I Wembi
Postao sam indiferentan na njegove hajlajce.Izgleda sve veci,sve jaci, sve bolji, sve efikasniji.Ne mozes vise tankati s njim.Mi smo uspjesno ga sabotirali sa PG Sohanom prosle godine i dobili 4 pik al vise nije to moguce.Cak i proslu sezonu smo zavrsili 11-11 u zadnjih 22 tekme (bez Vassella).Ocekujem da bude top 10 lige dogodine a mozda i to je "skromno".S nekim tuđim pikom mozda ubodemo visok pik al s nasim tesko vise.Wembi je sve to i mnogo vise od toga, sto ceme odvesti do jednog drugog zakljucka.
II Castle
6-6 lik koji zna driblat loptu, ima pregled, igra odbranu, sa 19 godina...o cemu pricamo? ima sve elemente da ako ga razvijemo adekvatno bude najbolji igrac drafta i #2 za Wembia.Nebitna je ljetna liga, mi smo se nagledali bar deceniju ljetnih liga, gdje Kyle Anderson je znao biti MVP a Wembi se mucit.Nije to bitno, pogotovo u kontekstu ove ekipe koje je uzasna.Vidis samo te detalje koje ima.Nema puno ovako građenih insana (visina/tezina/frame) da imaju ovakvu kontrolu lopte i nebo je granica.Nebo u kojem je on buduci playmaker ove ekipe.
III Barnes/CP3
Prosla sezona je bila zajebancija realno.Gdje si imao dva glavna elementa.Da vidis sta sve Wembi moze i ne moze i da pokusas ubosti jos jedan visok pik.Pokusao si i neke druge stvari s drugim igracima.Sad je vrijeme da pocnemo igrati ozbiljnu kosarku a to znaci da ovoj djeci su potrebni veterani.Tesko pronaci puno bolje od ove dvojice.Paul ce se derati na njih kad zajebu rotaciju a Barnes ce vodit primjerom.Odrasli su potrebni u svlacionicu.Oni ce biti samo fusnota u Wembi historijatu no nisu nebitna stvar za njega (i za druge) u ovoj fazi.Barnes je iron man koji igra svaku tekmu i njegova rola 3D je poprilicno jasna.Prije par godina je bio jos malo mucan igrac za kojeg si crtao neke akcije na postu al to vrijeme je srecom iza njega.Imas sad veterana, imas garancija ako Sohanov sut i dalje bude u kanalu, imas garanciju i za potencijalni trejd Keldona.Trebao si jos jedno krilo.
Draft je bio oznacen kao uzasan a FA je bio tanak.
- Draftao si Castla koji je meni licno bio prvi izbor i vrijeme ce pokazati
- Potpisao si dva veterana za dvije pozicije koje su ti trebali bez da si ugorzio fleksibilnost dugorocnu
- Dobio si jedan nezasticni buduci pik i jos dvije zamjene od fransiza koje nisu sklone uspjehu obicno
Niko nije uzbuđen sa pikovima 31 ili 32 godine
No mi vjerovatno necemo ni draftati pomenute
Mozda ostanu ali prije ce se koristit kao kvalitetna municija
Realno ti i nisi imao prostor da razvijas dodatna dva mlada igraca.
IV Petorka/rotacija
Tesko sad reci.Moguce da Castle pocne s klupe i vremenom postane starter.
Ovisno od Paul situacije(dal ostane do kraj sezone) bude promovisan.
Kao QB kojeg si draftovao i polako ga uvodis u prvu ekipu bez svih opterecenja.
Jer mislim da Barnes starta i Sohan zajedno? bumo vidjeli.
U svim ovim transkacijama osim startne petorke i rezerva logicno postaje bolja.Bit cemi zao ako budemo morali izgubit nekog od ovih igraca, prije svega Champagnie jer je onako projekat kvazi zanimljiv no cesto se covjek zaljubi u vlastite projekte (jer je fin ugovor) iako takvih igraca ima dosta i oni u siroj slici nisu bitni.
V biti agresivan
Ja sam strpljiv insan.Prihvatio sam proslu sezonu bez problema.Ako rezultat toga bude da smo dobili jedan novi kamen temeljac u Castlu (bingo).Strpljiv sam i ove dok cekamo neku priliku.Tesko predvidit stvari al ovo je neka 37-40 W ekipa (Castle je ruki, zdravlje Paula, mnogo faktora ima).Mozda Wembi poremeti sve koncepte.
Bas zbog Wembia je vazno biti agresivan kad ti se ukaze prilika.
On je spreman.
Vassell moze biti dio te grupe (3 ili 4 opcija idealnije)
Castle vjerujem da ce biti (ostaje da se vidi)
Sohan bi mogao al mora se itekako dokazati
E trebas pronaci jos nekog.Mozda bude nafake i kroz pik (nas ili tuđi) to bude.A vjerovatnije kroz trejd.
