Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

muhamedhulk
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la muhamedhulk » 18 jul 2024, 15:09

ne postoje muslimanska i ostala imena, nego ona koja imaju lijepo znacenje ili nemaju. tipa, u arabiji si krscanin a zoves se emir npr. slicno je i sa turcima.
kod nas je ipak tradicija da ne mijesamo imena ili vrlo rijetko. a ustvari, meni koji sam musliman, je bitno samo znacenje imena. znam da je bilo neko ime "muslimansko" a znaci WC :rol:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 jul 2024, 15:09

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2024, 15:09

kraljttbvb je napisao/la:
18 jul 2024, 14:45
Rahman i Rahima, cini se da nema nigdje drugo, osim u Hercegovini.

Isto kao Azur u Tuzli.
Rahman ima prezime, komsija mi se prezivo Rahman

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2024, 15:12

Brokula je napisao/la:
18 jul 2024, 15:09
Pa pustili da puca nebil ga ubio, Trump je trazio extra security dvaputa ali odbili, a RFK nedaju uopste. Onaj vatrogasac je pogino od hitca.

Nek uzme sebi svoj security i cao.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 jul 2024, 15:13

alemsa je napisao/la:
18 jul 2024, 15:12
Brokula je napisao/la:
Pa pustili da puca nebil ga ubio, Trump je trazio extra security dvaputa ali odbili, a RFK nedaju uopste. Onaj vatrogasac je pogino od hitca.

Nek uzme sebi security i cao.
Ma meni fakat nije jasno kako se ne pise vise o tajnoj sluzbi. Pa ima onaj video gdje je u kadru Trump i iza njega oni na kravu. Doslovno iste sekunde kad mu je uho pogodjeno oni ga ubijaju. Bili fiksirani na njega svo vrijeme
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 18 jul 2024, 15:17

To je jos jedan dokaz da Trump dobija izbore, pokusali su ga smaknut ali nisu uspjeli i sad su dobili kontraefekat, sad dobija 100 % ce mlatnut dementnog starca.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 18 jul 2024, 15:18

muhamedhulk je napisao/la:
ne postoje muslimanska i ostala imena, nego ona koja imaju lijepo znacenje ili nemaju. tipa, u arabiji si krscanin a zoves se emir npr. slicno je i sa turcima.
kod nas je ipak tradicija da ne mijesamo imena ili vrlo rijetko. a ustvari, meni koji sam musliman, je bitno samo znacenje imena. znam da je bilo neko ime "muslimansko" a znaci WC :rol:
Mirhad :D

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 18 jul 2024, 15:20

Napokon od subote normalnije vrijeme
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 jul 2024, 15:21

Brokula je napisao/la:
A vidi se jasno na snimcima kako snajperista iza Trumpa gleda u tacno u pravcu gdje je ubica bio ali ocito nije imao dozvolu da puca sto je poprilicno debilno ako neko drzi pusku uperenu u osobu koju stitis
Don't believe the hype.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2024, 15:26

Brokula je napisao/la:
18 jul 2024, 15:13

Ma meni fakat nije jasno kako se ne pise vise o tajnoj sluzbi. Pa ima onaj video gdje je u kadru Trump i iza njega oni na kravu. Doslovno iste sekunde kad mu je uho pogodjeno oni ga ubijaju. Bili fiksirani na njega svo vrijeme
Pa stas kad je ovo woke budaletine na celu sa administracijom, stavili su zenu da bude glavna u tajnoj sluzbi (sto apsolutno nemam nista protiv ukoliko je kvalifikovana), ali je onda rekla da ce zaposliti 30% zena, ne jaranice nego zaposli ko je vise kvalifikovan za posao.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 jul 2024, 15:39

Američke službe se guše u procedurama i pravilima i otuda trom ili neadekvatan odgovor. 9/11-og isto tako. Neće niko da ide na robiju jer je glumio dzejsona stethema, jer ako zaseres, kakve god imo namjere, javnost i mediji će te razapet i zavrsio si karijeru za uvijek, a ako imaš sreće nećeš u zatvor. Jer i da je neko opuco i ubio a ovaj drugi nije opuco i nije bio provjerena opasnost ode lik na robiju.
Najlakše je srati kad se sve završi.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 18 jul 2024, 15:44

Za nadati se da senilna budala Biden neće nekim čudom dobiti izbore.

