NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

redbull93
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la redbull93 » 20 jun 2024, 11:35

Mogao bi Talha i(li) Hamzic opet kod nas, sarajevo pocelo polovnjake iz srbije dovoditi. Ova djeca kod njih nikad sanse nece dobiti.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 20 jun 2024, 11:44

redbull93 je napisao/la:
20 jun 2024, 11:35
Mogao bi Talha i(li) Hamzic opet kod nas, sarajevo pocelo polovnjake iz srbije dovoditi. Ova djeca kod njih nikad sanse nece dobiti.
Njima bi najpametnije bilo da potpišu ugovor s nama i da postanu igrači Čelika. Pogotovo Talha, bio bi standardan ovdje i imao bi prostora za napredak na pretek a uklopio se vec pravo.
To što si naveo, oni šanse u Sarajevu neće nikad dobiti, na njihovu žalost.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 20 jun 2024, 13:44

Nema od Talhe ništa, ganjaju mu menadžeri posudbu ili transfer van države.

Hamziću se nije Čelik svidio, igrao je s pola snage i bez volje, razmišlja samo o Sarajevu.

A fudbal je takav da možda obojica dođu, možda obojica ostanu u Sarajevu, a možda odu i vani. :)
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 20 jun 2024, 14:03

Kako god, hvala im i nek im je sa srecom. Koliko su pomogli Celiku, toliko je i Celik pomogao njima. Nadam se da ce posudbi u buducnosti biti sto manje i da cemo se moci osloniti na vlastite snage, sto iz omladinskog pogona, sto dovodjenjem igraca. Ali za to trebaju drugi preduslovi, prije svega operativan racun.

Ima li kakvih ishareta povodom ove problematike, ili da idemo u protest :) Bas mi danas izbaci na Fb od prije tri godine slike sa protesta. Valjalo bi to ponoviti :)

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 20 jun 2024, 14:28

laudrop je napisao/la:
20 jun 2024, 13:44
To će mu biti najveća greška. Za 3 godine će odustati od fudbala ili će igrati za sim bau.
Pravda za flash-a!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 20 jun 2024, 14:44

macak_ je napisao/la:
20 jun 2024, 14:28
laudrop je napisao/la:
To će mu biti najveća greška. Za 3 godine će odustati od fudbala ili će igrati za sim bau.
Jasno kao dan. On trenutno nije spreman ni za jedan klub u premijer ligi a kamoli nesto vise. Za Hamzica koji je duplo lošiji je smijesno pricati ista.

Talha mora provesti barem jos 30 utakmica kao starter u Čeliku i nakucati asistencija i par golova i nabiti kondiciju da bi uopste mogao igrati u prosjecnom PL klubu pa mozda i u Čeliku kao premijerligašu i tek za 2 godine da skrene pažnju inostranih klubova na sebe. To bi po meni bio neki njegov prirodni put razvoja.

Postovi ostaju zapisani i za 3 godine se mogu vratiti i vidjeti ko je šta pisao. Odlazak u inozemstvo - za 2 godine Famos, Ilijas i traženje bauštele po Austriji i Njemačkoj i igranje 6-7 ranga.

Ne znam je li Mehić odlucio da ide na baustelu ali po meni ovo je njegova najbolja polusezona u karijeri i trebao bi ostati jos jednu godinu..razbijač koji nam je potreban u ekipi. Malo je i glavu sredio ne strepimo od 15 minute za crveni karton, fizika odlicna uhvatio je neki ritam.

Bit će zanimljivo pratiti iducih mjesec dana igračku krizaljku. Opet sve odredjuje račun sud banka finansije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Bandit88
Kontakt:

Post Postao/la Bandit88 » 20 jun 2024, 15:41

avenija je napisao/la:
20 jun 2024, 14:44
macak_ je napisao/la:
20 jun 2024, 14:28
laudrop je napisao/la:
Jasno kao dan. On trenutno nije spreman ni za jedan klub u premijer ligi a kamoli nesto vise. Za Hamzica koji je duplo lošiji je smijesno pricati ista.

Talha mora provesti barem jos 30 utakmica kao starter u Čeliku i nakucati asistencija i par golova i nabiti kondiciju da bi uopste mogao igrati u prosjecnom PL klubu pa mozda i u Čeliku kao premijerligašu i tek za 2 godine da skrene pažnju inostranih klubova na sebe. To bi po meni bio neki njegov prirodni put razvoja.

Postovi ostaju zapisani i za 3 godine se mogu vratiti i vidjeti ko je šta pisao. Odlazak u inozemstvo - za 2 godine Famos, Ilijas i traženje bauštele po Austriji i Njemačkoj i igranje 6-7 ranga.

Ne znam je li Mehić odlucio da ide na baustelu ali po meni ovo je njegova najbolja polusezona u karijeri i trebao bi ostati jos jednu godinu..razbijač koji nam je potreban u ekipi. Malo je i glavu sredio ne strepimo od 15 minute za crveni karton, fizika odlicna uhvatio je neki ritam.

