Pa dobro nije bas da se ne moze iskombinovati. Ok, desno su Dedic i Gazibegovic, ja se nadam da bi u narednoj sezoni mogao vise prilike u Osijeku dobiti Omerovic koji je po vokaciji krilo a ne bek. Dodaj mogucnost da Hasic ode u klub barem Gaziantepa (citaj: Rumunija), a Hasic kakvim god ga mi ovdje smatrali, nije limitiran igrac nego itekako zna lopte. Jos ako dodje Bajraktarevic, to je vec mogucnost da miksas sa pet igraca desno.Madal je napisao/la: ↑02 jul 2024, 21:53Treba probati svakako ali evo ti si jedva sastavio prvu postavu od svih zdravih plus jos nezavrseni Karic. Jos uz to nama u veznom redu igraju 2 odbrambena. Da odlicni su i u napadu i sve stoji ali su to 2 odbrambena. Uz ta 2 odbramena idu 2 veznjaka upitne kvalitete. Nisu bas Pjanic i Jajalo koji su u tandemu brutalno iznijeli par utakmica u toj formacijiKarambeu je napisao/la: ↑02 jul 2024, 21:45Kad smo kod 4-4-2 i ja imam osjecaj da bi to mozda kod nas moglo funckionisati kao kod Slovenaca koji desno igraju sa Karnicnikom i Stojanovicem, sto bi kod nas bili Gazibegovic i Dedic - objektivno bolji igraci.
Lijevo bi fakat mogli Kolasinac i Karic ili na lijevoj strani veznog reda koristiti cak i Hajradinovica koji to moze igrati, pa cak u nekim opcijama i Huseinbasica.
Medjutim onoga sto se ja bojim jesu dva centralna vezna, hajde da se slozimo da je jedan Gigovic? Ko je drugi, to bas mora biti fajter i pit bull na sredini a meni bas niko ne pada na pamet. Od Tahirovica ili Burnica to ne ocekujem. Basic, Huseinbasic i Krunic su vise konlurencija Gigovicu na osmici.
Na toj drugoj poziciji neke "sestice" treba nam neko defanzivno odgovoran prije svega, nadam se nekom velikom comebacku Hadziahmetovica koji bi to mozda kvalitetno pokrio. Opcija definitivno ima.
I treba nam formacija gdje ti se povredom jednog igraca prije okupljanja ili u toku utakmice ne raspada sve. Vidjeli smo sta je raspad sistema kad se Dedic povrijedi. Da je idiot pozvao Stevanovica mozda bi se druga prica pricala u barazu ali eto. Za ovu 4-4-2 da ni ne pitam koje bi nam izmjene bile
Da skratim, u veznom redu od 4 igraca nemamo nijednog koji bi se sigurno i komotno osjecao u toj formaciji.
Kad bi dobili Bajraktarevica vec to sve ima puno vise smisla.
Lijevo Kolasinac bek, Karic ispred. Dodaj Jasica koji ce sigurno preci u jaci klub a isto tako moze igrati i ofanzivnije. Menalo ako se dobro spremi i nametne u Celju uvijek moze pomoci. Pozitivno iznenađenje u bliskoj buducnosti mogao bi biti Amar Zahirovic iz Osijeka kojeg je Zekic najavio prosle sezone a mali je nedavno sam nosio nasu U-19 reprezentaciju. Dodaj mogucnost da Sakota zaigra za nas i eto ti konkurncije lijevo. Plus na sve to mogucnost Hajradinovica i Huseinbasica koji takodjer mogu lijevo.
Dvojac u sredini nekako najkompaktniji bio bi Hajradinovic-Hadziahmetovic ili Hajradinovic - Gigovic, ako ce Hare lijevo onda imas u sredini Krunic - Gigovic, Krunic - Hadziahmetovic, Huseinbasic - Krunic, Basic - Hadziahmetovic, Huseimbasic - Tahirovic, Huseinbasic - Hadziahmetovic. Od potencijalno ofanzivnijih veznjaka imas mogucnost i Rahmanovica i Varesanovica.