BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
Sinoč u utakmici danske lige između Herflogea i Frederice (2:1) gol postigao mladi Bosanac Kenan Hajdarević(19), inače igra na poziciji napadača, do sada u 14 utakmica, gdje je mahom ulazio s klupe postigao 5 golova i za sada je četvrti strelac svoje ekipa, iako su ispred njega kud i kamo iskusniji i sa večom minutažom igrači. Ima dvojno državljanstvo.
SAMO ŽELJO
Pošto sam u prijašnjim postovima navodio listu imena mladih igrača iz Danske,Švedske, Norveške isl. sada donosim listu mladi igrača koji igraju u ligi Slovenije (oni nam opasno kradu mlade talente)
-Armin Bačinović (19) sredina, Maribor (ima SL.držav.)
-Goran Galešić (20) sredina, Hit Gorica
-Mehmedalija Čović (23) Interblok Ljublj.
-Enes Rujović (20) sredina,Interblok LJub. (ima SL.držav.)
-Adnan Besić (19) napad, Domžale (ima SL.držav.)
-Amer Krcić (20) napad, Domžale (ima SL.držav.)
-Safet Jahić (22) GOLMAN Rudar Velenje
-Ozren Perić (22) napad, Rudar Velenje
-Eldin Adilović (23) napad, Nafta
-Emir Mehanović (23) odbrana, Primorje (ima SL.držav.)
-Mirko Žaja (21) napad, Primorje
-Armin Bačinović (19) sredina, Maribor (ima SL.držav.)
-Goran Galešić (20) sredina, Hit Gorica
-Mehmedalija Čović (23) Interblok Ljublj.
-Enes Rujović (20) sredina,Interblok LJub. (ima SL.držav.)
-Adnan Besić (19) napad, Domžale (ima SL.držav.)
-Amer Krcić (20) napad, Domžale (ima SL.držav.)
-Safet Jahić (22) GOLMAN Rudar Velenje
-Ozren Perić (22) napad, Rudar Velenje
-Eldin Adilović (23) napad, Nafta
-Emir Mehanović (23) odbrana, Primorje (ima SL.držav.)
-Mirko Žaja (21) napad, Primorje
SAMO ŽELJO
Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????
- el-fighter
- Kontakt:
Tema je BiH talenti u Evropi i imamo pravo da ih pronalazimo i da njihova imena objavljujemo ovdje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Ne znam u čemu je tvoj problem, fighter je upravu, imamo pravo da iznosimo imena mladih igrača koji su rođeni i vode porijeklo iz BiH a igraju u inostranim ligam širom Europe, pa neka im se samo imena spomenu. Ovo nisu samo bezveze imena ''nekih'' igrača koji igraju u ''nekim'' klubovima, večina njih su profesionalni igrači pod ugovorima i kako rekoh igraju u Europskim ligama. Naravno da i mi imamo ovdje ''sto hiljada talenata'' i više manje smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Dabogda svaki drugi ovde navedeni igrač napravio zavidnu ili uspješnu karijeru pa tebi i takvim kao što si ti začepiti usta, u ostalom pročitaj još koji put naziv ove teme.aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????

SAMO ŽELJO
- miralem444
- Kontakt:
ma daj pusti ga vidis da se zeza..

SINE je napisao/la:Ne znam u čemu je tvoj problem, fighter je upravu, imamo pravo da iznosimo imena mladih igrača koji su rođeni i vode porijeklo iz BiH a igraju u inostranim ligam širom Europe, pa neka im se samo imena spomenu. Ovo nisu samo bezveze imena ''nekih'' igrača koji igraju u ''nekim'' klubovima, večina njih su profesionalni igrači pod ugovorima i kako rekoh igraju u Europskim ligama. Naravno da i mi imamo ovdje ''sto hiljada talenata'' i više manje smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Dabogda svaki drugi ovde navedeni igrač napravio zavidnu ili uspješnu karijeru pa tebi i takvim kao što si ti začepiti usta, u ostalom pročitaj još koji put naziv ove teme.aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
- el-fighter
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=GrKzqB2vuGw
Momak se zove Ernad Čavka. Ima 19 godina i igra na poziciji stopera. Nastupa u Americi za koledže.
Momak se zove Ernad Čavka. Ima 19 godina i igra na poziciji stopera. Nastupa u Americi za koledže.
Zar se pretjera? Jesi li ti pročitao ovaj topic od početka? Kada bi samo 2 od njih 150 uspjela ja bih bio zadovoljan. Zbog takvih smo izguibili Ibrahimovice, Medunjanine, itd...aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????
Sramota!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Postao/la SINE dana 08 jun 2009, 11:45
aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????
Ne znam u čemu je tvoj problem, fighter je upravu, imamo pravo da iznosimo imena mladih igrača koji su rođeni i vode porijeklo iz BiH a igraju u inostranim ligam širom Europe, pa neka im se samo imena spomenu. Ovo nisu samo bezveze imena ''nekih'' igrača koji igraju u ''nekim'' klubovima, večina njih su profesionalni igrači pod ugovorima i kako rekoh igraju u Europskim ligama. Naravno da i mi imamo ovdje ''sto hiljada talenata'' i više manje smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Dabogda svaki drugi ovde navedeni igrač napravio zavidnu ili uspješnu karijeru pa tebi i takvim kao što si ti začepiti usta, u ostalom pročitaj još koji put naziv ove teme.

