Smijesan spic bas kao i Lukaku. Pod pritiskom pucaju svi. Gdje nestadose silni hladnokrvni finisheri...Tekashi je napisao/la: ↑02 jul 2024, 05:56https://dubzalt.com/storage/videos/764ba5.mp4#t=0.1
Zamisli Dzeku... Pa razbio bi komplet haustor. Ne daj Boze!
UEFA EURO 2024.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- Maroon1946
- Kontakt:
Re: UEFA EURO 2024.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sesko je svakako precjenjen igrac i daleko od svjetske klase.
Slovenci trkački i taktički sinoć odlični, faktički je to bio vrhunski nivo 120 minuta, posebno je vrijedno pažnje kad skontaš da ljudi imaju samo 3-4 igrača iz liga petice u prvih 11, od toga dvojica igraju u ozbiljnijim klubovima i jedan od njih je golman, a drugi napadač koji i nema toliko uticaja na defanzivu.
Ono što je bilo vidljivo jeste nedostatak kvaliteta prema naprijed o čemu sam pisao sinoć prije tekme. Vidi se jednostavno da Slovenci nemaju mogućnost da u kontinuitetu mogu ugroziti Portugal iz tranzicije. Bilo je tu nekih polušansi ali generalno su dvije najbolje šanse imali kad im je to Pepe poklonio.
Slično se vidjelo sinoć i kod penala, Slovencima se smanjio gol, pucali su baš užasno i to je također odlaz nedovoljnog kvaliteta za vrhunski nivo.
Sve u svemu oni mogu biti zadovoljni svojim nastupom, još koji mjesec će spominjati Šeškov promašaj i onda će se okrenuti daljoj budućnosti, neće sigurno kao mi obilježavati godišnjice ofsajda protiv Nigerije
Portugalci protiv Francuza, to će goriti (al' od dosade
), nekako mislim da će to Francuzi proći iako bi možda negdje u podsvijesti volio da dalje ode Portugal.
Ono što je bilo vidljivo jeste nedostatak kvaliteta prema naprijed o čemu sam pisao sinoć prije tekme. Vidi se jednostavno da Slovenci nemaju mogućnost da u kontinuitetu mogu ugroziti Portugal iz tranzicije. Bilo je tu nekih polušansi ali generalno su dvije najbolje šanse imali kad im je to Pepe poklonio.
Slično se vidjelo sinoć i kod penala, Slovencima se smanjio gol, pucali su baš užasno i to je također odlaz nedovoljnog kvaliteta za vrhunski nivo.
Sve u svemu oni mogu biti zadovoljni svojim nastupom, još koji mjesec će spominjati Šeškov promašaj i onda će se okrenuti daljoj budućnosti, neće sigurno kao mi obilježavati godišnjice ofsajda protiv Nigerije