Bit će zanimljivo pratiti iducih mjesec dana igračku krizaljku. Opet sve odredjuje račun sud banka finansije.
Ide gu**ce prat, medicinski tehničar navodno.
Vjerovatno su više finansijski razlozi, da zaradi i obezbijedi sebi koliko toliko normalan život

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 20 jun 2024, 15:48

A yebi ga, momku je koliko već 27, 28 godina, a kroz karijeru prve lige teško može nešto zaraditi.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 20 jun 2024, 16:10

laudrop je napisao/la:

Hamziću se nije Čelik svidio, igrao je s pola snage i bez volje, razmišlja samo o Sarajevu.

A fudbal je takav da možda obojica dođu, možda obojica ostanu u Sarajevu, a možda odu i vani. :)
Slabe su vam informacije u redakciji :lol:

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 20 jun 2024, 17:52

Steelman je napisao/la:
20 jun 2024, 00:03
Doslo je vrijeme da sumiramo dosad uplacenu sumu novca.

Uplatu za akciju "Hiljadarka za Čelik" izvrsili su i Robijaši odnosno cak su i prebacili obecani iznos sto svakako kao gest zasluzuje pohvalu. Sve obecane uplate po mojoj evidenciji su izvrsene, a klub ce svakako izvrsiti provjeru jos jednom. Ako bude nekih nepravilnosti svakako cu ovdje napisati, ali koliko znam sve s uplatama je prolazilo poprilicno glatko. U nastavku imate pregled svih uplata:

- Zamorano - 1000 KM
- Truhlo - putem kupona - 1000 KM
- Udarnik - 1000 KM
- Dupli dekung - 2000 KM
- Putnik - 1000 KM
- Crkvice bunker - 1000 KM
- Steelman - 1000 KM
- DZE2317 - 1000 KM
- Tihi okean / samocelik - 500 KM
- Armin Gafurović - 1000 KM
- Donja Gračanica i ostali - 200 KM
- Anonymous - 1000 KM
- Robijaši Švedska - 1000 KM
- Robijaši - 1075 KM
- Jolly boys - 300 KM
- Convicts Germany - 2400 KM

Ukupna uplacena suma novca od akcije "Hiljadarka za Čelik" je 16.475 KM. Najbitnije je da je akcija prebacila minimalni cilj od 15k.

Takodje, zapocete su i ove druge dvije forumske akcije (12. Igrač - obnova za Forumaše za 2024. i Čelični zid - obnova za Forumaše) sa uplacenim iznosom od 400 KM, pa ko zeli moze se pridruziti i za ovu gorenavedenu, ali i za ove ostale akcije.

Stalno ponavljam ovdje sve uplate da bude maksimalno cisto i da ne bi bilo naknadno nekih nedoumica. Uglavnom, svi su uplatili i presli smo odredjeni cilj sto treba da nas sve zajedno motivise za buduce aktivnosti i da svakog Čelikovca u najmanju ruku stimulise da postane clan kluba, ali ako i dalje ima zainteresovanih da uzmu ucesce i u ovim akcijama uvijek su apsolutno svi dobrodosli za djela u interesu kluba.

Kako god, respekt apsolutno svakom ko je spreman djelovati za svoj klub u skladu sa svojim mogucnostima. Takve obaveze kad se cine od srca u stvari i nisu obaveze nego demonstracija toga koliko se iskreno voli svoj klub. I kad je od srca, treba sve da ide lagano!

moSa likČe!
Akciji "Hiljadarka za Čelik" prikljucio se i Cober, te je uplatio 500 KM klubu. Respekt mu sto je prepoznao trenutak i koliko je bitno pomoci klubu s ovim naporima da dodje do deblokade racuna. Svaki covjek je vazan i svako djelo za klub je itekako bitno da gradimo sto ljepsu pricu!

Ukupna suma uplacenih sredstava u ovoj akciji se popela na 16.975 KM.

Pravi trenutak da i neki novi ucesnik pogura akciju da ide preko 17k! Sto vecu cifru obezbijedimo klubu, to ce biti bolji pokazatelj koliko stojimo iza kluba kad su teski trenuci, a to je ipak neko mjerilo vrijednosti onoga za sta se borimo...

...da nekad opet bude sretno nase najljepse Bilino!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 jun 2024, 18:59

Sta je sa Mahmutovicem mladjim, domaci igrac, slobodan od aprila. Spominjali smo ga ovdje, truhlo to je tvoj dio posla. :D
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 20 jun 2024, 19:17

Iskreno svejedno mi je ko će biti napadač. Da hoćemo riješiti muku pa ubosti kvalitetna krila i veznjaka, da mogu probiti, gurnuti kvalitetnu loptu gore.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 jun 2024, 19:34

Vjerovatno se ceka da vidimo ko ce ostati, a ko ne i zavisi dosta od ovog racuna.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 jun 2024, 00:41

Zna li se o detaljima aneksa i sta se rekonstruise? :?

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jun 2024, 00:50

redbull93 je napisao/la:
20 jun 2024, 18:59
Sta je sa Mahmutovicem mladjim, domaci igrac, slobodan od aprila. Spominjali smo ga ovdje, truhlo to je tvoj dio posla. :D
Ima neku težu povredu, bili je razgovora i na zimu ali zbog povrede nije u mogućnosti bio da dođe.

