Kakav potez Vlade Kantona što su privukli Ryanair , linija za London ubija

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
VensanKasel je napisao/la: ↑19 jul 2024, 10:24
Kakav potez Vlade Kantona što su privukli Ryanair , linija za London ubija![]()
![]()
![]()
Pa okej ali se ne moze tako generalizirat, pola zemlje su demokrati skoro, to je ko 2 puta Njemacka stanovnika. Imas i demokrata koje vole svoju zemlju a imas i republikanaca losih. Obican narod je svakako okej i niko ne voli sigurno ilegalne imigracije. Pa ne volim kad dodju u BiH tako iako je skroz mali broj, mozes mislit sta tek misle onda ovdje u Njemackoj ili Americi. Svako zeli da zna ko im ulazi u drzavu.alemsa je napisao/la: ↑19 jul 2024, 07:03Ma nije ti to tako, tesko je to nekom objasniti, sve ti to moras prozivjeti, bio sam zesci liberal, imo sam tu predpostavku da te republikanci automatski mrze jer si stranac, tako da sam ih izbjegavo, druzio se sa liberalima. Ali sto sam cesce dolazio u kontakt s njima vidio sam da to nije tako (moje licno iskustvo), posebno poslovno. Poslovo sam s najvecim rednecima, vidis da te coj'k uzme prije Amerikanca (a vidi recimo po imenu i prezimenu da nisam Amer) jer si mu se svidio pricom, k'o coj'k (bez obzira ko si sta si), biznisom, no bullshit, raspali rostilj kazem mu no pork, steak ispece, sve regularno. Onda sam svatio da ti ljudi uopste ne mrze strance, nego vole svoju drzavu, jednostavno patriote, ne vole ilegalne strance, jer po default-u ne vole nista ilegalno, sve po zakonu, i to je meni sasvim ok jer sam i sam takav. Demokrate ti vole da uzimaju ljude u neznanju i da ih drze tu, sve sto vise znas, sve ces vise barem vuci ka sredini (barem ces pogledati oba kandidata i o cemu pricaju). A ne skroz lijevo ili desno. I to ti je jedina istina u svemu tomenumanumaye22 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 02:10
Pa za vrijeme Trumpa za 4 godine legalno preko viza i braka uslo najvise stranaca u Ameriku, pa Hrvatskoj odobren bezvizni rezim jer je 2020 i prije prag odbijenica pao ispod 3 %
Glupost je najveca kad neko misli da ce promjena predsjednika ili vlade da promijeni nesto u tom pogledu, Amerika je imigrantska zemlja kao i Njemacka, to im je motor ekonomije, eto se desnicari prije pomire s tim, bit ce im lakse.
Hahahaha pokusaj Adnana Delica pseudo ministra iz pseudo vlade FBiH , hvala Bogu pa su tu bile patriotske snage da to spriječe ,hoce frajer da nas vrati u robovlasnistvuPametnjakovic htio da uvede zakon koji bi ljude na birou prisiljavao da rade kod robovlasnika za sicu,a ako odbiju bili bi brisani sa biroa i ostali bez zdravstvenog osiguranja.HAHAHAHAHAHHAA,i on prica o nekakvom patriotizmu.Kao ovaj njegov zakon bi sprijecio ljude da odlaze iz drzave.Pitaj kolegicu Sabinu Cudic kad misli pokrenuti onaj svoj cuveni plan vracanja 50 000 mladih iz dijaspore o kojem je pricala u predizbornoj kampanji.
Jeste ali to je drugo, stranci u 95% navrata glasaju za demokrate. Vise stranci imaju predrasude prema ovim nego obrnutorio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 08:14Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.
Po tome ko je god rođen u Americi bi trebao za Trumpa, a samo imigranti za Bidena, a to nema veze sa time, prije bih rekao da su visokoobrazovani white collar više demokrate dok su republikanci više neki privatnici tipa tebe i takve profesije, dok ovi programeri, doktori, inženjeri i ostalo više naginju ka demokratama![]()
To je upravo to Rio.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 08:14Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.
Po tome ko je god rođen u Americi bi trebao za Trumpa, a samo imigranti za Bidena, a to nema veze sa time, prije bih rekao da su visokoobrazovani white collar više demokrate dok su republikanci više neki privatnici tipa tebe i takve profesije, dok ovi programeri, doktori, inženjeri i ostalo više naginju ka demokratama![]()
U svijetu ima ista praksa da te skida sa biroa ali nakon što odbiješ 3 prilike za posao u struci. Nijedna država ne ponižava tako što magistru nudi posao koji niko ne želi raditi. A to je upravo ono što se događa u BiH tj što bi se dogodilo jer nedostaje robova.
Ma znam. Mislim da sam čitao nekad davno da je ovu glupost uveo Lukashenko u Bjelorusiji.Marsal je napisao/la: ↑19 jul 2024, 14:51U svijetu ima ista praksa da te skida sa biroa ali nakon što odbiješ 3 prilike za posao u struci. Nijedna država ne ponižava tako što magistru nudi posao koji niko ne želi raditi. A to je upravo ono što se događa u BiH tj što bi se dogodilo jer nedostaje robova.
Patka, Republikanci ih oslobodili robovlasnistva, Lincoln ti je bio republikanac
jest ako si autoelektricar a radis kao stolar ili ako si vozac masina a radis kao tapetar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.