RŠD Velež Mostar

mozak
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la mozak » 26 jun 2024, 12:45

To je najbolje za Velež, isključi se!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

THOMASSHELBY
Kontakt:

Post Postao/la THOMASSHELBY » 26 jun 2024, 12:49

killafrommanilla je napisao/la:
26 jun 2024, 12:39
THOMASSHELBY je napisao/la:
26 jun 2024, 12:36
26 jun 2024, 12:19

Može i tako. Evo par stvari koje se po meni moraju promijeniti.
1. Rotacije u UO - Kevelj ako ne želi sebe staviti na drugo mjesto a na prvo mjesto staviti Klub, treba da odstupi. Neko drugi treba da preuzme mjesto predsjednika, ali neko ko je spreman da Velež stavi na prvo mjesto. Mislim da imamo takvih u Mostaru, a da su spremni za rad, čak i nekih koji su bili pripadnici RA samim tim to najbolje osjećaju. Npr. Šteta je dobar primjer i smjernica, ali treba nam neko ko je u Mostaru. Ostali u UO - ko je tu zbog Veleža, neka ostane. Ko je zbog Kevelja, neka nabere odmah, popunit ćemo i taj dio. Uporedite također angažovanost Almira Tase i ovog Sunagića kao predsjednika skupštine. Ali takvi će otići ako Kevelj nabere.

2. Što se tiče trenera, opcija je malo iz dva razloga: već su ozbiljni klubovi našli ozbiljne trenere, a i ova sama atmosfera oko kluba je loša. Pozitivno je što imamo pare. Moji neki pikovi bi bili: Zoran Barišić, Gordan Petrić, Dino Skender, Savo Milošević, Toplak pa i Duljaj. Ako sad baš imamo para da se razbacujemo i hoćemo da pravimo nešto novo, onda Vladimir Ivić ili Slaviša Jokanović, ali to sa sobom vuče ozbiljan pristup u apsolutno svemu, bez vrdlanja.

3. Ko god da dođe za novog trenera, mora dovesti dvojicu ili trojicu u stručni štab. Avdi se zahvaliti i obući mu odijelo, jer nema potrebe da bude više angažovan oko prvog tima. Naći mu neku funkciju kao Đurasoviću, predstavnik nečega, Avdo je legenda i neka ga u klubu a i da se ne bi navili dežurni Mostarci. Trenera golmana može i da ne bira šef stručnog štaba, a i Dasa radi sasvim dobar posao, neka ostane. Merzića jedinog ostaviti jer je on naš projekat i plaćati mu školovanje uporedo, i vidjeti sa novim trenerom da li da se Jazvin zadrži u prvom timu ili da mu se nađe još jedan kondicioni da rade obojica ili da se zadrži u klubu kao trener juniora a da neko dođe novi tu, za koga će garantovati trener (zadržati uglavnom u klubu Jazvina).

4. Definisati transfer politiku kluba, ko se pita i ko odlučuje, samim tim i ulogu Denisa Zvonića, da li je on tehnički direktor ili sportski direktor, ne može oboje, posebno ne u dobro organizovanom klubu. Neće stizati. Treneru dati pravo glasa, da predlaže igrače i deficitarne pozicije, pa da i obavlja razgovore s istim, a dijelove oko plate prepustiti nekom iz UO ili sportskom direktoru s nekim okvirnim budžetom garantovanim od UO. Sportski direktor također da ima isto pravo glasa kao trener, s tim da se s odlukama moraju obojica složiti i raditi zajedno i da tu ne smije biti talova niti zle krvi niti ispunjavanja želja nekog trećeg. Kohezija mora postojati između ta tri faktora - UO, trener, SD ali s jasno definisanim opisom posla.

