Ne možemo praviti smjenu genenracija, sa igračima za koje se ne može sa sigurnošću reći će igrati profesionalni fudbal.ReX2 je napisao/la: ↑17 jul 2024, 15:03Pa je li mi hocemo da napravimo smjenu generacije ili ne? U ostalom je li mi pravimo reprezentaciju za kvalifikacije 28 i buducnost ili trazimo neki instant rezultat? Ako nam je igrac iz Backe Topole sa uskoro 27 godina i igranja u Superligi Srbije pojacanje, onda se ja pitam a kakve su to nase zelje onda i dometi sa takvim pojacanjima. Bolje onda gurati svoje mlade igrace i vidjeti sta oni mogu doprinjeti.
Da ne pravimo preveliku pricu od Djakovca, ovo je glasina za sada. Vidjetcemo. Nemam nista protiv da se traze pojacanja iz komsiluka, naprotiv, ali bojim se da cemo napraviti slicnu gresku kao za one kvalifikacije za SP 18. Po meni se mora ici all in na ovu smjenu generacije pa ako to znaci da ce tripiti rezultati onda neka trpe.
To kakve su naše želje, nema veze sa onim kakva je realnost, a realnost je da bi Đakovac bio pojačanje. Ako negdje ima neki Pavlović da bi igrao za nas dajte ga, ali to su samo želje.
Đakovac nije bilo kakav igrač srpske lige, nego jako zahvalan i kvalitetan igrač. Tip igrača koji nam treba i budi uvjeren da bi trenutno bio korisniji od svih u našem veznom redu.