Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

fanatik19
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la fanatik19 » 10 jun 2024, 01:07

DamirT je napisao/la:
10 jun 2024, 00:49
Kaze Barbarez Italija medju 2 mozda i najjace ekipe u Evropi. E moj Sergej, sta su ti onda Francuzi i Portugalci? Sto se tice igre, ova Italija je ocaj zivi. Hrvati su sila za njih. A Italiju ce Albanija iznenaditi i to negativno.
Italijani su takvi jednostavno, oni nas nece nabit 5 0 ko portugal ali ce sa portugalom odigrat na rezultat i proc ih. Oni su jos uvijek aktuelni evropski prvaci i to je cinjenica, a nisu sigurno do finala i u finalu pobjedili nas nego Spaniju, Englesku itd.. + svak zanemaruje da im fali ovdje nekoliko jako bitnih igraca poput di lorenza, barelle, berardija, pellegrinija

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jun 2024, 01:19

DamirT je napisao/la:
Kaze Barbarez Italija medju 2 mozda i najjace ekipe u Evropi. E moj Sergej, sta su ti onda Francuzi i Portugalci? Sto se tice igre, ova Italija je ocaj zivi. Hrvati su sila za njih. A Italiju ce Albanija iznenaditi i to negativno.
Ja im za pola igraca nisam ni cuo. Bas su grohnuli dobro. Ne bi ne iznenadilo da ispadnu odmah u grupi.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 10 jun 2024, 01:20

Mogli je napisao/la:
10 jun 2024, 01:19
DamirT je napisao/la:
Ja im za pola igraca nisam ni cuo. Bas su grohnuli dobro. Ne bi ne iznenadilo da ispadnu odmah u grupi.
ovo nije ekipa koja će igrati prvi tim na prvenstvu

SviSmoMiBosna
Kontakt:

Post Postao/la SviSmoMiBosna » 10 jun 2024, 01:26

19vendetta87 je napisao/la:
10 jun 2024, 01:02
Ne mogu da shvatim da Sergej koji je karijeru proveo kao napadac, nema nikakvu zelju da napadne protivnika, iako gubi 1:0?
Dalje, ne razumijem odluku da Tabakovic ne dobije priliku bar jedno cijelo poluvrijeme da odigra, jer se vidi da Demirovic nista ne moze?
Sta ce biti kad Dzeko dođe u ekipu, Haris onda seli na tribine?
Nije u pitanju zelja vec disciplina da se planski postupa : formacija je bila fiksirana i to je komunicirano vise puta, a zadnji put dan pred utakmicu.
Demirovic je svo vrijeme igrao znajuci da najvjerovatnije nijedne prilike nece dobiti za gol, dakle Tabakovic bi bio u istoj situaciji da ga je zamjenio. Zrtvovan je bio napadacki potencijal u cilju stvaranja zajednistva u kolektivnoj odbrani. Pristup sa disciplinom, motiv do daske, stav i integritet to su za nas neubicajene njemacko sjevernjacke vrijednosti koje gaji ova nova BiH. S ogromnom dozom ljubavi prema svojoj drzavi, meni srce puno ali i svim zemljacima koji su to shvatili. Sad samo podrska i nadajmo se kontinuitetu, za buducnost nema brige sa ovom ekipom.
U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 10 jun 2024, 01:36

Ja ne znam je li on misli prelaziti na 4-5-1 ili 4-3-1-2 nakon Lige nacija. Mislim da sad imamo daleku bolju situaciju sa štoperima nego prije. Hadžikadunić npr meni nije za formacije sa četvoricom, ali je za libera. Katić i Radeljić, pa i Muharemovič djeluju daleko bolje od Barišića, Gojkovića , Kovačevića i Zolotića. Mujakića treba prekrižiti, čak i ako dok ne dobijemo Karića.
Ovo sa trojicom u liniji je prepisano od Peteva (i još šestorica u sredini protiv jačih ekipa), ali mislim da su ove formacije sa 4 u odbrani u DNA naših uspjeha (jedino ne bih 4-4-2 u liniji ili četiri u sredini dvojica ispred dvojice).
Glory Glory Man United

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jun 2024, 01:39

theKuPuS je napisao/la:
10 jun 2024, 01:20
Mogli je napisao/la:
10 jun 2024, 01:19
DamirT je napisao/la:
ovo nije ekipa koja će igrati prvi tim na prvenstvu
Ko su bitni igraci koji im nisu igrali? Znam za Barellu.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 jun 2024, 02:01

Bastoni je ponajbolji igrac Intera i sigurno nasljednik legendarnih italijanskih stopera. On je sigurno jedan startni stoper, drugi je Gianluca Mancini, vidjet cemo je li to to, ili ce igrati sa tri. Calafiori, Buongirno ce tesko biti starteri, Darmian bi mogao.

