FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
34
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 233

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 jul 2024, 15:23

E vala ako je iko davao mladim igracima sansu u ovoj deceniji to smo mi.Prosle sezone cini mi se da smo imali najmladju ekipu u ligi.U ekipi nemas nikoga 30+,svake godine bar 2 izlazna transfera.Prepricana tema 1000 puta.I ove godine ce sigurno 2 mlada igraca dobiti priliku samo polako,ne mogu im prve utakmice bit u evropi nikako.

I prosle sezone je receno da ce se ozbiljno forsirati Celik kad prodje zimske pripreme,tako je i bilo na kraju.
Ko god je trebao dobiti priliku zadnjih godina dobio je,ostali sto nisu nek se malo zapitaju jel do njih ili do nas.Isto tako ko god treba da dobije priliku dobit ce je sigurno u zavisnosti od zasluge i truda.
Sarajevo ce uvijek davati mladim igracima priliku kao i sto radimo citavu historiju ali treba se znati mjera i momentum.Naidje generacija kada ama bas niko ne zasluzuje priliku ali po meni 2 mlada igraca svake sezone mogu se ispromovisati.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 21 jul 2024, 15:25, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 jul 2024, 15:24

scholsey je napisao/la:
21 jul 2024, 14:38
Novi dan, nova doza milijardu puta recikliranih postova (ogromnom većinom tuđih zapažanja), i kvazi rasprava u kojima niko ni ne pomišlja da odstupi od svojih stavova ili uvaži suprotno mišljenje - jer zbog toga smo na forumu, ha ja. :facepalm:

Nakon ove dvije tekme ne vidim potrebu da se sumnja u bilo šta po pitanju fudbalskog aspekta ekipe. Zoran je evidentno trenerčina, očito da zna šta hoće, kako doći do toga i sa kojim igračima.. ne vidim poentu da se iznova i iznova raji objašnjava da je Jović ubleha (ubleha u smislu da nije dovoljno dobar za Sarajevo, može u Surdulicu).

Inače, ko misli suprotno, taj nema veze o fudbalu. Slično važi i za Đorđevića, ali u manjem obimu.. i to samo zbog njegove tehnike.

Mora doći stoper. Đuričković je poluigrač, Soldo je bolji od njega.. mada u suštini isti qrac, u pet deka, ali je ovaj ljevak, pa je možda korisniji. Generalno, nijedan nije za Sarajevo (kakvo mi zamišljamo). Ali eto, tu smo gdje smo. Nisam za onog crnca, ne mislim da je povoljan odnos uloženo/dobijeno. Svim srcem navijam da dođe Oroz.

Mora doći i ofanzivno potentan centralni veznjak, ne desetka kakvu je vi zamišljate. To vam je drugovi davno izumrla pozicija. Navijam za Mudražiju (koji nije desetka, nego neki CM sa attack role) ili Fiolića, nikako za Gojaka. Lično bih i golmana doveo, ali kako god Zoran skonta. Osim toga, ništa nam više ne treba.
Prvo napises da Zoran zna kako doci do rezultata, pa onda da su Jovic i Ðorđević ublehe, pa što mu igraju onda? Nije nam Mirza trener pa da kazete da gura nekog na silu

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 21 jul 2024, 15:25

mnon46 je napisao/la:
21 jul 2024, 14:47
Pantelija je napisao/la:
21 jul 2024, 14:44
Rule_hz je napisao/la:
21 jul 2024, 14:39
Kakvi nasi akademci veze sa zivotom nemaju. Celik i Buljibasic su jedino sto vrijedi ovo ostalo je tanko sve. Kad on u stanju nije da izbaci ove ''polovnjake'' iz prvih 25 igraca kamoli iz prvih 11 dajte mslo realnosti ...
Rule, a kako ces izbaciti nekoga ako ne igras ili ne dobijes sansu? Samo jos to nam objasni. Jel to jovic nekoga "izbacio" kvalitetom pa potpidao za Sarajevo?
Akademci veze nemaju pa onda svake godine jedan dva transfera po milion a ovi internacionalni čarobnjaci pola godine i raskid ugovora..
Pa valjda na treningu vidiš može li neko meda ili ne, sigurno svaki akademac koji se isticao, dobijao je priliku.
Pantelija>Zekic, ipak zna on kako koji trenira i kako je spreman, a utakmica jedna losa psovalo bi se i tjeralo dijete i tjero bi se trener koji ga je stavio da igra
Tezak lik bas, on zna da nije upravu ali bi se prije ubio nego prizno

