Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la soko » 10 jun 2024, 20:30

ovisnik je napisao/la:
10 jun 2024, 20:15
NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2024, 19:59
Kako ce odigrati pas na krilo kad nemamo krila uopste vec jednog beka i jednog stopera kojem de izmislja lijevi bek
Krila ne postoje na spisku
U pravu si dosta stvari ali najmanje su igraci krivi
Trener zove, trener kreira formaciju i nacin igre
Evo Tahirovica mnogi kritikuju a Tahirovic i Saric poslije Buongiorna 97% imaju najvise tacnih dodavanja 95% i 94%
Fazon je sto nama igraci igraju na neprirodnim pozicijama od Mujakica do Hajradinovica
Nemas ni krila ni amf i nastaje rupa izmedju napadaca i ostatka tima koji je povucen na 30 m od naseg gola
Ja sam kao uzorak uzeo ove dvije utakmice.Jasno je da roster nije potpun i da fale igrači kao Dedić, Krunić, Kolašinac, Hadziahmetović,Basić....Ali i sa tim igračima imali smo isti problem, igrali sa 4 ili 3 pozadi, ako nemaš dovoljno kvalitetne vezne igrače da zadrže, povuku i odigraju loptu, ti uvijek izgledas bezidejno i ne možeš da odigraš 3 pasa niti izađeš sa svoje polovine.Nije adekvatna usporedba zbog kvalitete igrača, ali sve rezultate reprezentaciji Hrvatske donijela je trojka Modrić-Brozović-Kovačić, jer svojom motorikom,sposobnošću zadržavanja i pravovremenog odigravanja omogućavaju ostatku tima da se pomjere na protivničku polovinu.Jasno je da su pobrojani ektra kvaliteta koju mi nemamo, ali moramo težiti profilu igrača koji to donekle mogu-Gigović-Huseinbašić, a ne igrati sa trojkom Tahirović-Krunić-Hadziahmetović, koji stoje 5 metera jedan do drugog i nisu sposobni zadržati loptu ni sekundu da je ne izgube.Tahirović može imati i 100% tačnih dodavanja kad mu je 95% tih dodavanja prvom do sebe ili vraćanje stoperu ili golmanu.
Benjo treba igrati kad igramo protiv timova naseg ranga i slabiji.
Mlad je, sigurno da ce biti dosta bolji al evo trenutno on je tu da uzme loptu povuce je i posalje dugu loptu, on to zna ali mu treba vremena. Protiv jacih ne, jak pritisak on trenutno nije na tom nivou da brzo reaguje.
Golmani su nam solidni.
Mislim da trebamo igrati sa trojicom iza. Anel i jos dvojica, koga god stavis od Sea, Denisa, Katica, Bice, Radeljica nece biti problema.
Problem je sredina, olako nam dodju da naseg gola. Problem je def vezni i ofanzivni.
Ja vidim da jedino mozemo postici gol ako Seo i Dedic igraju, oni znaju i mogu povuci loptu i asistirati ili zabiti.
Mislim da cemo se i dalje patiti dok nenadjemo Misimovica i jednog destruktivca pa bar bio u rangu Zahirovica, trci, smetaj, zaustavi napad i dodaj prema naprijed pa makar prvom do sebe

