Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SoloJuve26
Kontakt:

Re: Roma - Juventus

Post Postao/la SoloJuve26 » 29 mar 2011, 11:36

Ma Udinese osvaja Ligu a kako da nebi onda igrali u LP 8-)

Roma-Juventus 1-3 bez problema.. Moramo pobjediti da bi nastavili imati neku nadu za to 4 mjesto ;)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 mar 2011, 12:56

SoloJuve26 je napisao/la:Ma Udinese osvaja Ligu a kako da nebi onda igrali u LP 8-)

Roma-Juventus 1-3 bez problema.. Moramo pobjediti da bi nastavili imati neku nadu za to 4 mjesto ;)
[youtube][/youtube]
nema potpisa

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 29 mar 2011, 13:09

osmjeh je najbolji ljek, pa eto mozda ti pomogne :lol:

Udinese je zasluzijo da igra u LP i nadam se da se plasiraju kad mi vec nemozemo,, A ko kaze da bi prodali Sanchez,Isla i tako dalje ako bi se plasiral u lp?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuveSissoko » 29 mar 2011, 14:55

moguce je da ovo ljeto svaki tim ima dva non Eu mjesta, mora da je zafalilio interu igraca i ovime nisam sarkastican,nego to tako danas ide :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 29 mar 2011, 16:43

robovi88 je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
robovi88 je napisao/la:Eto ja je napravio :mrgreen:

EDIT : Van Basten novi trener Fiorentine od iduće sezone :shock:
zezas?? :o ako je tacno onda je to sjajno, vratio se "svoju " ligu :mrgreen:
Bacali bombe -.-' http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... ce-sinisa-
ehhh , REFKO I ČOMBE BACAJU BOMBE :) :lol:
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 mar 2011, 00:39

ma ako cemo iskreno i ja bi volio udinese da udje u LP jer su pravo osvjezenje serie A (roma je previse kikseva napravila da bi je smatrao dostojnim tog mjesta) al' i ptice na grani znaju da ce sancheza, inlera, islu a mozda i jos nekog prvotimca neko od vecih klubova dovest tako da nam takav udinese ne treba da predstavlja calcio. sto se tice derbija, samo opis ove utakmice tj 'derbi' i tradicija donose koliku toliku neizvjesnost, inace sve osim pobjede rome bi bilo iznenadjenje - svjesni smo toga i mi i vi 8-)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 mar 2011, 08:31

danas pocinje sudjenje Vieri vs Moratti, Vieri trazi 20 miliona zbog ilegalnog prisluskivanja, :mrgreen: uh sta bi Juve trebao da trazi, :D Forza Vieri
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Interista di cuore
Kontakt:

Re: Derby Della Madonnina

Post Postao/la Interista di cuore » 30 mar 2011, 10:36

Ne mogu da vjerujem,odradio malo statistike neke i rezultate zadnjih derbija i izadjem sa ss.ba...kakav sam ja kloc :lol: :lol: :lol:

odo sad ponovo :cry:

Edit

Evo ga,nisam sve al evo vecina :

Malo zanimljive statistike za derbi : zadnji derbi zavrsen nerijeseno bio je 2004,rezultat je bio 0:0.Od tada je odigrano 14 utakmica,a zanimljivo je da i jedni i drugi imaju po 7 pobjeda.

U Aprilu je odigrano 20 derbija kroz historiju,i naravno nema nijednog remija.I opet izjednaceni po pobjedama,10 Intera,10 Milana :mrgreen:

Zadnjih 10-ak godina derbija :

