Upravo to. Tko normalan može živjeti tamo,osim onih prostitutki tipa Soraja. Kakav Dubai. Treba malo šire pogledati sliku, da bi se usporedila ta pustinja sa Europom...numanumaye22 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 00:31Za cim kaskaju, za tom pustinjom? Jaro plata u Dubaiju za obicnu osobu (kasirku recimo u BiMgu, Wallmartu, Lidlu) ti je cirka 600 eura, upravo zbog tih pakistanaca, indijaca i filipinaca. Ferrari je 10k a gorivo 'dzaba'. Ostalo talasika za obicnog covjeka. Plus je klima ubitacna. Pustara, idealno za odmoriti sedmicu, dvije, za zivot nikako i normalni ljudi bjeze glavom s takvih mjesta i idu dalje. Osim ako nisi narkobos, scat influenserka ili seikov sin.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jul 2024, 23:20Bio sam ove godine 2x u Dubaiju. Njemacka kaska jedno 10 godina za njim. Jest da je dosta tog developmenta naustrb Indijaca, Filipinaca, Pakistanaca i ostale sirotinje, ali jbg. Oni se i ne trude bit socijalna drzava.
Zivot prosjecne osobe je bar 3 puta u Bejha bolji nego u Dubaiu, Istanbulu i slicnim gradovima.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat
- ASD
- Kontakt:
Michael moore piše o socijalnim politikama dok živi kao zadnji kapitalista.Rajaz je napisao/la: ↑15 jul 2024, 01:08U društvenim odnosima svakako. Socijalnoj skrbi. Pa Amerika jedino i jeste bolja po pitanju zarade, sve ostalo je debelo na strani Evrope.
Michael Moore je rođeni Amerikanac, nije bilo kakav medij. Pogledaj dokumentarac i sve će ti se samo kazati.
Zamisli državu u kojoj svaki retard može kupiti pušku bilo gdje. Monty Python shit![]()
P.s. lijepo je vidjeti da je numa zvani mcdonalds zgrožen niskim platama svojih kolega u Dubaiu, bez obzira što se radi o ljudima koji dolaze iz zemalja trećeg svijeta.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 15 jul 2024, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Iznenadio bi se koliko imaju evropljana tamo, inženjera, menadžera i sličnih struka, čak i doktora, koje plaćaju masno doduše. Jer im je to modus operandi, i njih plaćaju puno više nego iste stručnjake sa istoka. Sad dugoročno ne vjerujem da je ikome cilj živjeti na 45+ 360 dana u godini do penzijeVjeverica777 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 08:11Upravo to. Tko normalan može živjeti tamo,osim onih prostitutki tipa Soraja. Kakav Dubai. Treba malo šire pogledati sliku, da bi se usporedila ta pustinja sa Europom...numanumaye22 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 00:31Za cim kaskaju, za tom pustinjom? Jaro plata u Dubaiju za obicnu osobu (kasirku recimo u BiMgu, Wallmartu, Lidlu) ti je cirka 600 eura, upravo zbog tih pakistanaca, indijaca i filipinaca. Ferrari je 10k a gorivo 'dzaba'. Ostalo talasika za obicnog covjeka. Plus je klima ubitacna. Pustara, idealno za odmoriti sedmicu, dvije, za zivot nikako i normalni ljudi bjeze glavom s takvih mjesta i idu dalje. Osim ako nisi narkobos, scat influenserka ili seikov sin.AshburtonG je napisao/la: ↑14 jul 2024, 23:20
Bio sam ove godine 2x u Dubaiju. Njemacka kaska jedno 10 godina za njim. Jest da je dosta tog developmenta naustrb Indijaca, Filipinaca, Pakistanaca i ostale sirotinje, ali jbg. Oni se i ne trude bit socijalna drzava.
Zivot prosjecne osobe je bar 3 puta u Bejha bolji nego u Dubaiu, Istanbulu i slicnim gradovima.![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: Re: Chat
VensanKasel je napisao/la: ↑13 jul 2024, 11:07Jaooooo pa ovako nikad nije bilo , jao dedžal dolazi jao israfil je puhnuo![]()
Toplo ljeti , ko bi rekao![]()
Ali pazi boja , kakvo ubijanje mozgova![]()
Sanel Kajan, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na svojoj Facebook stranici "održao je slovo" pojedinim medijima i "meteorolozima" za koje kaže da šire strah i propaganda među ljudima.
U prilogu svoje objave Kajan je prikazao dvije fotografije, jedna je nastala u julu 2018. godine, dok je druga nastala u julu ove godine.
Razlika u temperaturi je u svega par stepeni, a prije šest godina mapa Evrope bila je u "normalnoj" boji, dok na slici iz jula ove godine Evropa "gori". Upravo se na tu razliku referisao Kajan, čiji post prenosimo u nastavku:
- Kako propaganda funkcioniše. Prvi vremenski prikaz je iz 2018, kada smo još mogli normalno, veselo i optimistično razmišljati - kako lijepo! Druga je iz sadašnjeg vremena. Skoro ista temperatura, ali mapa je obojena krvavo crveno i zastrašujuća.
A riječ je samo o ljetu! O ljetu od kojeg prvenstveno mediji, ali i "meteorolozi" nastoje stvoriti horor priču i ubiti nam svaku ljubav prema tom godišnjem dobu.
Svjestan sam ja da bi oni više voljeli da smo svi zatvoreni u kuće i stanove, da strahujemo od njihovih žutih, narančastih i crvenih alarma i debljamo se uz hranu koju naručujemo online, buljeći u njihove "vijesti" o horor ljetu.
Nadam se da će ovoj stupidariji što prije doći kraj. Mediji su započeli. Neka oni i završe s ovakvim "vremenskim prognozama", napisao je Kajan.

