Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 14 jul 2024, 16:14

Rajaz je napisao/la:
14 jul 2024, 15:48

A ako se još malo vratimo u prošlost shvatimo da je Amerika nastala na genocidu miliona domorodaca :yawn:

Pogledaj dokumentarac i vidjećeš o kakvim društvenim i kulturalnim razlikama je riječ i koliko su neke Evropske države ispred.
Tokom španskog osvajanja stradalo je na milione Maja i Asteka. Bilo je tu svega od masakra do bolesti. Imaš stručnu literaturu koja se bavi ovim temama, počev od američkog istoričara Stuarta B. Schwartza, do ostalih.

Španiju sam uzeo kao primjer jedne, onako na prvu, nama fine zemlje. Ali kada se zakopamo u kolonijalnu prošlost sila, onda na sunce izlaze sva zlodjela.

Nije to samo Amerika i ono poznato američko osvajanje Zapada tokom 19. stoljeća , već pored pomenute Španije na listi "katila" su Francuska, Belgija, Britanija itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 jul 2024, 16:24

alemsa je napisao/la:
14 jul 2024, 16:06
Rajaz je napisao/la:

Pogledaj dokumentarac i vidjećeš o kakvim društvenim i kulturalnim razlikama je riječ i koliko su neke Evropske države ispred.

Po cemu su ispred, u drustvenim medjurasnim/nacionalnim itd. odnosima? Pokusaj biti stranac Bosanac u zapadnoj Evropi pa u Usa :rol: ljubit ces tlo Amerike u tom smislu. Mani se medija
Po socijalnom uredjenju u vecini evropskih zemalja
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jul 2024, 16:25

Brokula je napisao/la:
14 jul 2024, 16:24
alemsa je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

Po cemu su ispred, u drustvenim medjurasnim/nacionalnim itd. odnosima? Pokusaj biti stranac Bosanac u zapadnoj Evropi pa u Usa :rol: ljubit ces tlo Amerike u tom smislu. Mani se medija
Ok, ja sam na strani da nea dzaba para, dobijes sto zasluzis, i Amerika mi je po tom fer.

Arvid
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Arvid » 14 jul 2024, 16:47

Jabroni je napisao/la:
14 jul 2024, 14:14

i ne bi angažovali ovo Greivis lookalike dijete.
:rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 jul 2024, 16:49

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2024, 16:51

alemsa je napisao/la:
14 jul 2024, 16:25
Brokula je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Ok, ja sam na strani da nea dzaba para, dobijes sto zasluzis, i Amerika mi je po tom fer.
Bila nekad.sad finansiraju ilegalne migrante na teritoriju Amerike.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 jul 2024, 16:56

Bože, ako te ima, hvala ti. :bow:

slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jul 2024, 17:00

ASD je napisao/la:
14 jul 2024, 16:51

Ma uvijek je bilo to (ne za ilegalce nego za legalne migrante i drzavljanje), porodica koja ne zaradjuje dovoljno ce dobiti zdrastvo od drzave i mjesecne pare za hranu, 4-5o clana porodica ce dobiti preko $1000 mjesecno za hranu "food -stamps".

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 jul 2024, 17:08

alemsa je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Posteno USA je kapitalizam na steroidoma i kome pase najbolja je zemlja na svijetu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 jul 2024, 17:15

ASD je napisao/la:
14 jul 2024, 16:51
alemsa je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jul 2024, 17:18

Ima ta teorija da ih pustaju i finansiraju kao sprema se rat pa da ih posalju u vojsku pa ako prezive da dobiju papire, sad koliko je tome vjerovati......

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 jul 2024, 17:40

Brokula je napisao/la:
14 jul 2024, 15:57

Skoro je na nasem kraju, zna dscile sigurno, bilo da se gradi spalionica medicinskog otpada. Isto Loparska vlast dala zeleno svjetlo, kao nema steta za okolis. Na kraju se narod digao uz par protesta ugasili svu pricu o tome
Dok je svijeta i vijeka, protesti će rješavati ovakav vid nepravde.

Primjer Europska konvecnija o ljudskim pravima garantuje pravo na slobodu okupljanja i udruživanja.

I prema konceptu tzv. društvenog ugovora, protesti omogućuju ljudima da javno izraze svoje neslaganje s politikama države i traže promjene unutar dogovorenih društvenih pravila, a taj ugovor uticao je na filozofiju politike i prava.

Te naravno Ustav BiH garantuje, između ostalog i pravo na javni protest.

