Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- adnan_nanda
- Kontakt:
Re: Roland Garros 2009
Volim vise Nadala,al nek je Federer osvojio kad sam cuo kolko je covjek human i da je ambasador unicefa zasluzio je da osvoji i ovaj turnir,i Soderlingu svaka cast kao i sto sam kaze najbolja dvije sedmice u njegovoj karieri,volim kad neki slabije plasirani igrac iznenadi na ovako velikom turniru.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)
obrisi suze baksuze obrsi suze i kreni daljeobannon je napisao/la:
Obriši suze.......................

svaka mu cast konacno je osvoji ono sto mu je jedino nedostajalo...ko zna mozda ga uskoro vidimo kao ponovnog tenisera broj 1

...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP
Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...
C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"
- el-fighter
- Kontakt:
Soderling je kasno shvatio da igra u finalu Roland Garrosa. Onaj Soderling koji je igrao protiv Nadala, danas se nije vidio. Prvi set je bio lakši trening za Federera. U drugom se Soderling malo probudio, ali bilo je kasno. Federer je već počeo kontrolisati susret i to je radio do kraja i zasluženo slavio i osvojio svoj prvi Rolan Garros.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
a pogrjesio sam pjesmuJameS je napisao/la:obrisi suze baksuze obrsi suze i kreni daljeobannon je napisao/la:
Obriši suze.......................![]()
svaka mu cast konacno je osvoji ono sto mu je jedino nedostajalo...ko zna mozda ga uskoro vidimo kao ponovnog tenisera broj 1

obrisi suze mala moja nek osmjeh lice ti krasi,obrisi suze suvise si mlad(a) da obraz suza ti kvasi

JameS je napisao/la:a pogrjesio sam pjesmuJameS je napisao/la:obrisi suze baksuze obrsi suze i kreni daljeobannon je napisao/la:
Obriši suze.......................![]()
svaka mu cast konacno je osvoji ono sto mu je jedino nedostajalo...ko zna mozda ga uskoro vidimo kao ponovnog tenisera broj 1ova je bolja
obrisi suze mala moja nek osmjeh lice ti krasi,obrisi suze suvise si mlad(a) da obraz suza ti kvasi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A stvarno čovjek voli zaplakat onako za raju

aha...a ne znam da li si mozda primjetio da je prije posljednjeg poena vec bio na rubu suza...rekao sam odmah cim dobije ovaj zadnji sprema se uraganski plac
no na kraju nije bilo bas previse mislim dvije,tri suze sam samo vidio znao je to on svojevremeno puno bolje 

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
plakao bi i ja k'o godina da sam dobio milion eura
no okanimo se malo njegovih suza,hajmo malo "konkretne"rasprave

no okanimo se malo njegovih suza,hajmo malo "konkretne"rasprave

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ma već mu je pri onom zadnjem servisu suza kanulaJameS je napisao/la:aha...a ne znam da li si mozda primjetio da je prije posljednjeg poena vec bio na rubu suza...rekao sam odmah cim dobije ovaj zadnji sprema se uraganski placno na kraju nije bilo bas previse mislim dvije,tri suze sam samo vidio znao je to on svojevremeno puno bolje

A da je znao bolje zaplakat ,znao je vala. I mene je iznenadio sa malom količinom suza, al valjda to presuši s vremennom

Roger se vraća tamo gdje mu je i mjesto. Prije sam uvijek volio Samprasa, poslje njega mi niko posebno nije bio drag, ali Federer je poseban, ne zbog osvojenih turnira, već zbog hladnoće koju ispoljava dok igra, bez nekih emocija, samo fura svoje. Na kraju dolaze tek emocije, čisti profesionalizam.
Svaka čast za ovu današnju laganu pobjedu i ono strašno vračanje u utakmice protiv Haasa.
Svaka čast za ovu današnju laganu pobjedu i ono strašno vračanje u utakmice protiv Haasa.
Rogeru svaka cast. Bas mi je drago sto je osvojio i ovaj Grand Slam koji mu je falio da ih ima sva 4. Bravo majstore!
Ma šta da ti kažem konkretno, ja čim sam odgledo 1. gem sve mi je bilo jasno. Do tog trenutka sam sve mislio da je pritisak na Fedex-u, a onda mi je tek došlo u glavu da bi za Soderlinga to bio 1000 puta veći uspjeh. Al' mora se priznati koliko god da Soderling nije bio na onom nivou iz predhodnih mečeva, Federer je pružio fantastičnu partiju, dozvolivši Sod-u samo 2-je break prilike. Jednostavno svojom agresivnošću nije mu dozvolio da dođe do izražaja.
Sve ono što mu je išlo protiv ranijih protivnika, sa Federerom nije mogao, jer ako sagledamo, Nadal je ipak defanzivan igrač za razliku od Federera i protiv njega ako imaš dobar dan i pogađaš napade onako kako si ih zamislio imaš šanse da ga dobiješ. Dok za Davidenka i Gonzalesa se već odavno zna da su strašno talentovani igrači, ali da jednostavno imaju problem u glavi, što u ove 2 sedmice nije bio slučaj sa Sod-om.
A za Federera mogu samo reći da ga je moguće dobiti samo kada ga servis iznevjeri, a u danima kada ga servis služi k'o što je to bilo danas, definitivno mu ne može niko ništa
Drago mi je da je konačno osvojio više taj Roland Garos, veliki je teret skin'o sa srca
Sve ono što mu je išlo protiv ranijih protivnika, sa Federerom nije mogao, jer ako sagledamo, Nadal je ipak defanzivan igrač za razliku od Federera i protiv njega ako imaš dobar dan i pogađaš napade onako kako si ih zamislio imaš šanse da ga dobiješ. Dok za Davidenka i Gonzalesa se već odavno zna da su strašno talentovani igrači, ali da jednostavno imaju problem u glavi, što u ove 2 sedmice nije bio slučaj sa Sod-om.
A za Federera mogu samo reći da ga je moguće dobiti samo kada ga servis iznevjeri, a u danima kada ga servis služi k'o što je to bilo danas, definitivno mu ne može niko ništa