5. O omladinskom pogonu je suvišno išta pričati, tu se nakotilo svega i svačega PONOVO i isključivo zbog politike "zaposli da ne bi lajao protiv mene" našeg predsjednika, iako smo trebali i tu napraviti reorganizaciju i ostaviti samo one željne rada i prije svega, učenja i napredovanja. To neka bude neki od sljedećih koraka.
Možemo li znati koga bi ti u UO ako uspiješ otjerati ovaj UO
Procitaj ponovo pod 1. Sto se mene tice, neka ostanu svi ali neka promijene smjer rada. Cak i Kevelj neka ostane, ali ako ce drugacije raditi i ne koristiti Velez za promociju sebe nego raditi za isti.

I zasto mislite da ja nekog tjeram, zbog nekog interesa svog, da bi rodjaka ubacio u UO je li?
Nisam to ni pomislio. Samo vidim da si pao po Kevelju pa me zanima ko bi bio alternativa u slučaju da ti se zelja ispuni. Možda griješim ali nisam vidio puno zainteresovanih kandidata kad se birao ovaj UO!!!

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 26 jun 2024, 12:50

mozak je napisao/la:
26 jun 2024, 12:37
Killa druže, postao si naporan zbog širenja negative, koji ti je k...c?
Ja te pozivam evo javno da nam se pridružiš na telegram grupi pa da vidiš kako stvari stoje a i da doprineseš klubu ako želiš. Brojka forumaša je pozamašna, rasprava i informacije iz prve ruke.
Navijači su u potpunosti uz ovu Upravu na č̣elu sa Keveljom i totalno je nebitno ko ispred svih njih sjedi, oni dišu kao jedno.
More je informacija koje se lažno plasiraju u medije ne bi li se narušila atmosfera u klubu.
Od tog nema ništa, dušmani neće uspjeti.
Navijaci su uz upravu ali ko ima imalo pameti ne moze biti uz ove poteze uprave oko nekih stvari. Killa je 100% u pravu, nakotilo se puno lesinara u klubu, za koje smo prije koju godinu govorili da nema sanse da se priblize klubu. Evo neka su, preci cemo preko toga ali nemoj vise, je li dosta bilo toga? hajmo gledati iskljucivo interes Veleza, a ne usput zakaciti na Velezovu sisu svakakve likove. Nismo mi humanitarna organizacija koja mora vjecno u klubu drzati tzv mostarsku djecu, i bivse igrace.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 26 jun 2024, 12:51

26 jun 2024, 12:44
Zoom088 je napisao/la:
26 jun 2024, 12:41
26 jun 2024, 11:08

Ja sam na dnevnici moram
De na bromazepam predji, molim te.
Neću, s ovim vrijeđanjem je ovo i sigurno moj zadnji post ovdje. Živi i zdravi bili, da ne bude ja sam otjerao Kevelja. Do nekih boljih vremena.

Generalno stekao sam dojam da je sve bajno, samo ja nesto tjeram i kenjam. Tako da, ne znam evo, ne valja kad kenjam, ne valja kad objektivno nesto napisem, eto vas tamo.
Hvala k.urcu! Nadam se stvarno da ti je zadnji. Toliko gluposti si napisao da je to cudo jedno! Živ i zdrav i ti bio, ali ne piši vise.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 26 jun 2024, 12:57

26 jun 2024, 12:44
Zoom088 je napisao/la:
26 jun 2024, 12:41
26 jun 2024, 11:08

Ja sam na dnevnici moram
De na bromazepam predji, molim te.
Neću, s ovim vrijeđanjem je ovo i sigurno moj zadnji post ovdje. Živi i zdravi bili, da ne bude ja sam otjerao Kevelja. Do nekih boljih vremena.

Generalno stekao sam dojam da je sve bajno, samo ja nesto tjeram i kenjam. Tako da, ne znam evo, ne valja kad kenjam, ne valja kad objektivno nesto napisem, eto vas tamo.
Ma ja odmori malo od svega.

