Mladi košarkaški talenti
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi košarkaški talenti
Zasto je stalno tema o sarajevskim klubovima i igracima,a toliko igraca i klubova ima i u drugim gradovima??????
Pa reci nam nesto o njima ako si upucen!Lale je napisao/la:Zasto je stalno tema o sarajevskim klubovima i igracima,a toliko igraca i klubova ima i u drugim gradovima??????

Ja nisam tako da o njima necu ni pricati , i najvjerovatnije je i to razlog zasto pricamo samo o sarajevskim klubovima i igracima

Savez je obećao prije početka danom donošenja odluke da se igra liga 6 da će sve troškove oni da snose igranja lige to nisu uradili. I sada klubovi trebaju da ulože u tu ligu između 6000 i 7000 KM, da bi na kraju imali šta. Lijepo je to da se igra liga i da igrači pokažu šta znaju ali mnogo skupo košta ta avantura. I još jedno u nizu neispunjenih obećanja.neno#4 je napisao/la:Nije lakrdija, nego ekipe koje su izborile ucesce nisu mogle finansijske uslove da obezbijede...eroor je napisao/la:KK "Hercegovac" - KK "SL IAT Leotar" u ligi 6 juniora.
Ovo je ješ jedna od lakrdija KS BiH, te dvije ekipe nisu izborile učešće u ligu 6, Hercegovac je bio treći u RS a Leotar nije se ni plasirao u završnicu prvenstva RS.
Nadji mi taj tekst...eroor je napisao/la:Savez je obećao prije početka danom donošenja odluke da se igra liga 6 da će sve troškove oni da snose igranja lige to nisu uradili. I sada klubovi trebaju da ulože u tu ligu između 6000 i 7000 KM, da bi na kraju imali šta. Lijepo je to da se igra liga i da igrači pokažu šta znaju ali mnogo skupo košta ta avantura. I još jedno u nizu neispunjenih obećanja.neno#4 je napisao/la:Nije lakrdija, nego ekipe koje su izborile ucesce nisu mogle finansijske uslove da obezbijede...eroor je napisao/la:KK "Hercegovac" - KK "SL IAT Leotar" u ligi 6 juniora.
Ovo je ješ jedna od lakrdija KS BiH, te dvije ekipe nisu izborile učešće u ligu 6, Hercegovac je bio treći u RS a Leotar nije se ni plasirao u završnicu prvenstva RS.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Lupas gluposti !eroor je napisao/la:Savez je obećao prije početka danom donošenja odluke da se igra liga 6 da će sve troškove oni da snose igranja lige to nisu uradili. I sada klubovi trebaju da ulože u tu ligu između 6000 i 7000 KM, da bi na kraju imali šta. Lijepo je to da se igra liga i da igrači pokažu šta znaju ali mnogo skupo košta ta avantura. I još jedno u nizu neispunjenih obećanja.neno#4 je napisao/la:Nije lakrdija, nego ekipe koje su izborile ucesce nisu mogle finansijske uslove da obezbijede...eroor je napisao/la:KK "Hercegovac" - KK "SL IAT Leotar" u ligi 6 juniora.
koristi prikladniji rjecnik!!!
Evo branioca saveza ponovo počinju da se sami javljaju. Na sjednici presedništva KS BiH rečeno je da će se igrati liga 12 klubova pa liga 8 i na kraju liga 6 gdje bi sve troškovo odigravanja putovanja i sudija snosio savez. Na kraju se dešava ovo što se dešava oko lige 6 juniora i kadeta.
Da znas (a ocito ne znas) sta je meni u potpisu stajalo citavo vrijeme, drugacije bi pricao...eroor je napisao/la:Evo branioca saveza ponovo počinju da se sami javljaju. Na sjednici presedništva KS BiH rečeno je da će se igrati liga 12 klubova pa liga 8 i na kraju liga 6 gdje bi sve troškovo odigravanja putovanja i sudija snosio savez. Na kraju se dešava ovo što se dešava oko lige 6 juniora i kadeta.
Fino sam ti rekao nadji mi tekst u kojem se to fino kaze, a ne rekla - kazala...
Ako postoji takvo nesto, uredu slazem se, ali ti po defaultu napadas sve redom...
Ja nikada nisam branio niti cu braniti celnike saveza..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kolege smo što se tiče saveza..neno#4 je napisao/la:Da znas (a ocito ne znas) sta je meni u potpisu stajalo citavo vrijeme, drugacije bi pricao...eroor je napisao/la:Evo branioca saveza ponovo počinju da se sami javljaju. Na sjednici presedništva KS BiH rečeno je da će se igrati liga 12 klubova pa liga 8 i na kraju liga 6 gdje bi sve troškovo odigravanja putovanja i sudija snosio savez. Na kraju se dešava ovo što se dešava oko lige 6 juniora i kadeta.
Fino sam ti rekao nadji mi tekst u kojem se to fino kaze, a ne rekla - kazala...
