Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Horoz
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Horoz » 17 jul 2024, 16:38

ReX2 je napisao/la:
17 jul 2024, 15:03
Pa je li mi hocemo da napravimo smjenu generacije ili ne? U ostalom je li mi pravimo reprezentaciju za kvalifikacije 28 i buducnost ili trazimo neki instant rezultat? Ako nam je igrac iz Backe Topole sa uskoro 27 godina i igranja u Superligi Srbije pojacanje, onda se ja pitam a kakve su to nase zelje onda i dometi sa takvim pojacanjima. Bolje onda gurati svoje mlade igrace i vidjeti sta oni mogu doprinjeti.

Da ne pravimo preveliku pricu od Djakovca, ovo je glasina za sada. Vidjetcemo. Nemam nista protiv da se traze pojacanja iz komsiluka, naprotiv, ali bojim se da cemo napraviti slicnu gresku kao za one kvalifikacije za SP 18. Po meni se mora ici all in na ovu smjenu generacije pa ako to znaci da ce tripiti rezultati onda neka trpe.
Ne možemo praviti smjenu genenracija, sa igračima za koje se ne može sa sigurnošću reći će igrati profesionalni fudbal.
To kakve su naše želje, nema veze sa onim kakva je realnost, a realnost je da bi Đakovac bio pojačanje. Ako negdje ima neki Pavlović da bi igrao za nas dajte ga, ali to su samo želje.
Đakovac nije bilo kakav igrač srpske lige, nego jako zahvalan i kvalitetan igrač. Tip igrača koji nam treba i budi uvjeren da bi trenutno bio korisniji od svih u našem veznom redu.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 17 jul 2024, 16:40, ukupno mijenjano 2 puta.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jul 2024, 16:39

Horoz je napisao/la:
17 jul 2024, 16:38
ReX2 je napisao/la:
17 jul 2024, 15:03
Pa je li mi hocemo da napravimo smjenu generacije ili ne? U ostalom je li mi pravimo reprezentaciju za kvalifikacije 28 i buducnost ili trazimo neki instant rezultat? Ako nam je igrac iz Backe Topole sa uskoro 27 godina i igranja u Superligi Srbije pojacanje, onda se ja pitam a kakve su to nase zelje onda i dometi sa takvim pojacanjima. Bolje onda gurati svoje mlade igrace i vidjeti sta oni mogu doprinjeti.

Da ne pravimo preveliku pricu od Djakovca, ovo je glasina za sada. Vidjetcemo. Nemam nista protiv da se traze pojacanja iz komsiluka, naprotiv, ali bojim se da cemo napraviti slicnu gresku kao za one kvalifikacije za SP 18. Po meni se mora ici all in na ovu smjenu generacije pa ako to znaci da ce tripiti rezultati onda neka trpe.
Ne možemo praviti smjenu genenracija, sa igračima za koje se ne može sa sigurnošću reći će igrati profesionalni fudbal.
To kakve su naše želje, nema veze sa onim kakva je realnost, a realnost je da bi Đakovac bio pojačanje. Ako negdje ima neki Pavlović da bi igrao za nas, dajte ga.
Đakovac nije bilo kakav igrač srpske lige, nego jako zahvalan i kvalitetan igrač. Tip igrača koji nam treba i budi uvjeren da bi trenutno bio korisniji od svih u našem veznom redu.
:thumbup:

Ne moze se smjena generacija praviti daj da se nabaca mladih igraca pa sta bude. Treba malo i iskusnijih. A da ne govorim sto traze smjenu generacija sa igracima iz nase lige...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 17 jul 2024, 16:47

Da je Tahirović standardan u realno slabašnbom Ajaxu, da he Gigović standardan i nosilac igre u Mtjelandu (kako se već zove :) ), da je Krunić u reprezntativnoj formi .....pa da kažeš - moožda nam i ne treba. Nažalost, mi nemamo u veznom redu igrača koji je standardan u svojoj ekipi, a da nije neki Tufahijafspor.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 17 jul 2024, 16:51

Bas tako, lako ga je ne zvati ako ne bude dobar. Da Djakovac igra u Turskoj, ovdje bi se slavilo kao da je doveden De Bruyne.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 jul 2024, 16:51

A zašto ne probati? Najmanji problem je otkantati ga ako bude boljih od njega.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 17 jul 2024, 17:42

Radije bi Adisa Jasica(kojem je to primarna pozicija) i Huseinbašića forsirao na toj poziciji, ne vjerujem da je taj Djakovac puno bolji igrac od njih sa svojih 26 god niti da moze napravit neku razliku.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 17 jul 2024, 17:46

Imajednabrigada je napisao/la:
17 jul 2024, 17:42
Radije bi Adisa Jasica(kojem je to primarna pozicija) i Huseinbašića forsirao na toj poziciji, ne vjerujem da je taj Djakovac puno bolji igrac od njih sa svojih 26 god niti da moze napravit neku razliku.
Bravo. To je to.
A svako pola godine - godinu izleti neki mladi igrač.
Evo vidim ovaj Busuladzic je sad tema. Momku se po svemu sudeći prognozira fina karijera. Još kad dodamo još ovih nekoliko imena...ne vidim svrhu. Al hajd

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 17 jul 2024, 18:31

Šta je sa onim Hodžom iz Rijeke? Može li on igrati za nas?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jul 2024, 18:38