Koljeno ja mislim…
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 21 jun 2024, 01:13

FliX je napisao/la:
21 jun 2024, 00:41
Koliko sam ja skontao, krov, semafor i malo uljepsati tribine. Dakle vjerovatno ce popraviti krov na istoku koji je ostecen u nevremenu, konacno rijesiti pitanje semafora a ne onu folusku koju su nam uvalili prosli puti i eto skinuce mreze sa tribina (i vjerovatno malo ofarbati ograde). Nikakve znacajne rekonstrukcije, ali mozda se i varam.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 jun 2024, 19:10

phillies je napisao/la:
21 jun 2024, 01:13
FliX je napisao/la:
21 jun 2024, 00:41
Koliko sam ja skontao, krov, semafor i malo uljepsati tribine. Dakle vjerovatno ce popraviti krov na istoku koji je ostecen u nevremenu, konacno rijesiti pitanje semafora a ne onu folusku koju su nam uvalili prosli puti i eto skinuce mreze sa tribina (i vjerovatno malo ofarbati ograde). Nikakve znacajne rekonstrukcije, ali mozda se i varam.
Iskreno mi je glupo da nema predstavnika Čelika na ovom sastanku i potpisivanju. Mozete li zamisliti da grad Mostar i NSBIH potpisuju novi aneks ugovora o korištenju i rekonstrukciji stadiona a da nema niko iz Veleža. Ili Novo Sarajevo i NSBiH a da nema nigdje nikoga iz Želje da ne idemo dalje.

Mislim da ide farbanje reflektora, skidanje ograda, svlačionice, ograde itd ozvucenje itd, popravke novog semafora, demontaža starog, nove kucice za rezervne igrače i tako ti zahtjevi, krov iznad loža koje je odnio vjetar u nevremenu.

Tolika sredstava imaju i grad i savez da nisu mogli planirati reparaciju travnjaka koji nazalost nije ni blizu stanja da ugosti elitu lige nacija. Nije trenutno ni u Bosni top 5.

Neka pogledaju u Srb kako se rade rekonstrukcije. Odmah čupanje svih starih dotrajalih, izbjedjelih stolica i postavljanje 14 k novih. Ovo kod nas je sminkeraj ali hvala Bogu i to, bolje ista nego nista. Za Čelik i nas sve idealno ali za Elitnu grupu nacija nedovoljno pa ni blizu.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 21 jun 2024, 20:51

Samo nek oni rade stadion i NFSBIH i grad Zenica i bilo ko ,to opet ostaje Čelikovo a ko je na sastanku nije ni bitno ,mozda i nema sa tim Čelik nista jer nije Čelikov stadion a grad je dogovorio sa reprezentacijom davno.
Dobro je ovo liga nacija A za nas jer kolikontoliko ce se sredit stadion jer ce neko gostovat i ovde a neko mozda na Grbavici,Najvise bi volio nove klupe, nove stolice i ograda a semafor ne znam je li ispravan i dobar.
Da hoce ta se deblokada rijesit do pocetka iduce sezone valjalo bi pa solidan tim sklopit za top 3 i da se boris za vrh .

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 22 jun 2024, 12:14

Ako ode Masic evo idealna zamjena

https://*****.ba/fudbal/mahmutovic-za ... -karijeri/

Za kraj nas interesuje da li vas je ko zvao iz NK Čelik, oko eventualnog povratka na Bilino polje?

“Niko me iz Čelika nije zvao, naravno da pratim šta se dešava u tom klubu, tu sam igrao, tu mi je brat završio karijeru i Čelik zaslužuje da se vrati u Premijer ligu. Otvoren sam za razgovore, pa vidjet ćemo na kraju gdje ću potpisati ugovor za narednu sezonu”, kazao je Mahmutović za *****.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 jun 2024, 13:30

dinodino2019 je napisao/la:
22 jun 2024, 12:14
Ako ode Masic evo idealna zamjena

https://*****.ba/fudbal/mahmutovic-za ... -karijeri/

Za kraj nas interesuje da li vas je ko zvao iz NK Čelik, oko eventualnog povratka na Bilino polje?

“Niko me iz Čelika nije zvao, naravno da pratim šta se dešava u tom klubu, tu sam igrao, tu mi je brat završio karijeru i Čelik zaslužuje da se vrati u Premijer ligu. Otvoren sam za razgovore, pa vidjet ćemo na kraju gdje ću potpisati ugovor za narednu sezonu”, kazao je Mahmutović za *****.
Obojica su potrebna ekipi ustvari gledajuci njihove pozicije koje nisu iste savršeno se uklapaju. Rekao sam prije početka sezone da Masic objektivno moze isporuciti 15 golova u sezoni tako je i bilo. Mahmutović je za razliku od Mašića jos blize golu(bio ubica u 16) i Masic bi samo na njemu nabio 7-8 asistencija dok bi ovaj sigurno skucao 20+ golova za sezonu..

Ali takva ekipa bi značila da je Čelik odlucio ici na prvo mjesto i bio bi ubjedljivo prvi favorit za ulazak u PL.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.