Sambiliong
Kontakt:

Post Postao/la Sambiliong » 26 jun 2024, 12:57

Je li Leko definitivno otpao? Ako je ovo tačno - on kaže da se još razgovara..
https://****/430873-velez- ... e-smijesno
Zadnja izmjena: Sambiliong, dana/u 26 jun 2024, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

narzes
Kontakt:

Post Postao/la narzes » 26 jun 2024, 12:58

Evo, zadnji put, obećavam...
Jeli ima neko ko moze poslati link za telegram grupu?

Ili ako ne mogu dobiti bar da mi u pp objasni zasto. Vjerujem da postoji razlog i za to "ne moze". U svakom slucaju, bio ili ne u grupi, forumu, pa nije ovog bilo prije 40 i kusur godina otkako znam za sebe, Velez je moj tim i nece mi se nikad ogaditi. Ovdje u TZ trpio svakakva s.ranja od fukara kada smo bili u federalnoj, obilazio i Mramor, Lukavac i ostale livade...

Ali eto, mozda nisam iz Mostara i okoline...

Nema veze. Hvala u svakom slucaju.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 26 jun 2024, 12:59

Rodjeni81 je napisao/la:
26 jun 2024, 12:50
mozak je napisao/la:
Ja te pozivam evo javno da nam se pridružiš na telegram grupi pa da vidiš kako stvari stoje a i da doprineseš klubu ako želiš. Brojka forumaša je pozamašna, rasprava i informacije iz prve ruke.
Navijači su u potpunosti uz ovu Upravu na č̣elu sa Keveljom i totalno je nebitno ko ispred svih njih sjedi, oni dišu kao jedno.
More je informacija koje se lažno plasiraju u medije ne bi li se narušila atmosfera u klubu.
Navijaci su uz upravu ali ko ima imalo pameti ne moze biti uz ove poteze uprave oko nekih stvari. Killa je 100% u pravu, nakotilo se puno lesinara u klubu, za koje smo prije koju godinu govorili da nema sanse da se priblize klubu. Evo neka su, preci cemo preko toga ali nemoj vise, je li dosta bilo toga? hajmo gledati iskljucivo interes Veleza, a ne usput zakaciti na Velezovu sisu svakakve likove. Nismo mi humanitarna organizacija koja mora vjecno u klubu drzati tzv mostarsku djecu, i bivse igrace.
Uprava je svjesna svojih pogrešaka i dobro paze na glas navijača.
Da si u toku, znao bi o čemu pričam.
Upravo su kritičari najveći sisavci kluba, bili i ostali.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 26 jun 2024, 13:01

mozak je napisao/la:
26 jun 2024, 12:59
Rodjeni81 je napisao/la:
26 jun 2024, 12:50
mozak je napisao/la:
Uprava je svjesna svojih pogrešaka i dobro paze na glas navijača.
Da si u toku, znao bi o čemu pričam.
Upravo su kritičari najveći sisavci kluba, bili i ostali.
Ne nisam ja u toku i ne znam nista, i samo cekam Rainmana da nesto saznam. :)

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 jun 2024, 13:05

mozak je napisao/la:
26 jun 2024, 12:45
To je najbolje za Velež, isključi se!
Ne moze ni tako. Znaci kad je nesto dobro klimaj glavom i klepci rukama, kad je lose suti ne kuhaj. Kila definitivno nije takav tip, to smo svi uvidjeli. Mozda iznosi previse srcano i iskreno problem, zato sto voli Velez, kao i svi mi. Ne podnosimo svi neke stvari na isti nacin, drugacije reagujemo. Ovo za Kevelja se slazem, napisao sam jucer. Neka ga u UO, al nek odstupi malo sa mjesta predsjednika, nek se ohladi malo jer ocito je izgubio kompas, pa dok se dohaviza nek neko drugi preuzme ko je svjeziji. Odradio je i pozitivnih stvari, ne treba biti supak pa to osporavati i hvala mu, ali Bgm zadnja 2 3 poteza su za hladenja privremenog.

