Trump je lood ali voli pare, mislim da nas ne bi diro, haman i ne zna dje smo na karti..

Da glasam, to bi bio Trump.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ne zna on, ali zna Richard Grenell vrlo dobro. Kao sto ne zna ni Biden, ali zna ko drugi. Al haj, tjesite se.muhamedhulk je napisao/la: ↑19 jul 2024, 01:00Zdrav Biden je bolji za BiH, ovakav nije ni za sta.
Trump je lood ali voli pare, mislim da nas ne bi diro, haman i ne zna dje smo na karti..
I ja sam eto amerikanac, sva moja raja su vecinom demokrati. Al ne podrzavamo Bidena zato sto je takav kakav je. Ovo je sramota da je jos tu.Kajzer10 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 01:04Svejedno, ako cemo i o pravim Amerikancima, ankete su uglavnom bara-bara, cak i uz Bidenovu debatu i sve gafove. Sto je relevantnije od tvojih Amerikanaca, zavisi s kim pricas. Drustvo polarizivano i podijeljeno do bola, pa cak i da sad umjesto Bidena stavis psa za kandidata, imao bi minimalno njegovu podrsku.
Ne zna on, ali zna Richard Grenell vrlo dobro. Kao sto ne zna ni Biden, ali zna ko drugi. Al haj, tjesite se.muhamedhulk je napisao/la: ↑19 jul 2024, 01:00Zdrav Biden je bolji za BiH, ovakav nije ni za sta.
Sto bi se reklo kein zweck mit dem kerlbavariapivo je napisao/la: ↑18 jul 2024, 22:49svaka cast @soko, kako svaki put poklopis alema
znam da je sve u dobroj namjeri i zdravoj raspravi, ali lijepo je citati, kako ga fino ispravis, ili bar pokusavas da mu nesto dokazes, a on ko mazga, ne da se nista dokazati, jer ima svoje misljenje i niko mu nista drugo ne moze utuviti...
Glavni americki partner vec zna da Trump dobija izboreNjemačka planira prepoloviti vojnu pomoć Ukrajini sljedeće godine, iako Kijevu "prijeti" povratak Trumpa
To ime Ćerim se na našim prostorima pojavilo zbog činjenice da u arapskom jeziku postoje dva slova k.
Pa za vrijeme Trumpa za 4 godine legalno preko viza i braka uslo najvise stranaca u Ameriku, pa Hrvatskoj odobren bezvizni rezim jer je 2020 i prije prag odbijenica pao ispod 3 %alemsa je napisao/la: ↑19 jul 2024, 02:01Ma nije postujem ja svacije misljenje, moje misljenje je drugacije od vecine stranaca jer sam dosao sa 13 godina, kad pricam Engleski niko ne zna da nisam Amer, najgore sto pomisli je da sam iz Bostona (a i to rijetkost), ali unutar Amerike sigurno. Dok neko kad progovori sa naglaskom prosjecni Amer na prvu odma pomisli da je glup, dok ne udje u konverzaciju s njim. Tako da u svakodnevnom zivotu ne osjecam bilo kakvu predrasadu, i ne treba mi taj "stit" u vidu demokratske stranke. Dok se stranci obicno vezu za demokrate jer su oni ono accepting. Sve je to sasvim normalno, isto neko kao dijete da preseli u SA ili TZ, do 25-30e godine niko nece znati da je sa strane (obicno), dok neko ko je preselio kasnije ostat ce vazda sa strane, to je jednostavno tako.
Who's gonna tell himKajzer10 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 00:47Druze lupas. Jel drzavni udar propaganda? Jel njegovo vidjenje ruske agresije propaganda? Jel njegovi saradnici poput MTG ne nazivaju Ukrajince nacistima, a potpredsjednik Britaniju islamistickom drzavom? Jel ga saradnik Richard Grenell ne dudla Vucicu? Jel to nije tako?Azpi je napisao/la: ↑19 jul 2024, 00:39**** forum, iza nicka moze biti bilo ko
Ja govorim o ostvarenim pravim ljudima iz amerike i njihovom razmisljanju, ne mozete vi ni ja bolje znati od njih I samo gurati narativ jedne strane
Pa 90% ljudi se informise preko medija, ti ako mislis da nije Tako ti si lud, mediji i drustvene mreze sad kroje misljenje I to je realnost, cak I na domacu publiku a ne jos za stvari koje se desavaju "tamo negdje"
Nisam budala, ne citam nikakva americka zutila nego medije koje stvari i izjave prenesu onako kako jesu. To sto se neki mediji igrom slucaja ne slazu sa Trumpom, iste ne cini propagandnim medijima.
I stvari gledam najprije iz nase drzave jer ova drzava pociva na americkoj moci. A svako ko misli da tog lika kojeg bi za Balkan vjerovatno savjetovao taj Grenell zabili ona stvar za Dejton, kako i sto je nastao, zivi u zabludi.
Prosli mandat ne treba spominjati. Drugo vrijeme i druge okolnosti, a vrlo moguce i mnogo drugih nizerangeranih sluzbenika koji su vodili balkansku politiku. Ovaj ce sad sve poklopiti, od kuhara do ministra.