14.11.2010. Inter - Milan 0:1 (Ibra)
24.01.2010. Inter - Milan 2:0 (Milito,Pandev)
29.08.2009. Milan - Inter 0:4 (Motta,Milito,Maicon,Stanković)
12.02.2009. Inter - Milan 2:1 (Adriano,Stanković;Pato)
28.09.2008. Milan - Inter 1:0 (Ronaldinho)
04.05.2008. Milan - Inter 2:1 (Inzahgi,Kaka;Cruz)
23.12.2007. Inter - Milan 2:1 (Cruz,Cambiasso;Pirlo)
11.03.2007. Inter - Milan 2:1 (Cruz,Ibra;Ronaldo)
28.10.2006. Milan - Inter 3:4 (Seedorf,Gilardino,Kaka;Ibra,Crespo,Stanković,Materazzi)
14.04.2006. Milan - Inter 1:0 (Kaladze)
11.12.2005. Inter - Milan 3:2 (Adriano,Martins,Adriano;Shevchenko,Stam)
12.04.2005. Inter - Milan 0:3 (prekid,baklja u glavu Dide ) 1/4 LP uzvrat
06.04.2005. Milan - Inter 2:0 (Shevchenko,Stam) - cetvrtfinale LP 1. utakmica
27.02.2005. Inter - Milan 0:1 (Kaka)
24.10.2004. Milan - Inter 0:0
21.02.2004. Milan - Inter 3:2 (Tomasson,Kaka,Seedorf;Stanković,C.Zanetti)
05.10.2003. Inter - Milan 1:3 (Inzaghi,Kaka,Shevchzenko;Martins)
13.05.2003. Inter - Milan 1:1 (Martins;Shevchenko) - polufinale LP uzvrat :oops:
07.05.2003. Milan - Inter 0:0 - pol. LP prva utakmica
12.04.2003. Inter - Milan 0:1 (Inzaghi)
23.11.2002. Milan - Inter 1:0 (Serginho)
03.03.2002. Milan - Inter 0:1 (Vieri)

Ukupni omjer u Serie A je : 64 pobjede Intera,52 remija i 59 pobjeda Milana uz gol razliku 255:236 u Interovu korist...

P.S. podatci sa zvanicne stranice Intera inter.it...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 mar 2011, 10:38

Chiellini propusta mec :evil: :cry:

Ovaj mec,u Italiji,vec su okarakterislali kao derby za mercato sljedece sezone,jer se pretpostavlja da ce oba tima dosta kupovati a dosta zavisi i od igranja u Evropi... :P :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 mar 2011, 11:01

pretpostavljam da je legro zamjena za chiellinija?
dalo bi se to fino iskoristit ako montella odluci da udje u mec sa 3 ofanzivna igraca (recimo totti, mirko i menez), steta za vas ako ne zaigra i naravno velika prednost za nas.
sarajlija89 je napisao/la: Ovaj mec,u Italiji,vec su okarakterislali kao derby za mercato sljedece sezone,jer se pretpostavlja da ce oba tima dosta kupovati a dosta zavisi i od igranja u Evropi... :P :lol:
nekako su povezani roma i juve kako smo dobili novog vlasnika: vi hocete meneza, mi buffona, sad se i mirko spominje u tom kontekstu, cak sam negdje procitao neku bombu u vezi chiellinija :shock: bice zanimljivo

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 mar 2011, 11:07

Legro je u Milanu :D :)

Barzagli je tu i Bonucci...
nekako su povezani roma i juve kako smo dobili novog vlasnika: vi hocete meneza, mi buffona, sad se i mirko spominje u tom kontekstu, cak sam negdje procitao neku bombu u vezi chiellinija :shock: bice zanimljivo
to je to..o tom govorim..pored zajednickih interesa za pastorea,mascherana i druge...medjusobno cemo mozda trgovati :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 30 mar 2011, 11:45

sarajlija89 je napisao/la:Legro je u Milanu :D :)

Barzagli je tu i Bonucci...
to je to..o tom govorim..pored zajednickih interesa za pastorea,mascherana i druge...medjusobno cemo mozda trgovati :lol:
ja bolan bolan legro je u milanu, hahahaha kako sam to mogao zaboravit :lol: :lol: :lol: jbg zadnji put kad sam ga vidio na tv-u bio je u vasem dresu i zabio je nekom glavom iz kornera :mrgreen:
znaci barzagli, ako odigra kako je znao u njemackoj ja sam zadovoljan 8-)
a sto se tice transfera koji god igrac da se poveze s nama u tekstu obavezno stoji 'medjutim, roma ce imati zestoku konkurenciju od strane juventusa koji je takodje zainteresovan za njegove usluge . . ' :D :D vi nama gigija mi vama loriu i tadeija i svi zadovoljni :lol:

edit: http://www.football-italia.net/blogs/dt73.html fin tekst o kapitenima

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 30 mar 2011, 16:00

prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 30 mar 2011, 16:27

@Interista di cuore
Ova dva velikana su igrala do sada 274 utakmice, što u Italiji što i u Evropi te prijateljskim utakmicama.Inter ima 95 pobijeda, 72 neriješene i 107 pobijeda Milana.Najbolji strijelac u derbijima je Andriy Shevchenko sa 14 golova.
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 30 mar 2011, 17:39

Ovo je ukupno,prijateljske utakmice se ne racunaju u zvanicnu statistiku : 202 utakmice,71 pobjeda Intera,61 remi,70 pobjeda Milana,gol razlika 278:271...a ona statistika je samo u Serie A sto sam gore naveo.
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 30 mar 2011, 19:25

najvise bi volio da oba izgube,ako to ne, 8-) :mrgreen: onda biram manje zlo i kazem nerjeseno
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 31 mar 2011, 22:22

Apel iz Milana: Sve nas manje ljudi gleda, Serija A će postati drugorazredna

Pad kvaliteta u italijanskoj Seriji A je sve očitiji uprkos činjenici da je, na primer, Inter prošle godine osvojio titulu pobednika evropske Lige Šampiona.

