San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 jul 2024, 20:55

The Spurs are laying the groundwork for a new $1.2B arena in downtown San Antonio, with plans to foot part of the bill and eyeing a city tax zone to fund the rest. :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Izasao je i roster za SL...

slika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 jul 2024, 19:08

Jedna zanimljivost koju ni sam nisam znao do juce...Castleov otac je igrao sa Duncanom na Wake Forrestu. :shock:

Nije ni cudo sto smo sve znali o malom i sto je i Timmy bio u draft sobi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jul 2024, 15:17

Dobar ovaj vas Gruzijac :salut:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jul 2024, 21:19

Wemby danas izdominirao nijemce u prijateljskoj tekmi.Nestvarno je sta je radio, sa kojom lakocom igra i kako je izgledala njegova statistika! :o

Victor Wembanyama today in 19 minutes:

27 PTS
5 REB
3 AST
1 STL
11/17 FG
5/9 3P
+18

Danas smo tradeovali i Grahama u CHA.Time smo se u potpunosti ocistili njegove plate za narednu sezonu i dali pik 2.runde koji smo imali od NOPa 2025., a dobili cash zauzvrat.

Razlog ovog tradea je da se ocisti cap kako bi mogli ucestvovati u 3 way tradeu (SAC, CHI, mi) gdje bi mi, najvjerovatnije, dobili Barnesa ili Huertera nazad.

Nazalost, u tom procesu, ako ostane dogovorena plata Paula od 11mil, mi cemo morati otpustiti ili Champagniea ili Basseya (obojica imaju negarantovane ugovore) kako bi dosli do cifre od 28-29mil cap prostora za Barnesa/Huertera i Paula.

Iskreno, zao bi mi bilo da izgubimo ijednog od dvojca Champagnie/Bassey, a pogotovo ako je to za Huertera. Tog lika "ne mirisem" nikako, dok Barnes i nekako moze proci.

Bilo kako bilo, ostaje da sad cekamo kako ce taj deal izgledati, jer nama sigurno nije u interesu da samo uzmemo neku platu nazad bez dodatnog pika. Neki cak i pominju da bi mi mozda mogli odmah uci i u neki veci trade nakon toga. Vidicemo sve...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 jul 2024, 23:26

NEZALAGANJE je napisao/la:
06 jul 2024, 21:19
Wemby danas izdominirao nijemce u prijateljskoj tekmi.Nestvarno je sta je radio, sa kojom lakocom igra i kako je izgledala njegova statistika! :o

Victor Wembanyama today in 19 minutes:

27 PTS
5 REB
3 AST
1 STL
11/17 FG
5/9 3P
+18

Danas smo tradeovali i Grahama u CHA.Time smo se u potpunosti ocistili njegove plate za narednu sezonu i dali pik 2.runde koji smo imali od NOPa 2025., a dobili cash zauzvrat.

Razlog ovog tradea je da se ocisti cap kako bi mogli ucestvovati u 3 way tradeu (SAC, CHI, mi) gdje bi mi, najvjerovatnije, dobili Barnesa ili Huertera nazad.

Nazalost, u tom procesu, ako ostane dogovorena plata Paula od 11mil, mi cemo morati otpustiti ili Champagniea ili Basseya (obojica imaju negarantovane ugovore) kako bi dosli do cifre od 28-29mil cap prostora za Barnesa/Huertera i Paula.

Iskreno, zao bi mi bilo da izgubimo ijednog od dvojca Champagnie/Bassey, a pogotovo ako je to za Huertera. Tog lika "ne mirisem" nikako, dok Barnes i nekako moze proci.

Bilo kako bilo, ostaje da sad cekamo kako ce taj deal izgledati, jer nama sigurno nije u interesu da samo uzmemo neku platu nazad bez dodatnog pika. Neki cak i pominju da bi mi mozda mogli odmah uci i u neki veci trade nakon toga. Vidicemo sve...
Sta godina igranja u NBA znaci :salut: Decko za 60% bolji i jaci.Decko sa 230 dribla kroz noge i pogada tricu :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jul 2024, 04:28

The Kings will also send the Spurs a 2031 unprotected pick swap, **** tell ESPN.

I zvanicno zavrseno. Nije los posao.Barnes je takodje igrac koji igra u oba pravca, a to je ono sto trazimo.Sposoban pogoditi i trojku u visokom procentu.Sad ostaje samo da vidimo da li moramo otpustiti nekog izmedju Champagniea i Basseya ili mozemo proci bez toga!?