Di Lorenzo ce vjerovatno biti startni desni bek, Dimarco lijevi.

Pellegrini i Barella bi trebali biti startni veznjaci, uz Jorginha, veceras je igrao samo jedan od prve minute. Chiesa ok, realno je da bude starter, drugo krilo je upitno, a u napadu je isto upitno hoce li Retegui uzeti mjesto ispred Scammace. Sve u svemu, od sigurnih startera veceras su igrali Donnarumma, Jorginho i Chiesa od prve minute. Eventualno Darmian.

Bastoni, Mancini, Pellegrini, Barella, Dimarco, Di Lorenzo nisu.

Svejedno, Italija nije jedna od najboljih ekipa Evrope, Barbarez je pretjerao u ocjeni.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jun 2024, 02:04

SviSmoMiBosna je napisao/la:
10 jun 2024, 01:26
19vendetta87 je napisao/la:
10 jun 2024, 01:02
Ne mogu da shvatim da Sergej koji je karijeru proveo kao napadac, nema nikakvu zelju da napadne protivnika, iako gubi 1:0?
Dalje, ne razumijem odluku da Tabakovic ne dobije priliku bar jedno cijelo poluvrijeme da odigra, jer se vidi da Demirovic nista ne moze?
Sta ce biti kad Dzeko dođe u ekipu, Haris onda seli na tribine?
Nije u pitanju zelja vec disciplina da se planski postupa : formacija je bila fiksirana i to je komunicirano vise puta, a zadnji put dan pred utakmicu.
Demirovic je svo vrijeme igrao znajuci da najvjerovatnije nijedne prilike nece dobiti za gol, dakle Tabakovic bi bio u istoj situaciji da ga je zamjenio. Zrtvovan je bio napadacki potencijal u cilju stvaranja zajednistva u kolektivnoj odbrani. Pristup sa disciplinom, motiv do daske, stav i integritet to su za nas neubicajene njemacko sjevernjacke vrijednosti koje gaji ova nova BiH. S ogromnom dozom ljubavi prema svojoj drzavi, meni srce puno ali i svim zemljacima koji su to shvatili. Sad samo podrska i nadajmo se kontinuitetu, za buducnost nema brige sa ovom ekipom.
Nije bitno druze, taman da Tabakovic ne bude u situaciji da dodirne loptu na terenu, ne mozes ga ostaviti na klupi, a najbolji strijelac cvajte.
Ubija volju momku za reprezentacijom. Sta ima Demirovica, koji je siguran starter, drzati 90 minuta na terenu, a vidi se da ne moze nijedan duel da dobije?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2024, 02:16

Skoro pa odličnih 37 minuta.
Njegova nesreća da Hajradinovic nije iskoristio one 2 odlične situacije ili bar jednu. Drugačija bi utakmica skroz bila i drugačije bi se pisalo.

Pored 20 otkaza prije dvomeca i nakon prve utakmice nema se tu sta plaho pametovati. Jedva se okupila pristojna ekipa. Zapravo pristojnija nego je bilo ko od nas mogao i zamisliti.

Sto se tice "minusa" - manjak hrabrosti da pokusa s 2 napadaca. Prije utakmice sam pisao da se nadam da ce makar 20+ minuta pokušati taktiku s dvojcem Demirovic-Tabakovic naprijed...nažalost nije.

