, a pogotovo u ovim trenutnim kvalifikacijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 22 jul 2024, 18:47

Horoz je napisao/la:
22 jul 2024, 18:17
Vuković je kao aktuelni U21 repreezntativac BiH, odbio poziv u A selekciju.Po meni je tu priča završena.
Tim prije što je Vuković izlazno godište i te igrače uopšte ne treba pozivati. Treba početi sa 2004+ godište.
Pozivanje Vukovića bi bio minus za Barbareza ili znak da se radi bez koordinacije i hijerarhije.
Jedina šansa da ne gubimo igrače da zaista pocnemo praviti neke rezultate i odemo na neko takmičenje.

ova generacija 2004 mislim da moze do kraja odraditi nadolazece kvalifikacije, taman sada da se preko Marinkovica srede neke stvari u mladoj reprezentaciji i da njih odradimo sa najbpljim timom

.
Ajvatar

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 22 jul 2024, 18:59

Ma da budemo realni po ovome u Europi
Vukovic nije ni za klupe u A
Ako hoce da igra za u21 nek igra ako ima mjesta ha ya
Sto se tice A repke tu samo mladi golmani ko treci imaju neki sansu
Ove ostale pozicije ni blizu repke nisu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 22 jul 2024, 19:02

katalinski je napisao/la:
22 jul 2024, 18:47
Horoz je napisao/la:
22 jul 2024, 18:17
Vuković je kao aktuelni U21 repreezntativac BiH, odbio poziv u A selekciju.Po meni je tu priča završena.
Tim prije što je Vuković izlazno godište i te igrače uopšte ne treba pozivati. Treba početi sa 2004+ godište.
Pozivanje Vukovića bi bio minus za Barbareza ili znak da se radi bez koordinacije i hijerarhije.
Jedina šansa da ne gubimo igrače da zaista pocnemo praviti neke rezultate i odemo na neko takmičenje.

ova generacija 2004 mislim da moze do kraja odraditi nadolazece kvalifikacije, taman sada da se preko Marinkovica srede neke stvari u mladoj reprezentaciji i da njih odradimo sa najbpljim timom

.
tu bi baš moglo biti dobrog potencijala, ukoliko pridobiju svipotencijalni i ostvare ono što se od nji očekuje. Naravno, ne treba se fokusirati isključivo na igrače 2004/5, ima mlađih koji će biti spremni ua U21.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 22 jul 2024, 20:33

Koga rece Marinovic da ce biti pomocnici u u21?
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jul 2024, 21:01

fanatik19 je napisao/la:
22 jul 2024, 18:24
Mene strah da Esmira prvo ne zovnu u mladu, mislim da ce mu samo spustit moral i da ce doc na okupljanje preko qrca. On je jedini od ovih momaka 2004 i mladji kvalitet za A reprezentacije i da ga se vec u ligi nacija par utakmica proba kao startera
Cuj da ga se proba kao startera? Momak igra za jedan od najlosijih klubova u MLS, ima 2 gola i asistenciju na 20 utakmica, pitanje je li uopste zasluzuje poziv, a kamoli da bude starter.
Jest on mlad i talenat, ali fudbal u Americi je smijesan u poređenju sa Evropom
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 22 jul 2024, 22:54