Usput, Castle je legitiman! :ljepota:

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 jul 2024, 09:38

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 jul 2024, 20:02

I Wembi

Postao sam indiferentan na njegove hajlajce.Izgleda sve veci,sve jaci, sve bolji, sve efikasniji.Ne mozes vise tankati s njim.Mi smo uspjesno ga sabotirali sa PG Sohanom prosle godine i dobili 4 pik al vise nije to moguce.Cak i proslu sezonu smo zavrsili 11-11 u zadnjih 22 tekme (bez Vassella).Ocekujem da bude top 10 lige dogodine a mozda i to je "skromno".S nekim tuđim pikom mozda ubodemo visok pik al s nasim tesko vise.Wembi je sve to i mnogo vise od toga, sto ceme odvesti do jednog drugog zakljucka.

II Castle

6-6 lik koji zna driblat loptu, ima pregled, igra odbranu, sa 19 godina...o cemu pricamo? ima sve elemente da ako ga razvijemo adekvatno bude najbolji igrac drafta i #2 za Wembia.Nebitna je ljetna liga, mi smo se nagledali bar deceniju ljetnih liga, gdje Kyle Anderson je znao biti MVP a Wembi se mucit.Nije to bitno, pogotovo u kontekstu ove ekipe koje je uzasna.Vidis samo te detalje koje ima.Nema puno ovako građenih insana (visina/tezina/frame) da imaju ovakvu kontrolu lopte i nebo je granica.Nebo u kojem je on buduci playmaker ove ekipe.

III Barnes/CP3

Prosla sezona je bila zajebancija realno.Gdje si imao dva glavna elementa.Da vidis sta sve Wembi moze i ne moze i da pokusas ubosti jos jedan visok pik.Pokusao si i neke druge stvari s drugim igracima.Sad je vrijeme da pocnemo igrati ozbiljnu kosarku a to znaci da ovoj djeci su potrebni veterani.Tesko pronaci puno bolje od ove dvojice.Paul ce se derati na njih kad zajebu rotaciju a Barnes ce vodit primjerom.Odrasli su potrebni u svlacionicu.Oni ce biti samo fusnota u Wembi historijatu no nisu nebitna stvar za njega (i za druge) u ovoj fazi.Barnes je iron man koji igra svaku tekmu i njegova rola 3D je poprilicno jasna.Prije par godina je bio jos malo mucan igrac za kojeg si crtao neke akcije na postu al to vrijeme je srecom iza njega.Imas sad veterana, imas garancija ako Sohanov sut i dalje bude u kanalu, imas garanciju i za potencijalni trejd Keldona.Trebao si jos jedno krilo.

Draft je bio oznacen kao uzasan a FA je bio tanak.

- Draftao si Castla koji je meni licno bio prvi izbor i vrijeme ce pokazati
- Potpisao si dva veterana za dvije pozicije koje su ti trebali bez da si ugorzio fleksibilnost dugorocnu
- Dobio si jedan nezasticni buduci pik i jos dvije zamjene od fransiza koje nisu sklone uspjehu obicno

Niko nije uzbuđen sa pikovima 31 ili 32 godine
No mi vjerovatno necemo ni draftati pomenute
Mozda ostanu ali prije ce se koristit kao kvalitetna municija

Realno ti i nisi imao prostor da razvijas dodatna dva mlada igraca.

IV Petorka/rotacija

Tesko sad reci.Moguce da Castle pocne s klupe i vremenom postane starter.
Ovisno od Paul situacije(dal ostane do kraj sezone) bude promovisan.
Kao QB kojeg si draftovao i polako ga uvodis u prvu ekipu bez svih opterecenja.

Jer mislim da Barnes starta i Sohan zajedno? bumo vidjeli.

U svim ovim transkacijama osim startne petorke i rezerva logicno postaje bolja.Bit cemi zao ako budemo morali izgubit nekog od ovih igraca, prije svega Champagnie jer je onako projekat kvazi zanimljiv no cesto se covjek zaljubi u vlastite projekte (jer je fin ugovor) iako takvih igraca ima dosta i oni u siroj slici nisu bitni.

V biti agresivan

Ja sam strpljiv insan.Prihvatio sam proslu sezonu bez problema.Ako rezultat toga bude da smo dobili jedan novi kamen temeljac u Castlu (bingo).Strpljiv sam i ove dok cekamo neku priliku.Tesko predvidit stvari al ovo je neka 37-40 W ekipa (Castle je ruki, zdravlje Paula, mnogo faktora ima).Mozda Wembi poremeti sve koncepte.

Bas zbog Wembia je vazno biti agresivan kad ti se ukaze prilika.

On je spreman.

