NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Ja ne znam zasto raja hoce premijer ligu, kad u ovoj ligi svaka tekma na Bilinom je "tvrda". Mi ako hocemo PL moramo ovu ligu prekucat. U ovoj ligi nam je trenutno mjera. Patili smo se sa Radnikom, Toskom kuci, cak i protiv Mladosti koja je zakucana za dno tabele bila, mi smo na 2:1 pred kraj strahovali za 3 boda.. i mi hocemo PL?
Suti, neka nad. Gdje smo tu smo.
Suti, neka nad. Gdje smo tu smo.

Koji narod? Gotovo sam siguran da ovih 500 i nešto članova je detaljno upućeno u stanje kluba. Također od inih 700-800 ljudi na stadionu vjerujem da je jedno 150-200 neupućenih i oni su možda za PL.ALLSTARR je napisao/la: ↑01 jul 2024, 23:52Narod hoće PL....ako ne najave PL mogu i sa 500 ljudi po utakmici moraju biti zadovoljniTruhlo je napisao/la: ↑01 jul 2024, 21:59Prosta matematika kaže da mi ne možemo u PL, jer imamo preko 600 000 KM kratkoročnih dugovanja koje moramo platiti što prije moguće, da se ne bi dešavale nove blokade na računu ili nove prinudne naplate od strane UIO.
Ko može obezbjediti budžet od 2 miliona KM da se napadne PL već ove sezone i riješe sva kratkoročna dugovanja, bujrum na izbornu skupštinu predati kandidaturu, sad je pravi momenat.
Pošto takve ekipe nema, barem se zahvaliti ovim momcima i pružiti podršku što i nakon 4 godine imaju volje i želje da čupaju klub iz provalije.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ljudi valjda vole zivjeti u zabludama, a trenutno je zabluda da nam je samo blokada racuna problem za PL. Svako malo citamo "da je jos odblokirati racun pa da napadnemo PL."
Na stranu sad sto nemamo terena za trening, neke aman zaman posjete, mi za PL trebamo imati jednu od dvije stvari: novac ili odlicne vlastite igrace. Novca nemamo jos u tom iznosu (oko 2 miliona koji su nam potrebni da bismo opstali u PL), a igraci su nam dobri, ali za FL.
Na stranu sad sto nemamo terena za trening, neke aman zaman posjete, mi za PL trebamo imati jednu od dvije stvari: novac ili odlicne vlastite igrace. Novca nemamo jos u tom iznosu (oko 2 miliona koji su nam potrebni da bismo opstali u PL), a igraci su nam dobri, ali za FL.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Onda se moralo ostati u 2.ligi centar 5-6 godina iz stotinu razloga, prvenstveno zbog brzine vraćanja dugova. Ova liga nas samo usporava u tome, al sad ga yebi. Greška je bila ulazak u 1.LF. Nazad ići je svakako besmislica.
I da, normalno je da ljudi s vremena na vrijeme pričaju o PL i da imaju takva očekivanja. To se ne smije zamjeriti. Na stranu sve, ali nismo mi neki seoski klub pa da je obitavanje u ovim nižim ligama nešto normalno i prirodno.
I da, normalno je da ljudi s vremena na vrijeme pričaju o PL i da imaju takva očekivanja. To se ne smije zamjeriti. Na stranu sve, ali nismo mi neki seoski klub pa da je obitavanje u ovim nižim ligama nešto normalno i prirodno.
Od kad postoji PL od sezone 2002/2003, Čelik je igrao 18 sezona, a 10 sezona je završio na poziciji ispod 8. mjesta, što u novom nadolazećem formatu lige 10 znači ispadanje.
Nije problem ove sezone ući na ho ruk kao Sloboda prošle sezone, ali onda znaš da sigurno ideš nazad u prvu ligu, jer nema šanse da ostaneš. Valjda je pametnije da se klub kroz godinu, dvije još dodatno stabilizuje, da nema nikakvih dugovanja, da ojača prihode i onda jednom kad uđe u ligu da bude stabilan premijerligaš, pa nekad kad se posloži ekipa i otvori u budućnosti kroz kup ili ligu uhvati evropu pa nastavi rasti dalje.
