Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BosnianDragon2024
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 04 jul 2024, 15:13

Madal je napisao/la:
04 jul 2024, 14:48
Sveti je napisao/la:
04 jul 2024, 13:47
Ma mi moramo radit na psihi i mentalitetu i bice to dobro.
To pocinje od trenera. Ne mozes bit psihicki jak ako ti je Hadzibegic trener.
I plus što manje igraca koji su školovani u Bosni sa luzerskim mentalitetom.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 04 jul 2024, 15:59

BlackRiver1987 je napisao/la:
04 jul 2024, 08:48
Previse se ovdje fantazira i ocekuje od Barbe i ovih igraca.

U LN, ocekujem 0 bodova uz mozda 1 ili 2 postignuta gola. U kvalifikacijama za SP ako uzmemo trece mjesto u grupi - to je ravno plasmanu.

Nema kvalitete, nema discipline, nema zelje. Mozda se za 10-15 godina potrefi neka generacija koja ce nesto uspjeti, ali i to je upitno.
Slazem se , ja iskreno očekujem da cemo imati 2,3 šuta u okvir gola bez ijednog pogotka, a u grupi ocekujem predzadnje mjesto. Jednostavno nam je igrački kadar preloš.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 04 jul 2024, 19:27

Arnelv52 je napisao/la:
04 jul 2024, 10:50
Otkako pratim naš sport imam utisak da mi protivnika moramo prvo psihički pobjediti, u našim glavama, pa tek onda na terenu. Mi kad naidjemo na nekog jačeg protivnika se nešto uspaničimo i onda izadjemo na teren samo da dokažemo da smo upravu.
Tvoj te utisak apsolutno ne vara ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 04 jul 2024, 20:05

To je čitav spektar stvari koje utiču. Od toga što smo spomenuli oko saveza i unutar reprezentaciji, preko medija,novinara, naviijačkih očekivanja, odnosa "legendi" koje bi trebale biti korektiv, a nisu itd. Čitav ambijent više liči na kafanu, nego na reprezentaciju i to smo mi yebi ga.
Sve to kad se skupi, dobije se jeda bućkuriš iz kog je teško izvući nešto kvalitetno.
Naša raspolženja se mijenjaju u 5 munuta od euforije, do debakla, kriteriji su nam poogrešni. Naši igrači kada hoće da dokažu da su patriote i fajteri, naprave crveni karton bez potrebe, a onda šetaju poterenu.
To ne rade u klubovima, to je odgovor na mentalitet i potrebe naše publike i javnosti.
Otprilike mentalitet koji prati Srbiju , samo što oni imaju puno bolje pojedince. Mi najviše volimo ove teme oko Mujakića, a u nekoj Sloveniji (o kojoj toliko pričamo) niko se ne bi time bavio. Neće Slovenci psovati i prijetiti Muharemoviću što je otišao da igra za nas

U suštini, toliko toga je pogrešno nasađeno u samom startu, da je svaki uspjegh iznenađenje. Zato Barbarez terba izolovati ekipu od vanjskih uticaja, koliko je moguće, onda raditi na promjeni mentaliteta same ekipe.
Biće teško i trebaće vremena da se nešto promijeni, ako je uopšte moguće. Opet, dobro je što su to momci iz inostranstva i imaju uglavnom zapadne navike.
Zato je neophodna maksimalna podrška ovoj garnituri, da se ne bi u rekordnom roku vratili u eru Hadžibegića i miloševića.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 05 jul 2024, 02:06

Ko je naš Matjaž Kek a Sergej to nije?

Ne kažem da Barba neće uspjeti ali nije usporediv sa Slovencom. Karijeru je gradio u Sloveniji, vrhunac mu je bio u Rijeci a od izleta vani imao je Saudiju. Gubio je kao selektor Slovenije i od Makedonaca, remizirao sa Azerima i bilo je tu poraza ali na kraju im se isplatilo. Njega uzimam za primjer zbog skromnosti rostera Slovenaca, koji bi se manje više mogao komparirati s našim. Ko je BH trener koji je regionalno uspješan klubski trener kao Matjaž? Prvi mi na um pada Jakirević, super uspješan sa Zrinjskim, uspješan sa Rijekom i Dinamom i sigurno najbliže poredjenje sa Kekom. Drugi koji nije još uvijek toliko uspješan i pitanje je da li će ikada biti ali ima uspjehe i lokalno i regionalno je Feđa Dudić. Ako ćemo gledati bez mnogo emocija bojim se da smo pogrešnog Sergeja izabrali, a pitanje je da li bi Jakir i pristao.

P.S.

Jedva čekam da me Barba demantuje.

Ostaju pitanja ko je naš Vili Sanjol ili selektor Rumunije, Albanije, Madjarske....