Ovaj put ne iščekujemo samo septembar i utakmice LN. Čekamo da vidimo sta ce tokom ljeta učiniti na polju pridobijanja novih "Gigovica, Katica..."
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 10 jun 2024, 02:32, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 10 jun 2024, 02:17

Sta je sa ovim nasim trenerima, cekamo do skoro 70 minute da nesto promjene. Mogao je Denisu, Burnicu i Madzidu dati po 45 minuta.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 10 jun 2024, 02:43

Da je Tabakovic usao umjesto Bicakcica ne bi Ahmedhodzic morao igrati spica
To mi je najnelogicnija odluka uz cekanje
Italija vodi 1-0 i oni prave prvi cak tri izmjene
Ostalo nemam sta zamjeriti bolje su izgledali nego protiv Engleske iako su primili gluplji i naivni pogodak nasih 5 i njihov 1 voleom zabija
A Italija je strasna cini vam se nisu im igrali ni Barella, Mancini, Bastoni, El Shaarawy
Fale im jos Tonali, Zaniolo, Loccateli…
66 utakmica 45 pobjeda 13 remija 8 poraza
Ni Engleska, ni Spanija, ni Portugal, ni Francuska nemaju takav omjer
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 10 jun 2024, 03:02, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 jun 2024, 02:59

hurem je napisao/la:
10 jun 2024, 02:16
Njegova nesreća da Hajradinovic nije iskoristio one 2 odlične situacije ili bar jednu. Drugačija bi utakmica skroz bila i drugačije bi se pisalo.

Pored 20 otkaza prije dvomeca i nakon prve utakmice nema se tu sta plaho pametovati. Jedva se okupila pristojna ekipa. Zapravo pristojnija nego je bilo ko od nas mogao i zamisliti.

Sto se tice "minusa" - manjak hrabrosti da pokusa s 2 napadaca. Prije utakmice sam pisao da se nadam da ce makar 20+ minuta pokušati taktiku s dvojcem Demirovic-Tabakovic naprijed...nažalost nije.

Ovaj put ne iščekujemo samo septembar i utakmice LN. Čekamo da vidimo sta ce tokom ljeta učiniti na polju pridobijanja novih "Gigovica, Katica..."
Slazem se sa svime. Da nismo imali povreda i da su tu bili Seo, Amar, Dal siguran sam da bi jos bolje izgledali.
Mislim da se momci nisu obrukali. Pokazali su zelju, volju, borbu. Sto je meni bitno pokazali su da zele da se bore za svoju drzavu.
S vremenom i jos nekim dodatcima ovo moze biti samo bolje. Mislim iskreno da ova generacija moze mnogo toga. Samo treba biti strpljiv sa njima i naci sistem i igru koja njima odgovara.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jun 2024, 03:23

soccerfan je napisao/la:
10 jun 2024, 02:59
hurem je napisao/la:
10 jun 2024, 02:16

Slazem se sa svime. Da nismo imali povreda i da su tu bili Seo, Amar, Dal siguran sam da bi jos bolje izgledali.
Mislim da se momci nisu obrukali. Pokazali su zelju, volju, borbu. Sto je meni bitno pokazali su da zele da se bore za svoju drzavu.
S vremenom i jos nekim dodatcima ovo moze biti samo bolje. Mislim iskreno da ova generacija moze mnogo toga. Samo treba biti strpljiv sa njima i naci sistem i igru koja njima odgovara.
Tebi je sve uvijek pozitiva. Da te zena prevari rekao bi nisi trebala ali volim ja tebe opet.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2024, 07:58

soccerfan je napisao/la:
10 jun 2024, 02:59
Sa prvim dijelom se apsolutno slažem, borbenost, želja i htijenje su na nivou koji odavno nismo imali, zato smo donekle i nadoknadili nedostatak kvaliteta.

Što se tiče famozne borbe za državu, to je postalo ono baš izlizano. Boriš se legendo za svoju karijeru, daješ maksimum, nema država ništa s tim. Bolji rezultati znače bolje transfere.

Mislim da će Gigović ovog ljeta biti najbolji primjer. Pored sjajne klupske statistike, dodao je i dvije odlične utakmice na najvišem mogućem nivou koje će mu sigurno pomoći.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 10 jun 2024, 08:21

Treba reći da su nam protivnici bili finalisti prošlog EURA i ajde, izgubili smo i to je to. Ali sljedeće dvije utakmice su nam gostovanja kod Holandije i Mađarske, pa onda dolazi Njemačka. Ne znam za vas, ali ja ne vidim kako mi možemo pobijediti i u naredne 3 utakmice. Šta kada Barbarez nakon 5 utakmica bude imao 5 poraza. Hoće li reagovati komisija za hitnost?
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 jun 2024, 08:21

Vasilj
Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Dedic Krunic Tahirovic Gazibegovic
Gigovic
Dzeko Demirovic.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 10 jun 2024, 08:36

ReX2 je napisao/la:
10 jun 2024, 00:21

Nepravda. Smijurija.
Niti jedno niti drugo.
Izblamirao se u debiju protiv Luksemburga nakon toga sljedece dvije reprezentativne tekme na klupi.
Opet kad je usao, kod novog selektora protiv engleza, nije bio ni blizu lopte, a nije igrac koji ce da zaganja protivnika da bi dosao u posjed lopte.