Nije problem ove sezone ući na ho ruk kao Sloboda prošle sezone, ali onda znaš da sigurno ideš nazad u prvu ligu, jer nema šanse da ostaneš. Valjda je pametnije da se klub kroz godinu, dvije još dodatno stabilizuje, da nema nikakvih dugovanja, da ojača prihode i onda jednom kad uđe u ligu da bude stabilan premijerligaš, pa nekad kad se posloži ekipa i otvori u budućnosti kroz kup ili ligu uhvati evropu pa nastavi rasti dalje.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Sve to stoji, ali ima i druga strana. Ok, nismo spremni mozda za pl, ali ne moramo cekati da budemo u plusu 2mil. pa kao onda cemo u pl. Na kraju ko ti garantuje i sa 5 mil da ces u pl?
Vjerujem da klub sa 200-300k dugovanja moze u pl. Nemojte gledati sta prihodujemo u federalnoj i na osnovu toga suditi o nasem budjetu. Vise sponzora i veci ugovori, mozes vise od budjeta dobiti, sigurno malo skuplje ulaznice, gdje pogotovo u ligi 10 imas kontantno atraktivne protivnike x2. Pored toga svega i igraci su ti u vecem izlogu, mozda zakacis i neku prodaju.
Kada pregovaras, nisi u istoj poziciji iz federalne i iz pl. Moje neko misljenje, sto ne znaci da sam upravu, samo logicno razmisljanje. Naravno, uz ovo sve moramo pratiti i razvijati se kao klub, a ne u pl sa 3-4 covjeka u administraciji.
Vjerujem da klub sa 200-300k dugovanja moze u pl. Nemojte gledati sta prihodujemo u federalnoj i na osnovu toga suditi o nasem budjetu. Vise sponzora i veci ugovori, mozes vise od budjeta dobiti, sigurno malo skuplje ulaznice, gdje pogotovo u ligi 10 imas kontantno atraktivne protivnike x2. Pored toga svega i igraci su ti u vecem izlogu, mozda zakacis i neku prodaju.
Kada pregovaras, nisi u istoj poziciji iz federalne i iz pl. Moje neko misljenje, sto ne znaci da sam upravu, samo logicno razmisljanje. Naravno, uz ovo sve moramo pratiti i razvijati se kao klub, a ne u pl sa 3-4 covjeka u administraciji.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Mozda bi bilo bolje da smo ostali u DLCu, iz trenutne perspektive. Da je skinuta blokada sa racuna, onda bi za nas bila povoljnija ova liga. Uglavnom iz ove koze se ne moze.
Niko se ne zadovoljava igranjem u FL ili prosle godine u DLCu, ali je cinjenica da je to okruzenje lakse za opstati/vracati dugove/graditi klub nego PL. Mi jos uvijek nismo opstali jer imamo ovih problema sa racunom koji mogu dovesti do recimo prekida placanja reprograma. Sta onda? Nakon sto to rijesimo, idemo u ove faze vracanja preostalih dugova i postavljanja kluba na zdrave temelje.
Lijepo je kad sve to prate i sportski rezultati, ali je veci prioritet sad srediti OS nego se plasirati u PL. Suvisno je pricati sta nam kvalitetan domaci igrac moze donijeti. Nemas problema oko prvog profesionalnog ugovora, placas ga manje (stan+hrana) i imas puno vecu sansu da na njemu zaradis. Zbog modela koji zivi u nasem klubu, mi moramo imati 50% vlastitih igraca, ako ne i vise. Tako mi mozemo biti stabilan premijerligas. Iskreno sumnjam da cemo biti u stanju da lahko prikupimo 2-3-4 miliona KM, zato smatram da je bolje da gradimo vlastite igrace. Ove godine smo vidjeli da njima samo treba malo vremena (pa i ovim iz boljih OS).
