FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
88
38%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
34
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
23%

Ukupno glasova: 233

pitara
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pitara » 21 jul 2024, 13:35

jurisicduska je napisao/la:
21 jul 2024, 12:43
pitara je napisao/la:
21 jul 2024, 12:34
Nekako je logično da je propao Mudrazija cim se poceo spominjati Gojak.
Daj Boze da grijesim, ali su to 2 haman ista igraca i nelogicno mi je da i jedan i drugi dodju

Nije propao. Bliže je nego ikad.

Nisu ista pozicija on I Gojak. I obojica bi bila strasan upgrade na nasu ekipu. Gojak je igrac u rangu Rahmanovica tehnicki bolji sa nekim drugim nedostacima koji su na strani Amara. Ali overal su isti rang igraca. Ne znam kako mozete reci da nam ne bi bio pojacanje.

Mudrazija je box to box centralni vezni. Iako piše na TM-u AMF da igra, Lokomotiva nije igrala sa desetkom nego sa jednim defanzivnim I dva centralna kao sto I vecina europskih ekipa igra. Nema vise desetki.

Igrali bi ti Bubanja Mudrazija Gojak u idealnim okolnostima.
Ma nisam ja rekao da nam ne bi bio pojacanje, vec kad bi birao izmedju njega i Mudrazije, uzeo bi Roberta bez razmisljanja.
Idealan vezni red je to sto si ti napisao, samo bi se morali rijesiti nekih igraca tu, ako je Buljubasic vec bivsi ostaju jos Julardzija, Ðorđevic, Mustafic, Matanovic, Anđušić, Mehmedović, Hamzic i Krdzalic kad se oporavi.
Od svih njih jedino je Mustafić taj kojeg mozes prodati za koju stotinu hiljada, a povređen je.
Gojak nije jeftin sigurno, a logicnije mi je da se te pare daju na dobrog stopera, kvalitetom u njegovom rangu nego da gomilas igrace u vezi jer nam je odbrana najveci problem gdje imas Soldu i Ðuričkovića koji nisu neki pretjerano kvalitetni igrači i Čelika koji je veliki potencijal ali od njega očekuješ oscilacije sigurno.
Dat će Bog da mi trehnemo ovog Spartaka pa da dođu i 2 stopera i Mudrazija i Gojak i jos jedna bomba ako treba.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 21 jul 2024, 13:37

Pantelija je napisao/la:
21 jul 2024, 13:30
bvsic je napisao/la:
21 jul 2024, 12:21
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
21 jul 2024, 11:06

Vala svaki put dovedemo par igraca za koje znas da ni na koji nacin ne mogu podici nivo igre. Sasvim ok bi bilo da su do sada doveli samo Bubanju. Durakovic je mogao igrati umjesto Jovica, Julardzija umjesto Djordjevica, Rogic je mogao braniti. Nista manje kvalitetni ne bi bili.
Mi vec imamo dovoljno igraca, ne treba nam širina, trebaju pojacanja. Tako da pored Bubanje, jos jedan kvalitetniji stoper od trenutnih, i jedan vezni ofanzivno bolji, tamam. A sto se tice ovih ostalih dovedenih, bolje da su omladinci zauzeli njihove mjesto. Ima kod nas u akademiji kvaliteta od golmana pa do centralnog veznog. U ofanzivi omladinci kaskaju.
PS Gojak je macak u vreci, mozemo sebi priustiti da nam se takve akvizicije ne ponavljaju.
Durakovicu stadion citav yebe majku ne zna, pripremne ne zna, odigra solidih pola sata zabije penal, najbolji igrac
Julardziji yebu majku, samo trci, treba ga otjerat, sad nam i on valja
Rogic dok je branio prosle sez yebu mu majku, treba ga otjerat nema kakvih komentara, sad i on dobar
Nema nama pomoci
Nema tebi pomoći kad si bukvalac, bukva ti je u krvi.
Mozes do jutra, dovodjenje bar dva igraca ova iz srbije je apsolutno bespotrebno bilo. Ovaj vezni djordjevic je isti tip kap onaj malac iz akademije, apsolutno isti samo 5 godina mladji je anurković i kosta sigurno bar 5x manje
Jovic na beku, a vec imas kapetanovica i durakovica i sad dovodis kupresaka a imas tu i alajmovica iz akademije
Ako ces jovica na lijevog stopera opet imas tu soldu, alajmovica, doveo si ovoga iz tuzle ...
E ovo ti je dokaz kakvi nesposobni ljudi sjede i odlucuju... Em sjebu momke iz akademije am navalaju igraca koji ne igraju.
Sutra kad dodju jos dva tri igraca nova kako se najavljuje , sta onda? Ovi iz srbije ili ce igrati ili nece... I onda sta ces napisati?
Dobro sta ti ocekujes da ti igra 11 igraca iz akademije? Ovo sto do sad rade je ok sa ubacivanjem mladih u prvi tim.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 21 jul 2024, 13:37

