Ali kakve veze ima sa nacijom to sto su neciji preci vjeru promijenili. Pa i tvoji preci su promijenili nekada vjeru sigurno ako cemo ici kroz historiju? Kakve to veze ima sa nacijom? Ja vas razumijem i nemam problem nikakav da navijate i volite Nikaragvu, nemoj me pogresno shvatiti. Samo cinjenicama govorim. Rođen u Bosni, zivis, radis... Šta te veže za Hrvatsku ili Srbiju osim ponešto MOŽDA familije koju imaš u Hrvatskoj? Evo imate u zadnjih 12 sati na portalima, društvenim mrežama direktan primjer kako vas se Hrvati direktno odricu kada stvari ne idu u pravom smjeru. Sada je Dalić Hercegovačko **** iz Livna. Da ne pricam o drugim igracima i o tome sta pisu za vas zato sto im direktno krojite stanje u zemlji. Najbolji primjer su i njihova svakodneva šprdanja :"Zašto Zagrepčanin i Hercegovac idu zajedno u općinu? - Zagrepčanin zna put, a Hercegovac sve u općini."mostar35 je napisao/la: ↑25 jun 2024, 10:11Možete kmečati koliko hoćete, ali mi se nećemo odreći svog identieta i povijesti koje znamo stoljećima za vaše budalaštine i bajke, da bi se vi osjećali boljima i važnijima. Ne morate prihvatiti istinu i šta su vaši preci napravili, ali pomirite se nikad neće biti po vašem.Bosniak10 je napisao/la: ↑25 jun 2024, 10:09
Sandzaklije imaju veze sa Bosnom odnosno u Bosni su bili stoljećima pa je odluceno da se oduzme Bosni i podijeli na CG i SRB dijelove. I logicno je da mnogi ljudi iz Sandzaka imaju Bosanske krvi. Katolici u BiH nemaju nikakve veze sa HRV sem vjere tj. kao sto si napisao porodice i pretci su rodjeni u BiH i tu zivjeli citave svoje zivote, nema nikakve logike tvrditi da si Hrvat. Isto kao da ja govorim da sam Saudijac i navijam za njih.
Ponavljam, stvarno me ne tangira ni malo za koga navijate, ali nekako to stanje granici sa zdravim razumom.
Sve ovo je identicno i sa ljudima iz Bosne i Hercegovine koji se izjasnjavaju kao Srbi a cim predju granicu i propricaju sa Srbima iz Srbije, isti ih pocnu zvati Bosancima.
Nejse, sve najbolje.