Ako postoji takvo nesto, uredu slazem se, ali ti po defaultu napadas sve redom...
Ja sam lijepo naveo gdje je rečeno "Na sjednici presedništva KS BiH" ako imaš nekoga ko je bio na toj sjednici pitaj ga o čemu su raspravljali u vezi mlađih selekcija ili još bolje pitaj nekoga od ovih iz klubova što su odustali od takmičenja. Prvi prijedlog je bio od 12 klubova tj. tri saveza daju po 4 kluba i sve troškove snosi savez, pa je onda išao prijedlog posle par dana 3x2 i da treće ekipe razigraju na ligu 8, da bi na kraju zaključili sa ligama 6. Ni ovaj košarkaški savez nije mnogo ništa bolji od nogometno-fudbalskog saveza jedni druge drže i čuvaju. Još jedan primjer neozbiljnosti, objavljen je spisak potencijalnih U20 reprezentativaca, sa preko stotinu igrača od toga za sada su pozvane tri grupe igrača sa selekcioni trening a od njih stotinu i kusur jedno 70 njih je tu postavljeno kao da će ikada biti pozvani, gdje to još ima da klubovi prijavljuju koga žele i kako hoće, Bila su finala odigrana prije lige 6 a ja nisam vidio bilo koga iz stučnog štaba da je bio na utakmicama i pratio te mlade momke.
Nemoj da skreces sa teme. Ono oko cega diskutujemo je to da ce Savez da snosi sve troskove Lige 6 za mlade sto nije istina, jer znam po Bosni, gdje juniori igraju za Realway, cini mi se da je cijena 8.000 KM. Eh, sada ja trazim da ti meni nadjes negdje izjavu sa Predsjednistva ili nesto slicno gdje oni tvrde da snose sve troskove. Opet ti kazem to sto je bilo tamo, okaci macku o rep.eroor je napisao/la:Kolege smo što se tiče saveza..neno#4 je napisao/la:Da znas (a ocito ne znas) sta je meni u potpisu stajalo citavo vrijeme, drugacije bi pricao...eroor je napisao/la:Evo branioca saveza ponovo počinju da se sami javljaju. Na sjednici presedništva KS BiH rečeno je da će se igrati liga 12 klubova pa liga 8 i na kraju liga 6 gdje bi sve troškovo odigravanja putovanja i sudija snosio savez. Na kraju se dešava ovo što se dešava oko lige 6 juniora i kadeta.
Ja sam lijepo naveo gdje je rečeno "Na sjednici presedništva KS BiH" ako imaš nekoga ko je bio na toj sjednici pitaj ga o čemu su raspravljali u vezi mlađih selekcija ili još bolje pitaj nekoga od ovih iz klubova što su odustali od takmičenja. Prvi prijedlog je bio od 12 klubova tj. tri saveza daju po 4 kluba i sve troškove snosi savez, pa je onda išao prijedlog posle par dana 3x2 i da treće ekipe razigraju na ligu 8, da bi na kraju zaključili sa ligama 6. Ni ovaj košarkaški savez nije mnogo ništa bolji od nogometno-fudbalskog saveza jedni druge drže i čuvaju. Još jedan primjer neozbiljnosti, objavljen je spisak potencijalnih U20 reprezentativaca, sa preko stotinu igrača od toga za sada su pozvane tri grupe igrača sa selekcioni trening a od njih stotinu i kusur jedno 70 njih je tu postavljeno kao da će ikada biti pozvani, gdje to još ima da klubovi prijavljuju koga žele i kako hoće, Bila su finala odigrana prije lige 6 a ja nisam vidio bilo koga iz stučnog štaba da je bio na utakmicama i pratio te mlade momke.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Pa ne smiju bilo šta da kažu šta su to oni u javnost rekli a da nije bila neka prevara ili već vijest koja je bajata. Mnogo košta klubove ta liga i malo je klubova koji će da plate tolike pare radi svega toga sa 8000 KM može se mnogo više može se ta ista ekipa bosne prijaviti da igra A2 ligu i da ima jače i bolje utakmice i na taj način na napreduju igrači. Ovakav odnos prema klubovima je poguban za košarku a da ne pričam o tome kako ne postoji jedinstven registar igrača pa onda igrači pojedini nastupaju za više klubova pod istim imenom.
Bravo, ovo je kljucno isto kao i za Lengfordaeroor je napisao/la:Pa ne smiju bilo šta da kažu šta su to oni u javnost rekli a da nije bila neka prevara ili već vijest koja je bajata. Mnogo košta klubove ta liga i malo je klubova koji će da plate tolike pare radi svega toga sa 8000 KM može se mnogo više može se ta ista ekipa bosne prijaviti da igra A2 ligu i da ima jače i bolje utakmice i na taj način na napreduju igrači. Ovakav odnos prema klubovima je poguban za košarku a da ne pričam o tome kako ne postoji jedinstven registar igrača pa onda igrači pojedini nastupaju za više klubova pod istim imenom.

