AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 08 jul 2024, 23:44

Ibra, nakon prvog dana/treninga Fonsece, izmeđuostalog;
(...)TWO PLAYERS OUT – “Origi and Ballo-Touré are called up, but for Milan Futuro. They will not be part of the first team.”

REDUCE INJURIES – “It’s not about the coach and the staff. We changed the medical department when we had many injuries and we were not satisfied. We think we have found the right path.”
Fonseca;
IDENTITY – “Milan are a club with a history of attacking football, and we want to dominate proceedings. That’s what I want to build here: a reactive, attacking-minded team that does not let others think and plays well. I want to win, but the playing style is important, so I want to make the fans proud. I think this is important: build a team with a strong identity.

NEW STRIKER – “We all know that we need a striker. We are together trying to bring a striker with appropriate skill sets. We want to play in the final third so we need a strong striker in this regard. We know which player we want. We are waiting to have him here shortly.”
MORATA – “I don’t want to name anyone. As we said, we clearly know who is the player we want. What we know is that we want great quality for this position, which is very important. We lost Giroud, so when we change, we change to improve. To us, it’s clear. The striker must give a lot to the team. We know the characteristics and the player we want. I believe he’ll be here soon.”

MANY INJURIES LAST SEASON – “I don’t know the reasons, but we’ve been talking to Milan Lab since yesterday to avoid having more. The number of injuries is increasing because there are many games, but I am confident we won’t have many problems.”

DEFENCE – “I don’t want to make comparisons. I have a different way of defending compared to the past. I know that in Italy there is a tendency to play man-on-man. Sometimes, we’ll do it, too, but I am not a coach who always plays like this. The approach will change with a defensive midfielder.”

NEW STRIKER – “It depends on the players we have and the structure we want to use. At Lille, I even played without strikers. I believe we need a different striker in different parts of the pitch. It depends on the strikers’ skill sets. What we know is that we want to play in the last 30 meters. So we need a player who is able to play without much space in the last 30 meters.”

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 08 jul 2024, 23:56

Nakon prvog intervjua Fonsece, možemo zaboravit novog RB-a, "pošto je Theo ultra ofanzivan, potreban je defanzivniji RB", između linija Calabria/Kalulu fine as we are - a Florenzi vjv kao backup LB.

Napadač? Sviđa mi se ovo da žele napadača sa karakteristikama opisanim iznad, te da ga očekivaju uskoro (dakle ne u 5 do 12 prvog septembra...). To bi dakle trebalo izgledat totalno drugačije od igre sa sidrašom poput Girouda.

Konkretno, želje/vizija su da fundament ekipe bude čvrsta odbrana, koja će se branit daleko od svog gola, uz atraktivan fudbal naprijed, gegenpress, na osnovu toga želim biti optimističan i podržavam Fonsecu. Već je nakon prvog intervjua puno konkretniji nego što je Pioli ikad bio, po tom pitanju.

Za kraj, me's čini kao prvi trener ikad u Milanu; lik je preselio u Milanello, bukvalno da živi tamo i "ne gubi vrijeme sa asistentima, jer je puno rada pred nama" dok mu se fam ne pridruži u Italiju. Svakako za svaku pohvalu, mnogo mi se đasvi :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jul 2024, 08:22

Mislim da nikome ovdje nije drago zbog dolaska Fonsece, svi smo ocekivali nesto konkretnije, potentnije, ali nakon dolaska Piolija ja prvi vise nikad ne skacem na prvu, nego treba sacekati.

Pioli nam je toliko dobroga donjeo kao trener i hvala mu. Cinjenica da je dobio otkaz nakon osvojenog drugog mjesta u ligi i izborom LP u kontinuitetu me tjera na vjerovanje da ipak nesto nije finkcionisalo na relaciji trene-igraci i da Uprava nije zadovoljna radom i rezultatima te zeli nesto novo i bolje. Nema drugog objasnjenja za njegovu smjenu.
Sad idemo dalje, nova stranica se otvara i vidjet cemo na sta ce liciti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 jul 2024, 13:35

Mister X, here we go again :urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 jul 2024, 16:46

Milanovi insajderi oduševljeni prvim treningom sa Fonsecom. Kažu da ovakvu energiju i posvećenost na treningu nisu vidjeli još od Sacchija. :mrgreen:

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 jul 2024, 16:49

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jul 2024, 16:50

Ja negdje procitah da je dronom sniman trening kako bi kasnije Fonseka i ekipa detaljnije proucili do sitnih detalja, kretnju igraca i sl. Ne znam koliko je istina sve to, ali zvuci woow.

