Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edin139
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la edin139 » 10 jun 2024, 11:08

Smjena momentalno,
ko ne moze sa englezima i italijanima u dvije tekme u gostima imati bar jednu pobjedu i remi ako ne i obe pobjede i to bar jednu sa tri razlike nema pojma. :mrgreen:

Svi oni koji smatraju da mi sa bilo kojom selecijom iz A sesira mozemo se nadigrvati otvoreno ili nemaju pojma o fudbalu ili pisu svjesno iz nekog interesa zlonamjerne postove.
Mi smo trenutno predzadnji sesir euro fudbala i ono sto mozemo igrati je upravo nesto ovog tipa svidjalo se to nekome ili ne.
Barbarez treba nastaviti graditi ovaj timski duh i nadati se da je Dzeko sljedeci koji ce ili prihvatiti autoritet, ozbiljnost i sve sto igranje za repku nosi ili se oprostiti.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2024, 11:12

Sarun je napisao/la:
10 jun 2024, 09:12
denimen99 je napisao/la:
10 jun 2024, 08:21
Treba reći da su nam protivnici bili finalisti prošlog EURA i ajde, izgubili smo i to je to. Ali sljedeće dvije utakmice su nam gostovanja kod Holandije i Mađarske, pa onda dolazi Njemačka. Ne znam za vas, ali ja ne vidim kako mi možemo pobijediti i u naredne 3 utakmice. Šta kada Barbarez nakon 5 utakmica bude imao 5 poraza. Hoće li reagovati komisija za hitnost?

Zašto bi reagovala komisija za hitnost?

Rečeno je da će se ovih 10 utakmica iskorisiti da se formira ekipa za ubuduće, pa makar imali 10 poraza.

Ko kod očekuje da odjednom pobjeđujemo Englesku, Italiju, Njemačku nema veze sa fudbalom.
:thumbup:

Zato je i dobio ugovor na 4 godine. Ali da mora malo pokazati muda za napad, mora. Eto sinoc je bilo bas dobrih situacija za nas. Nesto slicno sinoc za pocetak u napadu i ja zadovoljan.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 10 jun 2024, 11:29

U nebitnim prijateljskim mecevima nije smio napasti protivnika!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2024, 11:40

Barbarez je definisao ugovor. Zna on s kim ima posla a tu je i frisak slucaj Kodre bio kao lekcija. Ne moze njemu komisija za hitnost ništa.
On će sam otići ako vidi da ne ide u pravom smjeru. A za sada ide u pravom smjeru i samo treba ovako nastaviti.

Neka njegova i stručnog staba ideja jeste sačuvati svoj gol prije svega a gore sto se uradi...a uradit će se nešto za 90 minuta (čuvena izjava Dzeke pred gostovanje u Švedskoj).

Nije bitno kako doći do situacije za gol, da li akcijom da li natjeravsi protivnika na grešku kao sinoć.
Sinoć su bile 3,4 odlične situacije za gol: 2x Hajradinovic, 1x Ahmedhodzic a eto dodat ćemo i dobar sut Gazibegovica.
Sa najjacim sastavima ranije nismo toliko prilika napravili protiv Italije.

Za akcije o kojima se priča treba vremena a i potrebni igrači.
Ne mogu protiv Engleske ili Italije ni 20% po bekovskim pozicijama isporuciti Bicakcic i Mujakic kao sto to recimo mogu Dedic, Kolasinac...pa i Gazibegovic kada se dobije na širini na terenu. Govorimo o ofanzivnom doprinosu.
Prisustvom Dedica će i Gigovic dobiti više prostora.

Bez obzira koliko mi ne gotivili Krunica zbog prijašnjih partija, on bi mogao biti bitna karika u narednim ciklusima ako Barbarez uspije iz njega izvući maksimum.

Šteta što Bašić nije bio tu ove dvije utakmice. On je neko ko zna stati na loptu, smiriti igru...možda njegov stil za Englesku ne bi bio izražen nesto, ali bi se protiv Italije zasigurno istakao.

