Covjek bukvalno opisao anarhiju i naveo to kao dobru stvar.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Dobro si prosao, imao si srece. Ne znam kako nisi vidio hrpu vijesti o tim prevarama u zadnje vrijeme...Judd je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:00Umalo me ne povališe za 5 milja tj 2.5 milje eura![]()
Naručio ja nešto prije par dana i sad čekam tu pošiljku, dolazi mi nekakva poruka da unesem svoje detalje jer nema dovoljno informacija. I ja ni 5 ni 6, unesem sve što treba, broj kartice, čak i sigurnosni kod (jer mi je već nešto slično dolazilo prije). Kontam to je za tu pošiljku potrebno, nisam ni čitao poruku. Nakon minut, zovu me iz Raifaisena da su mi blokirali karticu i da su momenti odlučivali da sa kartice ode 5 milja. Ne bi mogao refund to jer sam dao sigurnosni kod. Samo što još nisam pitao gdje da donesem pare![]()
A dobro to ti tako svatas, meni ima smisla zasto su to stavili u 2nd amendment. Nikad ne znas vlada moze postati diktatura i da narod moze uciniti nesto povodom toga. Desio im se vec jedan gradjanski rat zbog politickih nesuglasica, ko garantuje da se ne moze vise nikad desiti?
Taj put Jablanica -Tomislav ti je krivina na krivinu još ako ti se kamion potrefe u drugu i polako.
Eto, jedna od opcija. Mada mislim da može u Švabiju, bar ih stalno viđam registrovane.alemsa je napisao/la: ↑15 jul 2024, 14:32Ne znam moze'l se izmajmunisati, jaran mi je odavde sebi poslo dole da ima kad ode, i nije mogo registrovati, nego registruje ovdje pa dole vozi pod Americkom registracijom i nema problema sa policijom.
Pa svaka tako, moras malo politike je.bo ga ti, necu ja to malo bezveze, uvijek ga mogu preprodati za vise para, coj'k prejeftino daje, dok ne sjedne, onda ti nece dati da ga prodasA i imas godiba, nes budalesati sa motorom ha ya. Je.bo ba auta kanta na tockovima. Auta nam lazu, motori govore istinu
![]()
Najbolje ti je na Kamensko (Livno). Ja za Kaštela uvijek idem tako, preko Viteza, Bugojna, Kupresa.. haman pa nikad gužva, za nekih 4-5 sati sam tu (normala vožnje, sa pauzama).
To je stari moj retardirano. Koliko godisnje ljudi bude ubijeno zbog uredbe koja sluzi nekom scenariju koji je totalno nerealan? Na stotine?alemsa je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:02A dobro to ti tako svatas, meni ima smisla zasto su to stavili u 2nd amendment. Nikad ne znas vlada moze postati diktatura i da narod moze uciniti nesto povodom toga. Desio im se vec jedan gradjanski rat zbog politickih nesuglasica, ko garantuje da se ne moze vise nikad desiti?
Ma na poslu i čekam tu kameru što sam naručio dugo vremena. Na brzinu ispunio to kad tek kasnije vidim da je i u poruci za sigurnosni kod pisalo koliko će para otići ako ukucam taj kod. Čista sreća da je uspjelo da se stopira.harden je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:01Dobro si prosao, imao si srece. Ne znam kako nisi vidio hrpu vijesti o tim prevarama u zadnje vrijeme...Judd je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:00Umalo me ne povališe za 5 milja tj 2.5 milje eura![]()
Naručio ja nešto prije par dana i sad čekam tu pošiljku, dolazi mi nekakva poruka da unesem svoje detalje jer nema dovoljno informacija. I ja ni 5 ni 6, unesem sve što treba, broj kartice, čak i sigurnosni kod (jer mi je već nešto slično dolazilo prije). Kontam to je za tu pošiljku potrebno, nisam ni čitao poruku. Nakon minut, zovu me iz Raifaisena da su mi blokirali karticu i da su momenti odlučivali da sa kartice ode 5 milja. Ne bi mogao refund to jer sam dao sigurnosni kod. Samo što još nisam pitao gdje da donesem pare![]()
Kakav bolan neomtan pristup oruzju, uzimo sam oruzje znam kako ide, ispunis papire kao da aplicuras za posao, pa on tamo ukuca na kompjuteru pa cekas da mu izbaci cijeli tvoj dosje. Pusti medije i to sto je predstavljeno tako, eto imas u Bosni i rigorozniji zakon pa ti Mirza Hatic nosa pistolj, moze'l ga on legalno nositi - ne moze posto je robijo. Ali ga zaboli ona stvar, i sad ti neko treba reci ne valja zakon u BiH jer ga Mirza nosi, on ce ga nositi da bez obzira, ali nece to uraditi normalna osoba koja postuje zakon.