O Ragniku ne treba maštati, nije mu mane i da vodi Švabe.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 jul 2024, 05:14

jasta je napisao/la:
05 jul 2024, 02:06
Ko je naš Matjaž Kek a Sergej to nije?

Ne kažem da Barba neće uspjeti ali nije usporediv sa Slovencom. Karijeru je gradio u Sloveniji, vrhunac mu je bio u Rijeci a od izleta vani imao je Saudiju. Gubio je kao selektor Slovenije i od Makedonaca, remizirao sa Azerima i bilo je tu poraza ali na kraju im se isplatilo. Njega uzimam za primjer zbog skromnosti rostera Slovenaca, koji bi se manje više mogao komparirati s našim. Ko je BH trener koji je regionalno uspješan klubski trener kao Matjaž? Prvi mi na um pada Jakirević, super uspješan sa Zrinjskim, uspješan sa Rijekom i Dinamom i sigurno najbliže poredjenje sa Kekom. Drugi koji nije još uvijek toliko uspješan i pitanje je da li će ikada biti ali ima uspjehe i lokalno i regionalno je Feđa Dudić. Ako ćemo gledati bez mnogo emocija bojim se da smo pogrešnog Sergeja izabrali, a pitanje je da li bi Jakir i pristao.

P.S.

Jedva čekam da me Barba demantuje.

Ostaju pitanja ko je naš Vili Sanjol ili selektor Rumunije, Albanije, Madjarske....

O Ragniku ne treba maštati, nije mu mane i da vodi Švabe.
Zanimljivo bi bilo vidjeti u kojem smjeru bi se repka ravijala da su dva sergeja sjela na klupu onda umjesto bugarina
naprijed rejal

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 05 jul 2024, 07:22

Sveti je napisao/la:
04 jul 2024, 13:47
Arnelv52 je napisao/la:
04 jul 2024, 10:50
Horoz je napisao/la:
03 jul 2024, 11:54
Upravo to, ako si organizovan i odgovoran, ako uz to imaš i barem neki kvalitet, od 6 utakmica ćeš napraviti jedno iznenađenje.
Mi nikada nismo pobijedili nijednu veliku reprezentaciju, zato što smo uvijek suštinski bili razbijena vojska.
Nikada nije bilo organizacije i taktike, nego na ho-ruk i individualni kvalitet.
Tako se može pobijediti neka osrednja reprezentacija. Za pobijediti veliku reprezentaciju uz takav pristup, treba kvalitet koji mi nismo nikada imali.
Otkako pratim naš sport imam utisak da mi protivnika moramo prvo psihički pobjediti, u našim glavama, pa tek onda na terenu. Mi kad naidjemo na nekog jačeg protivnika se nešto uspaničimo i onda izadjemo na teren samo da dokažemo da smo upravu.

To po meni odražavaju i remiji na nekim većim utakmicama. Mi povedemo i onda ko da im se pojavi neki glas u glavi "dje ćemo mi pobjediti Italiju?!" i onda mi takoreći pomognemo Italijanima da oni izjednače protiv nas.

Zato i mislim da mi ne možemo igrati na odbranu, nego od starta nedat' nikom pardona pa il' pukovnik il' pokojnik stim da bi onda vrijeme radilo za nas jer imamo mi taj inat, tu žicu da ćemo se ako treba na glavu postaviti samo da dokažemo da smo najbolji. Samo što tu žicu treba držati živom.
Ma mi moramo radit na psihi i mentalitetu i bice to dobro. Radi Kakvog takvog renomea i uzasno forme igraca na okupljanjima smo sluzili samo da vratimo druge reprezentacije iz mrtvih. Vratili smo fince u zivot, mrtvu slovacku koja je bila u slobodnom padu dok nas nisu dva puta klepili, onomad grke smo vracali u zivot itd itd.

Samo jako i hrabro
Ja se slažem sa ovim što je @Horoz napisao. Nikad nije bilo ogranizacije i taktike, samo individualni kvalitet i ho-ruk. A ovo "nego od starta nedat' nikom pardona pa il' pukovnik il' pokojnik" je upravo primjer koji vodi u ho-ruk smjeru. :)

Samo organizacija i taktika. Pa nama svaka reprezentacija koja napravi visoki presing napravi probleme i vjerovatno nas i dobije. To je razlika izmedju nas i modernih ekipa.

Najveći problem naše reprezentacije je upravo to - izlazak iz visokog presinga. Valjda dozivim da vidim i nasoj reprezentaciji automatizme i uigranost u tom segmentu. Ako Barbarez i strucni stab to uspiju popraviti bićemo bolji 30-ak %. Jer ti ako ne mozes doci ni do centra nemas sta traziti u utakmici.