Barbarez će u LN skinuti skalp velikoj reprezentaciji, samo ako bude imao na raspolaganju najbitnije igrace.
Zivi bili pa vidjeli.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 jun 2024, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jun 2024, 11:42

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2024, 07:58

Mislim da će Gigović ovog ljeta biti najbolji primjer. Pored sjajne klupske statistike, dodao je i dvije odlične utakmice na najvišem mogućem nivou koje će mu sigurno pomoći.
Sta ti smatras pod "sjajna klupska statistika"? Momak zadnju utakmicu u klubu startao prije dva mjeseca od 27 utakmica 14 puta poceo u prvih 11.
Pri tome ima dvije asistencije i nijedan gol.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 jun 2024, 11:46

Meni je ovaj @kempes fascinantan, pokusava na sve nacine nekog isprovocirat al ga niko ne hebe ni 2% :rol:
Zadnja izmjena: GG3, dana/u 10 jun 2024, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 10 jun 2024, 12:00

[media][/media]
GG3 je napisao/la:
10 jun 2024, 11:46
Meni je ovaj @kempes fascinantan, pokusava na sve nacine nekog improvisierst al ga niko ne hebe ni 2% :rol:
Hoce autocorrect pravo :rol:
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 jun 2024, 12:11

Nadam se samo da nece igrace koristiti na njihovim neprirodnim pozicijama.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 10 jun 2024, 12:17

Još jedna okej predstava, u skladu sa očekivanjima. Kao i reakcije forumskog puka. Ko je pljuvao ranije, pljuje i sad.. pljuvao bi i da smo dobili. Dobro, možda ne bi direktno pljuvao, nego bi futavo omalovažavao rezultat - vjerovatno govoreći da je Italija svakako u qrcu, da bi ih i Luksemburg dobio, i tako.

Raduje me što se krenulo na pravi način. U smislu da očito prvo utežemo odbranu, pa ćemo onda preći na napad. Jasno da smo izuzetno sterilni u ofanzivi.. ali je to razumljivo - em nam opaaasno fali ofanzivno potentnih igrača, em (kao što rekoh) naglasak očito nije bio na tom dijelu ekipe, em su ovakvi problemi apsolutno normalni za svaku ekipu u nastanku, kao što je naša.

Mada, vidjećete da ćemo i u ovom segmentu djelovati dosta bolje sa Dedićem i Kolašincem na wing bekovima, jer je i ovako znalo biti prostora, ali ga nije imao ko iskoristiti. Kakogod, ovaj dio baš treba popraviti.

Tahirović me skroz razočarao. Ne pratim momka u klubu pa ne znam šta je reć.. ali ono sinoć je katastrofa. Sramotno loš nastup, kao da si kadeta ubacio na trening sa seniorima. Šarić mi je isto bezveze igrač, ne mislim da treba biti u repci. Bičakčić okej za atmosferu, neka ga kao rezerva, ali nikako ga projektovati kao startera.. prestar je, i prespor, za naše potrebe. Hajradinović također, plafon neko mjesto u rosteru.

Naravno da je ofirna greška uloga Demirovića kroz čitavu utakmicu i izostanak Tabakovića - iskreno se nadam da je neki manji problem, jer u suprotnom je za nepovjerovati da ne dobije priliku. Pogotovo na samom kraju, kad smo ih realno mogli i okrenuti, jer su baš bili pali.

Oba golmana, novi stoperi i naravno Gigović sve pohvale. Mali dezerter u pokušaju iz Kölna također djeluje zanimljivo, moglo bi biti nešto od njega. Ostalo sve očekivano.

Sve u svemu, biće to dobro. Vjerujem znatno brže nego što se misli. :bih:
The saddest thing in life is wasted talent.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 10 jun 2024, 12:25

Rimes87 je napisao/la:
10 jun 2024, 12:00
[media][/media]
GG3 je napisao/la:
10 jun 2024, 11:46
Meni je ovaj @kempes fascinantan, pokusava na sve nacine nekog improvisierst al ga niko ne hebe ni 2% :rol:
Hoce autocorrect pravo :rol:
:beba: :bih:
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 jun 2024, 12:45

Zasto Barbarez kaze za slobodan udarac pogresqn igrac izveo lad je Gazibegovic ekstra sutno i vec je davo golove za Sturm

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 10 jun 2024, 14:14

Veoma smo napadacki impotentna ekipa. Ne krivim za to ni Barbareza niti igrace. Jednostavno nemamo metke sa kojim bi isli u rat, sa ćorcima ne mozes nijedan rat dobiti.