Ma nije ti to tako, tesko je to nekom objasniti, sve ti to moras prozivjeti, bio sam zesci liberal, imo sam tu predpostavku da te republikanci automatski mrze jer si stranac, tako da sam ih izbjegavo, druzio se sa liberalima. Ali sto sam cesce dolazio u kontakt s njima vidio sam da to nije tako (moje licno iskustvo), posebno poslovno. Poslovo sam s najvecim rednecima, vidis da te coj'k uzme prije Amerikanca (a vidi recimo po imenu i prezimenu da nisam Amer) jer si mu se svidio pricom, k'o coj'k (bez obzira ko si sta si), biznisom, no bullshit, raspali rostilj kazem mu no pork, steak ispece, sve regularno. Onda sam svatio da ti ljudi uopste ne mrze strance, nego vole svoju drzavu, jednostavno patriote, ne vole ilegalne strance, jer po default-u ne vole nista ilegalno, sve po zakonu, i to je meni sasvim ok jer sam i sam takav. Demokrate ti vole da uzimaju ljude u neznanju i da ih drze tu, sve sto vise znas, sve ces vise barem vuci ka sredini (barem ces pogledati oba kandidata i o cemu pricaju). A ne skroz lijevo ili desno. I to ti je jedina istina u svemu tomenumanumaye22 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 02:10
Pa za vrijeme Trumpa za 4 godine legalno preko viza i braka uslo najvise stranaca u Ameriku, pa Hrvatskoj odobren bezvizni rezim jer je 2020 i prije prag odbijenica pao ispod 3 %
Glupost je najveca kad neko misli da ce promjena predsjednika ili vlade da promijeni nesto u tom pogledu, Amerika je imigrantska zemlja kao i Njemacka, to im je motor ekonomije, eto se desnicari prije pomire s tim, bit ce im lakse.
Ja bih ipak rekao da on to posmatra analitički, jer je mu je struka takva, obrazovan čovjek koji koristi mozak, nema veze sa time kad je došao. Ti si možda više u kontaktu sa republikancima, i to onim iskonskim, jer je Texas njihovo uporište i govoriš iz perspektive običnog čovjeka koji sarađuje sa njima jer ti je profesija takva, ideš njima u kuće radi posla, sve ima svoje.
Americi trebaju legalni migranti.numanumaye22 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 02:10Pa za vrijeme Trumpa za 4 godine legalno preko viza i braka uslo najvise stranaca u Ameriku, pa Hrvatskoj odobren bezvizni rezim jer je 2020 i prije prag odbijenica pao ispod 3 %alemsa je napisao/la: ↑19 jul 2024, 02:01Ma nije postujem ja svacije misljenje, moje misljenje je drugacije od vecine stranaca jer sam dosao sa 13 godina, kad pricam Engleski niko ne zna da nisam Amer, najgore sto pomisli je da sam iz Bostona (a i to rijetkost), ali unutar Amerike sigurno. Dok neko kad progovori sa naglaskom prosjecni Amer na prvu odma pomisli da je glup, dok ne udje u konverzaciju s njim. Tako da u svakodnevnom zivotu ne osjecam bilo kakvu predrasadu, i ne treba mi taj "stit" u vidu demokratske stranke. Dok se stranci obicno vezu za demokrate jer su oni ono accepting. Sve je to sasvim normalno, isto neko kao dijete da preseli u SA ili TZ, do 25-30e godine niko nece znati da je sa strane (obicno), dok neko ko je preselio kasnije ostat ce vazda sa strane, to je jednostavno tako.
Glupost je najveca kad neko misli da ce promjena predsjednika ili vlade da promijeni nesto u tom pogledu, Amerika je imigrantska zemlja kao i Njemacka, to im je motor ekonomije, eto se desnicari prije pomire s tim, bit ce im lakse.
Dobro si napisao , informišeš se preko medija . Ne vjeruješ svojim očima , ali vjeruješ medijima .
A po kojim to statistikama? Po istim onima gdje je Biden bolji predsjednik od Reagana?numanumaye22 je napisao/la: ↑19 jul 2024, 01:422020 bi glasao za Bidena jer je Trump po svim statistikama ponajgori predsjednik USA ikada, dok bi sada ipak za Trumpa jer ovaj drugi vjerovatno pisa po hodnicima bijele kuce.
U stranci im rekliVensanKasel je napisao/la: ↑19 jul 2024, 08:59Dobro si napisao , informišeš se preko medija . Ne vjeruješ svojim očima , ali vjeruješ medijima .![]()
Primjer kod nas , ima ljudi koji misle da je WizzAir povukao bazu iz Tuzle zbog veze Dodik - Orban , šta misliš odakle im takvo mišljenje ?
kroz posao sam upoznao mnogo amerikanaca i svi pricaju kao Alem,kritikuju senilonog i ne kazu da je trump najbolje rjesenje za drzavu ikad,ali u ovom trenutku protiv tog kandidata jest
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.