GalileoGalilei je napisao/la:
21 jul 2024, 13:33
Joj Guardiole
:rol: :rol: :rol: :rol:

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 21 jul 2024, 13:39

Svaki igrač koji može podići kvalitet naše igre je dobrodošao a Gojak je jedan takav bez dileme,biće i odlazaka kako ZZ reče pa je dobro imati širi roster

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jul 2024, 13:47

mosarajvosa83 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:37

Dobro sta ti ocekujes da ti igra 11 igraca iz akademije? Ovo sto do sad rade je ok sa ubacivanjem mladih u prvi tim.
Jako tesko se spustiti na vas nibo botovanja majke mi.
Hajde mi kopiraj, napisi gdje dam ja napisao da treba da igra 11 igraca iz akademije???
D atrebaju dva ili tri? Nigdje.

Ako ces ubaciti 15 min jovića, bolje da tih 15 das alajmovicu, ako ces ubaciti 10-20 min djordjevica, bolje te minute dati nurkovicu ili ovom malcuniz Teslića, nista slabije, ako ne i bolje nece odigrati nego ovi iz srbije. A ti mi dokazi i daj cinjenicu da ro nije tako
Nema sanse da je tako jer su ovi skuplji 5-7-8 puta vise od akademaca i NIKADA ni jednog od ovih neces prodati, posebno ne za cifre za koje idu momci iz akademije.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 jul 2024, 13:48

Gomis99 je napisao/la:
21 jul 2024, 13:21
Evo Borac dovodi cetvrtog stranca, vjerovatno ce sad izglasati da mogu biti cetiri stranca u timu sto i nije lose za nas.
Otišao im je onaj sa Malte,nije ni debitovao.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 jul 2024, 13:51

Pantelija je napisao/la:
21 jul 2024, 13:30
bvsic je napisao/la:
21 jul 2024, 12:21
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
21 jul 2024, 11:06

Vala svaki put dovedemo par igraca za koje znas da ni na koji nacin ne mogu podici nivo igre. Sasvim ok bi bilo da su do sada doveli samo Bubanju. Durakovic je mogao igrati umjesto Jovica, Julardzija umjesto Djordjevica, Rogic je mogao braniti. Nista manje kvalitetni ne bi bili.
Mi vec imamo dovoljno igraca, ne treba nam širina, trebaju pojacanja. Tako da pored Bubanje, jos jedan kvalitetniji stoper od trenutnih, i jedan vezni ofanzivno bolji, tamam. A sto se tice ovih ostalih dovedenih, bolje da su omladinci zauzeli njihove mjesto. Ima kod nas u akademiji kvaliteta od golmana pa do centralnog veznog. U ofanzivi omladinci kaskaju.
PS Gojak je macak u vreci, mozemo sebi priustiti da nam se takve akvizicije ne ponavljaju.
Durakovicu stadion citav yebe majku ne zna, pripremne ne zna, odigra solidih pola sata zabije penal, najbolji igrac
Julardziji yebu majku, samo trci, treba ga otjerat, sad nam i on valja
Rogic dok je branio prosle sez yebu mu majku, treba ga otjerat nema kakvih komentara, sad i on dobar
Nema nama pomoci
Nema tebi pomoći kad si bukvalac, bukva ti je u krvi.
Mozes do jutra, dovodjenje bar dva igraca ova iz srbije je apsolutno bespotrebno bilo. Ovaj vezni djordjevic je isti tip kap onaj malac iz akademije, apsolutno isti samo 5 godina mladji je anurković i kosta sigurno bar 5x manje
Jovic na beku, a vec imas kapetanovica i durakovica i sad dovodis kupresaka a imas tu i alajmovica iz akademije
Ako ces jovica na lijevog stopera opet imas tu soldu, alajmovica, doveo si ovoga iz tuzle ...
E ovo ti je dokaz kakvi nesposobni ljudi sjede i odlucuju... Em sjebu momke iz akademije am navalaju igraca koji ne igraju.
Sutra kad dodju jos dva tri igraca nova kako se najavljuje , sta onda? Ovi iz srbije ili ce igrati ili nece... I onda sta ces napisati?
Na čemu ti temeljiš toliku sigurnost da će Alajmović, Nurković, Hamzić, Pločo i ostali momci iz akademije biti neki nivo da igraju za FKS? Na stranu to sto su dobri sada u akademiji, nismo ih skoro nikako vidjeli u igri sa seniorima, da Nedim Hadzic je bio 7x veći potencijal od svih njih pa nista od njega i bruku primjera igrača koji su dominantni u malđim kategorijama i kad pređu u seniore mrka kapa. Pogotovo Nurković koji je već dugo kao najprespektivniji igrač u akademiji a nije dobio priliku nikad do sad. Da Bog da da oni svi zaigraju u ligi prvaka ali nije fifa sad cu ih sve ubacit jer su mladi.
Dovođenje Jovića i Ðorđevića je više nego logično iz razloga što prošle sezone na lijevom beku ni Duraković ni Kapetanović nisu pokazali apsolutno ništa, a kreativnost u vezi nam je bila minimalna. To su igrači koji su dovedeni na otvaranju roka, a znate dobro da ovi iole bolji igrači čekaju što duže ponude iz vana.
Uotalom nisu momci takav odron kako se predstavljaju ovdje, Rockov je dobro branio protiv Aktobea i odma ispao iz priča o promašajima, o Jatti ne treba ni diakutovati dok se ne vidi sta se s momkom planira, da li ce ga posuditi negdje ili ce biti sa ekipom.
Na stoperima imas trenutno Čelika, Ðuričkovića, Soldu, Mujkića i Jovića. Sad da li je po tebi realno da u slučaju povrede ili suspenzije Solde odbrambenu trojku čine niskusni Čelik i Alajmović uz solidnog Ðuričkovića? Igrati 3-5-2 sa dva 18togodišnjaka i Van Dijkom je rizicno a kamoli sa Miomirom.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 jul 2024, 13:53

