UEFA EURO 2024.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja Euro?

Anketa je završila: 16 jul 2024, 12:21.

1. Engleska
38
43%
2. Španija
50
57%

Ukupno glasova: 88

OsmaDolazi
Kontakt:

Re: UEFA EURO 2024.

Post Postao/la OsmaDolazi » 25 jun 2024, 10:30

mostar35 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:11
Bosniak10 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:09

Sandzaklije imaju veze sa Bosnom odnosno u Bosni su bili stoljećima pa je odluceno da se oduzme Bosni i podijeli na CG i SRB dijelove. I logicno je da mnogi ljudi iz Sandzaka imaju Bosanske krvi. Katolici u BiH nemaju nikakve veze sa HRV sem vjere tj. kao sto si napisao porodice i pretci su rodjeni u BiH i tu zivjeli citave svoje zivote, nema nikakve logike tvrditi da si Hrvat. Isto kao da ja govorim da sam Saudijac i navijam za njih.
Možete kmečati koliko hoćete, ali mi se nećemo odreći svog identieta i povijesti koje znamo stoljećima za vaše budalaštine i bajke, da bi se vi osjećali boljima i važnijima. Ne morate prihvatiti istinu i šta su vaši preci napravili, ali pomirite se nikad neće biti po vašem.
Ali kakve veze ima sa nacijom to sto su neciji preci vjeru promijenili. Pa i tvoji preci su promijenili nekada vjeru sigurno ako cemo ici kroz historiju? Kakve to veze ima sa nacijom? Ja vas razumijem i nemam problem nikakav da navijate i volite Nikaragvu, nemoj me pogresno shvatiti. Samo cinjenicama govorim. Rođen u Bosni, zivis, radis... Šta te veže za Hrvatsku ili Srbiju osim ponešto MOŽDA familije koju imaš u Hrvatskoj? Evo imate u zadnjih 12 sati na portalima, društvenim mrežama direktan primjer kako vas se Hrvati direktno odricu kada stvari ne idu u pravom smjeru. Sada je Dalić Hercegovačko **** iz Livna. Da ne pricam o drugim igracima i o tome sta pisu za vas zato sto im direktno krojite stanje u zemlji. Najbolji primjer su i njihova svakodneva šprdanja :"Zašto Zagrepčanin i Hercegovac idu zajedno u općinu? - Zagrepčanin zna put, a Hercegovac sve u općini."

Ponavljam, stvarno me ne tangira ni malo za koga navijate, ali nekako to stanje granici sa zdravim razumom.
Sve ovo je identicno i sa ljudima iz Bosne i Hercegovine koji se izjasnjavaju kao Srbi a cim predju granicu i propricaju sa Srbima iz Srbije, isti ih pocnu zvati Bosancima.

Nejse, sve najbolje.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 25 jun 2024, 10:33

Kobe Bryant je napisao/la:
25 jun 2024, 09:45
rio_Ferdy88 je napisao/la:
25 jun 2024, 08:39
mma_hz je napisao/la:
25 jun 2024, 07:15
NAVIJATI ZA DRZAVE KOJE SU UBIJALE TVOJ NAROD I KOJE I DAN DANAS RADE PROTIV TVOJE DRZAVE I NARODA JE CISTA BOLEST I MAZOHIZAM
A ideš na more tamo ili samo Turska i Neum :mrgreen:

I ne kupuješ njihove proizvode, samo 387 ili ipak može vegeta i kraš i ledo :mrgreen:
Ovdje ljudi mjesaju kruske I jabuke.
Sto se tice putovanja naravno da se ide na Jadan jedno od najljepsih mora I najljepsih obala I najugodnije se za kupati.
2. 387 proizvode nam je duznost da kupujem svi koji zivimo ma koje nacije , jer I onome iz Sirokog B. ostaje vise ako kupi Vispak a ne frank.
3. Rat, agresija sa obje strane, genocid, stravicnj zlocini su zavrsilo ne treba zaboviti Ali ne treba mjestati sa sportom.
4. I Hrvatska I Srbija kradu otimaju sve I jednog talenta porijeklom iz Bosne I Hercegovine , kako neko ko voli svoju zemlju moze da navija za te reprezenyacije koje direktno slabe tvoju ?
5. Na fudbalskim utakmicama se upotrrbavljava nacionalana ikonografija koja stvarno smeta dosta ljudi Pati I dan danas od strane "ljidi" pod istom ikonovrafijom (obiljezejima, pjesmama, zastave...)
6. Susjedne zemlje se puno petljeju u unutrasnje uredjenje BiH I opstrujirqju I dan danas.
7. Individualni sportisti gdje je manje ikonografije dobijaju puno podrske, sjecam se kako se navijalo za Ivanisevica, Janicu, sad Novaka......
100 % mu tresti Pink i Ceca u kuci

