Benjamin Tahirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Benjamin Tahirović

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2024, 00:04

Je li ovo ponovo imamo situaciju kao sa Pjanićem? Nema s kim da igra, guše ga saigrači, žrtva taktike i formacije?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2024, 02:09

U ove dvije utakmice je bilo jasno zašto se mjesecima unazad pisalo da nije kalibar za baraz protiv Ukrajine i sl.utakmice.
Da je bio pozvan Cimirot on bi sigurno i bio starter.

S dr.strane, ove utakmice i LN su odlična prilika da se Tahirovic istrpi i nametne kao jedan od lidera u veznom redu. Pokazao je to i večeras u par navrata, da itekako zna i može, bez obzira na velike greške i večeras i protiv Engleske gdje smo primili tek 1 gol (iz penala) od potencijalna 3,4 najmanje. Sreća njegova, naravno.

21 godina i može samo napredovati. Zavisit će mnogo od statusa u klubu naredne sezone, bio to Ajax ili neki drugi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 jun 2024, 02:15

Gledao sam ga dosta puta u Ajaxu, njega krase one duge lopte. Meni se cini da nije ni jednu poslao. Malo je k'o ojacao i ne pada bas lako kao u Ajaxu. Samo jeste spor i vidim da samo vraca lopte stoperima.
Ja jos uvijek mislim da nije za def veznog pogotovo protiv ovih jaci timova. Treba nam neki trkac.
Steta sto Mujakic nije bolji sa loptom. Jak ko zemlja i dosta brz.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 02:32

soko je napisao/la:
10 jun 2024, 02:15
Gledao sam ga dosta puta u Ajaxu, njega krase one duge lopte. Meni se cini da nije ni jednu poslao. Malo je k'o ojacao i ne pada bas lako kao u Ajaxu. Samo jeste spor i vidim da samo vraca lopte stoperima.
Ja jos uvijek mislim da nije za def veznog pogotovo protiv ovih jaci timova. Treba nam neki trkac.
Extra je on igrac za 4-3-3 4-2-3-1 i tako te formacije
Ovako 5-4-1 nema kome poslati lopti u formaciji koja nema ni krila
Svi se igraci nalaze na 20 m od naseg gola
Jedino Demirovic 100 metara dalje jadan sam se hrva s tri cetiri igraca
Barba ga bespotrebno trosi
Tahirovic je dmf uzmi loptu, presjeci napad, spusti glavom, salji dugu
Ne treba ocekivati od njega u 5-4-1 bez krila da on iznosi loptu ko Iniesta
On je dobar i naprijed ali samo kad su napadaci i krila naprijed
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 jun 2024, 02:38

NoDi80 je napisao/la:
10 jun 2024, 02:32
soko je napisao/la:
10 jun 2024, 02:15
Extra je on igrac za 4-3-3 4-2-3-1 i tako te formacije
Ovako 5-4-1 nema kome poslati lopti u formaciji koja nema ni krila
Svi se igraci nalaze na 20 m od naseg gola
Jedino Demirovic 100 metara dalje jadan sam se hrva s tri cetiri igraca
Barba ga bespotrebno trosi
Tahirovic je dmf uzmi loptu, presjeci napad, spusti glavom, salji dugu
Ne treba ocekivati od njega u 5-4-1 bez krila da on iznosi loptu ko Iniesta
On je dobar i naprijed ali samo kad su napadaci i krila naprijed
Meni je on bio korektan.
Nije pokazao sad nesto World Class, ali se vraca da pomaze odbrani jako puno i djeluje mi stabilno. Mozda salje prvom do sebe, ali mi ne djeluje kao tremaros koji samo gleda da se rjesi lopte.
Ono sto mi se bas bas svidja kod njega su prekidi i korneri. Svaki korner koji smo imali ove dvije tekme je bio "opasan" po gol protivnika.
Nema samo nabij pa sta bude. Nize, jake lopte je slao koje su se mogle iskoristiti lijepo.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2024, 07:41

hurem je napisao/la:
10 jun 2024, 02:09
U ove dvije utakmice je bilo jasno zašto se mjesecima unazad pisalo da nije kalibar za baraz protiv Ukrajine i sl.utakmice.
Da je bio pozvan Cimirot on bi sigurno i bio starter.
Par stranica unazad neko s hype traina hladno napisao da je Tahirovic vec sad bolji od Cimirota.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 10 jun 2024, 10:59

Svima je sada jasno zasto je kod Save na tribinama bio

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 jun 2024, 17:55

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 jun 2024, 23:52
Nema on brzinu i pokretljivost za box to boxa, nema šanse da to igra. On može ili da se razvija kao Nemanja Matić, ili da se od njega pravi dubinski play. Treće opcije nema, a s obzirom na konstituciju, logičnije bi bilo da se razvija zadnji vezni kao Matić.
Ma deep laying play je lik, i u tome nije problem, problem je sto je ocigledno jedan od onih oldschool igraca koji imaju tehniku i pas a fizikalije za qrac, nesto kao rikelme onomad. Takvi igraci nemaju sta da traze u modernom fudbalu, i radi njega su saric i gigovic dosta istrpili s obzirom da su igrali visocije od njega a morali konstantno da zatvaraju njegov prostor.