BordoBBoja je napisao/la:
Joj Guardiole
Kad mi krene pametovati, ubio bih se. Tu je Zekić da postavi i izvuče maksimum iz svakog pojedinca. Ko mu ne bude po ukusu, otići će. Nisu ljudi ni zaigrali kako treba, dvije tekme prošle, oni već znaju u bobu kakav je ko. Rekao bi čovjek da je bio u pogonu Reala, pa s svim barata.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 21 jul 2024, 13:54

Pantekija iako to govori na svoj zatucani, malo i primitivni nacin, nije nista krivo rekao. Sta ce nam onda akademija, ako cemo ih slati po posudbma, i nakon toga raskidati ugovore.
Drugi par cipela je cirkus koji se sad desava u akademiji, sa dolaskom ove nove garniture delegata i doktora

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 21 jul 2024, 13:58

21 jul 2024, 13:53
Joj Guardiole
Kad mi krene pametovati, ubio bih se. Tu je Zekić da postavi i izvuče maksimum iz svakog pojedinca. Ko mu ne bude po ukusu, otići će. Nisu ljudi ni zaigrali kako treba, dvije tekme prošle, oni već znaju u bobu kakav je ko. Rekao bi čovjek da je bio u pogonu Reala, pa s svim barata.
Ma nas je on navijac veliki, i ne sumnjam da zeli dobro klubu, ali covjek je tvrdoglav i jednostavno je tako.
Prije bi se ubio meni se cini, nego priznao da nije u oravu.

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 21 jul 2024, 14:00

miky_hz je napisao/la:
21 jul 2024, 13:48
Gomis99 je napisao/la:
Evo Borac dovodi cetvrtog stranca, vjerovatno ce sad izglasati da mogu biti cetiri stranca u timu sto i nije lose za nas.
Bez njega imaju 4 stranca, ali bez obzira nece biti izglasano nikakvo pravilo o povecanju broja stranaca

JuricaSpindl
Kontakt:

Post Postao/la JuricaSpindl » 21 jul 2024, 14:01

Antikloc je napisao/la:
21 jul 2024, 13:23
mma_hz je napisao/la:
21 jul 2024, 13:19
Vrhbosnian je napisao/la:
21 jul 2024, 13:18

Po tome, ako je na zadnjoj utakmici bilo 21600, od čega oko 6500 na istoku i sjever 3500, znači da je na zapadu bilo 11600 od 14500, odnosno da je i zapad bio preko 80% popunjen.
Realnije je da je zapad bio na 68% kapaciteta, što je 11600/17000.
Ma ja ti pricam o nekim zvanicnim podatcima.Inace boli me dikas samo da prodjemo.
Zvanicni podaci su 34,500 ( po brojanju momaka iz Bordo Fana i jeste tako nesto ) a ovo sto ti pises su teske gluposti.
Jel istina da si pasoš ponio na koševo?