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 21 jul 2024, 15:26

Pantelija je napisao/la:
21 jul 2024, 13:47
mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:37

Dobro sta ti ocekujes da ti igra 11 igraca iz akademije? Ovo sto do sad rade je ok sa ubacivanjem mladih u prvi tim.
Jako tesko se spustiti na vas nibo botovanja majke mi.
Hajde mi kopiraj, napisi gdje dam ja napisao da treba da igra 11 igraca iz akademije???
D atrebaju dva ili tri? Nigdje.

Ako ces ubaciti 15 min jovića, bolje da tih 15 das alajmovicu, ako ces ubaciti 10-20 min djordjevica, bolje te minute dati nurkovicu ili ovom malcuniz Teslića, nista slabije, ako ne i bolje nece odigrati nego ovi iz srbije. A ti mi dokazi i daj cinjenicu da ro nije tako
Nema sanse da je tako jer su ovi skuplji 5-7-8 puta vise od akademaca i NIKADA ni jednog od ovih neces prodati, posebno ne za cifre za koje idu momci iz akademije.
Onda ni Zoran nema pojma kao trener il je korumpiran od ove dvojice iz Srbije.
Jbg druze pretjero si, Nurkovic moze igrati 15min kad vodimo 3:0 protiv Radnika.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 21 jul 2024, 15:31

pitara je napisao/la:
21 jul 2024, 15:24
scholsey je napisao/la:
21 jul 2024, 14:38
Novi dan, nova doza milijardu puta recikliranih postova (ogromnom većinom tuđih zapažanja), i kvazi rasprava u kojima niko ni ne pomišlja da odstupi od svojih stavova ili uvaži suprotno mišljenje - jer zbog toga smo na forumu, ha ja. :facepalm:

Nakon ove dvije tekme ne vidim potrebu da se sumnja u bilo šta po pitanju fudbalskog aspekta ekipe. Zoran je evidentno trenerčina, očito da zna šta hoće, kako doći do toga i sa kojim igračima.. ne vidim poentu da se iznova i iznova raji objašnjava da je Jović ubleha (ubleha u smislu da nije dovoljno dobar za Sarajevo, može u Surdulicu).

Inače, ko misli suprotno, taj nema veze o fudbalu. Slično važi i za Đorđevića, ali u manjem obimu.. i to samo zbog njegove tehnike.

Mora doći stoper. Đuričković je poluigrač, Soldo je bolji od njega.. mada u suštini isti qrac, u pet deka, ali je ovaj ljevak, pa je možda korisniji. Generalno, nijedan nije za Sarajevo (kakvo mi zamišljamo). Ali eto, tu smo gdje smo. Nisam za onog crnca, ne mislim da je povoljan odnos uloženo/dobijeno. Svim srcem navijam da dođe Oroz.

Mora doći i ofanzivno potentan centralni veznjak, ne desetka kakvu je vi zamišljate. To vam je drugovi davno izumrla pozicija. Navijam za Mudražiju (koji nije desetka, nego neki CM sa attack role) ili Fiolića, nikako za Gojaka. Lično bih i golmana doveo, ali kako god Zoran skonta. Osim toga, ništa nam više ne treba.
Prvo napises da Zoran zna kako doci do rezultata, pa onda da su Jovic i Ðorđević ublehe, pa što mu igraju onda? Nije nam Mirza trener pa da kazete da gura nekog na silu
Biraj najmanje zlo - eto zato su igrali. Jednostavno su bili najmanje loše opcije u ovom trenutku. Nije ih on doveo, došli su prije njega. Smio bih se kladiti u život da ih on lično nikad ne bi potpisao.

Da još jednom naglasim: Kažem da su ublehe za Sarajevo, da su nedovoljno dobri za nas.. nisu ublehe za Surdulicu, Pančevo ili Kragujevac.