Nema savrsenog trejda.Moras pretplatit nekad.Doncic,SGA,Edwards i slicni nisu dostupni i nece biti.U ovom CBA-u nema vise igraca koji docekuju free agenciju, svi produze pa koncept salary capa je precijenjen.Evo PG ti je najbolji free agent a pricas o 34 godisnjaku kojem moras 200 + miliona iskesirat.
Kombinacija dogodine ugovora Barnesa/Collinsa koji isticu moze biti zanimljiva.
Ili ove godine, Barnes/Keldon/Collins i fileri ugovori koji ti mogu kaparisat nekog kvalitetnog.
Lauri Markanen npr. bio bi super ovdje, eh sad, mozda Ainge trazi sve pikove i nije racionalan, ne znam to.No puno bolje/dostupne igrace od Markanena/Bridgesa neces pronaci.Jel za Bridgesa previse 5 pikova ili koliko vec? pa jest al i nije brate.Koga ce to Niksi dovesti za tih 5 pikova boljeg? nikog.Jesu sad super ekipa/contender narednih 4,5 godina recimo? pa jesu, sta ti hoces vise.Mi imamo luksuz da sa Wembiem cemo imati "vise tih pokusaja".Jer je toliko mlad i jer imamo toliko pikova.Nema puno vremena za strpljene sa Malakiom,Wesliem i slicnim projektima.Pa i Sohan nema puno vremena da se dokaze kako treba biti dio te grupe i zasluzuje naredni ugovor.
Veterani,fleksibilnost,buduci pikovi i Castle = super
Vrijeme je za naredni iskorak.Za "prvi pokusaj".Mozda naredno ljeto al najkasnije naredno ljeto.
Wembi je dogodine top 10? a onda top 5 u trecoj sezoni? sve to djeluje racionalno.
Itekako bi pomoglo ako Castle se fakat potvrdi kao prava stvar i ubrza proces.
Sve se vraca na Victora.
Atlanta je imala prvi pik ove godine i draftovala 3D igraca koji nece nista promjenit.Wembi je sve promjenio.Imali smo znanje da tankamo kad treba i srece da ga dobijemo.Sad ide ljepsi dio.Ne treba se zaljubit samo u vlastite igrace, mozda niko od ovih nece biti na contender/sampionskim rosterima Francuza.Nadam se da par hoce.Poenta je pronalazit igraca koje mu odgovaraju.Collins nije odgovarao i klupa brate, zao mi je, Wembi je centar.Idemo dalje.Sad smo se popravili i imat ce oko sebe vec ozbiljniju strukturu i nece gubit 10 tekmi zaredom.I onda mu treba pronaci partnera koji ne mora biti top 10 igrac ali top 20 igrac (uz interni razvoj drugih) i mi smo u vrhu.
Dobro je sto imamo nase pikove kao osiguranje (povreda Wembia ove sezone npr. i znaci ti imat pik)
No vrlo brzo oni nece imati istu snagu i trebat ce pomenute unovcit
Ne treba precijenjivat ni pikove.Dallas je naprvio hrpu gresaka sa Doncicem.Trejdao za KP dva pika, pa ga dumpovao.Pa izgubio Brunsona besplatno.Trejdao za Grant Wiliamsa pa ga dumpovao u sred sezone.I opet su dva puta u tri godine igrali finale konferencije i ove godine su ponajbolja ekipa lige.Jer tih posebnih igraca poput Luke (sto je i Wembi) nema puno i oni ti dopustaju cak i "greske".Necemo mi cekat sve one zamjene 31 i 32 kad Wembi bude na svom peaku, ti cipovi ce biti neki spremni igraci koji igraju 30 minuta da pomognu mu osvajat titule.
Maksimalno jos jedna sezona strpljenja prije nego pocnes unovcit neke pikove.Imat ces i dalje dosta njih.
Jedino da nasim ili Atlanta pikom ubodemo jos nekog dogodine itd itd.
Zadovoljan sam sa ovim veteranima.Prije bi Barnesa nego DeRozena.Jer nama DeRozen makar bio bolji igrac nije potreban (ne znam jel ni Sacramentu al nebitno).Ne treba neko ko ce uzimti suteve/kreaciju od Wembia prvo, pa onda od Castla da se razvije (Vassella i ostalih).Pogotovo kad to nije neko ko je dio buducnosti.
Za proslu sezonu sam bio uzbudjen da gledam Wembia kako divlja i to je bilo kul.No ova sezona (i svaka naredna) je nesto drugo brate.Sad gledas ekipu da pobjedjuje,da napreduje, da se popravlja.Da veze dvije,tri pobjede.Da nauci kako je pobjedjivati i kako se postaje contender vremenom.Castle treba biti zadnji projekat/razvoj.Nema vise vremena za takvo nesto.I on ce zaradit krvavo svoje minute kroz dobru odbranu i pametne odluke.
Ne bi ja bio skrt na mjestu Denvera i drugih.Jer dolaze mamuzi, vrlo brzo, brze nego sto misle ljudi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.