* Citat el-fighter
Polako drug ne moraš nikome začepiti usta i ja bih volio da svi odreda postanu fudbalske veličine a vjerovatno neko i hoće.Samo brate dragi nabrojati toliko igrača u Sloveniji koji imaju neke veze sa BiH-ono "nigdje veze"Pa nema tog sistema koji bi mogao pratiti toliki broj igrača širom Evrope.Hajde redom vratite se na postove od početka pa prebrojte.I neko da bi se obratila pažnja na njega bi trebao da se afirmiše već u klubu za koji igra kao što je Pjanić u Mecu ili Ibrahimović pa ga onda odmah vrbovati za repku.A kako znati kakav je kvalitet nekog iz Velenja, Interbloka pa ako tamo i pruža dobre partije.
aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????
Ne znam u čemu je tvoj problem, fighter je upravu, imamo pravo da iznosimo imena mladih igrača koji su rođeni i vode porijeklo iz BiH a igraju u inostranim ligam širom Europe, pa neka im se samo imena spomenu. Ovo nisu samo bezveze imena ''nekih'' igrača koji igraju u ''nekim'' klubovima, večina njih su profesionalni igrači pod ugovorima i kako rekoh igraju u Europskim ligama. Naravno da i mi imamo ovdje ''sto hiljada talenata'' i više manje smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Dabogda svaki drugi ovde navedeni igrač napravio zavidnu ili uspješnu karijeru pa tebi i takvim kao što si ti začepiti usta, u ostalom pročitaj još koji put naziv ove teme.

Ne znam u čemu je tvoj problem, fighter je upravu, imamo pravo da iznosimo imena mladih igrača koji su rođeni i vode porijeklo iz BiH a igraju u inostranim ligam širom Europe, pa neka im se samo imena spomenu. Ovo nisu samo bezveze imena ''nekih'' igrača koji igraju u ''nekim'' klubovima, večina njih su profesionalni igrači pod ugovorima i kako rekoh igraju u Europskim ligama. Naravno da i mi imamo ovdje ''sto hiljada talenata'' i više manje smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Dabogda svaki drugi ovde navedeni igrač napravio zavidnu ili uspješnu karijeru pa tebi i takvim kao što si ti začepiti usta, u ostalom pročitaj još koji put naziv ove teme.aqarius je napisao/la:Bože dragi odakle samo izvlačite sva ta imena.Nekad se u nabrajanju silnih imena i prezimena stvarno pretjera,pređe to granice dobrog ukusa.Ova tema se zove "BiH Talenti" pa kod nas sto hiljada talenata.De popustite malo se štancanjem imena i prezimena,hoće li biti jedan ili nijedan veliko je pitanje.Evo i od mene Hamo,Alen,Zoki,Mario,Ahmet......ah,da ne zaboravim Mujketa iz Podlugova...?????

* Citat el-fighter
Polako drug ne moraš nikome začepiti usta i ja bih volio da svi odreda postanu fudbalske veličine a vjerovatno neko i hoće.Samo brate dragi nabrojati toliko igrača u Sloveniji koji imaju neke veze sa BiH-ono "nigdje veze"Pa nema tog sistema koji bi mogao pratiti toliki broj igrača širom Evrope.Hajde redom vratite se na postove od početka pa prebrojte.I neko da bi se obratila pažnja na njega bi trebao da se afirmiše već u klubu za koji igra kao što je Pjanić u Mecu ili Ibrahimović pa ga onda odmah vrbovati za repku.A kako znati kakav je kvalitet nekog iz Velenja, Interbloka pa ako tamo i pruža dobre partije.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
hahhahahel-fighter je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=GrKzqB2vuGw
Next Puyol
hehe
a sto se tice talenata...
nemozeses ti reci jel neki igrac taeltovan ili nije dok ga ne vidis, i u maniim, seoskim klubovima ima talenata, treba sve te igrace pogledati i ko valja pratit ga, a ko nevalja nek igra za drugu reprezntaciju...

