Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

lumani
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la lumani » 03 jul 2024, 13:05

Horoz je napisao/la:
03 jul 2024, 11:54
fanatik19 je napisao/la:
03 jul 2024, 11:46
Horoz je napisao/la:
03 jul 2024, 11:41
Važno je da nemamo više igrača kojima se mora podrediti taktika, a vazda smo ih imali, i da konačno počnemo igrati fudbal u kom su svi igrači podređeni taktici i ekipi.
Džeko se i može istrpiti, ako ima kuveta da klasom napravi razliku u napadu, ostali moraju apsolutno biti podređeni taktici.
Imamo igrački kadar koji je podjednak ili kvalitetniji od barem 2-3 selekcije na EURO, sada je do selektora da to ukomponuje i napravi tim.
Niko ne očekuje neke uspjehe u Ligi Nacija, ali par nerješenih rezultata, možda jedno iznenađene i pobjeda bi bili optimum.
najbitnije je da igramo i izgledamo kao ozbiljna i organizovana ekipa, onda se i poraz može istrpiti
Upravo to, Slovenija koja ima 2 igraca u Panati, 2 u Slovenskoj ligi, Mlakara i Stojanovica u Serie B ove sezone uspije 120 minuta izdrzat protiv Portugala da ne primi gol a nama Portugal uvali 5 komada za 45 minuta a imamo u 1. Postavi konstatno igrace u boljim klubovima nego oni. Nije sramota izgubit, nek izgubimo svaku u ligi nacija al nek pristup bude pravi i da djelujemo organizovano. Medjutim, ako budemo takvi nemoguce je da izgubimo 6 utakmica
Upravo to, ako si organizovan i odgovoran, ako uz to imaš i barem neki kvalitet, od 6 utakmica ćeš napraviti jedno iznenađenje.
Mi nikada nismo pobijedili nijednu veliku reprezentaciju, zato što smo uvijek suštinski bili razbijena vojska.
Nikada nije bilo organizacije i taktike, nego na ho-ruk i individualni kvalitet.
Tako se može pobijediti neka osrednja reprezentacija. Za pobijediti veliku reprezentaciju uz takav pristup, treba kvalitet koji mi nismo nikada imali.

A imaju nesto sto mi nemamo-Trener :salut:

RosicVildan
Kontakt:

Post Postao/la RosicVildan » 03 jul 2024, 13:07

Imajednabrigada je napisao/la:
03 jul 2024, 12:50
Realno u ligi nacija cemo moći igrati sa svakim, jedino sa holanđanima mislim da nemamo neke sanse za bodove.

Njemci poslije Eura nece biti ni blizu ova ekipa jer vjerovatno ostaju bez osovine i ponajboljih igraca, Kroosa, Gundogana, Nojeraa tako da se moze ravnopravno s njima na domacem terenu i uzeti koji bod.

Mađari, malo bolja kopija nas isto luzeri i fudbalska sirotinja jedino sto su malo bolje organizirani ali isto moze se bar tri boda uzeti ovakvi kakvi jesmo.

Jedino mislim da ce holanđani zadrzati ovaj nivo i da tu nemamo sta traziti.
Sve to stoji, samo se nadam iskreno da neće igrati 5-4-1..

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 jul 2024, 13:30

RosicVildan je napisao/la:
03 jul 2024, 13:07
Realno u ligi nacija cemo moći igrati sa svakim, jedino sa holanđanima mislim da nemamo neke sanse za bodove.

Njemci poslije Eura nece biti ni blizu ova ekipa jer vjerovatno ostaju bez osovine i ponajboljih igraca, Kroosa, Gundogana, Nojeraa tako da se moze ravnopravno s njima na domacem terenu i uzeti koji bod.

Mađari, malo bolja kopija nas isto luzeri i fudbalska sirotinja jedino sto su malo bolje organizirani ali isto moze se bar tri boda uzeti ovakvi kakvi jesmo.

Naravno bilo bi glupo i dosadno. Godinama gledamo slicnu patnju
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

RosicVildan
Kontakt:

Post Postao/la RosicVildan » 03 jul 2024, 13:34

03 jul 2024, 13:30
RosicVildan je napisao/la:
03 jul 2024, 13:07

Naravno bilo bi glupo i dosadno. Godinama gledamo slicnu patnju
5-4-1 može raditi ali...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 jul 2024, 14:04

L_blancos je napisao/la:
03 jul 2024, 11:30
Austrija je otprilike primjer kojim se trebamo voditi.