075 ❤

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 jul 2024, 16:59

Beduin je napisao/la:
09 jul 2024, 16:50
Ja negdje procitah da je dronom sniman trening kako bi kasnije Fonseka i ekipa detaljnije proucili do sitnih detalja, kretnju igraca i sl. Ne znam koliko je istina sve to, ali zvuci woow.
Ako je vjerovati novinarima bliskim Milanellu, prvi trening je pokazao mnogo više energije, volje, zalaganja i posvećenosti od strane trenera i igrača koji su bili na treningu u odnosu na onu letargiju iz prošle sezone. Ko zna, možda je to samo prvi dojam i reakcija fudbalera na novog trenera, ali ako se ova atmosfera prenese na teren, možemo se nadati boljim igrama u odnosu na onaj horor iz prošle i druge polovine pretprošle sezone. 👍

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 09 jul 2024, 17:05

Promjena trenera uvijek donese neku pozitivnu reakciju igraca, sad je samo upitno koliko to novi mister moze drzati tako, vrijeme ce pokazati, dobio je veliku priliku najvecu u karijeri, Piolije je to iskoristio i osvojio skudeto

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 jul 2024, 17:52

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 09 jul 2024, 18:02

Ma Jel nam to stiže Morata kao veliki napadač sa brojem 9???
Znaci nemamo para (18 mil) za Guirassy iz Stuttgarta al imamo pare (18 mil) za penzionera Moratu???
Au kako nam dobro počinje mercato. Daj nemoj te nas molim te pojačavati, ostavi sve ovako kako je.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 09 jul 2024, 18:09

enzo777 je napisao/la:
09 jul 2024, 18:02
Znaci nemamo para (18 mil) za Guirassy iz Stuttgarta al imamo pare (18 mil) za penzionera Moratu???
Au kako nam dobro počinje mercato. Daj nemoj te nas molim te pojačavati, ostavi sve ovako kako je.
Staro je pravilo da ne možeš biti napadač Milana ako nemaš najmanje 31 godinu :mrgreen: 😅🤣

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jul 2024, 19:23

enzo777 je napisao/la:
09 jul 2024, 18:02
Jel to presao kod nas ili je i dalje novinarska spekulacija?
Jer pises kao da je gotova stvar, a neces se izvinuti ako bude patka, jelde?
I da, Guirasy mozda nije htio kod nas, mozda mu nismo mogli ponuditi platu koju je trazio njegov menadzer ili on sam, a uostalom ne mozes ti svakog igraca zapikirati i dovesti, niti se prate svi klubovi niti su isti odnosi sa svim menadzerima ili nesto deseto.

A nije da nismo trosioi prosle sezone, u globalu ucinkovito gdje su najvise skripali i falili starteri iz ranijih sezona. Jelde?
Hocu da kazem kako trebamo ipak malo sacekati da odmakne merkato, da se zavrsi EP, da trener upozna ekipu i sklopi sliku kakav profil igraca zeli dovesti, a i Ibra je zagonetan kad kaze kako znaju koga zele dovesti i blizu su toga, ali da nece nista jos otkrivati. A to medije pojede, jer evo godinama ne znaju skoro nista o aktivnostima Milana.