Drago mi je da je konačno osvojio više taj Roland Garos, veliki je teret skin'o sa srca

Pa ne baš toliko jezika, ali Njemački, Francuski i Engleski govori perfektno. To je nešto sasvim normalno za ljude iz njegovog kraja.reds_forever je napisao/la:Hvala Bogu nek je vise osvojio Roland Garros ...al jes lik obrazovan...govori engleski italijanski njemacki francuski i svedski...svaka mu cast![]()
Kada su ga jednom prilikom pitali na kojem jeziku razmišlja kada je na terenu, rekao je na Njemačkom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- el-fighter
- Kontakt:
Ja nebi mogao sebi doć od plača.ultrasstyle_tz je napisao/la:plakao bi i ja k'o godina da sam dobio milion eura![]()

Šta reći za jučerašnji meč. Federer pokazao da se vraća tamo gdje mu je mjesto. Istina sa druge strane mreže je imao zbunjenog Soderlinga, ali ono što je Federer pokazao je za svaku pohvalu. Poslije onog ulijetanja na teren nekog lika i napada na Federera mislio sam da će Federer posustati, ali mu je to dalo samo dodatnu snagu.
Prođe još jedan Roland Garros.
Federer je u prilično dosadnom i jednosmjernom finalu ( kao što je bilo i finale iz prošle godine ) zasluženo osvojio svoj prvi naslov u Parizu i 14 GS u karijeri te se tako pridružio velikanima koji su osvajali naslove na sva 4 GS -a .
Finale je Fed rutinski odradio i pokazao kakav je tenis bio prije par godina ( do pojave Rafe pa kasnije Đokice i Murraya ) kada je sa lakoćom osvajao naslove.Soderling , koji ima preveliki respekt prema Federeru , je prilično nervozno ušao u meč i poslije prvoga seta je bilo jasno u kojem smjeru ide finale.Finale je ujedno i bilo Federerov najlakši meč na ovogodišnjem RG-u ( izuzev meča prvog kola ).
Federer je u prilično dosadnom i jednosmjernom finalu ( kao što je bilo i finale iz prošle godine ) zasluženo osvojio svoj prvi naslov u Parizu i 14 GS u karijeri te se tako pridružio velikanima koji su osvajali naslove na sva 4 GS -a .
Finale je Fed rutinski odradio i pokazao kakav je tenis bio prije par godina ( do pojave Rafe pa kasnije Đokice i Murraya ) kada je sa lakoćom osvajao naslove.Soderling , koji ima preveliki respekt prema Federeru , je prilično nervozno ušao u meč i poslije prvoga seta je bilo jasno u kojem smjeru ide finale.Finale je ujedno i bilo Federerov najlakši meč na ovogodišnjem RG-u ( izuzev meča prvog kola ).
- el-fighter
- Kontakt:
Prođe nego šta. Sad bi trebalo promijeniti naziv ove teme. Mislim da bi bilo dobro kada bi otvorili temu za sva 4 GS a ne da svaki turnir ima svoju temu. Šta reći za finale. Federer rutinski došao do pobjede. Soderling kasno shvatio da igra u finalu RG.Mister No je napisao/la:Prođe još jedan Roland Garros.
Ovu scenu sam jucer propustio, ne znam kako

- el-fighter
- Kontakt:
Ma bruka i sramota za organizatore ovog Rolan Garrosa. Lik im uskače u teren i napada igrača, a obezbjeđenje stoji ko popišano.ribery je napisao/la:Ovu scenu sam jucer propustio, ne znam kako![]()
- reds_forever
- Kontakt:
zna li iko jel se izgovara Rodzer ili Rožer Federer
Neki kazu jedno,neki drug...kako je pravilno 

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
Puno puta su to pitanje postavili Rodžeru, tako da im je on jednom rek'o zauvijek: Rodžerreds_forever je napisao/la:zna li iko jel se izgovara Rodzer ili Rožer FedererNeki kazu jedno,neki drug...kako je pravilno

Ma ovo je samo bio dokaz da je obezbjeđenje bilo katastrofa.Sreća pa je ovaj lik neki egzibicionista, a ovakve stvari se nikako ne bi smjele dešavati, pogotovo na ovako ozbiljnim turnirima. Ne zaboravite šta se desilo sa Monikom Seleš pri jednom istom takvom istupuel-fighter je napisao/la:Ma bruka i sramota za organizatore ovog Rolan Garrosa. Lik im uskače u teren i napada igrača, a obezbjeđenje stoji ko popišano.ribery je napisao/la:Ovu scenu sam jucer propustio, ne znam kako![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.