Nemaju klasnog napadaca, nemaju krilo.
Formacija 4231 sa pet veznjaka, od kojih su trojica zestoki trkaci koji pokrivaju izlazak bekova a u napadu se ubacuju iz drugog plana i nadomjestaju manjak ofanzivaca.

Gigovic, Huseinbasic i Krunic mogu igrati te uloge, tahirovic holdem a dal ili basic Vic igrači.

Veza nam je losija od njihove, ali bekovi i napadac su neuporedivo bolji, tako da mislim da se moze prilagoditi sistem onome čime raspolažemo.
Ne vjerujem da bi mi to mogli igrati, oni imaju veznjake koji izadju i jedu teren a nasi izadju kao da nista jeli nisu danima. Njima je glavna prednost taj vezni red kojih svugdje ima a u toj formaciji dobiju slobodu i dodju do izrazaja i pokazu sta znaju.
I njihovi vezni igraci su opasni po protivnicki gol, nasi su opasni samo po nas gol.

Mada, sa se opet napomene, nismo mi go qurac zbog promasemih formacija.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 jul 2024, 14:17

Madal je napisao/la:
03 jul 2024, 14:04
L_blancos je napisao/la:
03 jul 2024, 11:30
Austrija je otprilike primjer kojim se trebamo voditi.

Nemaju klasnog napadaca, nemaju krilo.
Formacija 4231 sa pet veznjaka, od kojih su trojica zestoki trkaci koji pokrivaju izlazak bekova a u napadu se ubacuju iz drugog plana i nadomjestaju manjak ofanzivaca.

Gigovic, Huseinbasic i Krunic mogu igrati te uloge, tahirovic holdem a dal ili basic Vic igrači.

Veza nam je losija od njihove, ali bekovi i napadac su neuporedivo bolji, tako da mislim da se moze prilagoditi sistem onome čime raspolažemo.
Ne vjerujem da bi mi to mogli igrati, oni imaju veznjake koji izadju i jedu teren a nasi izadju kao da nista jeli nisu danima. Njima je glavna prednost taj vezni red kojih svugdje ima a u toj formaciji dobiju slobodu i dodju do izrazaja i pokazu sta znaju.
I njihovi vezni igraci su opasni po protivnicki gol, nasi su opasni samo po nas gol.

Mada, sa se opet napomene, nismo mi go qurac zbog promasemih formacija.
Laimer(Bayern)
Sabitzer(Dortmund)
Baumgartner(Lajpcig)
Seiwald(Lajpcig)
Pametnom dosta.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jul 2024, 14:31

Dinamika je za nase veznjake stran pojam (osim Gigovica) samim time odmah otpadaju takve formacije.
Kreativnost i zadnji pas nema nijedan u aktuelnom rosteru. Tahirovic ima dobre duge lopte i njuh za asistenciju, ali hocemo li moci trpiti njegovu staticnost i da ima faze u utakmicama gdje se totalno pogubi vidjecemo. Ali mlad je pa cemo ga istrpiti par godina sigurno.

Bez obzira gdje igraju Austrijski vezni igraci, oni jednostavno imaju sve razlicite tipove veznjaka, od klasicnog ofanzivnog, do osmice, sestice, ili ovih all-roundera poput Sabitzera. Mi kad naguramo 5 veznjaka mozemo samo stvoriti guzvu na terenu i neki tip kompaktnosti, ali prema naprijed necemo puno uciniti, jer nema ko iznijeti loptu i odigrati neku kombinaciju osim Gigovica. Krunic, Hadziahmetovic, Tahirovic, Cimirot - sve smo vidjeli od njih do sad nista ne trebamo novo ocekivati, znamo kakvi su kad treba povuci loptu prema naprijed i kako se tu snalaze:
nikako

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 jul 2024, 14:43

Kako god okrenes svede se na 3 5 2 i ova 4 3 1 2 se cini dovoljno realna da probamo, bilo bi zanimljivo vidjeti to, nadam se da ce i Barbarez nekad neku drugu formaciju probati cisto jer ima realno prostora i vremena za to.

4 4 2 je izgledna da se proba u buducnosti, uz par prinova u reprezentaciji sto je @karembeu pisao.

Za 5 4 1 (protiv vrhunskih reprezentacija) ti treba i nafake koju vjecito nemamo i killer u napadu koji iz polusanse daje gol a ni to nemamo.

