Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2011, 23:07

Fudo je napisao/la:Cartman pa po tebi su ove kvalifikacije davno propale...procitaj svoje ranije izjave...protiv susica i ovih kvalifikacija!!!
Cuj kvalifikacije propale, a imamo drugo mjesto u dzepu. Ova pobjeda protiv Rumunije mi je vratila nadu, jer Pape prvi put nije postavio kukavicku taktiku. I igraci su se konacno borili kao za vrijeme Cire.

Ali nemamo mi sta o tome vise pricat, samo treba gledat da mozemo igrat kvalifikacije za SP 2014. Vjerovatno iz sestog sesira. A jos vjerovatnije ih necemo nikako ni igrat. Jedina mi je utjeha to sto ce klubovi poput Borca, Sirokog i Zrinjskog patit sa nama. I neka gore i neka se ugase. BiH se nikad nece ugasit, oni hoce.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 29 mar 2011, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 mar 2011, 23:08

Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi savez!
VOLIM BAYERN

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 29 mar 2011, 23:09

Cartman je napisao/la:
Fudo je napisao/la:Cartman pa po tebi su ove kvalifikacije davno propale...procitaj svoje ranije izjave...protiv susica i ovih kvalifikacija!!!
Cuj kvalifikacije propale, a imamo drugo mjesto u dzepu. Ova pobjeda protiv Rumunije mi je vratila nadu, jer Pape prvi put nije postavio kukavicku taktiku. I igraci su se konacno borili kao za vrijeme Cire.

Ali nemamo mi sta o tome vise pricat, samo treba gledat da mozemo igrat kvalifikacije za SP 2014. Vjerovatno iz sestog sesira. A jos vjerovatnije ih necemo nikako ni igrat. Jedina mi je utjeha to sto ce klubovi poput Borca, Sirokog i Zrinjskog patit sa nama. I neka gore i neka se ugase. BiH se nikad nece ugasit, oni hoce.
Nauci se citati "po TEBI"!!! :)
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 29 mar 2011, 23:09

Grbavica moj zivot je napisao/la:Odlicno,meni je draze da su nas suspendovali bar se sad mozemo ocistiti ovih govana,valjda ce normalni poznavaoci fudbala doci na celo naseg saveza i odvesti BH fudbal u pozitivu,nema potrebe za protsestima UEFA i FIFA ce sve ovo rjesiti u 1 mjesec,kada ce se formirat novi savez,bar u pocetku te izvrsni odbor koji ce prihvatiti statut i mi cemo realno moci nastavit takmicenje u kvalifikacijama i klubovi ce moci igrati u Europi

Volim te BiH
Nacuo sam nesto sta je Ivica Osim rekao o FIFI,TJ.da su oni tako i Jugu sjebali i da je FIFA mac sa dvije ostrice.Haj sad pa budi pametan u svemu ovome... :?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2011, 23:09

isakovich je napisao/la:Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi savez!
Na jednom sajtu Bazdarevic formira novi savez, na drugom Barbarez i Pasic, a na trecem ti isti demantiraju sve te navode. Jedina istina? Pape pravi spisak za utakmicu protiv Sjevernog Kipra.

@Fudo: Nauci se ti citat uopste ako sam PO TEBI ja zakljucio da su ove kvalifikacije gotove za nas.

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 29 mar 2011, 23:10

ljudi ova suspenzija nece trajati ni 2 sedmice 100%

sta vam je... evo nesto sto potvrdjuje ovo sto govorim

Današnja odluka Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ne prihvati Statut je poljuljala vjeru u bolju budućnost bh. fudbala.

Međutim, kako ****.ba saznaje, današnja odluka predstavlja kraj nesposobnog Saveza i Saveza kojem su vlastiti interesi ispred interesa razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini.

Naime, već prije današnje sjednice, čiji se ishod mogao pretpostaviti i prije samog održavanja, uspostavljeni su kontakti sa vodstvom UEFA-e od strane legendi bh. fudbala poput Ivice Osima, Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića koji su iskoristili svoj utjecaj u evropskoj krovnoj fudbalskoj organizaciji kako bi se formirao novi saziv NS/FS BiH, a reprezentativne selekcije i klubovi izbjegli sankcije koje im prijete neusvajanjem Statuta.

U razgovoru za naš portal, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić nisu željeli govoriti o konkretnim potezima koji su planirani, ali su potvrdili kontakte koji su oni, zajedno sa još nekoliko istaknutih bh. fudbalskih radnika, uspostavili sa čelnicima UEFA-e i FIFA-e, te kako su krovne fudbalske organizacije spremne izaći u susret bh. fudbalu i zajednički iznaći rješenje za aktuelnu situaciju.

