Hajde priznaj da se zoveš Haris

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Hajde priznaj da se zoveš Haris
Fina su ovo imena za onog ko vadi rodni list u Aranđelovcu.19vendetta87 je napisao/la: ↑18 jul 2024, 03:27Ako si musliman, normalno da ces mu dati ime koje prilici muslimanu, uostalom, to ti je duznost po vjeri.Sage je napisao/la: ↑18 jul 2024, 00:25Ime Nedeljko( u nedjelju se rodio), Zeljko(zelili ga), Dario(dar,poklon), i sl.
Prava bosanska imena. Imas i ona stara slavenska, Davor(slicno kao Ares), Morana(boginja zla), Vesna(boginja proljeca, svega lijepog)
A neee...mi dajemo samo "bosanska" imena- Džan, Kan, Džejlan, i ova redovna Hamza i sl.
Cuj dati ime djetetu Vesna ili Zeljko, pa svak ziv bi mislio da je Srbin.
Prvi put čujem za ime Trenutno. Moram priznati da zvuči neobično.BosniaBoston je napisao/la: ↑17 jul 2024, 22:34U mene roditelji birali izmedju Davud i trenutnog imena, izabrali trenutno upravo zato jer Davud ne zvuči “naški”
Mijesas drzavu sa religijskim-tradicijonalnim obicajima. Upoznat ces Nikolu, Petra i Rusa, Bugara i Srbina, ili ime Mario i Italijana, Hrvata i Mexikanca. Ne vidim nista cudno u tome.Sage je napisao/la: ↑17 jul 2024, 23:59Ljudi u BiH su razapeti između svega pa tako i imena koja se daju djeci. Daju se neka arapska i slicno, pa evo recimo Zoran je isto kao i Sabahudin ali Zoran je bosansko a Sabahudin nije jer Sabah nije bosanska riječ. Ali onda ide priča nama su okupatori ili ti turci donijeli najljepsu stvar- islam...pa sto onda kacis liljane, koji nisu ni turski ni islamski, makar u to doba prije 500-600 godina, na retrovizor? Pa kaze to je bilo '92... samo kakvih naucnika i da izucavaju ovo jedno 50 godina.
Dok je sukihp nadimakrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑18 jul 2024, 10:25harishp mu bivši nik![]()
Da se nadovežem na ovo, ne znam kad je postalo popularno smatrati "starinska" imena nepoželjnim, nijedan normalan roditelj u današnji vakat ne bi dijete imenovao npr. Mugdim, Vejsil, doduše ekstremni primjeri, ali su zato Davud i Adian (11. mjesto) onako superMarsal je napisao/la: ↑18 jul 2024, 10:14Ma ja prvi imam glupo ime koje zapravo nije ime nego nadimak i čitav život me ljudi pitaju je li se tako stvarno zoveš ali jbš mu mater opet je bolje od Kanova, Omara, Alija i Darisa. Imena poput Derviš, Mensur, Irfan i slična su na izdisaju i to je stvarno velika šteta.
Produžen rok za isplatu jednokratne pomoći u FBiH, poslodavci radnicima mogu uplatiti i do 2.768 KM