Raul_64 je napisao/la: ↑27 jun 2024, 12:02
Castle je igrač kojeg sam želio od starta.
Eh sad, dugo nije bila veća razlika u tome da Castle može biti zvijezda sa pouzdanim šutom il neće biti starter vremenom bez pouzdanog šuta.Pa vidjet ćemo kako će završit to.No profil ogromnog beka koji defanzivno je čudovište i ima barem sekundarni playmaking kvalitet je nešto što ću uvijek željeti.
Vidjet ćemo da li ćemo ga koristit kao čistog PG od prvog dana.Poželjno bi bilo pronaći neke šutere na krilu kroz FA.Puntovanje osmog pika za buduće je okej ako već nisu voljeli nijednog prospekta.Nije zabavno nama, jer 2031 možda budemo mrtvi već al vjerovatno nećemo čekati te pikove već ćemo iskoristit ih za neki veliki trejd vremenom.
Vidjet ćemo FA , no i ako Wembi djeluje spreman, vjerovatnije i ove godine je da budemo u lutriji.Barem još jednu.A onda ovisno od Castla i ostalih, vrijeme da se povuku veliki potezi.Ne znači da ćemo tankat no ako imaš rukia na PG i nisi uložio novca na drugim pozicijama, teško ćeš biti playoff ekipa i pored Wembi čudovišta.
Ako bi Castle se pokazao kao prava stvar, to bi toliko ubrzalo ovaj proces.
Vidi, mislim da mi malo svi pogresno gledamo na ovu poziciju PGa danas. Kad se to pomene, nama koji kosarku pratimo jako dugo, odmah je u glavi igrac koji ima loptu u rukama skoro svaki napad, kreira za druge i vodja je na terenu.
Medjutim, vremena se mijenjaju i uvijek gledas da stvaras ekipu, ako si u rebuildingu, onako kako je kreirana zadnja sampionska ekipa.BOS je to najbolje pokazao.Oni nemaju klasicnog ofanzivnog inicijatora,a glavni inicijatori u postavljenom napadu su im krila (Tatum i Brown), s tim da im je svih 5 igraca sposobno da kreira i svi mogu spustiti loptu na parket i sutirati. Mi tome tezimo i to je jasno ko dan.
Nama Wemby bez problema moze biti inicijator u napadu zajedno sa Vasselom ( u prosjeku imao preko 5 ass pred kraj sezone) kad se napada na postavljenu odbranu.U svim drugim situacijama i Castle i Sochan i vjerovatni upgrade Champagniea ili mozda Cissoko ako se razvije, povlace loptu nakon skoka i iniciraju napad, te mogu biti sekundarni kreatori.
Koliko smo samo protekle sezone vidjeli reverse pick Wembya i Trea, gdje Tre rola prema kosu? Castle ce taj play podici na visi nivo.
Castle ce takodje rasteretiti Sochana sada da ne mora cuvati i superstar bekove.Posao njega i Sochana je samo da postanu respektabilni spot up suteri. To je sve. Cak i ne moraju biti pull up prijetnja, ali ih odbrana mora postovati.
Dakle, nas smjer su 2 way igraci koji mogu raditi gotovo sve u svojoj ulozi sa prostorom koji ce im Victor ili jos neki superstar uz njega kreirati.To dokazuje evo i ovaj pik Ingrama. Potencijal snaznog 2 way beka. Zato mislim da nasi uopste i ne gledaju na tipove igraca tipa Young, Garland, Dillingham i slicno...