soko je napisao/la: ↑19 jul 2024, 14:34
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 08:14
alemsa je napisao/la: ↑19 jul 2024, 01:19
Ma nisi burazeru dosao si sa 20+ godina, da si dosao sa manje od 15 do sad bi bio za Trumpa
Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.
Po tome ko je god rođen u Americi bi trebao za Trumpa, a samo imigranti za Bidena, a to nema veze sa time, prije bih rekao da su visokoobrazovani white collar više demokrate dok su republikanci više neki privatnici tipa tebe i takve profesije, dok ovi programeri, doktori, inženjeri i ostalo više naginju ka demokratama
To je upravo to Rio.
Ja Alemu ne mogu vise pisati.
Ne znam jesi pratio al lik nesto tvrdi, ja mu stavim podatke da nije tako al on to izbjegava, uhvati se neke rijeci i plete dalje.
Tipcno ono ti gledas media ovo ono, ja ne gledam vijesti nego facts.
To su ljudi koji gledaju facebook slike i memes.
Evo to za gas, ljudi su napravili meme za Bidena "I did this", ljepili stikere po benzinskim pumpama. Kao placali gas $1.7 kad je Trump bio.
Evo data. Moze se lako naci, gas poskupio kad je Trump preuzeo office. Cijena otisla dole kad je korona pocela, pokusao sam objasniti zasto al to je naravno ignorisao.
Ja bi za njega imao respekta da makar nekad zna reci u pravu si do mene je, neg lik promjeni smjer i pleti.
Jbt mene je nedavno asteriks poklopio radi V6 motora, Ford napravio pravo dobar motor koji moze vuci teret kao i V8. Ja eto nisam bio upucen
[url=
https://pos
To jednostavno nije tacno (da visokoobrazovani glasaju za demokrate). Medju bijelcima sa fakultetom 52% glasaju za demokrate, 47% za republikance, znaci 5% je razlika. Bijelci su tu najvise relevantni jer su republikanci 85-90% bijelci, dok su demokrate 65%, gdje dobijaju taj povecani broj (cijelokupni) obrazovanih je kroz druge rase i strance, ali oni ako su izasli da glasaju samo ce zaokruziti demokrate, da mu psa stavis za kandidata. Isto k'o ona nana u Bosni, da je Karadzic predstavnik SDA zaokruzit ce SDA. Sve i jednu laz demokrata je vrlo lako dovesti u pitanje; da ne kazem oboriti.
Ali sam s tom temom zavrsio do izbora, smaram raju bezveze, slozit cemo se da se ne slazemo i to je to. Sve najbolje