Horoz je napisao/la: ↑11 jun 2024, 14:09
Evo sad vidimo da Willy Sagnol zarađuje 0.2 miliona eura u Gruziji, Matjaž Kek 0.3 miliona u Sloveniji.....cifre iste ili neznatno veće od naših selektora. A godinama su nas lagali da smo osuđeni na Hadžibegiće i Miloševiće, jer nemamo para. U stvari su im trebali partneri u lopovluku.
Mi od prvog dana grcamo u korupciji, javašluku, amaterizmu. Ti rijetki uspjesi su proizvod okolnosti i sretnog momenta, a ne nekog rada i strategije.
Na SP se bilo teže ne plasirati, nego plasirati, s onakvm generacijom i u grupi kakvu smo imali. Pravo lice javašluka, neznanja smo pokazali već u slijedećim kvalifikacijama za EP, na koje smo se morali plasirati po svim parametrima.
Mi se ne možemo porediti ni sa kim, pogotovo ne sa reprezentacijam srednje ili zapadne europe. Najbliži su nam po nesretnom mentalitetu i korupciji, nesretni Srbi, ali oni imaju daleko kvalitetniji igrački kadar.
Svi ostali, uključujući i Gruzije i Kazahstane su miljama ispred nas u organizaciji i želji za uspjehom.
Mi nismo mogli pričati o formacijama, taktikama, strategiji, dok nam reprezentacija funkcionisala kao kafana. Dok je sve bio teferič, spajanje ugodnog sa korisnim za tzv selektore, igrače, menadžerski šljam.
Ovo s Barbarezom je prilika da se stvari konačno postave na zdrave temelje, sa zdravim ljudima. Zato Barbareza i ekipu treba podržati, apsolutno svim sredstvima i bez obzira na rezultate, nadati se da će se pusti zdrav korijen koji će biti teško iščupati.
U suprotnom, vraćamo se na Miloševiće, Hadžibegiće, Sušiće, Husariće, likove koji su tu za svoj lični kratkoročni interes i spremni su na sve kompromise sa domaćim ološem.