Mali ce biti dobar ako se bude razvijao u pravom smijeru
naprijed rejal

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 jun 2024, 18:16

Sveti je napisao/la:
10 jun 2024, 17:55
Nema on brzinu i pokretljivost za box to boxa, nema šanse da to igra. On može ili da se razvija kao Nemanja Matić, ili da se od njega pravi dubinski play. Treće opcije nema, a s obzirom na konstituciju, logičnije bi bilo da se razvija zadnji vezni kao Matić.
Ma deep laying play je lik, i u tome nije problem, problem je sto je ocigledno jedan od onih oldschool igraca koji imaju tehniku i pas a fizikalije za qrac, nesto kao rikelme onomad. Takvi igraci nemaju sta da traze u modernom fudbalu, i radi njega su saric i gigovic dosta istrpili s obzirom da su igrali visocije od njega a morali konstantno da zatvaraju njegov prostor.

To je cudno, visok nije bas ni mrsav al ne zna to da iskoristi.
Jos je mlad, ja mislim da si nadje personalnog trenera za snagu i jednog za trcanje mozes postati odlican igrac.
Sto se tice brzine, to je do genetike ali opet mozes uz jako puno truda da i sa tim napredujes.
Eno CR7 npr je radio sa sprint trenerima da to poboljsa.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2024, 18:44

Polahko... momak je tek napunio 21 i prvi put odradio jednu sezonu u karijeri. Nije ni Matic odmah masina bio. Sve u svoje vrijeme.
Igra na osjetljivoj poziciji i sasvim je normalno da grijesi, a to mu ove utakmice kao i one u LN dozvoljavaju. Do kvalifikacija za SP a pogotovo EP on će biti na potrebnom nivou, ako nastavi ovako.

S dr.strane, on bi mogao imati burno ljeto. Ajax (raspad sistema) mu nije bio najzdravija sredina proteklih godinu dana. Da li ce ga istrpiti kao sto i Barbarez planira ili ce ga prodati (bilo je price proljetos), pitanje je. U svakom slučaju naredna sezona je ključna u njegovoj karijeri, da li u Ajaxu ili nekom dr.klubu, ostaje da vidimo...ali je važno da redovno igra makar to Empoli bio.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 19:02

Virtu4l je napisao/la:
10 jun 2024, 00:04
Je li ovo ponovo imamo situaciju kao sa Pjanićem? Nema s kim da igra, guše ga saigrači, žrtva taktike i formacije?
Realno braca neki igraci bolje da ne igraju nego da ih pati s ovom formacijom
Prvi su Demirovic i Tahirovic
Nije ovo za njih igra
Oni igraju 4-3-2-1 i talo te formacije
Ovo 5-4-1 bez krila samo ih patimo i trosimo bez ikakve potrebe
Ljudi igraju napadacki fudbal mislim da im se zivot zgadi kad treba doci i braniti se 90 minuta
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 jun 2024, 21:04

hurem je napisao/la:
10 jun 2024, 18:44
Polahko... momak je tek napunio 21 i prvi put odradio jednu sezonu u karijeri. Nije ni Matic odmah masina bio. Sve u svoje vrijeme.
Igra na osjetljivoj poziciji i sasvim je normalno da grijesi, a to mu ove utakmice kao i one u LN dozvoljavaju. Do kvalifikacija za SP a pogotovo EP on će biti na potrebnom nivou, ako nastavi ovako.

S dr.strane, on bi mogao imati burno ljeto. Ajax (raspad sistema) mu nije bio najzdravija sredina proteklih godinu dana. Da li ce ga istrpiti kao sto i Barbarez planira ili ce ga prodati (bilo je price proljetos), pitanje je. U svakom slučaju naredna sezona je ključna u njegovoj karijeri, da li u Ajaxu ili nekom dr.klubu, ostaje da vidimo...ali je važno da redovno igra makar to Empoli bio.
Pa nije bas ni da je grijesio, barem ne sa loptom u nogama, mislim da ljudima vise upada u oci cinjenica da odstupa od ostalih veznjaka koji se nonstop krecu i prave pressing, pogotovo jer je igrao pored gigovica koji je non stop trcao.
naprijed rejal

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 10 jun 2024, 21:12

Previse je statican bilo u odbrani bilo u napadu. Stoji daleko od lopte, od protivnika, ne otvara se, ne trazi loptu. Cesto na terenu stoji sam kao pogubljen. Gledao je samo da loptu uvali prvom do sebe, najcesce je vracao nazad. Moderni fudbal to ne trpi. Ja licno puno ocekujem od njega i zato sam kritican.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 jun 2024, 23:46

Sveti je napisao/la:

Deep laying play ali sa aliexpressa. Uzme loptu od stopera i vrati mu je. Je.bo to. Na to sve mlohav i nikakav u odbrani. Ne znam kako im se da igrati tako pa jbt kad ces pokusati nesto uraditi tipa pogledati prema naprijed ako neces u onakvoj prijateljskoj.