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 jul 2024, 14:04

21 jul 2024, 13:58
21 jul 2024, 13:53

Ma nas je on navijac veliki, i ne sumnjam da zeli dobro klubu, ali covjek je tvrdoglav i jednostavno je tako.
Prije bi se ubio meni se cini, nego priznao da nije u oravu.
Nije stvar navijanja već pametovanja. Čovjek koji bi se na glavu nasadio nekome samo da dokaže da je on najpametniji. Svi da kažu da je danas lijep dan, on će reći "nije lijep, jutros je bilo oblačno". Naklati se na kosti, pa kasnije do besvijesti gura svoje.
Zadnja izmjena: GalileoGalilei, dana/u 21 jul 2024, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jul 2024, 14:05

Ma ok akademija radi,može uvijek bolje al teška smo sredina za mlade igrače. Onda treba biti i realan da iz svake generacije ako dobiješ 2-3 za prvu ekipu da je to jako dobro.
Sad imaš Čelika, Buljubasica, stari akademci Hamza i Andjusic svake godine prodaš 1 ili 2 i to je to. I još jedna stvar juniorski fudbal i seniorski su dva različita svijeta, hiljade igrača u europi je propalo koji su briljirali kao kadeti i juniori a nisu uspjeli u seniorskim fudbalu. Proces je to na koji utice milion faktora.

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 21 jul 2024, 14:06

miky_hz je napisao/la:
Gomis99 je napisao/la:
Nema veze opet imaju Mejersa Carolinu i Herreru i sad cetvrti brazilac sto treba da dodje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 21 jul 2024, 14:07

Gomis99 je napisao/la:
21 jul 2024, 14:06
miky_hz je napisao/la:
Gomis99 je napisao/la:
Nema veze opet imaju Mejersa Carolinu i Herreru i sad cetvrti brazilac sto treba da dodje.
Herrera ima makedonske papire.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 jul 2024, 14:08

JuricaSpindl je napisao/la:
21 jul 2024, 14:01
Antikloc je napisao/la:
21 jul 2024, 13:23
mma_hz je napisao/la:
21 jul 2024, 13:19

Ma ja ti pricam o nekim zvanicnim podatcima.Inace boli me dikas samo da prodjemo.
Zvanicni podaci su 34,500 ( po brojanju momaka iz Bordo Fana i jeste tako nesto ) a ovo sto ti pises su teske gluposti.
Jel istina da si pasoš ponio na koševo?
Nisam ,htio sam ali nisam mogao, jbg ostao mi kod tvoje mame ispod kreveta :mrgreen:

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 21 jul 2024, 14:11

Surreal je napisao/la:
21 jul 2024, 14:07
Gomis99 je napisao/la:
21 jul 2024, 14:06
miky_hz je napisao/la:

Herrera ima makedonske papire.
Savic je 3.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 jul 2024, 14:14

Nevjerovatno koliko ljudi ne kontaju sta se zeli reci.

Yebo vas Mirvic vise. Ko da je TITO, pa svaka njegova odluka je za vas KRAJ SVIJETA.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 21 jul 2024, 14:15