A sta igra taj Djakovac
Prvi put cujem za njeg
Vezni hahaha
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 jul 2024, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 17 jul 2024, 18:42

Imajednabrigada je napisao/la:
17 jul 2024, 17:42
Adisa Jašića sam gledao skorio svaku tekmu ove sezone i dečko se baš ne snalazi na pozicijama u veznom redu. Da li je do forme, formacije, trenera ili do njega, ne znam, ali je najbolji na bokovima. Također, TSC je bolji tim od Wolfsbergera bez dileme, moguće i od ovog Kelna u kom igra Huseinbašić, Uz to, đakovac je drugačiji tip igrača od Huseinbašića.
Kao što rekoh, imamo ozbiljan problem u veznom redu, jer nam igrači nisu standardni. Nisu standardni u klubovima koji su realno prosjek i opet, nažaslost ne puno bolji od tog TSC.
Dvadeset šest godina nije puno, a u posljednje vrijeme smo doveli i starijih igrača koji ne igraju u jačim ekipama.
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 17 jul 2024, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jul 2024, 18:43

ljudi nama krila trebaju vezni i nisu neki problem da imamo Xavija , Modrica i Pjanica nemaju kome loptu dodati naprijed
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 jul 2024, 18:45, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 17 jul 2024, 18:43

NoDi80 je napisao/la:
17 jul 2024, 18:43
ljudi nama krila trebaju vezni i nisu neki problem da imamo Xavija , Modrica i Pjanica nemaju kome loptu dodati naprijed
:clap:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 17 jul 2024, 18:45

Treba i meni milon maraka, ako ima negdje u nekom klubu da mi daju?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jul 2024, 18:46

ReX2 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
:clap:
Krunic, Huseinbasic, Gigovic, Tahirovic, Basic, Hadziahmetovic, Saric, Burnic, Hajradinovic, Varesanovic i one djece milion ima ds ih ne nabrajam
Sasvim dovoljno veznih imamo
Sredina I nazad uz Karica, Jasica bice ok
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 jul 2024, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 17 jul 2024, 18:47

Mene cudi za Marija Cuze i Niku Jankovica? Kad vec spominjemo krilne igrace? Zasto se nije pokusalo s njima. Nije bas da su neki ultra giga potencijal ali zasto ne probati.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jul 2024, 18:49

ReX2 je napisao/la:
17 jul 2024, 18:47
Mene cudi za Marija Cuze i Niku Jankovica? Kad vec spominjemo krilne igrace? Zasto se nije pokusalo s njima. Nije bas da su neki ultra giga potencijal ali zasto ne probati.
Jankovic nas ispalio u u21 selekciji
Imamo i malog Beganovica i niko ga zove
Mali je zabijao i asistirrso i u BL i u cvajti
Evo na priprema tri gol dao skoro
Dobar je Cuze i Malekinusic krila su
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 17 jul 2024, 18:59

Kad se vidi koliko je covjek kao CMF zabio golova i podijelio asistencija u zadnje dvije godine i kad se to uporedi s nasim veznjacima - nikako se ne moze tvrditi da bi nam ovaj momak bio suvisan. Kod nas godinama unazad u veznom redu igraju likovi koji ne znaju sta znaci uputiti sut na gol, a kamoli sta znaci zabiti gol (ne racunajuci Pjanica). Zato je bitno imati i ovakvih u ekipi, mada je upitno moze li on uopste igrati za nas.

Osim toga, ovdje su pojedini strucnjaci za igrace od 25-27 godina poceli pisati da su stari i da nam kao takvi ne trebaju, a zapravo su to najbolje godine za jednog fudbalera. :facepalm:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 17 jul 2024, 19:00

Ne vjerujem da je gori igrac od cvajtasa Burnica i Huseinbasica.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 jul 2024, 19:12

Ne znam sta da vam kazem
Taj Ifet je citav zivot u srpskoj ligi i nije se pomjerio
Imas i Demirovica koji je top 5 strijelaca u Bundesligi i sta nam znaci kad nema krila, vec golmana, pet odbrambenih i cetiri centralna vezna
Beganovic, Bajraktarevic, Jasic i Karic treba da nam budu prioritet
Mislim da mi nemamo toliko los vezno koliko ga predstavljamo, jednostavno nas nacin igra, nedostatak pozicijs i postavka je losa
To je neko moje misljenje, sto ne mora biti tacno
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 17 jul 2024, 19:23

Posto nam skripi na krilima vec odavno, tu predlazem na desnome Hasica, Hotica, Memica i Bajraktarevica. Na lijevome Menala, Beganovica, Kikanovica i Cuzeta (ako zeli igrati za nas). Posto nam i "zehner" fali, jer se ocito Hajradinovic muci, a Rahmanovic nikako da probije, tu predlazem da se forsiraju idalje Basic, Sosic, pa i Nalic i vec zaboravljeni Besirovic, koji bi se mozda uklopio u taj neki "svedski klan".
Momak na kojeg mozda treba obratiti paznju za OM je mladi Denis Dizdarevic. Igrao sam mu s ocem fudbala nekad davno, a mali je fanatik na njega. Igra u manje poznatom drugoligaskom austrijskom klubu SV Stripfing i bivsi je igrac austrijske U19.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Brazzzoo123, Daduli, Goalgetter, kakarut, NerminFatic i 48 gostiju.