Da se samo napomene da vraca pas nazad stoperu ili u najboljem slucaju horizontalni pas prvom do sebe dok Italijani uopste ne igraju visoki presing.
-Beogradski sindikat

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 jun 2024, 10:14

Madal je napisao/la:
10 jun 2024, 23:46
Sveti je napisao/la:

Deep laying play ali sa aliexpressa. Uzme loptu od stopera i vrati mu je. Je.bo to. Na to sve mlohav i nikakav u odbrani. Ne znam kako im se da igrati tako pa jbt kad ces pokusati nesto uraditi tipa pogledati prema naprijed ako neces u onakvoj prijateljskoj.

Da se samo napomene da vraca pas nazad stoperu ili u najboljem slucaju horizontalni pas prvom do sebe dok Italijani uopste ne igraju visoki presing.
Slazem se
naprijed rejal

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 11 jun 2024, 10:22

Ne znam čemu tolika diskusija o Tahiroviću? Ok, nije ispunio (uglavnom nerealna) očekivanja, ali šta je tu je. Kad izmislimo boljeg igrača na toj poziciji, sigurno će igrati.
U konkurenciji kakva je sada u reprezentaciji, Tahirović će biti u prvih 11. Prije svega jer ima 21 godinu i još može da ostvari potencijal kakav se očekivao. Pa valjda znaju nešto i Mourinho i ljudi koji su ga platili tolike milione.

U našoj reprezentaciji su svi "flopovi" u zadnjih 6-7 godina, ali je povika na one koji igraju u najjačim klubovima.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 jun 2024, 22:25

Horoz je napisao/la:
11 jun 2024, 10:22
Ne znam čemu tolika diskusija o Tahiroviću? Ok, nije ispunio (uglavnom nerealna) očekivanja, ali šta je tu je. Kad izmislimo boljeg igrača na toj poziciji, sigurno će igrati.
U konkurenciji kakva je sada u reprezentaciji, Tahirović će biti u prvih 11. Prije svega jer ima 21 godinu i još može da ostvari potencijal kakav se očekivao. Pa valjda znaju nešto i Mourinho i ljudi koji su ga platili tolike milione.

U našoj reprezentaciji su svi "flopovi" u zadnjih 6-7 godina, ali je povika na one koji igraju u najjačim klubovima.
Svakako da mora biti na spisku i s obzirom na konkurenciju cak i konkurisati za prvih 11. Ali svakako da moramo pokusati traziti alternativu za njega jer ono sto trenutno pruza je lose. Prag kvaliteta za moguce alternative je postavio nisko.

Nama najvise steka u veznom redu i nadati se boljim igrama a ne mijenjati slabe karike veznog reda je iluzorno.
-Beogradski sindikat

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 12 jun 2024, 00:04

Nebi bilo loše da ode na posudbu kod Mourinja u Fener 😃

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jun 2024, 01:11

O Benjaminu ce se pricati i sa 26 godina da je talenat ala Gojak ili Hajrovic.

Najavio davno njegov potencijal i kvalitet. Huseinbasic doktor za njega.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 12 jun 2024, 07:00

Sto ljudi mogu srat to je čudo jedno.

Tahirovic je vec sada napravio bolju karijeru nego Gojak ili Hajrović tako da jeste talenat naravno.

Stručnjaci opraše momka kojem je ova sezona bila prva prava u seniorskom fudbalu. I to sa obzirom u kakvom je raspadu bio Ajax imao je sasvim solidnu sezonu.

U Eredivisie je odigrao 26 utakmica i imao 2 gola i 4 asistencije. Poređenja radi Luka Ivanusec, koji u Feynordnu igra ofanzivniju poziciju, je imao 3 gola i 5 asistencija na 24 utakmice, a stariji je igrac od Tahirovića.

Pitanje je koliko od ovih sto satrase sa kritikama je uopste gledalo Tahirovica u Ajaxu? Na osnovu cega ste ocekivali neke stvari od momka? Samo zbog toga sto igra u Ajaxu?

Ja bih ovo kenjanje nazvao fenomen odsustva Pjanica. Govorio sam i ranije i ponovicu samo je Pjanić od svih nasih igraca mogao da igra pod protivnickim presingom i imao world class pas igru. Sad se tek vidi koliko to fali, a vjerujem da su isti pljuvali i Pjanica.

Niko ne govori da je Tahirovic zamjena na Busquetsa, to sto neki to od njega ocekuju to je njihov problem. On da se zna osloboditi igraca pod presingom na nasoj polovini on bi vrijedio 50 a ne 5 miliona.

Momak se krece i uvijek je opcija da primi lotpu od stopera. Za sada je to dovoljno (cak i ako samo vrati loptu). Uz to te stvari dolaze i sa iskustvom i uigranoscu veznog reda.

Na kraju krajeva ako je Sofascore relevantna onda je momak ocjenjen (6.6) isto kao i Gazibegovic ili slicno kao i Gigovic 6.7, Demirovic, Bicakcic, a bolje od Šarića (6.5). Ne vidim da se po njima sere u ovoj mjeri.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.