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 10 jun 2024, 21:03

soko je napisao/la:
10 jun 2024, 20:30
ovisnik je napisao/la:
10 jun 2024, 20:15
NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2024, 19:59
Kako ce odigrati pas na krilo kad nemamo krila uopste vec jednog beka i jednog stopera kojem de izmislja lijevi bek
Krila ne postoje na spisku
U pravu si dosta stvari ali najmanje su igraci krivi
Trener zove, trener kreira formaciju i nacin igre
Evo Tahirovica mnogi kritikuju a Tahirovic i Saric poslije Buongiorna 97% imaju najvise tacnih dodavanja 95% i 94%
Fazon je sto nama igraci igraju na neprirodnim pozicijama od Mujakica do Hajradinovica
Nemas ni krila ni amf i nastaje rupa izmedju napadaca i ostatka tima koji je povucen na 30 m od naseg gola
Ja sam kao uzorak uzeo ove dvije utakmice.Jasno je da roster nije potpun i da fale igrači kao Dedić, Krunić, Kolašinac, Hadziahmetović,Basić....Ali i sa tim igračima imali smo isti problem, igrali sa 4 ili 3 pozadi, ako nemaš dovoljno kvalitetne vezne igrače da zadrže, povuku i odigraju loptu, ti uvijek izgledas bezidejno i ne možeš da odigraš 3 pasa niti izađeš sa svoje polovine.Nije adekvatna usporedba zbog kvalitete igrača, ali sve rezultate reprezentaciji Hrvatske donijela je trojka Modrić-Brozović-Kovačić, jer svojom motorikom,sposobnošću zadržavanja i pravovremenog odigravanja omogućavaju ostatku tima da se pomjere na protivničku polovinu.Jasno je da su pobrojani ektra kvaliteta koju mi nemamo, ali moramo težiti profilu igrača koji to donekle mogu-Gigović-Huseinbašić, a ne igrati sa trojkom Tahirović-Krunić-Hadziahmetović, koji stoje 5 metera jedan do drugog i nisu sposobni zadržati loptu ni sekundu da je ne izgube.Tahirović može imati i 100% tačnih dodavanja kad mu je 95% tih dodavanja prvom do sebe ili vraćanje stoperu ili golmanu.
Benjo treba igrati kad igramo protiv timova naseg ranga i slabiji.
Mlad je, sigurno da ce biti dosta bolji al evo trenutno on je tu da uzme loptu povuce je i posalje dugu loptu, on to zna ali mu treba vremena. Protiv jacih ne, jak pritisak on trenutno nije na tom nivou da brzo reaguje.
Golmani su nam solidni.
Mislim da trebamo igrati sa trojicom iza. Anel i jos dvojica, koga god stavis od Sea, Denisa, Katica, Bice, Radeljica nece biti problema.
Problem je sredina, olako nam dodju da naseg gola. Problem je def vezni i ofanzivni.
Ja vidim da jedino mozemo postici gol ako Seo i Dedic igraju, oni znaju i mogu povuci loptu i asistirati ili zabiti.
Mislim da cemo se i dalje patiti dok nenadjemo Misimovica i jednog destruktivca pa bar bio u rangu Zahirovica, trci, smetaj, zaustavi napad i dodaj prema naprijed pa makar prvom do sebe
Apsolutno se slazem za Tahirovica, ko ga gleda u Ajaxu jasno mu je da kad Ajax gospodari terenom tjst napada konstantno on je tad najbolji jer je tehnicki strasan i zna dat dobar pas prema naprijed. Uzet cu npr tekmu protiv Feyenorda kad su ispusili 6 0 znaci jest cinjenica da je citava ekipa igrala blago receno izgubljeno al yebem mu mater moras bar 2 put u tom ocaju pokazat da imas nesto a on ko zadnja slina na sredini nmze duela uzet. Znaci najveci problem je taj sto je on kad se branimo minus igrac u odbrani jednostavno momak je spor nema eksplozivnost za tu poziciju zna ispast na varku tijelom i tako. Dosta je bilo vidjet protiv Engleza kako cisti prasinu iza Ezea. Ali hajde, mlad je i vjerujemo da ce iz tekme u tekmu sve bolji bit prosao je realno sve i svasta sa 21 godinom kao igrac pa se nadamo najboljem.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 jun 2024, 22:39

Jel neko upratio gdje mu je onaj finac na okupljanju? Ja ga nigdje nisam na slikama vidio, a Boga mi ni na utakmicama
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 10 jun 2024, 23:00

RajvoSA03 je napisao/la:
10 jun 2024, 22:39
Jel neko upratio gdje mu je onaj finac na okupljanju? Ja ga nigdje nisam na slikama vidio, a Boga mi ni na utakmicama
Čovjek je videoanalitičar.
VIDEO ANALITIČAR

V I D E O...