Mogli smo da ga imamo, ali nismo htjeli..
Mislim da kosta ipak puno vise A2 liga nego sto je cifra od 8. 000 KM..
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
gostovanja i sudije domaćih utakmica sve ukupno izađe oko toliko... a i Lengford je zbog nerada u savezu sada daleko milionima godina.neno#4 je napisao/la:Bravo, ovo je kljucno isto kao i za Lengfordaeroor je napisao/la:Pa ne smiju bilo šta da kažu šta su to oni u javnost rekli a da nije bila neka prevara ili već vijest koja je bajata. Mnogo košta klubove ta liga i malo je klubova koji će da plate tolike pare radi svega toga sa 8000 KM može se mnogo više može se ta ista ekipa bosne prijaviti da igra A2 ligu i da ima jače i bolje utakmice i na taj način na napreduju igrači. Ovakav odnos prema klubovima je poguban za košarku a da ne pričam o tome kako ne postoji jedinstven registar igrača pa onda igrači pojedini nastupaju za više klubova pod istim imenom.![]()
![]()
![]()
![]()
Pa reci nam nesto o njima ako si upucen!kabas je napisao/la:Lale je napisao/la:Zasto je stalno tema o sarajevskim klubovima i igracima,a toliko igraca i klubova ima i u drugim gradovima??????

Ja nisam tako da o njima necu ni pricati , i najvjerovatnije je i to razlog zasto pricamo samo o sarajevskim klubovima i igracima