Hajmo prvo rijesiti dilemu sta pokazuje kad dodje na pripreme i da li je bio upotpunosti zdrav/fit !?
Vazda nekim novinarima, kvazimenadzerima bitnije simpatije prema pojedincu a naustrub necega mnogo veceg i bitnijeg.

Ocigledno da Sergeju nije problem dati prilku igracima sa dodatnog spiska, Šarić, kad vidi kako se odnosi prema pozovu u A- tim.

Jasno je da nekim igracima poput Burnica,Huseinbasica, Tabakovica treba malo vise da shvate sta uraditi kad upadnu na spisak kod Barbareza dok neki odmah zgrabe sansu poput Katica,Gigovica i prethedno spomenutog Sarica
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 10 jun 2024, 09:12

denimen99 je napisao/la:
10 jun 2024, 08:21
Treba reći da su nam protivnici bili finalisti prošlog EURA i ajde, izgubili smo i to je to. Ali sljedeće dvije utakmice su nam gostovanja kod Holandije i Mađarske, pa onda dolazi Njemačka. Ne znam za vas, ali ja ne vidim kako mi možemo pobijediti i u naredne 3 utakmice. Šta kada Barbarez nakon 5 utakmica bude imao 5 poraza. Hoće li reagovati komisija za hitnost?

Zašto bi reagovala komisija za hitnost?

Rečeno je da će se ovih 10 utakmica iskorisiti da se formira ekipa za ubuduće, pa makar imali 10 poraza.

Ko kod očekuje da odjednom pobjeđujemo Englesku, Italiju, Njemačku nema veze sa fudbalom.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 jun 2024, 09:36

zgembo89 je napisao/la:
10 jun 2024, 00:46
Kako ga novinari gotive na Pressu igrali smo protiv najjacih ekipa ovo zajednistvo dosad nevidjeno a niko da pita zasto Saric i Mujakic igraju sa rezervnog spiska a Huseinbasic na klupi i Tabakovic dobije 16minuta u 2 utakmice

Jel ti stvarno ne vidiš razliku između Huseinbašića i Šarića? Šarić je uletio jer su dva igrača njegovog profila, otpali sa spiska ( Krunić i Bašić). Dakle, Šarić je treća opcija te "uloge" koju je zamislio stručni štab. I ti bi stavio Huseinbašića umjesto njega. Pa to su radili prošli selektori, nije bilo nikakvog reda i organizacije. Uloge se nisu znale, svi su sve igrali...

Za Mujakića važi isto.

Po vašoj logici, ako se povrijedi Vasilj, a Džeko je na klupi, treba Džeku staviti da brani jer je pobogu bolji igrač od Vasilja. To što nisu ista pozicija, nema veze :D

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 10 jun 2024, 10:48

Sarun je napisao/la:
10 jun 2024, 09:12
denimen99 je napisao/la:
10 jun 2024, 08:21

Zašto bi reagovala komisija za hitnost?

Rečeno je da će se ovih 10 utakmica iskorisiti da se formira ekipa za ubuduće, pa makar imali 10 poraza.

Ko kod očekuje da odjednom pobjeđujemo Englesku, Italiju, Njemačku nema veze sa fudbalom.
A jesi osjetljiv ccc..

Samo kažem, kakva je atmosfera u reprezentaciji ako imaš 10 poraza zaredom. .U koje kvalifikacije i sa kakvim planom da uđemo nakon 10 poraza.

Bolje napasti, pa čak i Italiju, prezentovati nešto, nego čekati da mi iz tranzicije idemo u tri pasa doći do šanse. Jer to je jedini plan koji vidim da ima Barbarez. Čitava evropa se otima za loptu, mi je dajemo protivnicima, pa onda šta bude ako oni pogriješe. Izvini bro ali to nije plan.

Ove prve dvije utakmice je trebalo pokazati muda, mi to nismo uradili, samo smo nastavili igrati onaj naš nogomet "nemoj samo da sam ja pogriješio"
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 18 gostiju.