A N A L I T I Č A R
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 jun 2024, 23:02

VenamaHrabrih je napisao/la:
10 jun 2024, 19:57
Mi od Ćire Blaževićs nismo imali trenera da valja. Ne zato što je Ćiro bio aman neki kvalitet, nego zato što je bio školovan trener. Pape radi sve ono tako karakteristično Balkancima:
počinje mešetariti i licitirati imenima, te tjerati tvrdoglavi inat iz njemu poznatih razloga. Ono što se dešavalo na SP je klasični rezultat tih i takvih razmišljanja, inaćenja, javašluka itd., ali sunovrat reprezentacije počinje od famozne utakmice sa Nigerijom...
Tu je korijen svih nedaća koje prate reprezentaciju.
Da ti kazem Susic je vec na SP izgubio konce poveo Tin Susica ,a ostavio Ervina Zukanovica zatim protov Nigerije Kolasinac na klupi lijeva strana prazna primamo go..Uglavnom on je posle kroz kvalifikacije srozao atmosferu ali Begic nije ga smijenio i upropastena je jedna Generacija posle svi koji su ko biva nesto popravljali Bajevic Bazdarevic Prosinecki samo su ist sranje radili do Peteva..i Petev je plakao za ovu drzavu kao sto sad Barbarez drei rulu na srcu i bio Patriot al ga prijateljska sa Rusijom kostala ,a on je uspostavio romb formaciju igrali smo napadacki i pobjedjivali..Danas svako zna kao Barbarez parkirat autobus i nabijat lopte to je i Otto Rehagel sa Grckom

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 10 jun 2024, 23:03

JonSnow je napisao/la:
10 jun 2024, 23:00
RajvoSA03 je napisao/la:
10 jun 2024, 22:39
Čovjek je videoanalitičar.
VIDEO ANALITIČAR

V I D E O...

A N A L I T I Č A R
Pa i Kolasinac je isto to a bio je tu sve vrijeme sa ekipom
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 jun 2024, 23:20

zgembo89 je napisao/la:
10 jun 2024, 23:02
VenamaHrabrih je napisao/la:
10 jun 2024, 19:57
Mi od Ćire Blaževićs nismo imali trenera da valja. Ne zato što je Ćiro bio aman neki kvalitet, nego zato što je bio školovan trener. Pape radi sve ono tako karakteristično Balkancima:
počinje mešetariti i licitirati imenima, te tjerati tvrdoglavi inat iz njemu poznatih razloga. Ono što se dešavalo na SP je klasični rezultat tih i takvih razmišljanja, inaćenja, javašluka itd., ali sunovrat reprezentacije počinje od famozne utakmice sa Nigerijom...
Tu je korijen svih nedaća koje prate reprezentaciju.
Da ti kazem Susic je vec na SP izgubio konce poveo Tin Susica ,a ostavio Ervina Zukanovica zatim protov Nigerije Kolasinac na klupi lijeva strana prazna primamo go..Uglavnom on je posle kroz kvalifikacije srozao atmosferu ali Begic nije ga smijenio i upropastena je jedna Generacija posle svi koji su ko biva nesto popravljali Bajevic Bazdarevic Prosinecki samo su ist sranje radili do Peteva..i Petev je plakao za ovu drzavu kao sto sad Barbarez drei rulu na srcu i bio Patriot al ga prijateljska sa Rusijom kostala ,a on je uspostavio romb formaciju igrali smo napadacki i pobjedjivali..Danas svako zna kao Barbarez parkirat autobus i nabijat lopte to je i Otto Rehagel sa Grckom
Ma kakvi, imao je rijesenje zato. Medo je drzao tu lijevu stranu. Brz prodoran :salut:
Iznenadili ga ovi iz Nigeriji brzinom i fizickom snagom. Ko bi rek'o da ce crnje biti brzi

denza
Kontakt:

Post Postao/la denza » 11 jun 2024, 11:49

Treba uigravati Gigovic-Huseinbasic-Tahirovic u sredini i to je to. Imamo nazad CBs, bokove, samo jos koje krilo i neki mladji napadac (daj Boze Bazdar) i to moze biti extra ekipa u buducnosti.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 jun 2024, 12:38

Pomirite se da je nas osnovni sistem 3-6-1
Mozda u izninim i nezeljenim trenucima buda 3-5-2
Sergeju to nece biti dosadno ponavljati a vi ce biti sve isfrustriraniji ako ne prihvatite.