Kila ostani
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 26 jun 2024, 13:09

Sve sto je Killa napisao je realno, nije covjek nista slagao i to svi dobro znate. Ali najbolje se praviti mahnit i siriti laznu pozitivu a svi strepite da se Zaim ili Adzem ne uhljebe. Kada je vec ovako, ni ja vise necu pisati na ovoj temi. Zivi bili

Xenophon
Kontakt:

Post Postao/la Xenophon » 26 jun 2024, 13:12

Zar postoji osoba koja može dati podršku nekome ko je htio kupiti diplomu u Cazinu? U kakvom to vremenu živimo da smo dozvoili da takav "čovjek" vodi ovaj klub?

Killa je kritičar, smiješno je uopće tjerati nekoga sa ovog dijela foruma ko se ne slaže sa većinom.

Za mene je "diploma" smeće od čovjeka i nikad s moje strane neće dobit podršku. Gade mi se takvi ljudi.
Republika Bosna i Hercegovina

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 26 jun 2024, 13:13

Nema jedan da odstupa ako ce odstupati neka idu svi. Pa necemo biti pusikurci kao pitari da gladimo jaja onom sto ima pare jer kao njegove odluke su ispravne a ostale nisu. Jednoglasno donose odluke o svemu. Da je Kevelj rekao odlazi Klafuricu a ostalih 5 reklo napusi se qrca ostao bi Dean. Pa necemo biti ponizni pitari. Samo alternativa kada odu nam je nikakva
Zadnja izmjena: CampobelloDiMazara, dana/u 26 jun 2024, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.

magnum
Kontakt:

Post Postao/la magnum » 26 jun 2024, 13:14

narzes je napisao/la:
26 jun 2024, 12:58
Evo, zadnji put, obećavam...
Jeli ima neko ko moze poslati link za telegram grupu?

Ili ako ne mogu dobiti bar da mi u pp objasni zasto. Vjerujem da postoji razlog i za to "ne moze". U svakom slucaju, bio ili ne u grupi, forumu, pa nije ovog bilo prije 40 i kusur godina otkako znam za sebe, Velez je moj tim i nece mi se nikad ogaditi. Ovdje u TZ trpio svakakva s.ranja od fukara kada smo bili u federalnoj, obilazio i Mramor, Lukavac i ostale livade...

Ali eto, mozda nisam iz Mostara i okoline...

Nema veze. Hvala u svakom slucaju.
Posalji mozgu ili Cernici22 sliku clanske karte, i vjerovatno ces dobiti taj link :D

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 26 jun 2024, 13:15

Najlakše je mahat' glavom i slijegat' ramenima, ljubav prema klubu rukovodećih ljudi je neupitna uvjeren sam ali isto tako njihova sujeta je dominantna u nekim situacijama što se pokazalo to i ptice na grani znaju. Neki ljudi koji su tu dovedeni ne bi trebali biti tu, ja evo ne znam ko to ne vidi ili se lud pravi ili je budala.
Taman kad sam mislio da je momenat da odskočimo i odemo stepenicu više ono se pokaže da je mentalitet ljudi takav da nismo zreli za toga. Ne samo mi nego generalno svi klubovi u državi.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 26 jun 2024, 13:16

Nije hokej pa da se ide nakon lošeg poteza na hlađenje pa kad se dohaviza, da se vrati. Nevjerovatno!
Najpametnije i jeste da se ništa ne piše ako će se ovako pisati! Treba se pričekati sa svim pa ako treba sve otjerati, to će se i uraditi, nebi bio ni prvi ni zadnji put!
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 26 jun 2024, 13:36