075 ❤

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 09 jul 2024, 19:30

ovaj klub tone sve Dublje i Dublje....Pa mi nismo sposobni napadača naci :/ Pa mi nismo sposobni prodati igraca za 100miliona...Jaoooo

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 09 jul 2024, 20:16

Pa stvar je u tome sto ni Real, ni BVB, ni Mancho ne trube naokolo o igracima, vec odu i kupe. A mi javno priznali, čak i oglasili da se Bologna spremi za transfer Zirkezea, i na kraju patka.
Jedino me mogu iznenadit sa onim Šveđaninom iz Sportinga, a Gimenez iz Feyenorda nam nikad nije bio primarni cilj. Al naši će na kraju rec: mi ga pratimo vec 3 godine, čak smo sa nanom i dajdom mu pregovarali, našli mu stan i posao porodici u Milanu, ma sve vec prije 2 godine bilo dogovoreno, samo nisu htijeli objavit... daj ba, pusti ti američki preseravanja. Nesposobni ste da dovedete potrebne igrače u klub, I bit će rasprodaja poslije Europskog.
Bas bi volio vidjet kako Mike, Theo, Leao, Reijnders žele da ostanu u ekipi iako im vamo masu milionima i saznanje da sigurno igrač u 1/4 finalu Ch Lige.
Eto ako ne dođe Murat, izvinite ću se. Al evo i onaj Yalcin iz Lille se spominje, auuu koji ubutacni tandem, Murat i Yalcin, zajedno imaju godina ko protivnička odbrana zajedno

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 09 jul 2024, 20:33

frenky1991 je napisao/la:
09 jul 2024, 19:30
ovaj klub tone sve Dublje i Dublje....Pa mi nismo sposobni napadača naci :/ Pa mi nismo sposobni prodati igraca za 100miliona...Jaoooo
nemoj tako molim te, pa ovi su spasioci Milana, polako tek je krenuo marketo....ko je aktivan i ko prati evropske forume vezane za Milan, ako ovako nastave krecu protesti navijaca uskoro jer ovo ne izgleda nimalo fino....doduse ima par parmaka na nasem forumu koji to vide drugacije...
mene samo zanima koju vrstu maskote Ibrahimovic igra?

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 09 jul 2024, 20:58

:urnebes:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 09 jul 2024, 21:11

memaga je napisao/la:
09 jul 2024, 20:33
frenky1991 je napisao/la:
09 jul 2024, 19:30
nemoj tako molim te, pa ovi su spasioci Milana, polako tek je krenuo marketo....ko je aktivan i ko prati evropske forume vezane za Milan, ako ovako nastave krecu protesti navijaca uskoro jer ovo ne izgleda nimalo fino....doduse ima par parmaka na nasem forumu koji to vide drugacije...
mene samo zanima koju vrstu maskote Ibrahimovic igra?
Jesam li ja sta pogrijesio?
Pricalo se za Majka da je Bajern nudio 80m,propade.
Pricalo se za Lea PSG 180m propade
Theo 100m Real i to ce propast..
Napadaca nemamo eo 10 godina kako treba...
Pa jbem ti repu ocemo li ikoga mi prodati za fine pare?

Svatko ko je se povezivao s nama je otisao odma u drugi klub..
Mi eo 3mjeseca pricamo o nekim Zikerzeima pickama materinama,i to ce propast.Nastavlja se politika dovodjenja Djedova u klub..Cuj Morata..
Pratim ja sve od do,navijaci cu ogorceni od onog dana kada je Maldini otjeran..Od tada sve nizbrdo krece..Ibrahimovic je Maskota koja je dobila fine pare da bude tu u klubu,jer jbga eto ima Ime.btw nemam nista protiv Zlatka,hvala mu za sve,al on se nista ne pita..

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 jul 2024, 21:22

Fonsecu treba pustiti raditi, pa suditi kasnije. Kad je Pioli mogo gurati svoje dosad, može i ovaj nešto pokušati.

Što se tiče pojačanja, ovo sprdnja kakva imena hoće da dovedu, fakat svake godine sve gori i gori mercato, jer nemaju ljude koji se razumiju u taj dio posla, jer taj posao radiš onako kako se uvijek radio, scouting, preporuka, istraživanje i informacije, a ne neki algoritmi i ostale pizde materine.

A Ibra je samo obični uhljeb, i uvalio se u klub, samo ne kao zaposlenik, nego kao savjetnik kluba. Ako je neko čitao njegov intervju, sam je dva puta potvrdio da je on uposlenik RedBirda a ne Milana direktno, jer on odgovara direktno Cardanu i njegov je potrčko.

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 09 jul 2024, 21:28

Da i da dodam,da im nikada necu oprostiti onog malog Charles De Ketelaere sto su ga tako lako poslali na posudbu...

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.