Ostale formacije mislim da su nerealne u ovom rosteru.
-Beogradski sindikat

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 03 jul 2024, 16:11

Nije naše da se poredimo s Austrijom, mi imamo možda 2 igrača koji bi upali u njihovih prvih 11.
Trebamo gledat Sloveniju, Mađarsku, Slovačku, Gruziju, Rumuniju, taj rang ekipa i način na koji oni rade.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 jul 2024, 16:39

Horoz je napisao/la:
03 jul 2024, 16:11
Nije naše da se poredimo s Austrijom, mi imamo možda 2 igrača koji bi upali u njihovih prvih 11.
Trebamo gledat Sloveniju, Mađarsku, Slovačku, Gruziju, Rumuniju, taj rang ekipa i način na koji oni rade.
Ma nisu ni oni neki bauk da ne tezimo tome da budemo priblizno dobri njima, vidjelo se sinoc. A i vidjelo se iskreno u ligi nacija protiv nas kad nam 2 tekme nisu mogli gola dat a u odbrani nam igrali Civic i Todorovic. Duljevic nam igrao 1. Postavu, Saric iz Koreje, Zukanovic.. Svaka cast momcima al nije to nivo npr Dedica i ove nove mlade garde. Istina, nisu oni imali tad ovako dobar sastav ali smo i mi imali slabiji nego sto sad imamo. Bas je poenta sto cemo mi na 1-2 utakmice odigrat ravnopravno s Austrijom i pokazat da se moze s njima, al nemamo i ne mozemo napravit kontinuitet kao oni jer smo to jednostavno mi karakterno za razliku od njih.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 03 jul 2024, 16:47

U Ligi nacija i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo biće nam potreban mnogo pokretljiviji Tahirović koji pod hitno treba da se probudi iz zimskog sna. Tahirović i Hadžiahmetović uz Cimirota nisu garant neke prevelike motorike, pokretljivosti i kreativnosti, tako da će Barba vjerovatno morati da ofanzivni dio igre bazira na brzim bekovima i krilima. Imamo potencijal, ali nijedan od ovih mlađih igrača nije dostigao svoj maksimum u reprezentaciji i biće potrebno mnogo rada, truda, zalaganja i prije svega promjena mentaliteta u ekipi, ako ne želimo da gledamo novu blamažu u kvalifikacijama.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 04 jul 2024, 06:17

galia95 je napisao/la:
03 jul 2024, 16:47
U Ligi nacija i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo biće nam potreban mnogo pokretljiviji Tahirović koji pod hitno treba da se probudi iz zimskog sna. Tahirović i Hadžiahmetović uz Cimirota nisu garant neke prevelike motorike, pokretljivosti i kreativnosti, tako da će Barba vjerovatno morati da ofanzivni dio igre bazira na brzim bekovima i krilima. Imamo potencijal, ali nijedan od ovih mlađih igrača nije dostigao svoj maksimum u reprezentaciji i biće potrebno mnogo rada, truda, zalaganja i prije svega promjena mentaliteta u ekipi, ako ne želimo da gledamo novu blamažu u kvalifikacijama.
Gdje se sjeti Cimirota i Hadziahmetovica :)

BlackRiver1987
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver1987 » 04 jul 2024, 08:48

Previse se ovdje fantazira i ocekuje od Barbe i ovih igraca.

U LN, ocekujem 0 bodova uz mozda 1 ili 2 postignuta gola. U kvalifikacijama za SP ako uzmemo trece mjesto u grupi - to je ravno plasmanu.

Nema kvalitete, nema discipline, nema zelje. Mozda se za 10-15 godina potrefi neka generacija koja ce nesto uspjeti, ali i to je upitno.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 04 jul 2024, 09:11

BlackRiver1987 je napisao/la:
04 jul 2024, 08:48

U LN, ocekujem 0 bodova uz mozda 1 ili 2 postignuta gola. U kvalifikacijama za SP ako uzmemo trece mjesto u grupi - to je ravno plasmanu.

Nema kvalitete, nema discipline, nema zelje. Mozda se za 10-15 godina potrefi neka generacija koja ce nesto uspjeti, ali i to je upitno.
slovenija, rumunija i gruzija imaju kvalitetu sa po 2-3 drugoligasa, igrace iz uzasne domace lige i po 3 pulena iz Gaziantepspora u prvih 11

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 04 jul 2024, 09:16

Varg je napisao/la:
04 jul 2024, 09:11

slovenija, rumunija i gruzija imaju kvalitetu sa po 2-3 drugoligasa, igrace iz uzasne domace lige i po 3 pulena iz Gaziantepspora u prvih 11
njih vodi covjek iz svijeta fudbala a nas iz svijeta pokera
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 04 jul 2024, 09:32

donDondon je napisao/la:
04 jul 2024, 09:16
Varg je napisao/la:

