Ne mogu sloboda i tuzla sa nama u isti kos, kada im situacija u i oko kluba nije kao kod nas. A po vasim prognozama, mi nikada necemo moci igrati pl. Treba ovoliko, treba onoliko i sve sta bi bilo, ako bi bilo. Sve to jest tako, ali onda pomirimo se da smo za federalne i to je to.
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Kako ne mogu, ovdje se priziva da se ide u PL sa dugovima, pa te pritisnu dugovanja ponudiš Mašiću npr 2000, on ode u prvu ligu u Bratstvo za 3000redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:52Ne mogu sloboda i tuzla sa nama u isti kos, kada im situacija u i oko kluba nije kao kod nas. A po vasim prognozama, mi nikada necemo moci igrati pl. Treba ovoliko, treba onoliko i sve sta bi bilo, ako bi bilo. Sve to jest tako, ali onda pomirimo se da smo za federalne i to je to.

Po ovim prognozama ne možemo igrati ligu 10, čak da uduplamo pare od ulaznica, sponzora i od grada. Čak i da se svedu dugovanja na nulu, to nije dovoljno za sigurnog opstanka među 8 ekipa. Možemo se nadati da dok mi stanemo na noge, par ekipa ispuše sa parama tipa Igmana, Posušja, Sloge, pa da se može igrati i sa milion i po.
Ovako nam je sudbina jojo kluba, sezona PL, pa godina dvije prva liga i to je ok, koliko para, toliko muzike. Ni u prošlosti nismo bili bolji, od 18 sezona, 10 sezona plasman ispod 8. mjesta.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ni ja ne želim ulazak u pl dok se ovi dugovi ne riješe
Ali kažem da je odblokiran racun riješilo bi se to uvjeren sam
Sto se tice igranja PL ako budemo čekali na navijače tu se ništa neće nažalost promijeniti mi smo takva sredina gdje ce navijaci ti dolaziti na derby utakmice
Ali smanjenjem pl na 10 klubova u pl ce ti ostat sve aktraktivniji klubovi msm na navijače na BP ce ti Zeljo i Sarajevo po 2x dolaziti na Bilino polje tu ti je prosjek oko 5 hiljada po utakmici a biti će I vise
Onda ce ti u PL biti Velez,Borac,Zrinjski,Široki,Sloboda
Gdje moze po 2-2500 navijača biti po utakmicu tako da oko 50 tak hiljada po sezoni mozr se nagurati gledalaca naravno povećati i cijenu ulaza minimalno 10 KM da bude zapad jer npr.evo ti na stadionu rođenih natkrivena tribina je 15 KM ulaz sjever im je 10 KM a navijacka tribina 5 KM
Naravno ne treba se zalijetati nipošto
Napraviti dobar plan za povratak u Pl
Ja ću biti uz celik da opet nedaj bože završimo u kantonalnoj ligi
Da neko ne shvati pogrešno da žudim za tom pl ali ne moze se ni dugo ni u ovoj ligi ostati
Sto se tice igranja PL ako budemo čekali na navijače tu se ništa neće nažalost promijeniti mi smo takva sredina gdje ce navijaci ti dolaziti na derby utakmice
Ali smanjenjem pl na 10 klubova u pl ce ti ostat sve aktraktivniji klubovi msm na navijače na BP ce ti Zeljo i Sarajevo po 2x dolaziti na Bilino polje tu ti je prosjek oko 5 hiljada po utakmici a biti će I vise
Gdje moze po 2-2500 navijača biti po utakmicu tako da oko 50 tak hiljada po sezoni mozr se nagurati gledalaca naravno povećati i cijenu ulaza minimalno 10 KM da bude zapad jer npr.evo ti na stadionu rođenih natkrivena tribina je 15 KM ulaz sjever im je 10 KM a navijacka tribina 5 KM
Da neko ne shvati pogrešno da žudim za tom pl ali ne moze se ni dugo ni u ovoj ligi ostati
Jaca liga ce bit sa 10 klubova i vise gledivija.Dobra bi bila za nas samo za posjetu i sto bi bili veci prihodi Sarajevo,Željo,Zrinjski,Velež,Borac,Široki.. sve derby puta 2, ali bi bio mač sa dvije oštrice, jer upravo sto ce biti jaca liga koja je svakako jača u odnosu kada smo mi bili u njoj jos pogotovo sada.Da je prije 5 mjeseci račun bio odblokiran plovili bi sigurno u drugome smjeru ovako liga još malo počinje, nemaš igrački kadar za ovu ligu da bi bio u top 3-4, možda još ispadaju 4 kluba da od naredne sezone broji 14 klubova, još nas svaka ojebina počela zajebavati.