19vendetta87 je napisao/la:
22 jul 2024, 21:01
fanatik19 je napisao/la:
22 jul 2024, 18:24
Mene strah da Esmira prvo ne zovnu u mladu, mislim da ce mu samo spustit moral i da ce doc na okupljanje preko qrca. On je jedini od ovih momaka 2004 i mladji kvalitet za A reprezentacije i da ga se vec u ligi nacija par utakmica proba kao startera
Cuj da ga se proba kao startera? Momak igra za jedan od najlosijih klubova u MLS, ima 2 gola i asistenciju na 20 utakmica, pitanje je li uopste zasluzuje poziv, a kamoli da bude starter.
Jest on mlad i talenat, ali fudbal u Americi je smijesan u poređenju sa Evropom
Cuj to, jedan Jovan Mijatovic koji je Esmirovo godiste ode u MLS iz Zvezde za 10 miliona kao mozda najveci talenat u regionu trenutno i frajer uredno grije klupu i onda dodju takvi kao ti i kazu da MLS nije neka liga. Pogledaj samo koliko Argentinaca, Kolumbijaca i drugih nacija iz Juzne Amerike kojima je fudbal religija igra u MLS-u. Ne mozes rec da nije kvalitet liga gdje se igraci placaju na nivou liga petice(tipa Italija, Francuska).
Sto se Esmira tice, ovo mu je prva sezona kako treba u seniorskom fudbalu ali je istina da igra u jednom u najgorih timova lige koji je prvenstveno poznat po razvoju mladih igraca i da nema neke brojke, 26 utakmica ove sezone u svim takmicenjima, 3 gola i 5 asistencija. Medjutim, ne znam sta vi stvarno ocekujete, da se pojavi kod nas neki Nico Williams ili Yamal, pa da budete zadovoljni iako mislim da bi i tu nasli neku zamjerku. Uopste nije ni bitna statistika igraca, bitnije je puno to sto mi nemamo profilno slicnog igraca ovom malom iz MLS-a i zato ga treba gurat u vatru. Mi na spisku vec par okupljanja nemamo klasicno krilo i zato ovog treba bacit odma u vatru pa taman i da izgori, igrac ce pokazat jel on kvalitet i sa 16 i sa 19 i 26 godina.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 jul 2024, 10:35

fanatik19 je napisao/la:
22 jul 2024, 22:54
Cuj to, jedan Jovan Mijatovic koji je Esmirovo godiste ode u MLS iz Zvezde za 10 miliona kao mozda najveci talenat u regionu trenutno i frajer uredno grije klupu i onda dodju takvi kao ti i kazu da MLS nije neka liga. Pogledaj samo koliko Argentinaca, Kolumbijaca i drugih nacija iz Juzne Amerike kojima je fudbal religija igra u MLS-u. Ne mozes rec da nije kvalitet liga gdje se igraci placaju na nivou liga petice(tipa Italija, Francuska).
Nikakav to argument nije za kvalitet lige. MLS je ispodprosjecna liga, spora, i u odnosu na Europu je ogromna razlika. To sto se jedan igrac nije snasao, ili neki Argentinci igraju tamo nikakvo mjerilo nije. Imali smo/imamo i mi Brazilce i ostale Juznoamerikance u PLBiH pa nas ne cini dobrom ligom. Nije svako ko dolazi od tamo igracina.

Ja sam vise zagovarac toga da se sagleda uvijek igrac pojedinacno, ovdje na forumu vlada konstanno neka histerija da se igrac ocjenjuje na osnovu kluba ili lige u kojem igra, a da se ne gleda pojedinacno na samog igraca, pa se onda pokusava i MLS predstaviti nekom odlicnom ligom, a nije uopste potrebno jer momak ima karakteristike u svojoj igri koje ga s pravom cine kandidatom za A-repku. Esmir igra u jednom od najlosijih klubova lige, samim time i u ligi koja je dosta losa, ali ja bih ga uvrstio u A-reprezentaciju, prvo zbog potencijala, drugo zbog igrackih karakteristika koje nemamo. Njegova utakmica za A-reprezentaciju USA je bila izuzetno dobra i pokazao je da moze pruziti nesto na najvisem nivou. Prvom prilikom kad dobije papire, a cini se da je nas, mora dobiti poziv u A-Repku, steta bi bilo da ide u u21, a A-tim treba takvog igraca.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 23 jul 2024, 10:53

Goalgetter je napisao/la:
23 jul 2024, 10:35
fanatik19 je napisao/la:
22 jul 2024, 22:54
Nikakav to argument nije za kvalitet lige. MLS je ispodprosjecna liga, spora, i u odnosu na Europu je ogromna razlika. To sto se jedan igrac nije snasao, ili neki Argentinci igraju tamo nikakvo mjerilo nije. Imali smo/imamo i mi Brazilce i ostale Juznoamerikance u PLBiH pa nas ne cini dobrom ligom. Nije svako ko dolazi od tamo igracina.