Niko se ne zadovoljava igranjem u FL ili prosle godine u DLCu, ali je cinjenica da je to okruzenje lakse za opstati/vracati dugove/graditi klub nego PL. Mi jos uvijek nismo opstali jer imamo ovih problema sa racunom koji mogu dovesti do recimo prekida placanja reprograma. Sta onda? Nakon sto to rijesimo, idemo u ove faze vracanja preostalih dugova i postavljanja kluba na zdrave temelje.
Lijepo je kad sve to prate i sportski rezultati, ali je veci prioritet sad srediti OS nego se plasirati u PL. Suvisno je pricati sta nam kvalitetan domaci igrac moze donijeti. Nemas problema oko prvog profesionalnog ugovora, placas ga manje (stan+hrana) i imas puno vecu sansu da na njemu zaradis. Zbog modela koji zivi u nasem klubu, mi moramo imati 50% vlastitih igraca, ako ne i vise. Tako mi mozemo biti stabilan premijerligas. Iskreno sumnjam da cemo biti u stanju da lahko prikupimo 2-3-4 miliona KM, zato smatram da je bolje da gradimo vlastite igrace. Ove godine smo vidjeli da njima samo treba malo vremena (pa i ovim iz boljih OS).
Celik!3,2,2.
Naravno da će porasti prihodi, ali isto tako ti treba minimum 150 000 KM mjesečno na plate da trošiš. Igman je prošle godine 2023. na plate potrošio 2 miliona KM, dalje ne treba pričati.redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:12Sve to stoji, ali ima i druga strana. Ok, nismo spremni mozda za pl, ali ne moramo cekati da budemo u plusu 2mil. pa kao onda cemo u pl. Na kraju ko ti garantuje i sa 5 mil da ces u pl?
Nikakve veze nema rang takmičenja, eto ti Sloboda u PL pa će Tuzla City ako odluči da se vraća bolja i skuplja pojačanja dovesti. Toliko o atraktivnoj poziciji.
Sve dok se dug ne svede na 0, nema smisla ići gore. Da uduplaš prihode od ulaznica, sponzora, grada, opet to nije dovoljno da se potučeš sa jednim Igmanom iz Konjica.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
Ovo, uz sav posao oko dugova mora da bude prioritet. Bez struke i stručnih ljudi na svim pozicijama u klubu nema se šta tražiti.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Logicno jeste, ali to je "vrabac u ruci, golub na grani." Moze biti bas tako, a moze biti i da ce nam ti potencijalni sponzori kasniti sa placanjem kao sto nam se desilo ove godine. A u igri nam je pored svega i reprogram ukoliko ne mozemo svoje obaveze servisirati na vrijeme.redbull93 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:12Sve to stoji, ali ima i druga strana. Ok, nismo spremni mozda za pl, ali ne moramo cekati da budemo u plusu 2mil. pa kao onda cemo u pl. Na kraju ko ti garantuje i sa 5 mil da ces u pl?
Celik!3,2,2.
Treba vidjeti sa Goškom, Slogom, Radnikom, Igmanom i ostalim velikanima tajnu igranja Premijer Lige. 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Široki, Posušje, Sloga Doboj, Laktaši tu možeš biti sretan ako prodaš po 1000 ulaznica.
Borac, Zrinjski, Velež po 2000 ulaznica
Željezničar i Sarajevo po 5000 ulaznica
8x po 1000, 6x 2000, 4× 5000 u sezoni = 40 000 ulaznica u sezoni po 8 KM u prosjeku = 320 000 KM
U 2023. godini Čelik je imao prihod od oko 200 000KM od ulaznica. Razlika 120 000 KM na godišnjem nivou, a troškovi igračkog kadra i uposlenika 6× veći.
Isto ovako možeš imati rast od sponzorstva, od grada da se udupla tranša, opet kad staviš na papir, jako upitno je može li to dobaciti na 2 miliona KM koliko je potrebno samo da budeš konkurentan u borbi za opstanak.