Ipak, ostali klubovi nisu ni blizu sličnih uspeha poslednjih godina, pa se tako opraštaju od evropskih takmičenja vrlo rano, neki čak i tokom jesenjeg dela takmičenja kao što je ove sezone Juventus bio primer u Ligi Evrope.

Isto tako, interes italijanskih navijača za domaće prvenstvo je sve manji, što potkrepljuju i brojke. Jasno je to mnogima u italijanskom fudbalu, a javno je o tome kao poslednji prozborio Umberto Gandini, jedan od ljudi iz čelništva Milana, trenutno vodeće ekipe te lige.

"Stadioni su poluprazni i to je naš najveći problem. Prihodi od prodaje televizijskih prava i dalje rastu, ali gledaoci se očigledno sve češće odlučuju za opciju ostanka kod kuće, a ne dolaska na stadion", rekao je Gandini i dodao:

"Mora da nam bude jasno da više ne spadamo u vrh evropskog fudbala. Sve smo bliže tome da postanemo drugorazredna liga."

Inače, ukoliko pogledamo prošlu sezonu prosečno najviše ljudi je bilo na utakmicama Bundeslige, nešto više od 42.000 po meču. U engleskom Premiershipu je prosek 34.000, a u španskoj Primeri 27.500. U Seriji A prosečno jednu utakmicu prati 24.500 gledalaca.

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 31 mar 2011, 22:33

Zanimljivo :mrgreen:

Jooj kako Lucio ostavi samog Cassana koji zabija za 1:0.Eto pokusava skaricama sa ivice sesnaesterca ali daleko pored gola. Pato pogadja stativu.Pazzini je uputio udarac prema golu ali zamalo pokraj vratnice :lol: .88 min. Pazzini pogađa glavom za 1:1. To je bio i kranji rezultat utakmice. Takođe simulacija predviđa 0:2 pobijedu Juventusa.

[youtube][/youtube]

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 apr 2011, 10:13

taj podatak nije nista spektakularno i nista sto vec svi nismo znali. prije nego razni engleski/spanski/njemacki filozofi pocnu pisati o padu kvalitete serie a bitno je imati jednu cinjenicu na umu a to je da kad raspravljamo o ovom problemu konkretno trebamo razdvojiti ono sto se dogadja na terenu i ono sto se dogadja na tribinama. ocigledno da je ovo zadnje razlog slabim posjetama jer nakon raznih sukoba navijaca, nereda i nekoliko smrtnih slucajeva u koje ste vjerujem svi upuceni, donesene su neke odluke kako bi se oni najzesci uklonili sa tribine, takodje zabrana gostovanja pojedinim navijackim grupama u velikoj mjeri doprinosi svemu ovome kao i sama ekonomije zemlje jer cijene karata su poprilicno visoke (shodno tome na olimpicu u rimu mozete vidjeti da su samo tribine iza golova ispunjene dok su istok i zapad poluprazni):

Curve: €10-€20
Distinti: €25-€30
Tribuna Tevere Laterale: €40-€55
Tribuna Tevere Centrale: €55-€75
Tribuna Monte Mario: €70-€110
Tribuna Monte Mario Top: €80-€120

slika

sam abete (predsjednik saveza) je izjavio: 'problem naseg fudbala ne lezi u tome hocemo li imati manje ili vise gledalaca (na tribinama), vodimo borbu protiv nasilja i ako je ovo cijena (manje posjete) kojom to moramo platiti onda neka bude tako.'

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 apr 2011, 13:03

Derby je zvanicno odlozen, jer su iz Intera to trazli, zbog toga sto je samo 3 dana poslije utakmica Lige prvaka protiv Schalkea, a posto je Inter jedini italijanski predstavnik, komisija im je izasla u susret.

Najvjerovatnije da ce se igrati tamo otprilike za 3 sedmice.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 3 gosta.