Na njegovu objavu ekspresno je reagovao popularni bh. meteorolog Nedim Sladić koji konstatovao da su "meteorolozi krivi za sve".
- Pa da, meteorolozi su za sve krivi. Hajde, tužite nas kolektivno pa nas strpajte u zatvor i olakšajte muku i nama i vama. Najlakše je tako. Jesmo li mi krivi što je vani 40+ °C?, upitao je Sladić.
Odogovor Sanela Kajana nije se čekao dugo, te je pokušao objasniti Sladiću na šta je zapravo mislio u svom postu.
image
- Ne znam zašto si maliciozan? Svima je jasno da sam koristio navodnike. A zna se šta to znači. Dakle, "meteorolozi" nisu krivi što je vani 40+ (jer je tako bivalo i stoljećima ranije). Ali, "meteorolozi" + pojedini mediji jesu krivi što od ljeta pokušavaju napraviti horor film. U Mostaru (kao i stotinama drugih gradova) nije bilo ljeta a da temperature nisu prešle 40. podiok. Jer LJETO JE!
Od kako su se pojavili "alarmi", pokušavaju nam utjerati strah u kosti. Od ljeta! Heeeej!, napisao je Kajan, nakon čega je dvojac nastavio sa diskusijom u narednim komentarima.
Kajan cita forum i kupi nam fore

Kiti se nasim perjem

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
A ne kontam što se ovaj Sladić uvijek nađe prozvan. Lik vječito neku žrtvu glumi 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Jel ovo onaj Sanel Kajan što je jednom napisao "Kako nas lažu. Kaže vremenska prognoza da je u Mostaru 40 stepeni, a u mom autu je izmjereno 50 stepeni!"
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Ja bi sad potpisao da nakon faksa cijeli život radim u Dubaiu 

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Tipični debilni političar
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Dajte neku preporuku za klima uredjaj, ne moze se vise braćo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ako ćeš samo hlađenje onda je dobar svaki, tipa vivax aeri ili hisense, midea i sl low budget modeli, samo gledaj kolika ti je veličina prostorije koju ćeš hladiti ili namjeravaš čitav stan, tipa 12ke su manje klime za prostorije ili stanove do 35 kvadrata imaš 16ku ili 18ku za veće, 50 ili 60 kvadrata
Akoćeš i grijanje, onda gledaj japanca tipa daikin sensira ili perfera ili neki mitsubishi ap
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:42Ako ćeš samo hlađenje onda je dobar svaki, tipa vivax aeri ili hisense, midea i sl low budget modeli, samo gledaj kolika ti je veličina prostorije koju ćeš hladiti ili namjeravaš čitav stan, tipa 12ke su manje klime za prostorije ili stanove do 35 kvadrata imaš 16ku ili 18ku za veće, 50 ili 60 kvadrata
Akoćeš i grijanje, onda gledaj japanca tipa daikin sensira ili perfera ili neki mitsubishi ap
Jel inverter isplativiji zbog stednje energije od on/off?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Naravno, on troši više što hladnije puše, al kad se postigne ta zadana temp onda se smanjuje i potrošnja, tako da onda samo održava to.Brokula je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:59rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:42Ako ćeš samo hlađenje onda je dobar svaki, tipa vivax aeri ili hisense, midea i sl low budget modeli, samo gledaj kolika ti je veličina prostorije koju ćeš hladiti ili namjeravaš čitav stan, tipa 12ke su manje klime za prostorije ili stanove do 35 kvadrata imaš 16ku ili 18ku za veće, 50 ili 60 kvadrata
Jel inverter isplativiji zbog stednje energije od on/off?
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- ASD
- Kontakt:
Sanel kajan je član DF-a?
12k bi trebala biti dovoljna do 50m², ali dosta zavisi i od položaja stana/kuće, izolacije, i rasporeda prostorija.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:42Ako ćeš samo hlađenje onda je dobar svaki, tipa vivax aeri ili hisense, midea i sl low budget modeli, samo gledaj kolika ti je veličina prostorije koju ćeš hladiti ili namjeravaš čitav stan, tipa 12ke su manje klime za prostorije ili stanove do 35 kvadrata imaš 16ku ili 18ku za veće, 50 ili 60 kvadrata
Imam iskustva sa jednom lošom 12k koja hladi loše izolovano potkrovlje od 40ak kvadrata bez problema u ovom periodu (na 24° zna čak biti i prehladno) i sa klimom srednje klase koja hladi izuzetno topao stan od 50ak bez problema.
Mada, uvijek je bolja opcija ubaciti dvije manje klime na suprotne strane, nego pokušavati jednom klimom djelovati na sve prostorije.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Auh kako je ohladi brat