Trenutno u zenici juniorski lider je celik,cije igrace kontrolise Kosta Jankov....A Nets je klub koji postoji 3 godine a vec dvije godine zaredom idu na federalno takmicenje...dosta je momak u zenici koji znaju igrati dobru kosarjku i koji pred sobom imaju svjetlu buducnost!!!!!!
Ali moram da ti priznam samo jedno, branis svoj stav do kraja sto jest jesteroor je napisao/la:gostovanja i sudije domaćih utakmica sve ukupno izađe oko toliko... a i Lengford je zbog nerada u savezu sada daleko milionima godina.neno#4 je napisao/la:Bravo, ovo je kljucno isto kao i za Lengfordaeroor je napisao/la:Pa ne smiju bilo šta da kažu šta su to oni u javnost rekli a da nije bila neka prevara ili već vijest koja je bajata. Mnogo košta klubove ta liga i malo je klubova koji će da plate tolike pare radi svega toga sa 8000 KM može se mnogo više može se ta ista ekipa bosne prijaviti da igra A2 ligu i da ima jače i bolje utakmice i na taj način na napreduju igrači. Ovakav odnos prema klubovima je poguban za košarku a da ne pričam o tome kako ne postoji jedinstven registar igrača pa onda igrači pojedini nastupaju za više klubova pod istim imenom.![]()
![]()
![]()
![]()

Mada si totalno u krivu za Lengforda, ali branis do kraja....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....

Ma nema dalje, jesi sto postoeroor je napisao/la:![]()
![]()
to znači da sam potpuno upravu
![]()
![]()
![]()
za njega

Kako vise jednom ne shvatis da se citavo vrijeme samo prasina dizala da bi se reklo da celnici saveza nesto rade, a ustvari ti branis i jednu i drugu stranu onda...
Pazi, citavo vrijeme tvrdis da je Lengford covjek koji je spreman da igra, da su ga nasi kontaktirali, bla bla, i da su samo vise potrudili imali bi ga u rosteru..
A onda kazes kako lazu za Ligu 6 za omladinske kategorije, a nemas FAKTE da to potvrdis, nego imas pricu rekla - kazala...
Cudno zar ne???
Pa je li rade ili ne

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja sam rekao da ga savez nije zvao nikada posle nijedan razgovor a bio je prvi kontakt uspostavljen to je jedino sigurno i posle toga muk iz saveza,neno#4 je napisao/la:Ma nema dalje, jesi sto postoeroor je napisao/la:![]()
![]()
to znači da sam potpuno upravu
![]()
![]()
![]()
za njega
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako vise jednom ne shvatis da se citavo vrijeme samo prasina dizala da bi se reklo da celnici saveza nesto rade, a ustvari ti branis i jednu i drugu stranu onda...
Pazi, citavo vrijeme tvrdis da je Lengford covjek koji je spreman da igra, da su ga nasi kontaktirali, bla bla, i da su samo vise potrudili imali bi ga u rosteru..
A onda kazes kako lazu za Ligu 6 za omladinske kategorije, a nemas FAKTE da to potvrdis, nego imas pricu rekla - kazala...
Cudno zar ne???
Pa je li rade ili ne![]()
![]()
a šro se tiče lige za kadete juniore nije rekla kazala nego informacija je od člana koji je prisustvovao sjednici
- randy_moss
- Kontakt:
30 razlike. I to kuci.HZ_ilidzaa je napisao/la:Juniori izgubili od Sirokog 20 razlike. Nevidjena sudijska lakrdija. Od sad vise nije Realway Bosna vec samo Realway , trener Redzic dobio otkaz zbog favoriziranja nekih igraca(ne samo na ovoj utakmici) , a ovaj poraz je bila kap koja je prelila casu(tako sam cuo).

SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Leotar - Realway 86 : 75
OcekivanoHZ_ilidzaa je napisao/la:Leotar - Realway 86 : 75

Bio je dobar turnir posljednja dva, tri dana u Sarajevu. Igra li su Olimpija, Bosna ,Sparsa (sarajevo), Fenerbahče, reprezentacija Hrvatske , reprezentacija BiH I Kos, super turnir veceras je finale u 18:00 igraju reprezentacija Hrvatske i Sparsi, bice to dobra utakmica.Sinoc su Sparsi dobili Bosnu jedno 3, 4 razlike zahvaljujuci sudijskim odlukama.Za trece mjesto igraju Bosna i reprezentacija BiH u 16:00.Ko je blizu nek' navrati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.