Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la VensanKasel » 19 jul 2024, 10:24

slika

Kakav potez Vlade Kantona što su privukli Ryanair , linija za London ubija :salut: :salut: :salut:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 19 jul 2024, 10:47

Musk najveci cuck u historiji covjecanstva
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jul 2024, 11:17

VensanKasel je napisao/la:
19 jul 2024, 10:24

slika

Kakav potez Vlade Kantona što su privukli Ryanair , linija za London ubija :salut: :salut: :salut:
:kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la numanumaye22 » 19 jul 2024, 12:15

alemsa je napisao/la:
19 jul 2024, 07:03
numanumaye22 je napisao/la:
19 jul 2024, 02:10

Pa za vrijeme Trumpa za 4 godine legalno preko viza i braka uslo najvise stranaca u Ameriku, pa Hrvatskoj odobren bezvizni rezim jer je 2020 i prije prag odbijenica pao ispod 3 % :rol:

Glupost je najveca kad neko misli da ce promjena predsjednika ili vlade da promijeni nesto u tom pogledu, Amerika je imigrantska zemlja kao i Njemacka, to im je motor ekonomije, eto se desnicari prije pomire s tim, bit ce im lakse.
Ma nije ti to tako, tesko je to nekom objasniti, sve ti to moras prozivjeti, bio sam zesci liberal, imo sam tu predpostavku da te republikanci automatski mrze jer si stranac, tako da sam ih izbjegavo, druzio se sa liberalima. Ali sto sam cesce dolazio u kontakt s njima vidio sam da to nije tako (moje licno iskustvo), posebno poslovno. Poslovo sam s najvecim rednecima, vidis da te coj'k uzme prije Amerikanca (a vidi recimo po imenu i prezimenu da nisam Amer) jer si mu se svidio pricom, k'o coj'k (bez obzira ko si sta si), biznisom, no bullshit, raspali rostilj kazem mu no pork, steak ispece, sve regularno. Onda sam svatio da ti ljudi uopste ne mrze strance, nego vole svoju drzavu, jednostavno patriote, ne vole ilegalne strance, jer po default-u ne vole nista ilegalno, sve po zakonu, i to je meni sasvim ok jer sam i sam takav. Demokrate ti vole da uzimaju ljude u neznanju i da ih drze tu, sve sto vise znas, sve ces vise barem vuci ka sredini (barem ces pogledati oba kandidata i o cemu pricaju). A ne skroz lijevo ili desno. I to ti je jedina istina u svemu tome
Pa okej ali se ne moze tako generalizirat, pola zemlje su demokrati skoro, to je ko 2 puta Njemacka stanovnika. Imas i demokrata koje vole svoju zemlju a imas i republikanaca losih. Obican narod je svakako okej i niko ne voli sigurno ilegalne imigracije. Pa ne volim kad dodju u BiH tako iako je skroz mali broj, mozes mislit sta tek misle onda ovdje u Njemackoj ili Americi. Svako zeli da zna ko im ulazi u drzavu.

Ali politicari su svugdje isti, oholost, ambicioznost, pare i moc. To je svima zajednicko i to love svi, nebitno bili u Americi, BiH ili drugoj Europskoj drzavi. Glupost je vjerovat da ce promjena neke vlade nesto radikalno da promijeni igdje za obicnog covjeka, ljudi gledaju svoje guz.ove i to je to. To je najbolje opisano u House of Cards i onako je sve bar 80 %, oni iza zatvorenih vrata rostiljaju i opijaju se dok se narod nesto bori izmedju sebe za koga ce glasati. Pa vidio si zadnji intervju Trumpa sto je sniman kako prica kad ga je Biden nazvao. Jel ikad izjavio igdje javno da je lik "nice"? Jer tu jeste.