Naš drugi najveći problem jeste presing koji mi pravimo. Nikakve uigranosti, niti sistema. Oslanjamo se na Demirovića kao može on raditi presing 3 dana. Pa može on nije problem, ali jednim pasom on je izbačen. Valjda su nam treneri toliko pismeni da znaju stvoriti taj dio naše igre, kažem stvoriti jer ga do sada nismo imali. Radilo se o imporovizaciji.
Uvijek ce se naci neko pametan da kaze nismo mi Liverpul ili City da igramo presing. Danas doslovno sve ekipe to rade, pa i male reprezentacije. Tako nas je i Luxemburg raskantao.

Treca stvar koju bih ja volio vidjeti jesu tranzicije i pozitivne i negativne. Ali to je vec luksuz. :mrgreen:
Mi nekad i osvojimo loptu ali ne znamo sta sa njom. Izgledamo kao poluamateri, a to nije do igrača. Takodjer i kad izgubimo loptu nista nije bolje. Ja nikad neću zaboraviti onaj gol protiv Slovacke kada Krunić izgubi loptu i samo stade lik. Kao nije do mene, branite se.

Ove stvari su razlika uzmedju nas Slovenije, Rumunije i ostalih ekipa koje nemaju bolje igrace od nas a igraju bolje od nas. Isto to radi i Austrija i Švicarska, samo sto su njihovi igraci kvalitetniji pa to izgleda bolje.

Kad neko kaze mi moramo raditi na psihi i graditi kult reprezentacije meni to baš bude smiješno. Halalite :mrgreen: .
Jedino sa kime možda treba raditi na psihi je brat Hamula.
Neka trener radi svoj posao, igraci su sigurno dobri u glavi jer svi dolaze manje-vise iz klubova gdje ih vecina napreduje. Zaredaj ti par pobjeda, pa ćeš vidjeti kako se psiha igrača mijenja, stvara pobjednički mentalitet i "kult reprezentacije".

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 05 jul 2024, 17:11

Nama treba vise ovakvih akcija:

⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 05 jul 2024, 17:21

Mow je napisao/la:
05 jul 2024, 17:11

Ovo vise ni Luksemburgu ne mozes odigrat a kamoli ozbiljnoj reprezentaciji...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 jul 2024, 17:21

Mow je napisao/la:
05 jul 2024, 17:11

Sinoc gledao jedno sat vremena te utakmice od Francuske 1-1 do Svicarske 0:2
I tu sam akciju sinoc jedno dva puta pregledo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 jul 2024, 17:36

Ovu akciju tesko da mogu ove top selekcije odraditi, a kamoli mi sada. Mozda protiv San Marina ili Andore. Pogotovo kad slabije reprezentacije stanu u dupli blok, mozes samo zamisljati ovakve akcije...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 jul 2024, 17:47

Samo si u ovoj akciji imao par igraca koji nisu bili staticni kao danas sto imamo i ne mozes ti ovo napraviti bez dobrog kretanja bez lopte, a nama je to jedna od mana

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 jul 2024, 21:58

Sheyi je napisao/la:
05 jul 2024, 17:47
Samo si u ovoj akciji imao par igraca koji nisu bili staticni kao danas sto imamo i ne mozes ti ovo napraviti bez dobrog kretanja bez lopte, a nama je to jedna od mana
Bez dobrog kretanja bez lopte ali i kurcobolje protivnickih igraca koji protiv trougla stanu kod prvog igraca i onda gledaju
naprijed rejal

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 jul 2024, 17:47

Samo nek rade :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 21 jul 2024, 17:48

RosicVildan je napisao/la:
21 jul 2024, 17:43
slika

:bih: :bih:
Bravo Selektore 👏 vidi se da ljudi imaju veliku želju.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 jul 2024, 18:04

da li su se ikad prije clanovi strucnig staba sastajali bez da su u pitanju pripreme, ne bih rekao

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 21 jul 2024, 18:13

Varg je napisao/la:
21 jul 2024, 18:04
da li su se ikad prije clanovi strucnig staba sastajali bez da su u pitanju pripreme, ne bih rekao
Nema šanse, Rukfaš I Savo su pruzili svoj minimum doprinos za njih je samo bilo vazno da pokupe plate.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 jul 2024, 18:14

BosnianDragon2024 je napisao/la:
21 jul 2024, 18:13
Varg je napisao/la:
21 jul 2024, 18:04
Nema šanse, Rukfaš I Savo su pruzili svoj minimum doprinos za njih je samo bilo vazno da pokupe plate.
Nije tacno. Rukfas je licno u Dubai isao da vidi Pjanica :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 21 jul 2024, 18:31

Kad vidis ovo ne treba ti vise,ä :bih: pa da i gube svaku tekmu.Steta sto nisu dosli ranije.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.