Msm ovo sve je općepoznato, ali samo sam želio naglasit kako narod putem protesta ima jaku polugu za regulisanje problema. Onda putem peticije itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 jul 2024, 17:51

TEXT FROM A PROFESSIONAL SNIPER:

This guy is a pro. +20 years of Military Service. Trained with Secret Service. Currently active-duty. Listen to this:

“I have no fucking clue what they are doing. I'm still trying to wrap my head around a building being 150 yards away that was outside the security perimeter and had rooftop access. I've trained with and completed against the SS snipers and they are the fastest and most accurate shooters I've ever seen. The fact they let this happen makes less than ZERO SENSE!”
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 14 jul 2024, 18:02

Jes lijepo vidjeti Arabiju da evoluira
Od proroka Muhameda na Arabijskom poluostrvu nismo imali među Arapima vođu sa potencijalom da napravi epohalne promene od Persijskog zaliva do Crvenog mora sa direktnim posledicama ne samo na islamski svet već i na celu planetu. Razmere reformi i transformacije društva, običaja, religije, privrede u Saudijskoj Arabiji takve su prirode da bi Muhamed ibn Salman mogao da stane uz rame svom imenjaku. Štaviše, ako Ibn Salmanov eksperiment uspe, čitav svet će imati koristi na dugi rok.

Da budemo odmah jasni, Muhamed ibn Salman neće pretvoriti Saudijsku Arabiju u državu po zapadnim principima, bilo da se radi o društvenom uređenju, poštovanju ljudskih prava i sloboda, uključujući manjinska, religiozna ili seksualna, ali će kraljevina na Arabijskom poluostrvu biti znatno bolje mesto za život i neće biti planetarni sponzor srednjovekovnog rigidnog islama.

Ibn Salmanov projekat “Vision 2030” predviđa realizaciju diverzifikacije saudijske monosektorske privrede vezane za proizvodnju i prodaju naftnih derivata. Saudijska Arabija se neće više vezivati samo za naftu, hadžiluk u Meku i Medinu i ligu fudbalskih zvezda na zalasku karijere iz Evrope i Južne Amerike, već za veštačku inteligenciju, nove tehnologije, alternativne izvore energije, električne automobile, futurističke gradove, turizam.
https://velikeprice.com/ostalo/saudijsk ... meni-svet/

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 jul 2024, 18:16

Finn je napisao/la:
14 jul 2024, 18:02
Jes lijepo vidjeti Arabiju da evoluira
Od proroka Muhameda na Arabijskom poluostrvu nismo imali među Arapima vođu sa potencijalom da napravi epohalne promene od Persijskog zaliva do Crvenog mora sa direktnim posledicama ne samo na islamski svet već i na celu planetu. Razmere reformi i transformacije društva, običaja, religije, privrede u Saudijskoj Arabiji takve su prirode da bi Muhamed ibn Salman mogao da stane uz rame svom imenjaku. Štaviše, ako Ibn Salmanov eksperiment uspe, čitav svet će imati koristi na dugi rok.

Da budemo odmah jasni, Muhamed ibn Salman neće pretvoriti Saudijsku Arabiju u državu po zapadnim principima, bilo da se radi o društvenom uređenju, poštovanju ljudskih prava i sloboda, uključujući manjinska, religiozna ili seksualna, ali će kraljevina na Arabijskom poluostrvu biti znatno bolje mesto za život i neće biti planetarni sponzor srednjovekovnog rigidnog islama.

Ibn Salmanov projekat “Vision 2030” predviđa realizaciju diverzifikacije saudijske monosektorske privrede vezane za proizvodnju i prodaju naftnih derivata. Saudijska Arabija se neće više vezivati samo za naftu, hadžiluk u Meku i Medinu i ligu fudbalskih zvezda na zalasku karijere iz Evrope i Južne Amerike, već za veštačku inteligenciju, nove tehnologije, alternativne izvore energije, električne automobile, futurističke gradove, turizam.
https://velikeprice.com/ostalo/saudijsk ... meni-svet/
Uvijek sam podcijenjivao taj dio Svijeta i te Arape. Međutim, ovo što rade u Saudijskoj Arabiji, UAE-u i Bahreinu zadnjih godina je fascinantno.
Imaju lidere s vizijom.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 14 jul 2024, 18:39

hajde Mate skupi prijatelje neka počne narodno veselje
:opaopa: :opaopa: :opaopa:
zar i ti sine Ivane!?

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 14 jul 2024, 19:09

otvor ženo kapiju man se očenaša, evo mene i mojih pajdaša...
:opaopa: :opaopa: :opaopa:
zar i ti sine Ivane!?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 jul 2024, 19:43

Saurman je napisao/la:
14 jul 2024, 17:51

This guy is a pro. +20 years of Military Service. Trained with Secret Service. Currently active-duty. Listen to this:

“I have no fucking clue what they are doing. I'm still trying to wrap my head around a building being 150 yards away that was outside the security perimeter and had rooftop access. I've trained with and completed against the SS snipers and they are the fastest and most accurate shooters I've ever seen. The fact they let this happen makes less than ZERO SENSE!”
Nije ga metak pogodio izgleda, nego ga staklo posjeklo (valjda je hitac pogodio u teleprompter). 100% liberal puco, promasio sve.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 14 jul 2024, 19:47

Kako lijepo rashladi tuzlu
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 jul 2024, 19:48

alemsa je napisao/la:
14 jul 2024, 19:43
Saurman je napisao/la:
14 jul 2024, 17:51

Nije ga metak pogodio izgleda, nego ga staklo posjeklo (valjda je hitac pogodio u teleprompter). 100% liberal puco, promasio sve.
Ma libtard 100%. Vidi se po izgledu odmah.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.