Prema našim informacijama, inicijativu za formiranje novog Saveza je pokrenuo Ivica Osim, koji je zahvaljujući svom utjecaju kod predsjednika UEFA-e Michela Platinija inicirao formiranje NS/FS BiH sastavljenog od fudbalskih radnika koji su spremni doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala. Namjerava se formirati neka vrsta „prinudnog“ Saveza u periodu od dva mjeseca, nakon čega bi se formirao sastav koji bi u konačnici činio novi NS/FS BiH.
Zadnja izmjena: FIFA/UEFA, dana/u 29 mar 2011, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
treba nam jos igraca iz BiH

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 29 mar 2011, 23:10

Cartman je napisao/la:
kupus army je napisao/la:Cartman@ Popusti malo fanaticose,svaki post uzimas njih u usta,nisam clan BHF,al svaki post nesto njih prozivas.ti si kao za ovaj savez kakav je sad,samo da se usvoji statut,**** te statut ako ce nam liga biti nakarada,reprezentacija odskocna daska nekim Jakirevicima i Qrcima palcima,ako ce mi reprezentacija mlada gubiti od Luxembugra,a vrli strucnjak ostati na klupi iste,a recimo jedan Ibro Zukanovic ode u baraz s mladom repkomo i odma ga smijene jer nije podoban savezu,jer je doveo jednog Salihovica i jos ipar standardnih igraca sadasnje repke,ako si ti za to sve samo da nas ne suspenduju,ti si onda umno poremecena osoba.
Nisam ja za ovaj savez, ja sam za ovu reprezentaciju. Ovaj savez je jedini savez sto imamo, bajke o Barbarezu i drugima ne zelim slusat, jer nije mi vise 5 godina.

Fanaticose spominjem jer je onaj arap moronski izjavio da on navija za suspenziju. Neka ga je stid, vidim sad da su ti ljudi nasi najveci neprijatelji poslje cetnickih i skutorskih elemenata u savezu. To se ustvari vec vidi godinama.
Gdje nece navijati za suspenziju kada je to jedini nacin da se ova stoka makne sa fotelja. Da se danas izglasao statut,tj da su se izvukli gledao bih jos 10 godina kako se stoka pred smrt kotrlja u invalidskim kolicima u zgradu NS BiH i klepa pare kako stigne. J.ebi ih bolje suspenzija neko vrijeme neg da nas zavlace u crnilo citav zivot
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 mar 2011, 23:10

Cartman je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Osim, Baždarević i Hadžibegić formiraju novi savez!
Na jednom sajtu Bazdarevic formira novi savez, na drugom Barbarez i Pasic, a na trecem ti isti demantiraju sve te navode. Jedina istina? Pape pravi spisak za utakmicu protiv Sjevernog Kipra.
Na 4. igramo humanitarnu sa Japanom u Njemackoj, naravno, sa novim savezom :mrgreen:

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 29 mar 2011, 23:12

Neki nasjedaju na Cartmanove fore pa covjek zna da cemo dobiti novi savez nego pokusava da u vama ugradi razmisljanje da od kvalifikacija nema nista :D

Bravo Curtmo,kad dobijemo novi savez ima da nas opali jos veca euforija :D
Zadnja izmjena: Megamon, dana/u 29 mar 2011, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 mar 2011, 23:12

Cartman je napisao/la:Boli me qurac za savez, zanima me samo reprezentacija i da klubovi prave igrace za istu. Sto se mene tice neka Dodik bude dozivtoni predsjednik, samo da se igra.
Koliko su naši klubovi proizveli igrača za repku? Na prste se mogu izbrojati. I to je zbog ovog saveza koji je unazadio i klubove i ligu, a repka nam ovisi o igračima koji su odrasli u dijaspori i koji su lako mogli odabrati igrati za druge repke. Svaka čast tim igračima iz dijaspore i njihovim roditeljima koji nisu dopustili da se veza sa domovinom izgubi, ali u budućnosti nove generacije dijasporaca će sve manje veze imati sa BiH, ovisićemo o igračima poniklim u našim klubovima. A onda smo nahebali, jer uvjeta za razvoj igrača kod nas nema i sa ovim savezom ih nebi ni bilo. Ovako ima nade u bolji savez i bolje sutra, koliko-toliko sam bolje upućen u te stvari i vjeruj mi da ima nade, ali se svi trebamo aktivirati i uključiti u te stvari, kao i Bosanci koji imaju autoritet u europskom nogometu.
Zadnja izmjena: spielführer_21, dana/u 29 mar 2011, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 23:12

Kad' je Angola dobila privremeni savez vAllah i mi moramo. :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2011, 23:13

Kako laz.ba saznaje Ivica Osim, Sergej Barbarez, Meho Kodro, Elvir Bolic i sve moguce i nemoguce "legende" naseg nogometa preuzimaju savez NFSBIH. Kao dobrodoslicu, UEFA je nasoj reprezentaciji vec dodjelila mjesto na EP-u 2012. godine. U ostalim vijestima izdvajamo da je Dodik pristao na ukidanje RS-a.