Vassell moze biti dio te grupe (3 ili 4 opcija idealnije)
Castle vjerujem da ce biti (ostaje da se vidi)
Sohan bi mogao al mora se itekako dokazati

E trebas pronaci jos nekog.Mozda bude nafake i kroz pik (nas ili tuđi) to bude.A vjerovatnije kroz trejd.

Nema savrsenog trejda.Moras pretplatit nekad.Doncic,SGA,Edwards i slicni nisu dostupni i nece biti.U ovom CBA-u nema vise igraca koji docekuju free agenciju, svi produze pa koncept salary capa je precijenjen.Evo PG ti je najbolji free agent a pricas o 34 godisnjaku kojem moras 200 + miliona iskesirat.

Kombinacija dogodine ugovora Barnesa/Collinsa koji isticu moze biti zanimljiva.
Ili ove godine, Barnes/Keldon/Collins i fileri ugovori koji ti mogu kaparisat nekog kvalitetnog.

Lauri Markanen npr. bio bi super ovdje, eh sad, mozda Ainge trazi sve pikove i nije racionalan, ne znam to.No puno bolje/dostupne igrace od Markanena/Bridgesa neces pronaci.Jel za Bridgesa previse 5 pikova ili koliko vec? pa jest al i nije brate.Koga ce to Niksi dovesti za tih 5 pikova boljeg? nikog.Jesu sad super ekipa/contender narednih 4,5 godina recimo? pa jesu, sta ti hoces vise.Mi imamo luksuz da sa Wembiem cemo imati "vise tih pokusaja".Jer je toliko mlad i jer imamo toliko pikova.Nema puno vremena za strpljene sa Malakiom,Wesliem i slicnim projektima.Pa i Sohan nema puno vremena da se dokaze kako treba biti dio te grupe i zasluzuje naredni ugovor.

Veterani,fleksibilnost,buduci pikovi i Castle = super

Vrijeme je za naredni iskorak.Za "prvi pokusaj".Mozda naredno ljeto al najkasnije naredno ljeto.
Wembi je dogodine top 10? a onda top 5 u trecoj sezoni? sve to djeluje racionalno.
Itekako bi pomoglo ako Castle se fakat potvrdi kao prava stvar i ubrza proces.

Sve se vraca na Victora.

Atlanta je imala prvi pik ove godine i draftovala 3D igraca koji nece nista promjenit.Wembi je sve promjenio.Imali smo znanje da tankamo kad treba i srece da ga dobijemo.Sad ide ljepsi dio.Ne treba se zaljubit samo u vlastite igrace, mozda niko od ovih nece biti na contender/sampionskim rosterima Francuza.Nadam se da par hoce.Poenta je pronalazit igraca koje mu odgovaraju.Collins nije odgovarao i klupa brate, zao mi je, Wembi je centar.Idemo dalje.Sad smo se popravili i imat ce oko sebe vec ozbiljniju strukturu i nece gubit 10 tekmi zaredom.I onda mu treba pronaci partnera koji ne mora biti top 10 igrac ali top 20 igrac (uz interni razvoj drugih) i mi smo u vrhu.

Dobro je sto imamo nase pikove kao osiguranje (povreda Wembia ove sezone npr. i znaci ti imat pik)
No vrlo brzo oni nece imati istu snagu i trebat ce pomenute unovcit

Ne treba precijenjivat ni pikove.Dallas je naprvio hrpu gresaka sa Doncicem.Trejdao za KP dva pika, pa ga dumpovao.Pa izgubio Brunsona besplatno.Trejdao za Grant Wiliamsa pa ga dumpovao u sred sezone.I opet su dva puta u tri godine igrali finale konferencije i ove godine su ponajbolja ekipa lige.Jer tih posebnih igraca poput Luke (sto je i Wembi) nema puno i oni ti dopustaju cak i "greske".Necemo mi cekat sve one zamjene 31 i 32 kad Wembi bude na svom peaku, ti cipovi ce biti neki spremni igraci koji igraju 30 minuta da pomognu mu osvajat titule.

Maksimalno jos jedna sezona strpljenja prije nego pocnes unovcit neke pikove.Imat ces i dalje dosta njih.
Jedino da nasim ili Atlanta pikom ubodemo jos nekog dogodine itd itd.

Zadovoljan sam sa ovim veteranima.Prije bi Barnesa nego DeRozena.Jer nama DeRozen makar bio bolji igrac nije potreban (ne znam jel ni Sacramentu al nebitno).Ne treba neko ko ce uzimti suteve/kreaciju od Wembia prvo, pa onda od Castla da se razvije (Vassella i ostalih).Pogotovo kad to nije neko ko je dio buducnosti.