Za vrijeme Trumpa, lik bio 4 godine, nista se radikalno nije promijenilo koliko je najavljivao, bukvalno je slagao dosta toga ili bi mozda on to i uradio da ga se sve pita.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jul 2024, 12:45

U Americi su svi migranti svakako.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 19 jul 2024, 13:14

Pametnjakovic htio da uvede zakon koji bi ljude na birou prisiljavao da rade kod robovlasnika za sicu,a ako odbiju bili bi brisani sa biroa i ostali bez zdravstvenog osiguranja.HAHAHAHAHAHHAA,i on prica o nekakvom patriotizmu.Kao ovaj njegov zakon bi sprijecio ljude da odlaze iz drzave.Pitaj kolegicu Sabinu Cudic kad misli pokrenuti onaj svoj cuveni plan vracanja 50 000 mladih iz dijaspore o kojem je pricala u predizbornoj kampanji.
Hahahaha pokusaj Adnana Delica pseudo ministra iz pseudo vlade FBiH , hvala Bogu pa su tu bile patriotske snage da to spriječe ,hoce frajer da nas vrati u robovlasnistvu

Stari pogani NIP ugasili se dabogda
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jul 2024, 13:54

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 jul 2024, 08:14
alemsa je napisao/la:
19 jul 2024, 01:19
Ma nisi burazeru dosao si sa 20+ godina, da si dosao sa manje od 15 do sad bi bio za Trumpa
Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.

Po tome ko je god rođen u Americi bi trebao za Trumpa, a samo imigranti za Bidena, a to nema veze sa time, prije bih rekao da su visokoobrazovani white collar više demokrate dok su republikanci više neki privatnici tipa tebe i takve profesije, dok ovi programeri, doktori, inženjeri i ostalo više naginju ka demokratama :D
Jeste ali to je drugo, stranci u 95% navrata glasaju za demokrate. Vise stranci imaju predrasude prema ovim nego obrnuto :rol: ironija obicna.

Medju Amerima (bijelcima) imas i ovih i onih u svakom sloju drustva, dok ostale rase u velikoj vecini glasaju za demokrate. Mada po zadnjim polls sto sam vidio (ne znam gdje su radjene itd.) 26% crnaca podrzava Trumpa, sto se nikad nije desilo, i oni se bude.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 19 jul 2024, 14:01

Normalno da glasaju jer bi ih republikanci sutra porobili da mogu ikako
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 19 jul 2024, 14:09

Ovaj Delić stvarno nije normalan. Kad ni HDZ ne glasa za to, onda znaš kakvu nebulozu si predložio. :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 jul 2024, 14:16

Prijedlog je odličan kad bi bio za posao u struci, a ne da magistre hemije, mašinstva, građevine pa čak ekonomije i prava tjeraš da budu konobari ili armirači.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 19 jul 2024, 14:19

Samim time, prijedlog je nebula jer nije tako napisan.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 jul 2024, 14:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 jul 2024, 08:14
alemsa je napisao/la:
19 jul 2024, 01:19
Ma nisi burazeru dosao si sa 20+ godina, da si dosao sa manje od 15 do sad bi bio za Trumpa
Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.

Po tome ko je god rođen u Americi bi trebao za Trumpa, a samo imigranti za Bidena, a to nema veze sa time, prije bih rekao da su visokoobrazovani white collar više demokrate dok su republikanci više neki privatnici tipa tebe i takve profesije, dok ovi programeri, doktori, inženjeri i ostalo više naginju ka demokratama :D
To je upravo to Rio.
Ja Alemu ne mogu vise pisati.
Ne znam jesi pratio al lik nesto tvrdi, ja mu stavim podatke da nije tako al on to izbjegava, uhvati se neke rijeci i plete dalje.
Tipcno ono ti gledas media ovo ono, ja ne gledam vijesti nego facts.
To su ljudi koji gledaju facebook slike i memes.
Evo to za gas, ljudi su napravili meme za Bidena "I did this", ljepili stikere po benzinskim pumpama. Kao placali gas $1.7 kad je Trump bio.
Evo data. Moze se lako naci, gas poskupio kad je Trump preuzeo office. Cijena otisla dole kad je korona pocela, pokusao sam objasniti zasto al to je naravno ignorisao.
Ja bi za njega imao respekta da makar nekad zna reci u pravu si do mene je, neg lik promjeni smjer i pleti.