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 jun 2024, 10:34

mostar35 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:13
invincible1921 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:06

Govorim jaranu sinoc, haj sto ih ne volim radi nacionalnih razloga nego da makar igraju, pa da kae covjek jbg svaka cast...ko npr srbi u kosarci

Nego oni jos najhinjavija moguca ekipa koja se provlaci da ni sama vise ne zna kako...pa eo kako neko neutralan ko
gleda cisto fudbalski navija za takvu ekipu
Ali svejedno, sve bošnje bi dale guzice da imate bar 50% tih rezultata, ako treba, uz goru igru :cool:

Mada ne znam šta svi stalno lupate o nekoj sreći...samo protv brazila se može reći da je bila sreća. U ovim drugim utakmicama su više protivnici imali sreće što je bilo tako gusto. Realno
Znaci fratri pisali bajke? :urnebes:
Celik!3,2,2.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 25 jun 2024, 10:36

Osma ne budi naivan. Da se opet zarati Srbija bi pomogla i Srbe, a Hrvatska Hrvate. Ne sumnjaj u njihovo jedinstvo. Pola Beograda i Zagreba drže ljudi iz BIH. Vrsi se indoktrinacija po skolama u Srbiji i u Hrvatskoj i uči ih se da je BIH povijesno Hrvatska ili istorijski Srbija. Nove genercija su zatucanije od njihovih roditelja koji su vaspitani u komunističkom sistemu. Sve vise se potenciraju te manifestacije "srpski svet" ili "Herceg Bosno srce ponosno".

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 jun 2024, 10:40

Pantelija je napisao/la:
25 jun 2024, 09:17
Pricaju ljudi o nacionalnom identitetu, 6 koljena u Bosni rodjeno, on kaze ja sam Hrvat .. pa druze, ti di šizofrenik, neko ko je popušio propagandu susjedne drzave protiv koje su se borili franjevci bosanski stoljecima da ne prave uticaj na bosanske katolike...
U licnoj bosna, zivi u bosni, placa porez u bosni i kaze ja sam hrvat

Isto da ja za 10 godina kazem da sam njemac :bow: ko mi to moze osporiti tom logikom? Isto kad sandzaklije kazu da su bosnjaci... Halalite ali vi ste srbi ili crnogorci, muslimanske vjeroispovijesti... Za bosnu vas vezu mozda ljudi s kojima dijelite vjeru ali vjera i nacija nemaju ddodirne tačke.

Usput, kao vjerni navijac italije sinoc mi srce prrskoči... Kao da gledam gol del piera 2006. Protiv švaaba
Početkom 20. stoljeća, politika višereligijskog bošnjaštva u režiji Kallaya doživjela je neuspjeh. Nije ostvaren politički cilj, tačnije izoliranje BiH i njenih naroda od općih političkih kretanja u susjednim zemljama.

A-U uprava je već do 1905. napustila oblik bošnjaštva, prema kojem su Bošnjaci svi stanovnici Bosne. Evropski obrazac državne nacije tj. jednog političkog naroda u jednoj državi pokazao se iluzornim i tada smo ušli u složene procese, gdje su ideologije komšija podrivale stabilnost.

Još ranije, nakon mira u Srijemskim Karlovcima sa Eugenom Savojskim krenulo je blizu 45 000 katolika iz Bosne.

Domaće stanovništvo koje nije prihvatilo islam imalo je svoje centre kojim su gravitirali.

Danas, svako ima apsolutno pravo da se izjašnjava kako želi i kome pripada.

Problem je što su fudbaleri ambasadori svoje zemlje, heroji koji gigijaju uz himnu, pjevaju svoje tradicionalne/nacionalističke pjesme etc. Onda, predsjednici i ostali dužnosnici sa tribina haman pa salutiraju tim igračima, a znamo kakav je odnos političkih elita Hrvatske prema našoj zemlji. Po Tuđmanu su nazvali institute, ulice i slično.

Nije problem u običnom narodu. Na Pagu, onda u Zadru, pa i Zagrebu imamo porodičnih prijatelja, Hrvata, koji su ono pravi prijatelji bez mita. Normalan, radišan narod.

A repku im ne volim iz ovdje pomenutih i još nekih par razloga i to je sasvim ok. Što opet apsolutno ne znači da im želim zlo, već samo da gube.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2024, 10:51

Asteriks je napisao/la:
25 jun 2024, 10:40

Nije problem u normalnom stanovništvu. Na Pagu, onda u Zadru, pa i Zagrebu imamo porodičnih prijatelja, Hrvata, koji su ono pravi prijatelji bez mita. Normalan, radišan narod.