Posebno je alarmantna losa tranzicija lopte prema naprijed, fali jedan Miske u sredini, koji ce aktivirati navalu. Takodje fale dva brzanca po krilima, da se malo rasiri igra po bokovima.

Stvarno smo ****, nijedna opasna akcija da se slozi u 2 utakmice, imali smo par prilika u obje tekme ali sve su dosle greskom protivnika. Jos je rano, ali nijednu jedinu uigranu akciju nismo mogli vidjeti...

Jedino dobro je sto su momci se trgli malo i sto se borbenost igraca znatno povecala. Jos smo na pocetku, ali evidentno je da nam fali kvalitet u ofanzivi

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 10 jun 2024, 19:45

Naš osnovni problem je nedostatak kvalitetnih veznih igrača. Jednostavno vezni igrači moraju imati sposobnost da prime loptu, zadrže istu, pravovremeno odigraju, bez toga neće biti napredka.Gigović je protiv Engleske na momente pokazivao te karakteristike, sinoć baš i ne, ostali ništa izuzev donekle Huseinbašića kad je ušao u igru.U ovoj formaciji koju Sergej igra, vezni igrači i wing bekovi treba da izdominiraju protivnika i brzo prenose igru na protivničku polovinu terena. Problem je veliki broj igrača sa istim karakteristikama Hadzahmetović, Krunić, Tahirović,Bašić...sve na isti kalup destruktivci koji dodaju prvom do sebe bez sposobnosti da zadrži loptu, povuku par metara i odigraju pas na krilo ili ka napadaču.Sa ovim igračima to izgleda ko seoski fudbal, bezidejno, svi blizu jedan drugom, niko nema promjene pravca, nike se ne otvara i ne traži loptu/osim Demirovića koji nešto pokušava ali nema tu moć niti sam može da nešto napravi/. Hajradinović ako bi igrao u sredini, uz Gigovića i eventualno Huseinbašića mogla bi biti ta trojka u sredini koja bi mogla zadržati loptu dok se bekovi i odbrana ne podignu na 40-50m i prenesu loptu na protivničku polovinu.Mi u zadnjih 10-tak utakmica nemamo veznog reda i zato smo tu gdje jesmo.Druga stvar, moraju se tražiti brzi igrači za krilne pozicije.Ako se već igra sa 3 pozadi, od kojih Ahmethodzic i Radeljić imaju solidnu dugu loptu, moraš imati nekoga na koga će ta lopta ići i to stalno uigravati.Nekad se to radilo sa Višćom i u svakom slučaju po oduzetoj lopti se tražio Višća dugom loptom.Nažalost, mi takvih igrača u trenutnom rosteru nemamo i jedino je rješenje Demirović na jedno krilo, Tabaković na špica, a Dedić na drugo,jusuf na desnog, Karić na lijevog beka.Traziti alternative, probati ovog malog Bajraktarevića jer izgleda prodorno, što da ne i Kakanovića/MLS nema neki tehnički kvalitet i taktičku disciplinu, ali trku,snagu, izdržljivost i fizičku moć sigurno imaju/. Pokušati završiti malog Huskovića i on može na neko krilo/polušpicu jer je brz i energičan.Filipa Bilbiju nisam gledao, on je po formaciji krilo tako da bi i njega trebalo probati.Nadam se da Sergej i 11 članova stručnog štaba mogu da vide da ova jalova igra nigdje ne vodi i da će nešto mjenjati.Ako budu insistirali na ovoj formaciji, sa ovim profilom igrača, teško da ce to dati rezultat jer mi nismo sposobni da se 90 minuta branimo i odbranimo, a nekad ni to nije dovoljno jer se fudbal u kvalifikacijama igra za bodove i 0:0 nam te bodove neće donijeti.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 19:51