Znaci po tvom, moramo se zadovoljiti federalnom i ne razmisljati o pl, jer nema smisla. Dosegli smo svoj kapacitet.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:58Kako ne mogu, ovdje se priziva da se ide u PL sa dugovima, pa te pritisnu dugovanja ponudiš Mašiću npr 2000, on ode u prvu ligu u Bratstvo za 3000redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:52Ne mogu sloboda i tuzla sa nama u isti kos, kada im situacija u i oko kluba nije kao kod nas. A po vasim prognozama, mi nikada necemo moci igrati pl. Treba ovoliko, treba onoliko i sve sta bi bilo, ako bi bilo. Sve to jest tako, ali onda pomirimo se da smo za federalne i to je to.![]()
Po ovim prognozama ne možemo igrati ligu 10, čak da uduplamo pare od ulaznica, sponzora i od grada. Čak i da se svedu dugovanja na nulu, to nije dovoljno za sigurnog opstanka među 8 ekipa. Možemo se nadati da dok mi stanemo na noge, par ekipa ispuše sa parama tipa Igmana, Posušja, Sloge, pa da se može igrati i sa milion i po.
Ovako nam je sudbina jojo kluba, sezona PL, pa godina dvije prva liga i to je ok, koliko para, toliko muzike. Ni u prošlosti nismo bili bolji, od 18 sezona, 10 sezona plasman ispod 8. mjesta.
Ne bih se slozio i vjerujem da kada se odluci u pl uci, da cemo ako nista biti stabilni. Mi mozemo polemisati, ali ima ko pravi prognoze i procjene.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Liga koju smo mi igrali prije 5 godina i liga 10 od naredne sezone su nebo i zemlja. Možemo se zadovoljiti federalnom i ponekim izletom u PL, jer nam je misaona imenica budžet od 3, 4 miliona, možda naguramo na dva miliona KM, a to će biti dovoljno za jednu sezonu u ligi.redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 13:44Znaci po tvom, moramo se zadovoljiti federalnom i ne razmisljati o pl, jer nema smisla. Dosegli smo svoj kapacitet.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:58Kako ne mogu, ovdje se priziva da se ide u PL sa dugovima, pa te pritisnu dugovanja ponudiš Mašiću npr 2000, on ode u prvu ligu u Bratstvo za 3000redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:52
Ne mogu sloboda i tuzla sa nama u isti kos, kada im situacija u i oko kluba nije kao kod nas. A po vasim prognozama, mi nikada necemo moci igrati pl. Treba ovoliko, treba onoliko i sve sta bi bilo, ako bi bilo. Sve to jest tako, ali onda pomirimo se da smo za federalne i to je to.![]()
Ne bih se slozio i vjerujem da kada se odluci u pl uci, da cemo ako nista biti stabilni. Mi mozemo polemisati, ali ima ko pravi prognoze i procjene.
Pogledaj izvještaje klubova, Zrinjski koliko već 13, 14, Sarajevo ide između 8 i 10, Željo prošle godine 9 miliona KM, Velež ove godine 7, Borac između 6 i 8, Igman 2 miliona i sa ta dva će vrlo vjerovatno ispasti ove sezone. Široki, Posušje, Sloga bog zna koliko para ispod stola provuku. Sloboda kad je ispala iz PL, 1,7 miliona KM budžet, sve je jasno.
Široki plaća jednog igrača ko mi skoro cijeli roster, Denković u Igmanu ima preko cenera, to je za nas misaona imenica i da u ovom trenutku nemamo dugovanja ne bi mogli ni pola toga ispratiti.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Ne znam zasto se ide u krajnost, ono kao ili - ili. Postepenim napretkom bez ugrozavanja dosadasnjih napora neminovno je da ce klub doci u odredjenom trenutku u situaciju da napada ulazak u Premijer ligu. Rjesavanje dugova svakako doprinosi vecim ambicijama. Deblokada racuna olaksava poslovanje i ubrzava rjesavanje ostalih dugova. Kad ce biti tajming za ulazak u Premijer ligu, to je druga stvar. Kad se poklope mogucnosti. Bitno je da se ne srlja grlom u jagode, pa da ne prodjemo k'o bosi preko trnja. Sad to da se mora vec ove naredne sezone napasti Premijer liga, mora al' u qrcu.
Ne znam koji je qrac ljudima i kad ce vise nauciti iz sopstvenih gresaka. Strpljenje i rad. Djela i podrska. Ako tako bude, doce to na svoje. Ako se budemo igrali ispunjavanja zelja bicemo ispodprosjecan klub dok sami sebi nekad ne dohakamo. To je jasno k'o dan kad se sve uzme u obzir, samo treba otvoriti oci, pa i nakon svih ovih godina borbe za ozdravljenje kluba ocito je potrebno da to dopire do mase.