A repku im ne volim iz ovdje pomenutih i još nekih par razloga i to je sasvim ok. Što opet apsolutno ne znači da im želim zlo, već samo da gube.
Naravno, ovdje se poistovjećuje nenavijanje za repku kao da je to pitanje života i smrti, nema to nikakve veze sa onime šta ja ili ti ili bilo ko drugi želi normalnim, običnim ljudima, ne želi niko zlo ili nešto loše, čak štaviše ako treba pomoć može mi se svako obratiti, tu sam vala i za ručak i kahvu i pivu kad god neko prođe kroz Travnik, nebitno kako se zvao i za koga navijao, bitno da si dobar čovjek. :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 25 jun 2024, 10:53

Ok, možemo li se vraiti nogometu? Da li je moguće da onakav trk Calafioria nikoga ne impresionira, da su bitnije ove smijšene tri četri polu nacije sa Balkana od onakvog poteza, onakvih muda?
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 jun 2024, 10:55

rio_Ferdy88 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:51
Asteriks je napisao/la:
25 jun 2024, 10:40

Nije problem u normalnom stanovništvu. Na Pagu, onda u Zadru, pa i Zagrebu imamo porodičnih prijatelja, Hrvata, koji su ono pravi prijatelji bez mita. Normalan, radišan narod.

Naravno, ovdje se poistovjećuje nenavijanje za repku kao da je to pitanje života i smrti, nema to nikakve veze sa onime šta ja ili ti ili bilo ko drugi želi normalnim, običnim ljudima, ne želi niko zlo ili nešto loše, čak štaviše ako treba pomoć može mi se svako obratiti, tu sam vala i za ručak i kahvu i pivu kad god neko prođe kroz Travnik, nebitno kako se zvao i za koga navijao, bitno da si dobar čovjek. :thumbup:
Ako treba kakvoj gđici/gospodičnoj iz Kroacije zamijeniti gumu, vrlo rado ću djelovati i prvi put besplatno. Ovo akcija dok sam još u BiH. :mrgreen:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jun 2024, 11:01

Dalic je bara bara sa Piksiijem. Obojica pate od kurcobolje. Jedan smrce, drugi potegne, ali obadvojica vodjeni istom filozofijom guraj sa sto manjim odporom, a na terenu radite sta vi mislite da je najbolje.

Gvardiol na poziciji beka se kretao kao stoper u liniji sa tri.

Tri desetke na sredini terena, se mjenjale sa inspiracijskim dodavanjima odbrani.

Kramaric napokon gdje mu je mjesto, ali dzaba kad niko od ostalih nije svjestan gdje je on bio na terenu.

Slag na torti Stanisic. Gluma ili ne grc pri kraju utakmice plafon. Kod gola nije bio ni svjestan da je talijan bio po boku. Nije ni gledao iza sebe.

Izmjena Modrica u ovakvoj utakmici sve govori.

Zao mi je radi Modrica, Sutala, Kramarica i Luke Sucica. Jer oni za razliku od ostalih imaju sta pokazati na fudbalskom terenu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jun 2024, 11:07

denimen99 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:53
Ok, možemo li se vraiti nogometu? Da li je moguće da onakav trk Calafioria nikoga ne impresionira, da su bitnije ove smijšene tri četri polu nacije sa Balkana od onakvog poteza, onakvih muda?
Da je to uradio sa Modricem na terenu pa bi I bilo nesto. Ali pogledaj gdje je sredina hrvatske. Trci direkt na odbrambenu liniju. Nedopustivo u kantonalnoj a kamoli na ovim prvenstvima.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 jun 2024, 11:09

dinoo je napisao/la:
25 jun 2024, 10:17
Al sve na stranu, al hrvati najbolje kukaju na planeti. Gledati HRT (već desetljećima) nakon nekog poraza njihovih reprezentacija, pa to je predstava u 3 čina za odgledati stojeći.
E to me je uvijek nerviralo kod njih. Jednostavno ljudi ne znaju priznati poraz, uvijek im je sudija kriv kad izgube. Od onog poraza protiv Francuske na SP, pa do poraza od Argentine i onog sinoc, uvijek je sudija kriv zbog poraza.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jun 2024, 11:13

Dedić > Calafiori
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jun 2024, 11:29

Večernji tako donosi tekst pod naslovom "Ko je čovjek kojeg danas mrzi cijela Hrvatska? Ukrao nam je snove, a ovo mu nije prvi skandal"

:?