A i da vidimo debila Trumpa kako će riješiti specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini pošto taj debil kaže da sve može.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2024, 15:45

sljivo je napisao/la:
18 jul 2024, 15:39
Američke službe se guše u procedurama i pravilima i otuda trom ili neadekvatan odgovor. 9/11-og isto tako. Neće niko da ide na robiju jer je glumio dzejsona stethema, jer ako zaseres, kakve god imo namjere, javnost i mediji će te razapet i zavrsio si karijeru za uvijek, a ako imaš sreće nećeš u zatvor. Jer i da je neko opuco i ubio a ovaj drugi nije opuco i nije bio provjerena opasnost ode lik na robiju.
Daj ba uozbilji se, coj'k s puskom na krovu nije opasnost Lol. Sta bolji mu pogled odozgo da navija

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 jul 2024, 15:48

To će lahko riješit, zavrne pipu ukrajini koja će onda za kratko vrijeme morati ići na pregovore gdje će dati sve ono za šta su ljudi ginuli jer bi u suprtotnom izgubili sve. Rusija će onda pobjediti i nastaviti dalje da rovari po istocnoj i ji evropi.

Ko želi trampa za predjsednika, iz naše i moje perskpektive, isto kao da ovdje želi karadzica.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 18 jul 2024, 15:52

akisarajevo92 je napisao/la:
18 jul 2024, 15:21
Brokula je napisao/la:
A vidi se jasno na snimcima kako snajperista iza Trumpa gleda u tacno u pravcu gdje je ubica bio ali ocito nije imao dozvolu da puca sto je poprilicno debilno ako neko drzi pusku uperenu u osobu koju stitis
Citam jedni kazu nisu imali pravo pucat, drugi kazu tajna sluzba moze skinut bilo koga sa osnovanom sumnjom pa de ga znaj

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 jul 2024, 15:52

alemsa je napisao/la:
18 jul 2024, 15:45
sljivo je napisao/la:
18 jul 2024, 15:39
Daj ba uozbilji se, coj'k s puskom na krovu nije opasnost Lol. Sta bolji mu pogled odozgo da navija
Lahko je tebi iz ove perspektive to govoriti, hajd idi tamo pa ti odluči i rokaj.

Ko je utvrdio ko je bio na krovu, kakvu je pušku imao i šta je htio? U silnim procedurama i neradu mnogi bi mogli i pomislit da je i agent, da je ovo da je ono...

Sad je svakako ovo sve nagađanje dok ne dođe zvanični izvještaj šta je ko mogao i šta je ko radio. Ako je ta pasivnost za zatvora bilo kome onda treba da ide. Ja medijskim nagađanjima i pričama od milion svjedoka ne vjerujem.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 18 jul 2024, 15:53

Kiša :ljepota:

slika

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 18 jul 2024, 15:55

:rol:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 18 jul 2024, 15:59

sljivo je napisao/la:
18 jul 2024, 15:52

Lahko je tebi iz ove perspektive to govoriti, hajd idi tamo pa ti odluči i rokaj.

Ko je utvrdio ko je bio na krovu, kakvu je pušku imao i šta je htio? U silnim procedurama i neradu mnogi bi mogli i pomislit da je i agent, da je ovo da je ono...

Sad je svakako ovo sve nagađanje dok ne dođe zvanični izvještaj šta je ko mogao i šta je ko radio. Ako je ta pasivnost za zatvora bilo kome onda treba da ide. Ja medijskim nagađanjima i pričama od milion svjedoka ne vjerujem.
Kralju coj'k je pogino stiteci zenu i djecu, u glavu ga pogodilo. Tvoje gluposti (sa izvinjenjem) su ravne da udje lik u banku s puskom, i nea policajac (ako se nadje tu) da ga eliminise jer nije poceo pljackati niti je uperio pusku u nekog, ali postoji osnovna sumnja da su mu to namjere, inace koji ce k.. s puskom u banci

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 18 jul 2024, 16:02

Što se tiče imena, volim tradicionalna muška imena. Planirao sam aBd svom prvom muškom djetetu dati ime Mustafa zbog Poslanika s.a.v.s. Već su se u mojoj porodici davala imena Mehmed, Muhamed i Ahmed, pa bih volio da moj doprinos bude nešto drugačiji.

Što se tiče ženskih imena, volim imena kao što su Aida i Emina. Relativno lako se izgovaraju, šansa da ih neko pogrešno napiše je skoro jednaka nuli itd.

Nisam ljubitelj stavljanja duplih suglasnika u imenima orijentalnog porijekla jer to nije u duhu bosanskog jezika.

Malo i o imenima slavenskog porijekla. Nemam ništa protiv ako ta imena nisu biblijska ili imena svetaca, jer nigdje nije naređeno da se daju arapska ili orijentalna imena, već imena sa lijepim značenjem. Međutim, kako neko napisa, 90% ljudi koji me poznaju bi me raskovali da dam neko od tih imena djetetu, zbog čega se lično nikad ne bih odlučio na to.
StevieG8 je napisao/la:
17 jul 2024, 22:19
Kad smo kod Hamze sta vi kazete na onu nasu narodnu da je to tesko ime za dijete :mrgreen:
Moji roditelji su razmišljali između Hamza i mog trenutnog imena, ali je ipak ovo trenutno zvučalo bolje uz moje prezime.

I ja sam čuo za to, a da li je istina, ne smatram se dovoljno kompetentnim da odgovorim.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 36 gostiju.