Ne znam koji je qrac ljudima i kad ce vise nauciti iz sopstvenih gresaka. Strpljenje i rad. Djela i podrska. Ako tako bude, doce to na svoje. Ako se budemo igrali ispunjavanja zelja bicemo ispodprosjecan klub dok sami sebi nekad ne dohakamo. To je jasno k'o dan kad se sve uzme u obzir, samo treba otvoriti oci, pa i nakon svih ovih godina borbe za ozdravljenje kluba ocito je potrebno da to dopire do mase.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Sve sto duze ostaješ niželigaš jaz izmedju nas i njih će se sve više i više povećavati. Da se Velež 17 sezona oporavljao u nižim ligama imao bi sad budzet 1 milion a ne 5 što im je donijela Premijer Liga.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 13:55Liga koju smo mi igrali prije 5 godina i liga 10 od naredne sezone su nebo i zemlja. Možemo se zadovoljiti federalnom i ponekim izletom u PL, jer nam je misaona imenica budžet od 3, 4 miliona, možda naguramo na dva miliona KM, a to će biti dovoljno za jednu sezonu u ligi.redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 13:44Znaci po tvom, moramo se zadovoljiti federalnom i ne razmisljati o pl, jer nema smisla. Dosegli smo svoj kapacitet.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:58
Kako ne mogu, ovdje se priziva da se ide u PL sa dugovima, pa te pritisnu dugovanja ponudiš Mašiću npr 2000, on ode u prvu ligu u Bratstvo za 3000![]()
Pogledaj izvještaje klubova, Zrinjski koliko već 13, 14, Sarajevo ide između 8 i 10, Željo prošle godine 9 miliona KM, Velež ove godine 7, Borac između 6 i 8, Igman 2 miliona i sa ta dva će vrlo vjerovatno ispasti ove sezone. Široki, Posušje, Sloga bog zna koliko para ispod stola provuku. Sloboda kad je ispala iz PL, 1,7 miliona KM budžet, sve je jasno.
Široki plaća jednog igrača ko mi skoro cijeli roster, Denković u Igmanu ima preko cenera, to je za nas misaona imenica i da u ovom trenutku nemamo dugovanja ne bi mogli ni pola toga ispratiti.
Opet s druge kad pogledaš oni protjerani sa stadiona, nikakvog duga itd, malte ne od nule krenuli u poredjenju sa nasih nekadašnjih 16 miliona duga prije 4-5 godina, ne moze covjek biti pametan. Nama dug za vodu od rata veći nego njihov dug sav u historiji

Ne moze covjek biti pametan vise sve ima dvije medalje price.
Jedino sto nam je otislo u korist je inflacija koja je pojela pola duga.
Kad je prozivka, pripreme? Neke stvari se moraju znati ako smo napredovali milimetra za ovih 5 godina od 2019 kako smo istupili u kanton.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Kojih 5 k protiv sarajevskih klubova ? U najvecem bojkotu dolazilo 4-5 hiljada. Tu ti je garant 10+ hiljada, ove ostale sto si nabrojao oko 5 hiljada sigurno. Poslije ovoliko sezona van PL to bi ti tako bilo, bar prve dvije godine.almir2018 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 12:10Ni ja ne želim ulazak u pl dok se ovi dugovi ne riješe
Zadnja izmjena: RubikovaKocka, dana/u 02 jul 2024, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
Veležu budžet nije donjela premijerliga nega politika. Oni su prošle godine u premijer ligi manje prihoda od članskih imali od Čelika, prihod od sponzora i ulaznica, tj prihod od vlastite aktivnosti na nivou Čelika. Jedino gdje su jači su donacije i naravno budžet federacije.
5k ulaznica druže. Bilo je u kupu 9000 protiv njih a prodano 5000 ulaznica. Zrinjski savez pisao 5500, 3k prodanih ulaznica.RubikovaKocka je napisao/la: ↑02 jul 2024, 14:58Kojih 5 k protiv sarajevskih klubova ? U najvecem bojkotu dolazilo 4-5 hiljada. Tu ti je garant 10+ hiljada, ove ostale sto si nabrojao 4-5 hiljada sigurno. Poslije ovoliko sezona van PL to bi ti tako bilo, bar prve dvije godine.almir2018 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 12:10Ni ja ne želim ulazak u pl dok se ovi dugovi ne riješe
Kada bude zapad 10 KM u PL, rekordan broj rutonja će pokušati ući bez ulaznice.