Portugalci protiv Francuza, to će goriti (al' od dosade

Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 02 jul 2024, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Premlad je on, tek je u drugom dijelu sezone dobio ozbiljnije minute u Leipzigu, na EP je izlazio nakon 60-70min, malo bi koji napadač ono dao u produžecima sa 21g. Ima tu još dosta sezona da sazrije kao napadač.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:00Smijesan spic bas kao i Lukaku. Pod pritiskom pucaju svi. Gdje nestadose silni hladnokrvni finisheri...Tekashi je napisao/la: ↑02 jul 2024, 05:56https://dubzalt.com/storage/videos/764ba5.mp4#t=0.1
Ovo je morao dati, pravi napadač ovo završava, neometan, sam pred golmanom koji je daleko od gola. Ta teza premlad sa 21 godinom u današnjem fudbalu i ne pije toliko vode. Kako god šteta za Sloveniju.Maroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:00Smijesan spic bas kao i Lukaku. Pod pritiskom pucaju svi. Gdje nestadose silni hladnokrvni finisheri...Tekashi je napisao/la: ↑02 jul 2024, 05:56https://dubzalt.com/storage/videos/764ba5.mp4#t=0.1
- akisarajevo92
- Kontakt:
gle mrtvih komentatora bokteTekashi je napisao/la: ↑02 jul 2024, 05:56https://dubzalt.com/storage/videos/764ba5.mp4#t=0.1
ne mogu ni cistiti mikrofon Spahi
Don't believe the hype.
Šeško je sebi sa onim zicerom sinoć, a imo je sličnu priliku isto u prvom poluvremenu, ugasio ozbiljniji dio karijere.
50 stranica o tome kako je neko profulao 1 na 1,ni pvi ni zadnji
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- invincible1921
- Kontakt:
- Maroon1946
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Portugal-Francuska da mogu nekako oboje ispast
Mi navikli da sve radimo sa lijevom rukom i to nam se odražava i na sportu. Sa druge strane Slovenca mati sa 18 istjera iz kuće ili mu počne naplaćivat kiriju, a kad mati i babo ostare lijepo ih se smjesti u starački dom. I to im se odražava na sportu.
I onda još imaju tu sreću da u svakoj reprezentaciji imaju po dva-tri naša koliko je i poželjno, a ne po 11, da dobiju malo na šmeku, nepredvidivosti i talentu i eto rezultata.
Inače oni ko ljudi su prosječni (sjeverno)Europljani. Na talenat ne mogu ništa ali imaju nešto što, ja vidim, naš narod ne može da shvati a to je da su dosadni. Ako mu je trening u 7 ujutru i ako se taj dan trči 10km on će svako jutro ustati u 7 ujutro i istrčati tih 10km i pri tome će sam sebe kontrolisati. Niti jedan jedini put neće otići da trči jer je to trener rekao, svaki put je jer shvata i prihvata zašto je to dobro i koja mu je korist od toga.
*prosječni Europljani - da ne bude zabune mislim na stereotipne
I onda još imaju tu sreću da u svakoj reprezentaciji imaju po dva-tri naša koliko je i poželjno, a ne po 11, da dobiju malo na šmeku, nepredvidivosti i talentu i eto rezultata.
Inače oni ko ljudi su prosječni (sjeverno)Europljani. Na talenat ne mogu ništa ali imaju nešto što, ja vidim, naš narod ne može da shvati a to je da su dosadni. Ako mu je trening u 7 ujutru i ako se taj dan trči 10km on će svako jutro ustati u 7 ujutro i istrčati tih 10km i pri tome će sam sebe kontrolisati. Niti jedan jedini put neće otići da trči jer je to trener rekao, svaki put je jer shvata i prihvata zašto je to dobro i koja mu je korist od toga.
*prosječni Europljani - da ne bude zabune mislim na stereotipne
- akisarajevo92
- Kontakt:
ovo npr. jedan Robben pogadja zatvorenih ociju, oh waitMaroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:53Nebitno koliko ima godina ovo se mora zavrsiti. Da biras sta ces, hoces li driblati golmana, lobovati, sutati precizno i jako. Ovo ne bi dali Demirovic i Sesko zato sto nisu world class, mozda jednog dana budu. Ali lupam jedan Morata ovo daje zatvorenih ociju, sve su to nijanse.

nemas pojma kako bi (neko) reagovao dok se ne nadje(s) u toj situaciji
Don't believe the hype.
Čini mi se roka da si ti Sloveniju pomiješao sa Švedskom u tom pogledu.
Prosječna starost "mladih" koji napuštaju porodičnu kuću u Sloveniji ti je 27,5 godina. Tako da im se to ne odražava u sportu. Ćaća Bošnjo kae neka mog sineka još doma.

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ja sam sa tim ljudima svaki dan. Kad si kod toga njima je jedan od uzora Švedska.
U tim statistikama imaš puno naših ljudi + oni što žive kod roditelja pod kirijom. Njima roditelji ne plaćaju ni vozačku dozvolu, uglavnom sami zarade za vozačku ( i gle čuda ima i to) za svoj prvi auto.
Statistika je na veći uzorak, izvor Eurostat, tako da...
Traži neki drugi razlog, msm i kod nas imaš onih koji su od 20te samostalni. Primjer Mostaru svako drugi poznanik. Ali to nije stvarno stanje grada, jer ja nisam zvanična statistika, ne.
To isto kad kažu bjež kakva religija sputava društvo, kad tamo Ameri strašno religiozno društvo i gle čuda npr. u J. Koreji skoro 50 % je onih koji kažu kako im je ista važna u životu. Provjerene statistike.
Razlozi takvog mentaliteta i uspjeha države su mnooogo dublji te za nekih detaljnih analiza.
Traži neki drugi razlog, msm i kod nas imaš onih koji su od 20te samostalni. Primjer Mostaru svako drugi poznanik. Ali to nije stvarno stanje grada, jer ja nisam zvanična statistika, ne.