@avenija možda je tajna da oni ne moraju svake kalendarske godine usmjeriti po 500, 600k na dugovanja.
8x po 1000, 6x 2000, 4× 5000 u sezoni = 40 000 ulaznica u sezoni po 8 KM u prosjeku = 320 000 KM
U 2023. godini Čelik je imao prihod od oko 200 000KM od ulaznica. Razlika 120 000 KM na godišnjem nivou, a troškovi igračkog kadra i uposlenika 6× veći.
Isto ovako možeš imati rast od sponzorstva, od grada da se udupla tranša, opet kad staviš na papir, jako upitno je može li to dobaciti na 2 miliona KM koliko je potrebno samo da budeš konkurentan u borbi za opstanak.
@avenija možda je tajna da oni ne moraju svake kalendarske godine usmjeriti po 500, 600k na dugovanja.
Narod hoce Turčina, narod bira i nakaradne politicare na populisticke i nacionalisticke fore 30 godina nakon rata, narod hoce hljeba i igara po svaku cijenu, narod u sustini hoce qrcinu! Kad se uzme sve u obzir onda to i ima i zato ljudi bjeze od svega loseg sto ih ovdje k'o sjenka prati.ALLSTARR je napisao/la: ↑01 jul 2024, 23:52Narod hoće PL....ako ne najave PL mogu i sa 500 ljudi po utakmici moraju biti zadovoljniTruhlo je napisao/la: ↑01 jul 2024, 21:59Prosta matematika kaže da mi ne možemo u PL, jer imamo preko 600 000 KM kratkoročnih dugovanja koje moramo platiti što prije moguće, da se ne bi dešavale nove blokade na računu ili nove prinudne naplate od strane UIO.
Ko može obezbjediti budžet od 2 miliona KM da se napadne PL već ove sezone i riješe sva kratkoročna dugovanja, bujrum na izbornu skupštinu predati kandidaturu, sad je pravi momenat.
Pošto takve ekipe nema, barem se zahvaliti ovim momcima i pružiti podršku što i nakon 4 godine imaju volje i želje da čupaju klub iz provalije.
Klub treba da se vodi iskljucivo svojim interesom, ne treba rizikovati sav svoj rad i napor da stane na zdrave noge nego u skladu s racionalnim poslovanjem i vracanjem dugova iskoristiti mogucnosti koje mu se ukazu. U tom slucaju ako na stadionu bude i dalje 500-1000 ljudi, nije sigurno do kluba nego do ljudi! Ako zele spektakl preko interesa kluba nek idu na koridu, pjevaljke, nek cirkuzaju po tik toku, ali klub ne smije biti vise dio takvog razmisljanja. Ako zele podrzati nesto zdravo u tamnom vilajetu onda to iskreni Čelikovac mora osjetiti i podrzat ce klub na putu do svog oporavka!
Ko iskreno voli klub, zeli mu sve najbolje i pravi napredak, a to nije da ga se opet salje u istu mocvaru nego ga treba podrzavati i usmjeravati ka dugorocnom uspjehu. Ko iskreno voli klub, podrzat ce ga i kad je tesko, samo da se drzi zdravog puta. Klub je na putu postepenog oporavka i mora biti dosljedan tog smjera. Intelekt i cvrst stav za napredak kluba mora da prevlada ispred kojekakvih hirova, neproracunatih poteza i aljkavosti.
Ne treba nikog tjerati da voli svoj klub, jer to je apsurd nego nek klub radi ono sto najbolje moze u svom interesu, pa nek bude kako mora biti. Bice uspjesan onoliko koliko ga Zenica voli sto se pokazuje djelima i nikako drugacije. Medjutim, tu skripi, jer nije bas da kao zajednica toliko volimo klub koliko se busamo. Sta je, tu je. Kako god bilo, Čelik ima svoj put i mora ici dalje, pa vidjet cemo koji su mu dometi. Sve je do nas!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Upravo tako. Garantujem da protiv Sloge, Posusja ili Bijeljine ne bi bila veca posjeta nego npr protiv Rudara ili TOSK-a prosle sezone.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:45Široki, Posušje, Sloga Doboj, Laktaši tu možeš biti sretan ako prodaš po 1000 ulaznica.