U svakom slucaju ako/kad se ovakav sistem uigra nudi najsiri splet mogucnosti svake vrste fudbala od vrhunske defanzivne, do posjeda lopte, umrtvljivanje protivnika i utakmice, mogucnosti ofanzive pomjeranjem svih linija naprijed u kojem bi klasicni stoperi stajali ne bocnim pozicijama spremni da posalju ubacaj ili bi cak poslije kombinatorike i sami cekali loptu u kaznenom prostoru....

Desni bekovi: Dedic i Gazibegovic
Lijevi bekovi: Kolasinac i Omerovic (+ posao za struku da se nađe jos jedan)
Stoperi: desni Ahmedhodzic,Muharemovic(Bicakcic)
:sredisnji Hadzikadunic, Katic, Barisic
: lijevi Radeljic, Mujakic, (Kolasinac)

Sredina : zadnji vezni:Tahirovic, Hadziahmetovic, Burnic
: centralni vezni: Basic, Huseinbasic, Saric
: desni i lijevi vezni: Hajradinovic, Gigovic,
Krunic, Varesanovic, Rahmanovic

Napad: Demirovic, Tabakovic, Dzeko

Baza od 30 igraca novog strucnog staba
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 11 jun 2024, 12:44

Taj sistem nije kod nas postojao prije 3 godine
To je sistem s kojim nikad necemo nista napraviti jer nemamo 11 svjetskig igraca da igraju to
Nemas ni jednog svjetskog veznog i napadaca prvo to ti govori da to nije za nas
4-3-2-1, 4-3-3 i tako to nama treba jer nemamo kvalitenih igraca moramo praviti balans izmedju napada i odbrane

Tabakovic,Dzeko, Demirovic, Kahvic, Huskovic, Sosic, Bristric
Krunic, Tahirovic, Danilovic, Huseinbasic, Basic, Gigovic, Varesanovic, Hajradinovic, Burnic, Saric
Dedic, Bajraktarevic, Kikanovic, Malekinusic
Gazibegovic, Jasic, Omerovic, Karic,
Zolotic, Ahmedhodzic, Radeljic, Katic, Muharemovic, Barisic, Hadzikadunic
Vasilj, Piric, Hadzikic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 jun 2024, 12:53

NoDi80 je napisao/la:
11 jun 2024, 12:44
To je sistem s kojim nikad necemo nista napraviti jer nemamo 11 svjetskig igraca da igraju to
4-3-2-1, 4-3-3 i tako to nama treba jer nemamo kvalitenih igraca moramo praviti balans izmedju napada i odbrane

Krunic, Tahirovic, Danilovic, Huseinbasic, Basic, Gigovic, Varesanovic, Hajradinovic, Burnic, Saric
Vasilj, Piric, Hadzikic
Bas suprotno!
Svjetski dobri igraci tesko se uklope u sistem 3-5-2 bas iz tog razloga sto se u tom sistemu moras podrediti ekipi jos vise a ne induvidualno igrat.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 jun 2024, 13:07

GG3 je napisao/la:
11 jun 2024, 12:53
NoDi80 je napisao/la:
11 jun 2024, 12:44

Vasilj, Piric, Hadzikic
Bas suprotno!
Svjetski dobri igraci tesko se uklope u sistem 3-5-2 bas iz tog razloga sto se u tom sistemu moras podrediti ekipi jos vise a ne induvidualno igrat.
:salut:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 11 jun 2024, 13:44

Na EURO su se plasirale selekcije čiji selektori zarađuju otprilike koliko i mi plaćamo svoje selektore. Selektori Gruzije, Rumunije, Češke, Slovenije i Mađarske godišnje zarade oko 300 hiljada eura.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 11 jun 2024, 13:48

MoodyHank je napisao/la:
11 jun 2024, 13:44
Na EURO su se plasirale selekcije čiji selektori zarađuju otprilike koliko i mi plaćamo svoje selektore. Selektori Gruzije, Rumunije, Češke, Slovenije i Mađarske godišnje zarade oko 300 hiljada eura.
Ali svi su dobili barem 3 godine da vode reprezentaciju prije nego što su napravili neki uspjeh.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 11 jun 2024, 13:56