"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Svaka cast za ovo sto radis...samo naprijed,podrzavam te..molim te pokusaj intervju sa Asmirom Begovicem,prije nekolko mjeseci je rako da zeli igrati za BIH ali da ne moze jer je napunio 21 god,ali kao sto znamo sada moze...molim te pokusaj sa njim stupit u kontakt i napravit intervju kad vec to radis..reci da si iz nekih novina:))anlayan je napisao/la:sad se vidi da je čovjek go*no naprema Dragosavljeviću...pokušat ću interview sa Sejmenovićem, samo ću biti novinar Njemačkog Bilda, Bastian Beckenbauer i sa online prevodnika teksta prevoditi riječi i voditi intervju..ne mogu odbiti
vidim nema ga na fb, a nemam msn, a ni u kom slučaju ne bih preko telefona ... ja bih, ali kako ...
Ima jos jedna nada zove se Emir Kurtalic!!!!! kako sam cuo ima 18 god i trebo bi u Hoffenheim...... znaci da ima talenta....
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
- el-fighter
- Kontakt:
Mislim da smo ga već spominjali i da je igrao u Orašju. Pa ako jedan igrač Orašja može potpisati za Hoffenheim, može i jedan igrač Velenja ili Interbloka.vrebac86 je napisao/la:Ima jos jedna nada zove se Emir Kurtalic!!!!! kako sam cuo ima 18 god i trebo bi u Hoffenheim...... znaci da ima talenta....
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
kakva je to logika, svega ti? pa moze ako je dobar, ako nije onda ne mozeel-fighter je napisao/la:Mislim da smo ga već spominjali i da je igrao u Orašju. Pa ako jedan igrač Orašja može potpisati za Hoffenheim, može i jedan igrač Velenja ili Interbloka.vrebac86 je napisao/la:Ima jos jedna nada zove se Emir Kurtalic!!!!! kako sam cuo ima 18 god i trebo bi u Hoffenheim...... znaci da ima talenta....
evo još jedan interview, ovaj put je moj prijatelj pričao, a ja interview sastavljao 
Ajdin Perviz, velika nada našeg nogometa, priča o svojim prvim nogometnim koracima i o reprezentaciji za koju želi da zaigra .
Gdje si rođen ?
Rođen sam 30.12.1992. u švajcarskom mjestu Grabs.
Gdje si napravio svoje prve nogometne korake ?
To je bilo u FC Buchs. Imo sam 8 godina.
Na kojoj poziciji trenutno igrate za svoj klub ?
Inače sam napadač ali sam ove sezone igrao na desnom boku i desnom krilu .
Znači možeš igrati na više pozicija ?
Sve je do trenera, ja ispunjavam zadatak koji mi trener kaže, iako najviše volim igrati u vrhu napada.
Da li si standardan u FC Vaduz U-17 ?
Da, uvijek sam u prvoj postavi, ipak mogu pokrivati nekoliko pozicija tako da sam uvijek u prvih 11 svoje momčadi. To mi je prednost u odnosu na suigrače.
Jesi li imao kontakta sa Švajcarskom ili Lihtenštajnom ?
Tražili su me i jedni i drugi, ali sam ih odbio. Ipak je moja želja igrati za BiH.
Je li te ko zvao iz našeg saveza ?
Sada, kada je bila utakmica između mladih reprezentacija Lihtenštajna i BiH, pričao sam sa nekim našim mladim reprezentativcima. Jedan igrač me je preporučio menadžeru BH reprezentacije. Popričao sam sa tim gospodinom i dobio sam obećanje da ću dobiti poziv u kamp, koji će se održati u augustu u Međugorju.
Pored toga što igraš uspješno za FC Vaduz U-17 sigurno se i školuješ ?
Da naravno. Školujem se za inženjera jer, ne daj Bože, ako se teško povrijedim, školu moram imati završenu. Ali ipak mi je želja da uspijem u nogometu.
Jesi li imao ponudu da pređeš u neki drugi klub ?
Imao sam ponudu FC Grasshoppers ali radi škole sam ostao u Vaduzu. Ne želim ići odavde dok ne završim školu .
Da li plaćaš članarinu u FC Vaduz ?
Moj klub je ipak profesionalan tako da ja ne plaćam, dok se u slabijim klubovima plaća.
Za koga navijaš od klubova lige 5 ?
Navijam za Wolsburg ( i konkurenta u ovoj sezoni Bayern op. a. ) . U Premiershipu navijam za Chelsea.
Za koga navijate u BIH ?
Navijam za FK Sarajevo. Imam želju da jednog dana posjetim Koševo, te pogledam utakmicu FK Sarajeva.
Hvala ti Ajdine. Nadamo se da ćeš jednog dana obući dres sa grbom BiH
Hvala vam puno. Možda mi se želja i ispuni.