To isto kad kažu bjež kakva religija sputava društvo, kad tamo Ameri strašno religiozno društvo i gle čuda npr. u J. Koreji skoro 50 % je onih koji kažu kako im je ista važna u životu. Provjerene statistike.
Razlozi takvog mentaliteta i uspjeha države su mnooogo dublji te za nekih detaljnih analiza.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 jul 2024, 11:36, ukupno mijenjano 2 puta.
A ima još masu takvih primjera u velikim utakmicama za reprezentaciju, prvo mi na pamet padaju Higuainovi promašaji protiv Njemačke u finalu SP 2014-te i u finalu Cope protiv Čilea 2016-te...akisarajevo92 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:09ovo npr. jedan Robben pogadja zatvorenih ociju, oh waitMaroon1946 je napisao/la: ↑02 jul 2024, 10:53Nebitno koliko ima godina ovo se mora zavrsiti. Da biras sta ces, hoces li driblati golmana, lobovati, sutati precizno i jako. Ovo ne bi dali Demirovic i Sesko zato sto nisu world class, mozda jednog dana budu. Ali lupam jedan Morata ovo daje zatvorenih ociju, sve su to nijanse.
nemas pojma kako bi (neko) reagovao dok se ne nadje(s) u toj situaciji
Dešava se yebiga, ipak su to ljudi od krvi i mesa i nikad nije sigurno da će dati gol iz bilo koje pozicije. Šeško je imao dvije odlične, pri tome je u prvoj šansi pretrčao Pepea kao da ga nema na terenu i realno to ne može svako bez obzira što je u pitanju veliki prostor i što Pepe ima 41 godinu.
Ona druga šansa je bila još bolja, nije on toliko loše ni šutirao koliko je Costa odlično refleksno reagovao. Pri tome je u pitanju napadač koji je mlad, neiskusan, prvi put igra utakmicu takve važnosti u karijeri, a i nije neki finisher bez obzira što je napadač i što ga cijene u vrtoglavim desetinama miliona.
Naprimjer da je sinoć umjesto Slovenaca bila neka jača repka, sad bi isto mogli pisati da je Ronaldo morao dati onaj penal i da su ispali zbog njegovog promašaja, a u pitanju jedan od najboljih fudbalera ikada. Nezahvalno je na osnovu jedne utakmice tako okarakterisati i obilježiti igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Joj, pa čak i na toj tvojoj mapi piše estimated. Život je puno više od statistike, pusti šuplju.Asteriks je napisao/la: ↑02 jul 2024, 11:28Statistika je na veći uzorak, izvor Eurostat, tako da...
To što ti meni ovde postavljaš nisu statistike nego sličice.
Procjena na osnovu većeg uzorka ispitanih.
Nije sad statitika da svako domaćinstvo ponaosob ispitaš i tako to.
Ove statitike su alat pomoću kojeg najbliže zaokružimo stanje nekog društva.
Naravno da nije sve statistika ali radije ću vjerovat Eurostatu već nekom Hilmi iz Celja.
Evo i za 2020.
https://www.statista.com/statistics/129 ... household/
Nije sad statitika da svako domaćinstvo ponaosob ispitaš i tako to.
Ove statitike su alat pomoću kojeg najbliže zaokružimo stanje nekog društva.
Naravno da nije sve statistika ali radije ću vjerovat Eurostatu već nekom Hilmi iz Celja.

Evo i za 2020.
https://www.statista.com/statistics/129 ... household/
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 jul 2024, 11:52, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.