Kod nas su sve EP u drzavi down kad uvozimo ovu količinu struje

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Zaglavio u Rovaniemiju, radi mali servis na sankama djeda mraza
uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godiniNoDi80 je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:10
Glupani i izdajice uvoze struju, a sabotiraju nase
Imamo uslove da proizvodimo vise nego Hrvatska i Srbija zajedno
Da, privremene mjere.TefalTava je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:18
uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godini
Mislio sam opcenitoTefalTava je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:18uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godini
Jesi i ti onaj bot što dijeli statuse o Dilfašu i upućuje dove Gospodaru da ga pusti jer je nevin?
Uvozimo vodu kud dalje?
Ma vidi ti Weihnachtselfa..flickposting je napisao/la: ↑21 jun 2024, 14:02ovako izgleda leorey, tip koji ovdje ismijava sve i svakog. kad ne pomaze Djedu Mrazu da raznosi paketice, dolazi na forum nekog sprdati
Ovaj drugi ima istetoviranu zastavu Njemacke i rijec BEJHA.
Ne smije se dozvoliti da ova fotografija nestane.flickposting je napisao/la: ↑21 jun 2024, 14:02ovako izgleda leorey, tip koji ovdje ismijava sve i svakog. kad ne pomaze Djedu Mrazu da raznosi paketice, dolazi na forum nekog sprdati
![]()
Ne znam kako je odgovor na simpaticnu I tacnu dosjetku da se Juga nije energetski I infrastrukturno razdruzila (jer I nije - ako hoces sa Tom tezom mozes dalje polemisati) cinjenica da su electro mreze povezane I da se odvija berzanska trgovina strujom na nivou EU I sire.Asteriks je napisao/la: ↑21 jun 2024, 16:45U kontekstu ovog problema pišeš kako se Juga nije stvarno razdijelila, a ja ti navodim da su zemlje povezane dalekovodima zbog trgovine strujom.
Evo ti primjer BiH i Hrvatske gdje imaš 20ak operativnih prenosivih dalekovoda i gdje se grade i novi interkonetivni dalekovodi.
Sličan scenarij nestanka struje pogodio je Švabiju i okolne zemlje 2006., a imaš zvanično saopštenje tamošnje Federalne mrežne agencije za električnu energiju, plin itd.
Također, januara 2021. godine, došlo je do poremećaja u evropskoj prenosnoj mreži. Pretpostavljeni uzrok su kvarovi elektrane i dalekovoda u Rumuniji. Ovo imaš na zvaničoj stranici Europskog parlamenta.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/do ... 25_EN.html
Zna ga @Sheyi izgledamuhamedhulk je napisao/la: ↑21 jun 2024, 19:32ja ne vjerujem da je ovo lik, mislim otkuda da ga neko sad odjednom zna....
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.