pitara je napisao/la:
21 jul 2024, 13:51
Na čemu ti temeljiš toliku sigurnost da će Alajmović, Nurković, Hamzić, Pločo i ostali momci iz akademije biti neki nivo da igraju za FKS? Na stranu to sto su dobri sada u akademiji, nismo ih skoro nikako vidjeli u igri sa seniorima, da Nedim Hadzic je bio 7x veći potencijal od svih njih pa nista od njega i bruku primjera igrača koji su dominantni u malđim kategorijama i kad pređu u seniore mrka kapa. Pogotovo Nurković koji je već dugo kao najprespektivniji igrač u akademiji a nije dobio priliku nikad do sad. Da Bog da da oni svi zaigraju u ligi prvaka ali nije fifa sad cu ih sve ubacit jer su mladi.
Kao prvo, temeljim na osnovu toga jer smo do sada doveli 70ak igraca iz srbije i nismo ni jednog prodali smali broj je pokazao nesto na terenu. Za razliku od njih mogu ti nabrojati mnogo transfera iz akademije za igrace koji "nisu bili perspektivni".
U sezoni duple krune na terenu si imao 5-6 igraca iz akademije, tj proizvod akademije. I od njih sviju zaradio dobar novac a momci igrali za mal novac... Dakle u svakom pogledu je logicnike i razumnije dati 20 min nurkovicu nego djordjevicu. 1. Nurkovic ako se imalo pokaze mozes ga prodati. Ako se ne pokaze, ima malu platu i nije ti teret. Sutra gdje god da ode, imas novac od njega kroz procente ili kompenzaciju za treniranje. Od ovih iz srbije nemas nista osim sto menagerima moras platiti finu sumu za proviziju, igracu platu, stan, hranu itd.
2. Nedim hadzic je propao zbog menagera i lošeg vodjenja igraca, to zna svaki imalo upoznat. I ako je neko u jjuniorima potencijal ne znaci da ce biti igracina, isto kao i obrnuto. Ali to ne mozes znati bez da dobiju minutazu i da se dokazu. A da bi dobili minutazu to trrbaju zasluziti radom i disciplinom. Neki su otpali zbog toga. I to je normalno. I niko ne kaze da treb 10 juniora igrati, alii ako imas 2 potencijala, koja mozws upgrejdovati, zasto na njegovo mjwsto dovodis igraca koji sa 24-25 godina igra za zasnju ekipu u srbiji? Da su doveli momka od 19-20 iz te ekipe, ja ne bi slova progovorio.

I opet ns kraju dodajes da treba ih sve ubaciti a ja lijepo pisem xa trebaju dobijati po 5-10-20 min, a ne da te min dobijaju poluigraci sa 25 godina.
pitara je napisao/la:

Dovođenje Jovića i Ðorđevića je više nego logično iz razloga što prošle sezone na lijevom beku ni Duraković ni Kapetanović nisu pokazali apsolutno ništa, a kreativnost u vezi nam je bila minimalna. To su igrači koji su dovedeni na otvaranju roka, a znate dobro da ovi iole bolji igrači čekaju što duže ponude iz vana.
Opet ti logika nije jaca strana.
Dovodis ih odmah, dogovorio si ih prije nego si doveo trenera. Ne znas koju formaciju isti igra. Jovic nikad nije niti moze igrati full beka. Et odmah bespotrebno. Drugo, ako je logika dovesti sta stignes, pa onda kasnije ganjaj kvalitet... Pa onda je bolje bilo ostaviti radovica jos pola godine dok ne dovedes kupresaka, bar znas da ces ga se rijesiti za novu godinu, obih neces za 2-3 godine. Eto ti logike.
Ako hoces da dovedes bolje igrace, sacekaj, dovedi. Ove jovice i djordjevice mozes i u septembru dovesti.
pitara je napisao/la:

Uotalom nisu momci takav odron kako se predstavljaju ovdje, Rockov je dobro branio protiv Aktobea i odma ispao iz priča o promašajima, o Jatti ne treba ni diakutovati dok se ne vidi sta se s momkom planira, da li ce ga posuditi negdje ili ce biti sa ekipom.
je rizicno a kamoli sa Miomirom.
Momci nisu za Sarajevo. Jovic nema poziciju jer ne moze igrati full beka, a na lijevom stoperu sa onakvim reakcijama ga ne zelim ni zamisljati. Djordjevic niti ima duel, niti motoriku, ima fin pregled igre i dugu loptu ali to ima i nurković a 5 godina mladji.
pitara je napisao/la:

Na stoperima imas trenutno Čelika, Ðuričkovića, Soldu, Mujkića i Jovića. Sad da li je po tebi realno da u slučaju povrede ili suspenzije Solde odbrambenu trojku čine niskusni Čelik i Alajmović uz solidnog Ðuričkovića? Igrati 3-5-2 sa dva 18togodišnjaka i Van Dijkom je rizicno a kamoli sa Miomirom.
Jedno je na sta si primoran, a drugo sto imas u idealnoj situaciji. Ne mozes ni zbog jedne utakmice dovesti stopera koji onda nece igrati, to dam ti gore vec napisao. To je problem nase struke sro sve rade neplanski. Dovode igrace a ne gledaju ni sta dovode ni na koju poziciju pa se desi da ima 7 krila i 5 lijevih bekova .
Da se radi planski ne bi se ovo desavalo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, BABA1978, Google Adsense [Bot], mnon46, Proximic i 61 gost.