Kako su samo nasi ljudi naivni to je nevjerovatno. Vjerujete novinarima koji su 100 puta lagali. Samo cekam avaz sa ekskluzivom sutra. Mozda je i Selma Bajrami ukljucena u ovaj novi divni savez. Kad je mogla Ceca u Srbiji, moze i u nas Selma.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 29 mar 2011, 23:13

Mislim da je ova suspenzija nešto najbolje što nam se moglo desiti.Jeste veoma bolno ali to je operativni zahvat kojim se jedino moglo otkloniti bolesno tkivo u našem fudbalu.Veoma me uznemiruje činjenica da bi im se do juna mogla dati još jedna šansa..da su i prihvatili statut FIFE I UEFE suštinski se ništa nebi promjenilo,mafija bi i dalje bila tu.Čudim se da su Srbi bili tako glupi ,pa mogli su se fino dogovoriti da se svake godine , ili kako već, mjenjaju na mjestu predsjednika sa ostalima ,tako da bi svi imali svoj dio kolača.Nadam se da ljudi iz FIFE I UEFE ipak imaju sluha i razumijevanja za našu situaciju,te da će iznaći povoljno rješenje za nas.Mislim da bi veliku ulogu u svemu mogli i TREBALI odigrati VAHA,PAŠIĆ,OSIM,BARBAREZ,MEŠA,....i ostali.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 29 mar 2011, 23:14

Cartman je napisao/la:Kako laz.ba saznaje Ivica Osim, Sergej Barbarez, Meho Kodro, Elvir Bolic i sve moguce i nemoguce "legende" naseg nogometa preuzimaju savez NFSBIH. Kao dobrodoslicu, UEFA je nasoj reprezentaciji vec dodjelila mjesto na EP-u 2012. godine. U ostalim vijestima izdvajamo da je Dodik pristao na ukidanje RS-a.

Kako su samo nasi ljudi naivni to je nevjerovatno. Vjerujete novinarima koji su 100 puta lagali. Samo cekam avaz sa ekskluzivom sutra. Mozda je i Selma Bajrami ukljucena u ovaj novi divni savez. Kad je mogla Ceca u Srbiji, moze i u nas Selma.
I jos da si napisao Hrvati dobili entitet!!!Al to bi vec bilo malo cudno :D :D

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 29 mar 2011, 23:15

Dobro je ba Cartmane ohladi, shvatili smo sta hoces da kazes. Idi ovaj X u gornjem desnom uglu pritisni i postedi nas tvoje "istine". Udavi :roll:
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2011, 23:16

ŠB.TRN je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kako laz.ba saznaje Ivica Osim, Sergej Barbarez, Meho Kodro, Elvir Bolic i sve moguce i nemoguce "legende" naseg nogometa preuzimaju savez NFSBIH. Kao dobrodoslicu, UEFA je nasoj reprezentaciji vec dodjelila mjesto na EP-u 2012. godine. U ostalim vijestima izdvajamo da je Dodik pristao na ukidanje RS-a.

I jos da si napisao Hrvati dobili entitet!!!Al to bi vec bilo malo cudno :D :D
Necemo sad naucnu fantastiku mijesati ovdje.

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 29 mar 2011, 23:17

Sve da je to i istina za Osima i ostale legende mislite da se ovi kockasti i komsije iz manjeg entiteta nece buniti.Bila bi prica pravi se bošnjački savez ovo,ono.
Sta vam je ljudi da je to tako lahko ne bih se ovoliko zaj.ebavali u politickim vodama
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 mar 2011, 23:17

ŠB.TRN je napisao/la: I jos da si napisao Hrvati dobili entitet!!!Al to bi vec bilo malo cudno :D :D
Haha dobar.
Ma sto se mene tice ja bi vam ga dao, ali ne pitam se ja. Komad RSa vam otkinuti i to je to. A posto ovi iz RSa zele da malo osjete Srbiju, pripojimo im Sandzak i svi srecni. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 29 mar 2011, 23:18

molim te

START ---> SHUT DOWN
treba nam jos igraca iz BiH

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 mar 2011, 23:24

kralj_je_mrtav je napisao/la:Ajde da i kralj koju prozbori, znam da cu vas razocarati, ali eto. Kakav ba Osim i Faruk i Barbarez, cuj oni prave novi savez. Daj se uozbiljite molim vas i nemojte da raja beze nasjeda. Danas ovdje Barba rece da ga niko nije kontaktirao, a Benz je milion puta ponovio da u novom savezu moraju sjediti ljudi iz cijele BiH. Pa molim vas, u novom statutu je bar sto se tice broja clanova IO i Skupstine, te drugih organa, isto sve kao i u starom, Dakle, nemkojhte lupati, ukoliko se ovi ovdje ne dogovre, ne ovi, nego ti neki drugi, od bh. fudbala nema nista.
Konacno neko normalan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], budzak, Jabroni, Micron, Mmm13, rishovski i 33 gosta.