BenjooJutub je napisao/la:
11 jun 2024, 13:48
MoodyHank je napisao/la:
11 jun 2024, 13:44
Ali svi su dobili barem 3 godine da vode reprezentaciju prije nego što su napravili neki uspjeh.
Ma to je za one što kažu da se bez davanja ozbiljne plaće selektoru ne može ništa napraviti.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 11 jun 2024, 14:09

Evo sad vidimo da Willy Sagnol zarađuje 0.2 miliona eura u Gruziji, Matjaž Kek 0.3 miliona u Sloveniji.....cifre iste ili neznatno veće od naših selektora. A godinama su nas lagali da smo osuđeni na Hadžibegiće i Miloševiće, jer nemamo para. U stvari su im trebali partneri u lopovluku.

Mi od prvog dana grcamo u korupciji, javašluku, amaterizmu. Ti rijetki uspjesi su proizvod okolnosti i sretnog momenta, a ne nekog rada i strategije.
Na SP se bilo teže ne plasirati, nego plasirati, s onakvm generacijom i u grupi kakvu smo imali. Pravo lice javašluka, neznanja smo pokazali već u slijedećim kvalifikacijama za EP, na koje smo se morali plasirati po svim parametrima.
Mi se ne možemo porediti ni sa kim, pogotovo ne sa reprezentacijam srednje ili zapadne europe. Najbliži su nam po nesretnom mentalitetu i korupciji, nesretni Srbi, ali oni imaju daleko kvalitetniji igrački kadar.
Svi ostali, uključujući i Gruzije i Kazahstane su miljama ispred nas u organizaciji i želji za uspjehom.
Mi nismo mogli pričati o formacijama, taktikama, strategiji, dok nam reprezentacija funkcionisala kao kafana. Dok je sve bio teferič, spajanje ugodnog sa korisnim za tzv selektore, igrače, menadžerski šljam.

Ovo s Barbarezom je prilika da se stvari konačno postave na zdrave temelje, sa zdravim ljudima. Zato Barbareza i ekipu treba podržati, apsolutno svim sredstvima i bez obzira na rezultate, nadati se da će se pusti zdrav korijen koji će biti teško iščupati.
U suprotnom, vraćamo se na Miloševiće, Hadžibegiće, Sušiće, Husariće, likove koji su tu za svoj lični kratkoročni interes i spremni su na sve kompromise sa domaćim ološem.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 jun 2024, 14:34

Mislim da smo trebali dovesti Rozmana za selektora da nam otjera i ovo malo kvalitetnih reprezentativaca sto imamo?!

Sergeja Barbareza niko nije prizeljkivao zbog trenerskog (ne)znanja vec zbog milion drugih stvari u ovom trenutku bitnijih....bitnijih....bitnijih....bitnijih....bitnijih...
To neki nažalost ne mogu ili ne žele razumjeti. A pogotovo to ne moze razumjeti ovaj gospodin gore koji nema pojma o desavanjima u našem savezu, reprezentaciji.

Nije postojalo bolje ime za selektora u ovom trenutku. Tu podrazumijevam i ekipu koju je okupio oko sebe.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 11 jun 2024, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 11 jun 2024, 14:37

Bruno Akrapovic ima iskustvo

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 11 jun 2024, 14:42

Jako je bezobrazno ovako bez konteksta komentarisati imenovanje Barbareza. Jer, kao što reče momak iznad, nije on doveden zbog trenerskog znanja.

Inače me baš nervira ovaj Rade Bogdanović. Frajer odigrao 100tinjak tekmi u Njemačkoj, i tamburao tamo neke levate po Aziji.. i umislio da je legenda balkanskog fudbala.

Mada, razumijem ga.. da ovako s vremena na vrijeme ne hrakne po nečemu, vjerovatno niko ne bi znao ni da je još uvijek živ.
The saddest thing in life is wasted talent.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], Dinhooo, hurem, suhakrpa i 51 gost.