Benjo treba igrati kad igramo protiv timova naseg ranga i slabiji.ovisnik je napisao/la: ↑10 jun 2024, 20:15Ja sam kao uzorak uzeo ove dvije utakmice.Jasno je da roster nije potpun i da fale igrači kao Dedić, Krunić, Kolašinac, Hadziahmetović,Basić....Ali i sa tim igračima imali smo isti problem, igrali sa 4 ili 3 pozadi, ako nemaš dovoljno kvalitetne vezne igrače da zadrže, povuku i odigraju loptu, ti uvijek izgledas bezidejno i ne možeš da odigraš 3 pasa niti izađeš sa svoje polovine.Nije adekvatna usporedba zbog kvalitete igrača, ali sve rezultate reprezentaciji Hrvatske donijela je trojka Modrić-Brozović-Kovačić, jer svojom motorikom,sposobnošću zadržavanja i pravovremenog odigravanja omogućavaju ostatku tima da se pomjere na protivničku polovinu.Jasno je da su pobrojani ektra kvaliteta koju mi nemamo, ali moramo težiti profilu igrača koji to donekle mogu-Gigović-Huseinbašić, a ne igrati sa trojkom Tahirović-Krunić-Hadziahmetović, koji stoje 5 metera jedan do drugog i nisu sposobni zadržati loptu ni sekundu da je ne izgube.Tahirović može imati i 100% tačnih dodavanja kad mu je 95% tih dodavanja prvom do sebe ili vraćanje stoperu ili golmanu.NoDi80 je napisao/la: ↑10 jun 2024, 19:59Kako ce odigrati pas na krilo kad nemamo krila uopste vec jednog beka i jednog stopera kojem de izmislja lijevi bek
Krila ne postoje na spisku
U pravu si dosta stvari ali najmanje su igraci krivi
Trener zove, trener kreira formaciju i nacin igre
Evo Tahirovica mnogi kritikuju a Tahirovic i Saric poslije Buongiorna 97% imaju najvise tacnih dodavanja 95% i 94%
Fazon je sto nama igraci igraju na neprirodnim pozicijama od Mujakica do Hajradinovica
Nemas ni krila ni amf i nastaje rupa izmedju napadaca i ostatka tima koji je povucen na 30 m od naseg gola
Mlad je, sigurno da ce biti dosta bolji al evo trenutno on je tu da uzme loptu povuce je i posalje dugu loptu, on to zna ali mu treba vremena. Protiv jacih ne, jak pritisak on trenutno nije na tom nivou da brzo reaguje.
Golmani su nam solidni.
Mislim da trebamo igrati sa trojicom iza. Anel i jos dvojica, koga god stavis od Sea, Denisa, Katica, Bice, Radeljica nece biti problema.
Problem je sredina, olako nam dodju da naseg gola. Problem je def vezni i ofanzivni.
Ja vidim da jedino mozemo postici gol ako Seo i Dedic igraju, oni znaju i mogu povuci loptu i asistirati ili zabiti.
Mislim da cemo se i dalje patiti dok nenadjemo Misimovica i jednog destruktivca pa bar bio u rangu Zahirovica, trci, smetaj, zaustavi napad i dodaj prema naprijed pa makar prvom do sebe