Btw, Panto barem piše originalno, ono što čovjek vidi i misli. Nekad ima, nekad nema smisla.. kao kod svih normalnih ljudi. Greške su dio života. Svakako 1000x bolje od ovih levata koji razmišljaju i pišu kako im se kaže.. da ko biva drže atmosferu na nivou, i ostale gluposti apsolutno nebitne za fudbal.

Ne mislim na tebe drug, nego na ove botove. :thumbup:
The saddest thing in life is wasted talent.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2024, 15:33

NajvecaRadosti je napisao/la:
21 jul 2024, 15:23
E vala ako je iko davao mladim igracima sansu u ovoj deceniji to smo mi.Prosle sezone cini mi se da smo imali najmladju ekipu u ligi.U ekipi nemas nikoga 30+,svake godine bar 2 izlazna transfera.Prepricana tema 1000 puta.I ove godine ce sigurno 2 mlada igraca dobiti priliku samo polako,ne mogu im prve utakmice bit u evropi nikako.

I prosle sezone je receno da ce se ozbiljno forsirati Celik kad prodje zimske pripreme,tako je i bilo na kraju.
Ko god je trebao dobiti priliku zadnjih godina dobio je,ostali sto nisu nek se malo zapitaju jel do njih ili do nas.Isto tako ko god treba da dobije priliku dobit ce je sigurno u zavisnosti od zasluge i truda.
Sarajevo ce uvijek davati mladim igracima priliku kao i sto radimo citavu historiju ali treba se znati mjera i momentum.Naidje generacija kada ama bas niko ne zasluzuje priliku ali po meni 2 mlada igraca svake sezone mogu se ispromovisati.
+1

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jul 2024, 15:54

“Očekivao sam da će Kazahstanci proći dalje, ali Sarajevo je na kraju uspjelo

Trener Trnave je ocekivao Aktobe :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jul 2024, 15:55

Pa nije bio zekic tu kad su ovi dovedeni. A to sto igraju sad, pa covjek je tu 1 mjesec, cudi me da pored ovih sjajnih majstora iz srbije trazi nove igrace, zar ovi majstori nisu dovoljni za ciljeve kluba... Dovedu lijevog beka, trazi se novi, dovedu veznog, trazi se novi, vjerujem da bi zz i golmana sa boljom igrom nogom... Al eto
I svaki trener normalan kad dodje, koristi ono sto od ranije ima u ekipi, neve sigurno doci i reci, e hajmo 5 akademaca a ovi sto su dosli prije 20, kupite prnje... Nije to igralište dječije na male.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 21 jul 2024, 15:55

Đorđević izvodi većinu prekida, ne zato što je neko iz publike tako odlućio već zato što je ZZ to rekao, valjda vidi nešto u njemu.
E sad ja treba da vjerujem FM stručnjacima a ne ZZu, svašta.
Duraković napokon odigrao kako treba, valjda zato što mu je ZZ pokazao, braco nisi ti nezamjenjiv, iz ekipe te izbaci igrač kome to nije primarna pozicija a dovede se čovjek koji će to pokrivati i vjerovatno je bolji od njega.
Zbog dosad urađenog ja vjerujem ZZu a ne "stručnjacima". Po njima je ispalo da ZZ stavlja igrače u tim po mijestu rođenja a ne po onome što je vidio na treninzima, da je tako na drugom beku bi igrao ovaj mali dovedeni a ne Beganović.
Eksperimenti se rade u pvenstvu, jer imaš popravne a u Evropi ih nemaš

Neki trebaju da pročitaju potpis koji ima naš dragi Samozdravlje. :kafa:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 jul 2024, 15:58

Znaci nakon dvije zvanicne tekme sudimo kakav je ko igrac? Keymereh je bio trkaca kokos dok se nije navikao na igru,Guli kloc iz Gruzije koji samo trci,Renan jedini brazilac kojeg smo nasli da nema pojma sa loptom itd