Halalosum evropa i Inter de Escalades ako cemo do pocetka prvenstva dovesti pravog trenera za klub koji ce biti najbolje rjesenje. Svakako nam je u drugom pretkolu kraj kako se god pojacali. Pravi se zestok pritisak na ljude u klubu sa ovim izborom trenera i u takvim pritiscima se obicno desavaju najvece greske. Mozda da malo nervozu ostavimo po strani i pustimo da ciste glave donesu odluku. Ako ona kasnije bude pogresna tada opravdavam svaku kritiku. Ovako stvarno ne vidim razlog za nezadovoljstvo dovodjenje trenera je ozbiljna stvar i treba dobro na sve gledati

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 jun 2024, 13:41

1981oldschool je napisao/la:
26 jun 2024, 13:16
Nije hokej pa da se ide nakon lošeg poteza na hlađenje pa kad se dohaviza, da se vrati. Nevjerovatno!
Najpametnije i jeste da se ništa ne piše ako će se ovako pisati! Treba se pričekati sa svim pa ako treba sve otjerati, to će se i uraditi, nebi bio ni prvi ni zadnji put!
Sto nmz na hladnje, da se zarotiraju malo. Jel to neko njemu ostavion u amanet poziciju predsjednika Veleza da mora biti on???
Zamjenis na pola godine, pa da vidimo kako ce funkcionisati.

Nikakvo tjeranje, protiv toga sam izricito, ali poteze koje je povukao u zadnje vrijeme su uzasno losi i trenutno losija atmosfera oko kluba je posljedica toga.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 26 jun 2024, 13:49

nekoIzMostara je napisao/la:
26 jun 2024, 13:41
Sto nmz na hladnje, da se zarotiraju malo. Jel to neko njemu ostavion u amanet poziciju predsjednika Veleza da mora biti on???

Nikakvo tjeranje, protiv toga sam izricito, ali poteze koje je povukao u zadnje vrijeme su uzasno losi i trenutno losija atmosfera oko kluba je posljedica toga.
Sta si dobio ako zarotiras sada nekoga. Ne razumijem sta mislite valjda Rahimica za predsjednika a Kevelja za podpredsjednika i kao ovaj ce imati moc donosenja odluka :crazy:

Momci klub smo koji je ostao bez trenera u ciji splet okolnosti ne zelim da ulazim. Nije smak svijeta ostati bez trenera i ne dovesti novog istog momenta. Nisu kavade da odes na tepu i kupis dva kila. Malo ohanite

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 26 jun 2024, 13:58

CampobelloDiMazara je napisao/la:
26 jun 2024, 13:49
nekoIzMostara je napisao/la:
26 jun 2024, 13:41

Sta si dobio ako zarotiras sada nekoga. Ne razumijem sta mislite valjda Rahimica za predsjednika a Kevelja za podpredsjednika i kao ovaj ce imati moc donosenja odluka :crazy:

Momci klub smo koji je ostao bez trenera u ciji splet okolnosti ne zelim da ulazim. Nije smak svijeta ostati bez trenera i ne dovesti novog istog momenta. Nisu kavade da odes na tepu i kupis dva kila. Malo ohanite
**** to, potrosni materijal. Ako ih je iko promjenio od rata na ovamo onda smo to mi. Nije to sporno uopste, ali je neozbiljnost i stvari koje su se uradile zadnjih 15 dana pokazatelj da je poceo gubiti kompas, i treba blagovremeno reagovati dok nije se desilo jos nesto gore. Previse je obaveza preuzeo na sebe, dosta je dobrih stvari odradio i treba cestitati za to, al treba i kritikovati, a stvari zu za kritike ovo sto je uradeno zadnjih 15tak dana. Covjek je na mjestu predsjednika kluba, on je taj koji je na udaru navijacima kad je nesto lose, ali i kad treba primiti cestitku on dobiva cestitke ispred svih njih. Ostavke nikako, al preraspodjela odgovornosti i zamjena uloga trenutno DA. Nadati se najboljem na kraju svega i nadam se da sam u krivu za sve ovo sto sam napisao, volio bi da budem u krivu od A do Ž.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Dadox i 2 gosta.