Nije do igraca koliko je do formacija
Sta ocekujes da iznese loptu, a ispred 50 metra ima samo Demirovica
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 10 jun 2024, 19:54

ovisnik je napisao/la:
10 jun 2024, 19:45
Naš osnovni problem je nedostatak kvalitetnih veznih igrača. Jednostavno vezni igrači moraju imati sposobnost da prime loptu, zadrže istu, pravovremeno odigraju, bez toga neće biti napredka.Gigović je protiv Engleske na momente pokazivao te karakteristike, sinoć baš i ne, ostali ništa izuzev donekle Huseinbašića kad je ušao u igru.U ovoj formaciji koju Sergej igra, vezni igrači i wing bekovi treba da izdominiraju protivnika i brzo prenose igru na protivničku polovinu terena. Problem je veliki broj igrača sa istim karakteristikama Hadzahmetović, Krunić, Tahirović,Bašić...sve na isti kalup destruktivci koji dodaju prvom do sebe bez sposobnosti da zadrži loptu, povuku par metara i odigraju pas na krilo ili ka napadaču.Sa ovim igračima to izgleda ko seoski fudbal, bezidejno, svi blizu jedan drugom, niko nema promjene pravca, nike se ne otvara i ne traži loptu/osim Demirovića koji nešto pokušava ali nema tu moć niti sam može da nešto napravi/. Hajradinović ako bi igrao u sredini, uz Gigovića i eventualno Huseinbašića mogla bi biti ta trojka u sredini koja bi mogla zadržati loptu dok se bekovi i odbrana ne podignu na 40-50m i prenesu loptu na protivničku polovinu.Mi u zadnjih 10-tak utakmica nemamo veznog reda i zato smo tu gdje jesmo.Druga stvar, moraju se tražiti brzi igrači za krilne pozicije.Ako se već igra sa 3 pozadi, od kojih Ahmethodzic i Radeljić imaju solidnu dugu loptu, moraš imati nekoga na koga će ta lopta ići i to stalno uigravati.Nekad se to radilo sa Višćom i u svakom slučaju po oduzetoj lopti se tražio Višća dugom loptom.Nažalost, mi takvih igrača u trenutnom rosteru nemamo i jedino je rješenje Demirović na jedno krilo, Tabaković na špica, a Dedić na drugo,jusuf na desnog, Karić na lijevog beka.Traziti alternative, probati ovog malog Bajraktarevića jer izgleda prodorno, što da ne i Kakanovića/MLS nema neki tehnički kvalitet i taktičku disciplinu, ali trku,snagu, izdržljivost i fizičku moć sigurno imaju/. Pokušati završiti malog Huskovića i on može na neko krilo/polušpicu jer je brz i energičan.Filipa Bilbiju nisam gledao, on je po formaciji krilo tako da bi i njega trebalo probati.Nadam se da Sergej i 11 članova stručnog štaba mogu da vide da ova jalova igra nigdje ne vodi i da će nešto mjenjati.Ako budu insistirali na ovoj formaciji, sa ovim profilom igrača, teško da ce to dati rezultat jer mi nismo sposobni da se 90 minuta branimo i odbranimo, a nekad ni to nije dovoljno jer se fudbal u kvalifikacijama igra za bodove i 0:0 nam te bodove neće donijeti.
potpis

ps: neka dovedu jasica i huskovica u repku i imace odmah novog dedica i novog gigovica.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 10 jun 2024, 19:57

Mi od Ćire Blaževićs nismo imali trenera da valja. Ne zato što je Ćiro bio aman neki kvalitet, nego zato što je bio školovan trener. Novinari su ga predstavljali kao cirkusanta, a i javnost ga je tako i doživljavala, ali Ćiro je bio izuzetno strog trener. Obzirom na razvoj reorezentacije, u prenesenom značenju, sa Ćirom smo završili srednju školu. Sa Papetom smo krenuli na fakultet na kojem smo neslavno propali, a imali smo sve uslove i predispozicije da postanemo europska reprezentacija u rangu, recimo, Poljske, Češke, ili Švicarske.