A ko nas je vodio do sada, senilni starci, otrcane legende, sto nase sto od susjeda i komsija, sve strucnjaci sa biroa. Naravno da bih i ja volio Rangnicka na klupi, ali je i pokeras upgrade na odnosu na Spaceka i lepog Savu. A mozda je i do kvalitete igraca koji sansu nemogu napraviti za 90 min.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 04 jul 2024, 09:36

Brazzzoo123 je napisao/la:
04 jul 2024, 09:32
donDondon je napisao/la:
04 jul 2024, 09:16
Varg je napisao/la:

A ko nas je vodio do sada, senilni starci, otrcane legende, sto nase sto od susjeda i komsija, sve strucnjaci sa biroa. Naravno da bih i ja volio Rangnicka na klupi, ali je i pokeras upgrade na odnosu na Spaceka i lepog Savu. A mozda je i do kvalitete igraca koji sansu nemogu napraviti za 90 min.
zato i nisi nista napravio jer su nas takvi vodili i u cemu je problem sad,samo smo nastavili niz
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 04 jul 2024, 10:50

Horoz je napisao/la:
Upravo to, ako si organizovan i odgovoran, ako uz to imaš i barem neki kvalitet, od 6 utakmica ćeš napraviti jedno iznenađenje.
Mi nikada nismo pobijedili nijednu veliku reprezentaciju, zato što smo uvijek suštinski bili razbijena vojska.
Nikada nije bilo organizacije i taktike, nego na ho-ruk i individualni kvalitet.
Tako se može pobijediti neka osrednja reprezentacija. Za pobijediti veliku reprezentaciju uz takav pristup, treba kvalitet koji mi nismo nikada imali.
Otkako pratim naš sport imam utisak da mi protivnika moramo prvo psihički pobjediti, u našim glavama, pa tek onda na terenu. Mi kad naidjemo na nekog jačeg protivnika se nešto uspaničimo i onda izadjemo na teren samo da dokažemo da smo upravu.

To po meni odražavaju i remiji na nekim većim utakmicama. Mi povedemo i onda ko da im se pojavi neki glas u glavi "dje ćemo mi pobjediti Italiju?!" i onda mi takoreći pomognemo Italijanima da oni izjednače protiv nas.

Zato i mislim da mi ne možemo igrati na odbranu, nego od starta nedat' nikom pardona pa il' pukovnik il' pokojnik stim da bi onda vrijeme radilo za nas jer imamo mi taj inat, tu žicu da ćemo se ako treba na glavu postaviti samo da dokažemo da smo najbolji. Samo što tu žicu treba držati živom.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jul 2024, 13:47

Arnelv52 je napisao/la:
04 jul 2024, 10:50
Horoz je napisao/la:
Otkako pratim naš sport imam utisak da mi protivnika moramo prvo psihički pobjediti, u našim glavama, pa tek onda na terenu. Mi kad naidjemo na nekog jačeg protivnika se nešto uspaničimo i onda izadjemo na teren samo da dokažemo da smo upravu.

To po meni odražavaju i remiji na nekim većim utakmicama. Mi povedemo i onda ko da im se pojavi neki glas u glavi "dje ćemo mi pobjediti Italiju?!" i onda mi takoreći pomognemo Italijanima da oni izjednače protiv nas.

Zato i mislim da mi ne možemo igrati na odbranu, nego od starta nedat' nikom pardona pa il' pukovnik il' pokojnik stim da bi onda vrijeme radilo za nas jer imamo mi taj inat, tu žicu da ćemo se ako treba na glavu postaviti samo da dokažemo da smo najbolji. Samo što tu žicu treba držati živom.
Ma mi moramo radit na psihi i mentalitetu i bice to dobro. Radi Kakvog takvog renomea i uzasno forme igraca na okupljanjima smo sluzili samo da vratimo druge reprezentacije iz mrtvih. Vratili smo fince u zivot, mrtvu slovacku koja je bila u slobodnom padu dok nas nisu dva puta klepili, onomad grke smo vracali u zivot itd itd.

Samo jako i hrabro
naprijed rejal

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 jul 2024, 14:48

Sveti je napisao/la:
04 jul 2024, 13:47
Ma mi moramo radit na psihi i mentalitetu i bice to dobro.
To pocinje od trenera. Ne mozes bit psihicki jak ako ti je Hadzibegic trener.
-Beogradski sindikat

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas, Mostarska, zgembo89 i 35 gostiju.