Da su ostali u nizim ligama dobili bi qrac za uši kao i Čelik.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 14:58Veležu budžet nije donjela premijerliga nega politika. Oni su prošle godine u premijer ligi manje prihoda od članskih imali od Čelika, prihod od sponzora i ulaznica, tj prihod od vlastite aktivnosti na nivou Čelika. Jedino gdje su jači su donacije i naravno budžet federacije.
Ali j.bo to šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo nagadjanja.Idemo u stvarnost i sadašnjost. Zna li se sadašnje stanje, plan ljeta, program rada. Kada počinju pripreme, jel se skautirao koji igrač, je li zadrzan kostur, skim igramo pripremne, ide li se gdje, za 40 dana bi trebala generalka..Pale li se motori?
Rano je još, liga počinje tek 17.8, treba dovesti ko mačak u Slobodu prošle godine 40 igrača na probu i tek ugovore potpisati u 8. mjesecu, uštedi se jedna plataavenija je napisao/la: ↑02 jul 2024, 15:08Da su ostali u nizim ligama dobili bi qrac za uši kao i Čelik.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 14:58Veležu budžet nije donjela premijerliga nega politika. Oni su prošle godine u premijer ligi manje prihoda od članskih imali od Čelika, prihod od sponzora i ulaznica, tj prihod od vlastite aktivnosti na nivou Čelika. Jedino gdje su jači su donacije i naravno budžet federacije.
Ali j.bo to šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo nagadjanja.Idemo u stvarnost i sadašnjost. Zna li se sadašnje stanje, plan ljeta, program rada. Kada počinju pripreme, jel se skautirao koji igrač, je li zadrzan kostur, skim igramo pripremne, ide li se gdje, za 40 dana bi trebala generalka..Pale li se motori?

Prvo skupstina, pa trener, pa ekipa.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Malo se zakasnilo sa skupštinom, da je 7 do 10 dana ranije bilo bi super. Sreća liga pomjerena, pa se opet može sve stići.
Ne trcite pred rudu ljudi.Svi bi mi zeljeli gledati naseg Celika u PL,ali to nije realno po meni bar jos 3-4 sezone.Jedno je zelja,a drugo mogucnost.Osim deblokade racuna,i vracanja prioritetnih dugova nama treba igracki pogon koji je kvalitetan,vezan profi ugovorom na 2-3 sezone pa da onda napadamo PL.Mi bi u PL a imamo 1 igraca sa profi ugovorom,sve ostalo amateri .Plasiras se u PL i ove vece ribe ti uzmu igrace besplatno ,I ostanes bez kostura ekipe zato sto nisu vezani ugovorom il im istice.Znaci ovo je PROCES koji ce trajati koliko MORA da traje! Nije vazan rang takmicenja,ni polozaj na tabeli! Ko voli Celik podrzace ga uvijek I bez ikakvog izgovora!
Zvanicno:
https://nkcelik.ba/mahir-mehic-vise-nij ... uba-celik/
Sretno Mahire, koji god zivotni put izaberes.
https://nkcelik.ba/mahir-mehic-vise-nij ... uba-celik/
Sretno Mahire, koji god zivotni put izaberes.
Bilino polje će pamtiti tvoje ime Skols McGregore 

I ova Alba zna se pohvaliti sa tim nekim ugovorom da su potpisali 3 godine sa gradom Zenicom u vezi odrzavanja a travnjak na ovim slikama šaren, nikakav kao da ga ni ne odrzavaju. Ako im grad placa tih 120 k godisnje kao sto Fudo često tvrdi to treba da blista a ne da lici na prošareni pašnjak na Vlašiću. Ili zakidaju na održavanju i tretmanima ili Fudo ne plaća redovno pa se krpe. 120 000 KM nije malo.
Ma ne znaju druže, nedovoljno edukacije.Alba održaje stadion na nivou ko prije 20 godina kao što se održavao.Ošišaj zaljevaj nabacaj gdje fali i to je to.Održavaju oni i na Grbavici pa ista stvar.Nema ovdje firme kakve treba za to, vidio si da dolaze firme sa strane kade se travnjak postavlja i kakve se mašine sve koriste.Ovi ne znaju ni za šta služi a kamoli da imaju.avenija je napisao/la: ↑02 jul 2024, 17:27I ova Alba zna se pohvaliti sa tim nekim ugovorom da su potpisali 3 godine sa gradom Zenicom u vezi odrzavanja a travnjak na ovim slikama šaren, nikakav kao da ga ni ne odrzavaju. Ako im grad placa tih 120 k godisnje kao sto Fudo često tvrdi to treba da blista a ne da lici na prošareni pašnjak na Vlašiću. Ili zakidaju na održavanju i tretmanima ili Fudo ne plaća redovno pa se krpe. 120 000 KM nije malo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.