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 21 jul 2024, 16:00

Vi ste za izučavati.
🇵🇸

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jul 2024, 16:07

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jul 2024, 15:58
Znaci nakon dvije zvanicne tekme sudimo kakav je ko igrac? Keymereh je bio trkaca kokos dok se nije navikao na igru,Guli kloc iz Gruzije koji samo trci,Renan jedini brazilac kojeg smo nasli da nema pojma sa loptom itd
Sto izmisljas? Trkaca kokoos pisali su par forumasa koji danss "sve podrzavaju". Ja sam pisao da momka niko ne zna koristiti. Za Gulija su svi govorili da treba da ostane a strucnjaci ga poslali u velež... To za renana jedan lik napise, ti dodjes i kao svi pisali...
Kako mozete tako generalisati "svi pisali, vi pisali" na osnovu jednog posta? To neki fazon botovanja ko vučićevi pušikurci kad se uhvate jedne riječi i od toga prave kampanju?
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 21 jul 2024, 16:10

Ma dosadni ste vise oprali ste temu na ruke. Ima li gdje Roberta i onog stopera iz domzala?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2024, 16:16

Bezveze donosite zakljucke nakon 2 utakmice. Ono što je meni pozitivno to je ogromna borbenost i trka a uvijek ce neko od igrača biti top a neko flop al nakon 1 utakmice nekog etiketirati je bezz.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 21 jul 2024, 16:17

Torino je napisao/la:
21 jul 2024, 16:00
Vi ste za izučavati.
Fascinantno.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Kmenkake
Kontakt:

Post Postao/la Kmenkake » 21 jul 2024, 16:17

29 196...nikad izbrojati,yebemtistolice...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 21 jul 2024, 16:26

Ma sa ekipom koju imamo proci Aktobe je vec uspjeh realno. Sve preko toga, sa ovim rosterom je ravno senzaciji.. Objektivno, imamo dosta prosjecnih i limitiranih igraca u ekipi. Zato i prizeljkujemo pojacanja, s razlogom.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 21 jul 2024, 16:26

bordobijeli je napisao/la:
21 jul 2024, 16:16
Bezveze donosite zakljucke nakon 2 utakmice. Ono što je meni pozitivno to je ogromna borbenost i trka a uvijek ce neko od igrača biti top a neko flop al nakon 1 utakmice nekog etiketirati je bezz.

Ma 1000%
Pa bilo je "stručnjaka" koji su Rahmanovica otpisivali nakon 5 utakmica.
Početi sezonu i to evropsku utakmicu sa akademcima bi bilo ravno samoubistvu.Ako je ZZ stavio na gol Emila, na lijevu stranu Jovica znači da TRENUTNO boljih nemamo.
Bilo je akademaca kojima su neki predviđali vrhunske karijere pa su se ugasili vrlo brzo, ne kod nas nego na posudbama u prosječnim klubovima,jer je jednostavno nemoguće da iz svake generacije imaš više od 2-3 igrača koji mogu preći u seniorski pogon.
Sjetim se samo Imamovica, Jovasevica, Alisaha..predviđali im sigurna mjesta,posebno na LB ali su se kao sibice ugasili u prosječnim sredinama
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 21 jul 2024, 16:27

Jest ovo Adin Aleta ide u Hajduk?

napisao na FB

Nakon 8 godina provedenih u FKS doslo je vrijeme rastanka.Bilo je pobijeda,poraza,povreda,tuge i radosti...
VELIKO HVALA FKS,SEFU AKADEMIJE ALENU SKORU I TRENERU DZENANU HOSICU STO SU POKUSALI DA OSTANEMO DIO FKS...PRVI DOSLI I ZADNJI OTISLI,PONOSNI NA CUVENU GENERACIJU 2007...

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 jul 2024, 16:28

ado-hz je napisao/la:
21 jul 2024, 10:21
Ocito da ti ne kontas poentu mog posta pa evo da ti objasnim.
Da li ce doci Mudrazija zna vjetovatno Belgijanac direktor, Mirvic i mozda jos 2 covjeka u vrh glave.
Ovdje pisu sve i svasta pa je poenta bila da je nama obicnim smrtnicima dolazak Mudrazije matematicka hipoteza koju treba rjesiti i da niko ziv na forumu ne zna da li dolazi ili ne.
Mislio sam da ces skontati poentu one slike jer je slika bas odraz znanja ljudi o pojacanjima.
Naporan si. Nisam ni čitao jer znam da je neka glupost pa sam te samo citirao, ne interesuje me ni najmanje. Možda si prije bio zanimljiv, sad jok. A i sam možeš vidjeti da ti raja preskače onakve postove.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: edgarallanpoe04 i 56 gostiju.