I još kaže navlačio Talijanima, nije odmah svirao penal... Jel realno??!
Koševo Zapad

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 jun 2024, 11:33

denimen99 je napisao/la:
Navuku ih ovi retardi poput Rigoleta i ostalih zadrtih nacionalista i tako po čitav dan, a oni jedva dočekaju da raspletu o tome. Calafiori odličan, bujrum u Liverpool. Ovaj ga poredi s Dedićem, on je za Dedića Carlos.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 jun 2024, 11:37

JayCatwright je napisao/la:
25 jun 2024, 11:33
denimen99 je napisao/la:
Navuku ih ovi retardi poput Rigoleta i ostalih zadrtih nacionalista i tako po čitav dan, a oni jedva dočekaju da raspletu o tome. Calafiori odličan, bujrum u Liverpool. Ovaj ga poredi s Dedićem, on je za Dedića Carlos.
De bolan kad ne pratiš Seriju A i nisi čuo za igrača do sinoćne utakmice ne komentariši
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 jun 2024, 11:39

Surreal je napisao/la:
25 jun 2024, 11:37
denimen99 je napisao/la:
De bolan kad ne pratiš Seriju A i nisi čuo za igrača do sinoćne utakmice ne komentariši
Naravno da pratim. Bolje je pitanje jesi li ti do sinoć znao da je Calafiori igrao za Romu, ipak navijaš za njih? Calafiori s Bolognom izborio top 4 i ide u Juventus ili Liverpool, a Dediću je neki Leipzig vrh karijere vjerovatno.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 25 jun 2024, 11:39

denimen99 je napisao/la:
Jest bas navuko ih neko. Tema je ogledalo foruma, a rekao bih cega ili koga je forum ogledalo ali evo iskrsnu mi nesto pa nemam vremena

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2024, 11:47

Zaniolo je napisao/la:
24 jun 2024, 23:10
invincible1921 je napisao/la:
24 jun 2024, 23:03
Zaniolo je napisao/la:
24 jun 2024, 23:00

Previse se potcjenjuje moje znanje. :kafa:
:tokralju: :tokralju: eo proso x i oba go de mi reci imas li kakvog osjecaja za sutra :D
Ako si uzeo kintu bolje odmori. Ovako od oka gledajuci smrdi mi na X Nizozemska-Austrija. Francuzi lagana pobjeda, Mbappe zabija ako bude igrao. Engleska lagana pobjeda, mogao bi Foden procepiti. Danska-Cetaljistan oba daju gol. :salut:
Ispratio samo sam metno 1X holandjane umjesto X :D
=\_1921_/=

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 25 jun 2024, 11:49

Jedna od ofirnijih šatro grupa smrti koje sam gledao na velikim takmičenjima.

Španija jedina došla spremna na prvenstvo i zaslužuje biti u idućoj rundi. Italija i Hrvatska neozbiljne - imam osjećaj da su više vjerovali u te neke pozitivne energije koje ih prate na velikim turnirima, nego u svoje fudbalske sposobnosti.

Ovaj pokušaj svaljivanja krivice na sudije je ništa osim patetičan.
The saddest thing in life is wasted talent.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 jun 2024, 11:49

Bosniak10 je napisao/la:
25 jun 2024, 10:09
Pantelija je napisao/la:
25 jun 2024, 09:17
Pricaju ljudi o nacionalnom identitetu, 6 koljena u Bosni rodjeno, on kaze ja sam Hrvat .. pa druze, ti di šizofrenik, neko ko je popušio propagandu susjedne drzave protiv koje su se borili franjevci bosanski stoljecima da ne prave uticaj na bosanske katolike...
U licnoj bosna, zivi u bosni, placa porez u bosni i kaze ja sam hrvat

Isto da ja za 10 godina kazem da sam njemac :bow: ko mi to moze osporiti tom logikom? Isto kad sandzaklije kazu da su bosnjaci... Halalite ali vi ste srbi ili crnogorci, muslimanske vjeroispovijesti... Za bosnu vas vezu mozda ljudi s kojima dijelite vjeru ali vjera i nacija nemaju ddodirne tačke.

Usput, kao vjerni navijac italije sinoc mi srce prrskoči... Kao da gledam gol del piera 2006. Protiv švaaba
Mijesas babe i zabe. Sandzaklije imaju veze sa Bosnom odnosno u Bosni su bili stoljećima pa je odluceno da se oduzme Bosni i podijeli na CG i SRB dijelove. I logicno je da mnogi ljudi iz Sandzaka imaju Bosanske krvi. Na kraju krajeva mnogi su se borili upravo u vojsci ARBiH, nigdje neces vidjeti da su se borili u drugim vojskama.
Katolici u BiH nemaju nikakve veze sa HRV sem vjere tj. kao sto si napisao porodice i pretci su rodjeni u BiH i tu zivjeli citave svoje zivote, nema nikakve logike tvrditi da si Hrvat. Isto kao da ja govorim da sam Saudijac i navijam za njih.
Sandzak je bio dio BiH preko 500 godina, a dio srbije/cg nije ni 150. Potezom pera nam oduzet....tako da smijesno mu objasnjavat
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “EURO 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.