Ja sam vise zagovarac toga da se sagleda uvijek igrac pojedinacno, ovdje na forumu vlada konstanno neka histerija da se igrac ocjenjuje na osnovu kluba ili lige u kojem igra, a da se ne gleda pojedinacno na samog igraca, pa se onda pokusava i MLS predstaviti nekom odlicnom ligom, a nije uopste potrebno jer momak ima karakteristike u svojoj igri koje ga s pravom cine kandidatom za A-repku. Esmir igra u jednom od najlosijih klubova lige, samim time i u ligi koja je dosta losa, ali ja bih ga uvrstio u A-reprezentaciju, prvo zbog potencijala, drugo zbog igrackih karakteristika koje nemamo. Njegova utakmica za A-reprezentaciju USA je bila izuzetno dobra i pokazao je da moze pruziti nesto na najvisem nivou. Prvom prilikom kad dobije papire, a cini se da je nas, mora dobiti poziv u A-Repku, steta bi bilo da ide u u21, a A-tim treba takvog igraca.
Uopste nisam zelio da kao argument stavim samo to sto Jovan Mijatovic ne moze da se nametne ili sto igraju Argentinci i Brazilci, nego cinjenicu da je liga sto se tice organizacije, uslova za trening i placanja rame uz rame s ligama petice i da ne mozes podcjenjicat ligu zbog toga sto svi imamo isti stav o Amerikancima a to je "Sta oni znaju o fudbalu, u njih je to soccer", dok je stvarnost sasvim drugacija. Sto se Esmira tice, apsolutno se slazemo oko njega

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 23 jul 2024, 11:08

Luka Tunjic Fortuna Sittard :hmmmmm:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 jul 2024, 11:13

@ReX, @Sindikat ima li ovaj šta s nama? Jučer bio na klupi GAIS-a, ima li kakav dedo?

https://www.flashscore.com/player/krivo ... /QVPCGdjC/
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 23 jul 2024, 11:45

Horoz je napisao/la:
23 jul 2024, 11:13
@ReX, @Sindikat ima li ovaj šta s nama? Jučer bio na klupi GAIS-a, ima li kakav dedo?

Iskreno nisam cuo za momka prije, ali vidim da je potpisao skoro dugogodisnji ugovor sa GAISom. Ipak ne mogu puno toga reci.

Anes Cardaklija iz istog kluba bi morao biti na radaru naseg saveza. Volio bi da se nadje na spisku U21 selekcije. :bih:

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 23 jul 2024, 11:48

Interista je napisao/la:
23 jul 2024, 11:08
Luka Tunjic Fortuna Sittard :hmmmmm:

:bih:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 23 jul 2024, 12:54

ReX2 je napisao/la:
23 jul 2024, 11:45
Horoz je napisao/la:

Iskreno nisam cuo za momka prije, ali vidim da je potpisao skoro dugogodisnji ugovor sa GAISom. Ipak ne mogu puno toga reci.

Anes Cardaklija iz istog kluba bi morao biti na radaru naseg saveza. Volio bi da se nadje na spisku U21 selekcije. :bih:
Mislim da je @Sindikat (ili neko odozgo) pisao, da je to sa Čardaklijom skoro gotovo

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 jul 2024, 13:34

A i Hamzic i Košpo žele i vole BiH.

I spremni su na razgovore kad dođe vakat, nece biti problema
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 23 jul 2024, 20:48

Cuj kad dodje vakat, ko da u rat idemo 😂
menstrual

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 jul 2024, 21:03

Imajednabrigada je napisao/la:
23 jul 2024, 13:34

jesi se to infiltrirao u njihov džemat, jer zadnja džematska je da kospo samo za krst igra

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 23 jul 2024, 21:37

Varg je napisao/la:
23 jul 2024, 21:03

jesi se to infiltrirao u njihov džemat, jer zadnja džematska je da kospo samo za krst igra
Cekamo zajednicke iftare u martu pa cemo znati nesto vise.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 23 jul 2024, 21:44

Horoz je napisao/la:

Nemam nikakvi informacija

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 23 jul 2024, 21:47

Varg je napisao/la:
23 jul 2024, 21:03

Ne, ja sam para dzemat :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, edvaE2, HeraklitMracni, iluzija, Kapetan, Mostarska, Sveti i 35 gostiju.