Za proslu sezonu sam bio uzbudjen da gledam Wembia kako divlja i to je bilo kul.No ova sezona (i svaka naredna) je nesto drugo brate.Sad gledas ekipu da pobjedjuje,da napreduje, da se popravlja.Da veze dvije,tri pobjede.Da nauci kako je pobjedjivati i kako se postaje contender vremenom.Castle treba biti zadnji projekat/razvoj.Nema vise vremena za takvo nesto.I on ce zaradit krvavo svoje minute kroz dobru odbranu i pametne odluke.

Ne bi ja bio skrt na mjestu Denvera i drugih.Jer dolaze mamuzi, vrlo brzo, brze nego sto misle ljudi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jul 2024, 23:58

Svaka cast @Raule. To je sustina naseg trenutnog stanja. Nema vise cekanja i potreban je rezultatski iskorak.

Taj iskorak nam treba pokazati sta je potrebno dalje ovom rosteru i ko moze, a ko ne moze naprijed!? Bez toga je gotovo nemoguce dovoditi igrace i davati pikove u eventualnim tradeovima.

Sto se tice startne petorke, ocekujem da ona bude Paul-Vassell- Sochan-Barnes-Wemby.

Poprilicno jaka petorka defanzivno, cak i sa Paulom u ovim godinama.Jos uvijek je on dobar "kradljivac", iako je usporio lateralno sto je i normalno.Ofanzivno, svi mogu sutnuti trojku i sam taj spacing je napredak u odnosu na proslu sezonu.Bez da se pominje ista drugo.

Gledao sam sve tekme Sochana za Poljsku i mehanika suta izgleda mnogo bolje.Ima jos uvijek mali zastoj pri izbacaju, ali je to sad mnogo bolji sut i sto je jos bitnije, lopta ulazi.Imam povjerenje u njegovu radnu etiku.

Castle je vec sinoc pokazao ono sto sam pisao i ranije.Nema on problema sa sutem.Mehanika je ok, jedino sto treba je da se rijesi oklijevanja.Medjutim, njegova odbrana, prodori u reket i snaga je ono sto je impresivno za decka od 19 godina.On definitivno nije neko off ball krilo.On je igrac koji treba da bude na lopti i vjerujem da ce to nasi brzo skontati.

Sezona ne moze poceti prije.... :D

P.S.I sto rece jedan analiticar sinoc, nama je sad, sa silnim pikovima i swapovima, potrebno da "ubodemo" samo jednog buduceg AS igraca u narednim sezonama i nas prozor buduceg kontendera se automatski produzava za jos 10 godina.Model OKCa i nas je nesto sto ce druge ekipe vrlo brzo poceti kopirati u stvaranju rostera od nule.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 jul 2024, 01:46

San Antonio Spurs acquire Harrison Barnes from the Sacramento Kings in a 3-team deal also including the Chicago Bulls. San Antonio also receives the right to swap first round picks with the Kings in 2031 and sends RaiQuan Gray to Chicago. San Antonio also waived Charles Bassey.

Ocekivano.Izgleda da smo u medjuvremenu konvertovali ugovor Graya u standardni i poslali ga u CHI, te tako dobili dodatni cap za Barnesa , a da se sacuva Champagnie.Fantastican potez cap strucnjaka unutar fransize.

Sto je jos bolja vijest, ocekuje se da vratimo Basseya tj. da ga ponovo potpisemo, ako ga niko ne pokupi sa waivera.Njegov ugovor je svakako bio u visini veteranskog minimuma, a mi imamo jos u opticaju i room exception od nekih 8mil. ;)

Uglavnom, vratili Basseya ili ne, C ce trebati, jer ne mogu samo tu biti Victor i Collins.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jul 2024, 00:30

Spurs announce preseason sked:
•Monday, Oct. 7 vs. Oklahoma City at 7 p.m. CT
•Wednesday, Oct. 9 vs. Orlando Magic at 7 p.m. CT
•Saturday, Oct. 12 vs. Utah Jazz at 7 p.m. CT
•Tuesday, Oct. 15 at Miami Heat at 6:30 p.m. CT
•Thursday, Oct. 17 at Houston at 7 p.m. CT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jul 2024, 15:02

Ovo je strasno sta decko radi sa 19 godina i kako smo draftali. :ljepota:

Pogledao sam utakmice svih 10 top pikova sa ovogodisnjeg drafta na SLu i slobodno mogu reci da nijedan od njih, u ovoj fazi karijere, nije sposoban da radi ovo sta Castle radi.Da ne pricam o tome da to radi u oba smjera. Jedini blizu mu je Sheppard, koji i jeste malo kreirao za HOU i ima stvarno super sut, ali sve ostalo nije na nivou Castlea.