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ja sam odlučio od ove zime da se grijem na klimu. Ustvari imam ih dvije sada pa ako ima neko da se već grije na klimu neka prenese svoju iskustva? Iskreno očekujem ogromne račune za struju tamo u decembru/januaru/februaru.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
Ma treba mi nekih 45 kvadrata da hladi. Imam dobru izolaciju i kuca je okrenuta tako da na prozore udara samo jutarnje sunce, al jednostavno ne moze se vise izdrzati ovoAerials je napisao/la: ↑15 jul 2024, 10:5412k bi trebala biti dovoljna do 50m², ali dosta zavisi i od položaja stana/kuće, izolacije, i rasporeda prostorija.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑15 jul 2024, 09:42Ako ćeš samo hlađenje onda je dobar svaki, tipa vivax aeri ili hisense, midea i sl low budget modeli, samo gledaj kolika ti je veličina prostorije koju ćeš hladiti ili namjeravaš čitav stan, tipa 12ke su manje klime za prostorije ili stanove do 35 kvadrata imaš 16ku ili 18ku za veće, 50 ili 60 kvadrata
Imam iskustva sa jednom lošom 12k koja hladi loše izolovano potkrovlje od 40ak kvadrata bez problema u ovom periodu (na 24° zna čak biti i prehladno) i sa klimom srednje klase koja hladi izuzetno topao stan od 50ak bez problema.
Mada, uvijek je bolja opcija ubaciti dvije manje klime na suprotne strane, nego pokušavati jednom klimom djelovati na sve prostorije.
Za ugodnost, preporučenu vlažnost te uopće energetski efikasan prostor, prvo i osnovno jeste dobra termoizolacija.
A dobra izolacija će zadržati svježinu, koju ćeš dobiti i preko nekog povoljnog ventilatora, jednostavno jer se smanjuje prijenost topline izvana.
U svakom slučaju dobitna kombinacija, povećao si vrijednost građevine, smanjio troškove grijanja/hlađenja te regulisao plijesni.
A dobra izolacija će zadržati svježinu, koju ćeš dobiti i preko nekog povoljnog ventilatora, jednostavno jer se smanjuje prijenost topline izvana.
U svakom slučaju dobitna kombinacija, povećao si vrijednost građevine, smanjio troškove grijanja/hlađenja te regulisao plijesni.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 15 jul 2024, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kod mene nova zgrada, pvc i sve ostalo, termofasada, pa je opet neizdrživo, bez klime ne pomaže ništa sadAsteriks je napisao/la: ↑15 jul 2024, 11:57Za ugodnost, preporučenu vlažnost te uopće energetski efikasan prostor, prvo i osnovno jeste dobra termoizolacija.

Zimi bude isto pretoplo, radijatori na minimumu, al je zato sad kuhanje

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Otac udario novu termoizolaciju na školsku zgradu, izolaciju krova, nove prozore i hladi se na ventilator od 50ak KM.
Treba sve zapečetit i sigurno si miran. Na zidovima se gubi cca do 40 % energije, na prozorima do 25 % itd.
Sad imaš ti razne profile izolacije za različite prostore, položaje i slično. Ne mogu ja sada na zgradi koja ima one velike prozore udarati ploču od 3 cm debljine. Msm mogu, na papiru se vodio kao urađena ali nije efikasno kao ona od 10.
Treba sve zapečetit i sigurno si miran. Na zidovima se gubi cca do 40 % energije, na prozorima do 25 % itd.
Sad imaš ti razne profile izolacije za različite prostore, položaje i slično. Ne mogu ja sada na zgradi koja ima one velike prozore udarati ploču od 3 cm debljine. Msm mogu, na papiru se vodio kao urađena ali nije efikasno kao ona od 10.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 15 jul 2024, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.