Ajdin Perviz, velika nada našeg nogometa, priča o svojim prvim nogometnim koracima i o reprezentaciji za koju želi da zaigra .
Gdje si rođen ?
Rođen sam 30.12.1992. u švajcarskom mjestu Grabs.
Gdje si napravio svoje prve nogometne korake ?
To je bilo u FC Buchs. Imo sam 8 godina.
Na kojoj poziciji trenutno igrate za svoj klub ?
Inače sam napadač ali sam ove sezone igrao na desnom boku i desnom krilu .
Znači možeš igrati na više pozicija ?
Sve je do trenera, ja ispunjavam zadatak koji mi trener kaže, iako najviše volim igrati u vrhu napada.
Da li si standardan u FC Vaduz U-17 ?
Da, uvijek sam u prvoj postavi, ipak mogu pokrivati nekoliko pozicija tako da sam uvijek u prvih 11 svoje momčadi. To mi je prednost u odnosu na suigrače.
Jesi li imao kontakta sa Švajcarskom ili Lihtenštajnom ?
Tražili su me i jedni i drugi, ali sam ih odbio. Ipak je moja želja igrati za BiH.
Je li te ko zvao iz našeg saveza ?
Sada, kada je bila utakmica između mladih reprezentacija Lihtenštajna i BiH, pričao sam sa nekim našim mladim reprezentativcima. Jedan igrač me je preporučio menadžeru BH reprezentacije. Popričao sam sa tim gospodinom i dobio sam obećanje da ću dobiti poziv u kamp, koji će se održati u augustu u Međugorju.
Pored toga što igraš uspješno za FC Vaduz U-17 sigurno se i školuješ ?
Da naravno. Školujem se za inženjera jer, ne daj Bože, ako se teško povrijedim, školu moram imati završenu. Ali ipak mi je želja da uspijem u nogometu.
Jesi li imao ponudu da pređeš u neki drugi klub ?
Imao sam ponudu FC Grasshoppers ali radi škole sam ostao u Vaduzu. Ne želim ići odavde dok ne završim školu .
Da li plaćaš članarinu u FC Vaduz ?
Moj klub je ipak profesionalan tako da ja ne plaćam, dok se u slabijim klubovima plaća.
Za koga navijaš od klubova lige 5 ?
Navijam za Wolsburg ( i konkurenta u ovoj sezoni Bayern op. a. ) . U Premiershipu navijam za Chelsea.
Za koga navijate u BIH ?
Navijam za FK Sarajevo. Imam želju da jednog dana posjetim Koševo, te pogledam utakmicu FK Sarajeva.
Hvala ti Ajdine. Nadamo se da ćeš jednog dana obući dres sa grbom BiH
Hvala vam puno. Možda mi se želja i ispuni.
Zadnja izmjena: anlayan, dana/u 08 jun 2009, 20:59, ukupno mijenjano 3 puta.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
jarane ja tebe predlazem za urednika ove stranice ba....
ovo odma treba ovdje zaposliti, naravno kao volonter
a dobar interviju, svaka cast...
samo ovaj mali ima jednu malo vecu manu,
navija covjek za Sarajevo...jbt

ovo odma treba ovdje zaposliti, naravno kao volonter

"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
hvala..hehe još mu roditelji iz Krajine...ZELJO DO GROBA je napisao/la:jarane ja tebe predlazem za urednika ove stranice ba....![]()
ovo odma treba ovdje zaposliti, naravno kao volonter![]()

- miralem444
- Kontakt:
e svaka cast care malo nas je takvih kao sto si ti...
anlayan je napisao/la:hvala..hehe još mu roditelji iz Krajine...ZELJO DO GROBA je napisao/la:jarane ja tebe predlazem za urednika ove stranice ba....![]()
ovo odma treba ovdje zaposliti, naravno kao volonter![]()
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
jabi vas zamolio o ovom ajdinu daga ne navodite kao bih talenta.on je najbolji prijatelj od mog amidzica i svaki dan su zajedno.on nema pojma o fudbalu zovu imog rodjaka uvijek u vaduz jer je to los totalno klub ja neznam kolko on placa za ove interviuje .i to da neplaca clanarinu to mora svaki igrac placat cak i ribery u bayernu placa clanarinu i to da je inzinjer on radi na bausteli kolko ja znam
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.