Zašto se Sušić plasirao na Svjetsko Prvenstvo?
Ako se sjećamo nekih od prethodnih kvalifikacija, prisjetit ćemo se da smo u jednom od silnih baraža igrali protiv Portugala. U toj prvoj utakmici protiv njih, vodio nas je Ćiro. Odličnom igrom u obje utakmice, pokazali smo da postajemo ozbiljna reprezentacija. Nedostajalo je samo malo sportske sreće. To je bio onaj baraž kada je Henry da gol Ircima rukom. Zašto je to važno, uočićemo kasnije.
Na uklopljen sistem i mehanizme, dolazi Safet Sušić. Ponovo kreću jedne od kvalifikacija i mi djelujemo poprilično dobro. Ponovno se plasiramo u baraž i ponovno izvlačimo Portugal. Kako? Zašto? Te godine, ako me sjećanje još uvijek dobro služi, počeo se gledati neki opšti koeficijent. Po plasmanu smo trebali biti u prvom potu, ali smo zbog tog nekog koeficijenta upali u drugi šešir. Šta se dešava? Te godine je i Estonija nekako dogurala do baraža. Naravno, prethodno oštećenu Irsku je trebalo kompenzirati i isti izvlače slabašnu Estoniju koju prolaze i plasiraju se na neko takmičenje, yebemliga sad više koje. Naravno, nas opet zapada Portugal, gdje su se u porazu 6:2 mogle zamjetiti naznake Sušićeve tvrdoglavosti i istini za volju - neznanja. Međutim, nakon duplog Portugala, Uefa kompenzira i nas, te nam daje tzv. 3L grupu, mokri san svih reprezentacija. Uz blijedu Grčku i prosječnu Slovačku, jasno nam je data mogućnost za plasman. Da sad ne lamentiram šta i kako, uspjeli smo se plasirati na SP i to je tajna Papetovog uspjeha.
Nakon plasmana, vođenje reprezentacije preuzima Mido Džeko, a Pape radi sve ono tako karakteristično Balkancima:
počinje mešetariti i licitirati imenima, te tjerati tvrdoglavi inat iz njemu poznatih razloga. Ono što se dešavalo na SP je klasični rezultat tih i takvih razmišljanja, inaćenja, javašluka itd. Naravno, možemo pričati i o nedostatku sportske sreće, greška na koje nismo mogli uticati. Summa summarum, ali sunovrat reprezentacije počinje od famozne utakmice sa Nigerijom...
Tu je korijen svih nedaća koje prate reprezentaciju. Taj poluprivstni odnos i dopuštanje pojedincima da rade šta hoće. O tome su pričali i Bolić, i Lulić, i Begović... Neprofesionalizam, lopovluk, bahatost, nepotizam i sl. Dovođenje Barbareza je čist populistički potez. Kao kad bi na ruševnoj zgradi postavljali novu fasadu. Zato je glupo i infantilno kriviti ono govedo Zeljkovića za sve ono što su prije njega radili Ušanović, Pušina, Dominković, Beus, Begić i ini. Ako ćemo realno govoriti, baš zbog toga niko kvalitetan neće da igra za ovu prćiju. Svejedno je koje je vjere i/ili nacije.
Riba smrdi od glave, ali se čisti od repa. Da mi valjamo, valjala bi i reprezentacija. Ili, što bi rekao Ho Ši Min: Kakva svinja - takva mast, kakav narod - takva vlast!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 19:59

Kako ce odigrati pas na krilo kad nemamo krila uopste vec jednog beka i jednog stopera kojem de izmislja lijevi bek
Krila ne postoje na spisku
U pravu si dosta stvari ali najmanje su igraci krivi
Trener zove, trener kreira formaciju i nacin igre
Evo Tahirovica mnogi kritikuju a Tahirovic i Saric poslije Buongiorna 97% imaju najvise tacnih dodavanja 95% i 94%
Fazon je sto nama igraci igraju na neprirodnim pozicijama od Mujakica do Hajradinovica
Nemas ni krila ni amf i nastaje rupa izmedju napadaca i ostatka tima koji je povucen na 30 m od naseg gola
U takvoj situaciji nije moguce vrsiti prijenos igre s jedne na drugu stranu vec ako pogrijese i kontra se otvori dobro je
Jednostavno mi moramo igrati 4-1-2-3, 4-3-2-1 , 4-3-3
Otkad igramo 3-5-2, 5-4-1 bez krila sa 5 ili 4 cmf/dmf igraca mi meda ne mozemo
Jos igras s jednim napadacem koji fakticki nije ni prava devetka
Treba da skontaju da je Demirovic poluspic koji mora imati jos jednog naprijed
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jun 2024, 20:19, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 10 jun 2024, 20:10

Vasilj
Dedić Ahmedhodzic Katić Kolasinac
Tahirovic Gigović Krunić
Huseinbašić Hajradinović
Demirović