Svi hoce PL, a niko na stadion nece doci. Skupa karta, kisa padala, imAo posla, punca rodjendan slavila, dijete je upisalo...sve ce biti samo da se ne dodje na stadion i pomogne Celiku. A hoce PL. Ustvari hoce seljadija da dodje protiv Sarajva, Zelje mozda i Zrinjskog, da lijeci svoje frustracije, pa sve ono sto ne smije kod kuce da izbaci u 90 minuta utakmice. Je.be se njega koliko Celik ima duga, koji su administrativni problemi, da li igraci igraju bez plate i samo se ceka njihov bojkot...on hoce PL.
Savjet za sve ove koji hoce PL, upalite auto i eno Kosevo, eno Grbavica - tamo se trenutno igra PL. Jest da je malo veci trosak, ali PL je PL.
Je.bala vas PL.
Re: Čelični zid - 2024
Posto cu ucestvovati u akcijama za jos 3 plocice od nene 30 km za ovu nasu akciju.Upravo uplaceno u klub 30 km.
Tako je druže, već vidim seljadiju kako će mjaukati gdje će dati 10KM za najbolju tribinu u državi protiv Laktaša, Sloge Doboj, Posušja, itd.phillies je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:15Upravo tako. Svi hoce PL, a niko na stadion nece doci. Skupa karta, kisa padala, imo posla, punca rodjendan slavila, dijete je upisalo...sve ce biti samo da se ne dodje na stadion i pomogne Celiku. A hoce PL. Ustvari hoce seljadija da dodje protiv Sarajva, Zelje mozda i Zrinjskog, da lijeci svoje frustracije, pa sve ono sto ne smije kod kuce da izbaci u 90 minuta utakmice. Je.be se njega koliko Celik ima duga, koji su administrativni problemi, da li igraci igraju bez plate i samo se ceka njihov bojkot...on hoce PL.Truhlo je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:45Široki, Posušje, Sloga Doboj, Laktaši tu možeš biti sretan ako prodaš po 1000 ulaznica.
Savjet za sve ove koji hoce PL, upalite auto i eno Kosevo, eno Grbavica - tamo se trenutno igra PL. Jest da je malo veci trosak, ali PL je PL.
Je.bala vas PL.
Da ne pričamo o dvije, tri sezone borbe za opstanak, pa bi ovdje komentari bili narod hoće evropu, a nakon evrope narod hoće titulu

Narednu sezonu planirati prosjek 500 ulaznica i raditi u skladu sa mogućnostima, sve dok klub ne ostvari svoj strateški cilj ozdravljenja.
-
- Kontakt:
Kakva Premijer liga kakvi bakraci. Trenutno nijedan segment u klubu nije za Premijer lige, mozda ekonomi Emir i Fuce rade svoj posao na nivou Premijer lige. Trebaju nam novi ljudi, odnosno pojacanja u Nadzornom odboru, Upravnom, administraciji, sportski direktor, poslozen omladinski pogon, teren za treniranje pa tek onda razmisljat o **** Premijer ligi. Mnogi zaboravljaju da se klub umalo nije ugasio radi Kasumovica i Olguna, valja ispraviti sve ono sto je SDA bagra uradila klubu. Dozovite se pameti, kao sto rece ovaj iznad ako ste zeljni Premijer lige, blizu vam je Doboj, Sarajevo, upalite auto i idite gledajte.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
@redbull prije sat vremena ti pišem toliko o atraktivnosti PL, Delić sigurno jedan od top 3 najbolja igrača Slobode ode u Stupčanicu 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.