Stvar je perspektive. Ako živite u jednonacionalnom miljeu i posao život zabava, uglavnom i osnovno posao - vas nije upoznao sa Hrvatima | Srbima sa kojima se družite, vi ćete o njima rezonovati tako. Kod mene je slično bilo. Kada vas zivot upozna i dodajete do te teme, vi isprva lažete iz kurtoazije da vam je zao sto je njihova repka izgubila ili sa lažnim osmijehom im cestitste uspjehe. Onda, nakon nekog vremena napredujete, razumijete zašto ti ljudi imaju ta osjećanja i poštujete ih, drago vam je zbog vaših poznanika, shvatate da je bezveze srati oko toga. Na kraju kada ste sa njima bude vam drago skupa sa njima navijati. Ja sam kao i svaki pravi Bosanski Srbin radovao porazima BIH dok nisam češće sa jednim drugom se počeo družiti i gledati utakmice skupa, zavisis neka montiranja kasno i taman piva utakmica, pa se jednom nisam uhvatio da mi je zao zbog toga jer je i glupo, jaran pored tebe
navija, ti se radujes što je njemu loše, nidje veze. Ja lično ne mrzim ni kad pobijedi Bosna ili Hrvatska, ali razumijem kada neko ima omiljenog igrača ili je volio Pirla.
Samo kažem da je normalno navijati protiv nekoga kada si zatvoren u samo svoj doživljaj svijeta, takva je Bosna. Srbijanci npr puno češće navijaju za Bosnu, ljudi opusteni, ako nisu neki ultrasi koji misle da tamo još uvijek mudzahedini ubijaju Srbe.
Sarajevo u centru, ovi jači kafići isto tako, dosta pozitivno gledaju na Srbijance, možda uglavnom jer je glupo javno pokazati da nekoga mrziš, a drugo možda su imali taj zaokret u glavi jer su urbani i izloženi drugačijem.