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 10 jun 2024, 20:15

NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2024, 19:59
Kako ce odigrati pas na krilo kad nemamo krila uopste vec jednog beka i jednog stopera kojem de izmislja lijevi bek
Evo Tahirovica mnogi kritikuju a Tahirovic i Saric poslije Buongiorna 97% imaju najvise tacnih dodavanja 95% i 94%
Fazon je sto nama igraci igraju na neprirodnim pozicijama od Mujakica do Hajradinovica
Nemas ni krila ni amf i nastaje rupa izmedju napadaca i ostatka tima koji je povucen na 30 m od naseg gola
Ja sam kao uzorak uzeo ove dvije utakmice.Jasno je da roster nije potpun i da fale igrači kao Dedić, Krunić, Kolašinac, Hadziahmetović,Basić....Ali i sa tim igračima imali smo isti problem, igrali sa 4 ili 3 pozadi, ako nemaš dovoljno kvalitetne vezne igrače da zadrže, povuku i odigraju loptu, ti uvijek izgledas bezidejno i ne možeš da odigraš 3 pasa niti izađeš sa svoje polovine.Nije adekvatna usporedba zbog kvalitete igrača, ali sve rezultate reprezentaciji Hrvatske donijela je trojka Modrić-Brozović-Kovačić, jer svojom motorikom,sposobnošću zadržavanja i pravovremenog odigravanja omogućavaju ostatku tima da se pomjere na protivničku polovinu.Jasno je da su pobrojani ektra kvaliteta koju mi nemamo, ali moramo težiti profilu igrača koji to donekle mogu-Gigović-Huseinbašić, a ne igrati sa trojkom Tahirović-Krunić-Hadziahmetović, koji stoje 5 metera jedan do drugog i nisu sposobni zadržati loptu ni sekundu da je ne izgube.Tahirović može imati i 100% tačnih dodavanja kad mu je 95% tih dodavanja prvom do sebe ili vraćanje stoperu ili golmanu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 20:21

ovisnik je napisao/la:
10 jun 2024, 20:15
NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2024, 19:59
Ja sam kao uzorak uzeo ove dvije utakmice.Jasno je da roster nije potpun i da fale igrači kao Dedić, Krunić, Kolašinac, Hadziahmetović,Basić....Ali i sa tim igračima imali smo isti problem, igrali sa 4 ili 3 pozadi, ako nemaš dovoljno kvalitetne vezne igrače da zadrže, povuku i odigraju loptu, ti uvijek izgledas bezidejno i ne možeš da odigraš 3 pasa niti izađeš sa svoje polovine.Nije adekvatna usporedba zbog kvalitete igrača, ali sve rezultate reprezentaciji Hrvatske donijela je trojka Modrić-Brozović-Kovačić, jer svojom motorikom,sposobnošću zadržavanja i pravovremenog odigravanja omogućavaju ostatku tima da se pomjere na protivničku polovinu.Jasno je da su pobrojani ektra kvaliteta koju mi nemamo, ali moramo težiti profilu igrača koji to donekle mogu-Gigović-Huseinbašić, a ne igrati sa trojkom Tahirović-Krunić-Hadziahmetović, koji stoje 5 metera jedan do drugog i nisu sposobni zadržati loptu ni sekundu da je ne izgube.Tahirović može imati i 100% tačnih dodavanja kad mu je 95% tih dodavanja prvom do sebe ili vraćanje stoperu ili golmanu.

To je razlog njima tri cmf ili dmf igraju, nama 4,5 takvih igra u prvih 11
Kod njih naprijed igraju Kramaric, Budimir i Majer tro ofanzivna igraca
Da im igraju Modric, Brozovic, Kovacic, Pasalic, Sucic mucili bi se i oni s iznosenjem
Kod nas igraju Tahirovic, Saric, Gigovic, Hajradinovic skoro svi cmf
Bolje da je stavio Tabakovica ili Sosica umjesto jednog od njih
Nema balansa plus beka/krilo ti igra stoper Mujakic
Bolje Mujkica da je zvao iz mlade nego sto izmislja stoperima pozicije
Nije to Ahmedhodzic klasa pa da moze sa stopera na beka i s beka u napad
Kad izmisljas poziciju u timu ne izmisljas je s prosjecnim igracem vec s najboljima koje imas
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jun 2024, 20:31, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 30 gostiju.