Strpljenje u piku, "snake dribble" vec sa 19 godina, odlican pregled igre, odbrana i zavrsavanje sa snagom uz kontakt na obrucu za koje nije sposobno pola naseg normalnog rostera itd itd. Sut jeste nekonstanatan, ali to je bukvalno jedina stvar na kojoj treba raditi. Decko dodje tamo na terenu gdje ON zeli i sad je jasnije zasto su ga zvali SGA lite-om prije drafta.To je glavni skill koji je bio potreban nasem rosteru i to smo i dobili.Penetrator!

slika

Vjerovatno je preuranjeno, ali ovom trajekcijom njegovog razvoja, nasli smo Wembyev "side kick". :njanjanja: :njanjanja:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 jul 2024, 02:03

Ocekivano.Vrijeme je da Bassey ima pristojnu sezonu i da ga povrede zaobidju.Zdrav Bassey je meni korisniji od Collinsa.
Mamu je ugovor dobio kao nagradu za kraj prosle sezone.
Fakticki su obojica na nekoj vrsti probe tokom cijele naredne sezone, a zadrzana je cap fleksibilnost.

Ovim potpisima nas roster je full sa 15 igraca.Imamo 2 otvorena 2 way mjesta.Jedno je sigurno Ingram.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 avg 2024, 00:59

Vracamo se u raspored za Bozic. Wemby efekat!! :ljepota: :ljepota:

Tekma protiv NYK i to u MSGu.Ne moze bolje. :mrgreen:

Od ostalih novina, potpisali smo na negarantovane ugovore Minixa, Bostona i Flynna.Obzirom da vec imamo 15 garantovanih ugovora, ovo su klasicni trening kamp ugovori, ali i vid osiguranja ako neko pocne da se zaje.bava tipa Samanica onomad, pa bude otpusten sa garantovanog ugovora.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 27 sep 2024, 22:24

Statement from the Spurs:

Devin Vassell is participating in non-contact basketball activities and is expected to miss the start of the season. His status will be updated on Nov. 1, meaning he'll likely miss at least the first 5 games unless something changes.

Zar se ovo nije moglo preko ljeta fino rijesit pa da se normalno udje u sezonu…
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 sep 2024, 22:39

Kugla3 je napisao/la:
27 sep 2024, 22:24

Devin Vassell is participating in non-contact basketball activities and is expected to miss the start of the season. His status will be updated on Nov. 1, meaning he'll likely miss at least the first 5 games unless something changes.

To i jeste druze zbog operacije stopala koju je imao u off sezoni. To su ozbiljne operacije i fransiza ne zeli da forsira.
On trenira, ali ga se nece forsirati.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 27 sep 2024, 23:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
27 sep 2024, 22:39
Kugla3 je napisao/la:
27 sep 2024, 22:24

To i jeste druze zbog operacije stopala koju je imao u off sezoni. To su ozbiljne operacije i fransiza ne zeli da forsira.
On trenira, ali ga se nece forsirati.
Ma mislio sam da je sad nekad radio tu operaciju,nisam bio upratio da je to odradjeno u off sezoni.Samo se nadam da ce se vratit brzo,i da sezona bude bez nekih teskih ozljeda.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 30 sep 2024, 17:08

“Playoffs, that’s it, that’s all I see.” - Devin Vassell when asked about the team expectations for this season.

Asked Head Coach Gregg Popovich how the absence of Devin Vassell impacts plans for Stephon Castle early this season.
His response: "I have no idea. I don't know who's gonna start. I think Victor's gonna start. After that, who the hell knows. It's up to them. They'll show me."

“I feel like we’ve got a bright future ahead of us,” said Keldon Johnson of getting more wins this season with the new additions to the team and younger players getting more experience.

The San Antonio Spurs are listing Victor Wembanyama at 7’3”, 235 pounds.
He was listed at 210 last year.

Bice zanimljiva sezona,u svakom slučaju mislim da bi trebali biti kandidati za PO.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 okt 2024, 11:52

Veceras 1.tekma predsezone protiv OKCa.Ne treba ocekivati mnogo u rezultatskom smislu, obzirom da nece igrati Wemby, Paul, Collins, Bassey i Vassell.

Ono sto treba vidjeti je kako izgleda Castle, kojeg svi hvale u kampu, te da li su i koliko napredovali Branham, Sochan, Wesley i Cissoko!?

Kod OKCa nece igrati SGA i Dort.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.