I meni bas danas dosla ta poruka.Judd je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:11Ma na poslu i čekam tu kameru što sam naručio dugo vremena. Na brzinu ispunio to kad tek kasnije vidim da je i u poruci za sigurnosni kod pisalo koliko će para otići ako ukucam taj kod. Čista sreća da je uspjelo da se stopira.harden je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:01Dobro si prosao, imao si srece. Ne znam kako nisi vidio hrpu vijesti o tim prevarama u zadnje vrijeme...Judd je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:00Umalo me ne povališe za 5 milja tj 2.5 milje eura![]()
I ja sam danas dobio neki SMS, samo sto nisam nista naručivao u zadnje vrijeme pa sam odmah blokirao brojMogli je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:18I meni bas danas dosla ta poruka.![]()
Nekoliko mjeseci vec ima da je krenulo.
Da to je toJayCatwright je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:23I ja sam danas dobio neki SMS, samo sto nisam nista naručivao u zadnje vrijeme pa sam odmah blokirao broj
Edit : ovako
Poenta price uvijek citaj i ne zuri.
To je to. Danasnji val nas zahvatio.JayCatwright je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:23I ja sam danas dobio neki SMS, samo sto nisam nista naručivao u zadnje vrijeme pa sam odmah blokirao broj
Kako je scenarij nerealan? Pogledaj šta se događa u Kini sa društvenim rejtingom građana ili zonama ultra niskih emisija u Londonu? Zašto prosječna Amerikanka ne bi mogla posjedovati oružje u slučaju da je neki manijak želi opljačkati ili ne daj Bože silovati? Ista stvar sa obiteljima ako im prijeti opasnost od pljačke ili pokušaja ubojstva, čime da se obrane? A mentalno nestabilne osobe će svakako pronaći način da na crnom tržištu nabave vatreno oružje sa 2. amandmanom na snazi ili bez njega. Netko sa iznadprosječnim znanjem kemije može napraviti daleko veće štete i opasnosti od AR-15, barem nam primjeri Teda Kaczynskog i Timothya McVeigha govore u prilog tome.Kajzer10 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:10To je stari moj retardirano. Koliko godisnje ljudi bude ubijeno zbog uredbe koja sluzi nekom scenariju koji je totalno nerealan? Na stotine?alemsa je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:02A dobro to ti tako svatas, meni ima smisla zasto su to stavili u 2nd amendment. Nikad ne znas vlada moze postati diktatura i da narod moze uciniti nesto povodom toga. Desio im se vec jedan gradjanski rat zbog politickih nesuglasica, ko garantuje da se ne moze vise nikad desiti?
To ti je isto kao da Europljani imaju nesmetan pristup oruzju jer mogu Mongoli opet navaliti preko Urala.
Bilo je jedno vrijeme preko bookinga onaj hack/scam, dobiješ u inbox poruku od apartmana koji si rezervisao tako externi link za uplatu. I hajd tu i tamo padne neko, a od cure kolega bogotac uplati jednom, oni mu kazu nije prošla uplata, uplati brat još jednom. Brat triput ukupno platio apartman
I targetiraju ove što naruče koliko sam skontao, tako da mi je čudno sto su meni poslali, iako cesto narucujem, vjv su to upratiliJudd je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:25Da to je toJayCatwright je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:23I ja sam danas dobio neki SMS, samo sto nisam nista naručivao u zadnje vrijeme pa sam odmah blokirao broj
![]()
Samo što sam ja naručio nešto nedavno i kontao da je to to.
Winters je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:31Kako je scenarij nerealan? Pogledaj šta se događa u Kini sa društvenim rejtingom građana ili zonama ultra niskih emisija u Londonu? Zašto prosječna Amerikanka ne bi mogla posjedovati oružje u slučaju da je neki manijak želi opljačkati ili ne daj Bože silovati? Ista stvar sa obiteljima ako im prijeti opasnost od pljačke ili pokušaja ubojstva, čime da se obrane? A mentalno nestabilne osobe će svakako pronaći način da na crnom tržištu nabave vatreno oružje sa 2. amandmanom na snazi ili bez njega. Netko sa iznadprosječnim znanjem kemije može napraviti daleko veće štete i opasnosti od AR-15, barem nam primjeri Teda Kaczynskog i Timothya McVeigha govore u prilog tome.Kajzer10 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:10To je stari moj retardirano. Koliko godisnje ljudi bude ubijeno zbog uredbe koja sluzi nekom scenariju koji je totalno nerealan? Na stotine?alemsa je napisao/la: ↑15 jul 2024, 16:02
A dobro to ti tako svatas, meni ima smisla zasto su to stavili u 2nd amendment. Nikad ne znas vlada moze postati diktatura i da narod moze uciniti nesto povodom toga. Desio im se vec jedan gradjanski rat zbog politickih nesuglasica, ko garantuje da se ne moze vise nikad desiti?
To ti je isto kao da Europljani imaju nesmetan pristup oruzju jer mogu Mongoli opet navaliti preko Urala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.