Jbt mene je nedavno asteriks poklopio radi V6 motora, Ford napravio pravo dobar motor koji moze vuci teret kao i V8. Ja eto nisam bio upucen

slika
Zadnja izmjena: soko, dana/u 19 jul 2024, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jul 2024, 14:47

Marsal je napisao/la:
19 jul 2024, 14:16
Prijedlog je odličan kad bi bio za posao u struci, a ne da magistre hemije, mašinstva, građevine pa čak ekonomije i prava tjeraš da budu konobari ili armirači.
Svugdje u svijetu je normalno da radiš mimo svoje struke.

BTW, prijedlog je totalno glup. Iako lično ne vidim smisao biroa. Ljudi se 15 godina javljaju na biro.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 19 jul 2024, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 jul 2024, 14:47

Evo jos jedna stvar, razuman covjek ce reci da je razlog nezaposlenosti od 15% korona a ne Trump.
Ne kontam kako ljudi tako gledaju pod trumpom gas ispod 2 dolara a ne gledaju da je unemployment 15%
Isto se ovo deslio sa stock marketom, bonds i tako dalje. Ja to pratim jer imam dosta love tu

slika

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jul 2024, 14:49

Yebli vas djedovi
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 jul 2024, 14:51

ASD je napisao/la:
19 jul 2024, 14:47
Marsal je napisao/la:

BTW, prijedlog je totalno glup. Iako lično ne vidim smisao biroa. Ljudi se 15 godina javljaju na biro.
U svijetu ima ista praksa da te skida sa biroa ali nakon što odbiješ 3 prilike za posao u struci. Nijedna država ne ponižava tako što magistru nudi posao koji niko ne želi raditi. A to je upravo ono što se događa u BiH tj što bi se dogodilo jer nedostaje robova.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jul 2024, 14:54

Marsal je napisao/la:
19 jul 2024, 14:51
ASD je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

U svijetu ima ista praksa da te skida sa biroa ali nakon što odbiješ 3 prilike za posao u struci. Nijedna država ne ponižava tako što magistru nudi posao koji niko ne želi raditi. A to je upravo ono što se događa u BiH tj što bi se dogodilo jer nedostaje robova.
Ma znam. Mislim da sam čitao nekad davno da je ovu glupost uveo Lukashenko u Bjelorusiji.
Skoro pa riješio nezaposlenost tako što je na sličan način natjerao edukovane ljude da prihvataju bilo šta.

Kod nas je primarni problem glede nezaposlenosti, to što ne znamo kolika nam je stvarna nezaposlenost.
Imamo jako puno ljudi što rade na crno i jako puno ljudi što su vani, a vode se na birou.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 19 jul 2024, 15:18

Pa kakav je to zakon najbolje govori činjenica da nije dobio većinu od istih onih koji su ga predložili.

Glupan Delić bi morao angažirati nekog pravnika pored sebe. Čisto da spriječi neka buduća brukanja.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 jul 2024, 15:34

Brokula je napisao/la:
19 jul 2024, 14:01
Normalno da glasaju jer bi ih republikanci sutra porobili da mogu ikako
Patka, Republikanci ih oslobodili robovlasnistva, Lincoln ti je bio republikanac :rol: A sad ih drze time sto si rekao + parama+plus huskaju rasne tenzije da ih drze u strahu, zato cim se desi da bijelac policajac ubije crnca, odma naprave narativ da ga je ubio zato sto je crnac, i da su im oni "stit".. Ali bude se polako, dobro za njih i za bilo koji narod da vise gledaju kandidate a ne stranku.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 jul 2024, 16:19

ASD je napisao/la:
Marsal je napisao/la:

jest ako si autoelektricar a radis kao stolar ili ako si vozac masina a radis kao tapetar
ali nigdje nije kod nas da magistar farmacije radi kao konobar ili magistar hemije kao trgovac
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.